» »

Nov modem, dostop do starega ruterja

Nov modem, dostop do starega ruterja

gas2018 ::

Ojla, rabim poomoč,.
danes so mi priklopili nov modem, preko njega gre sedaj internet. Imel pa se sem star ruter, na keterga sem obesil pametno stanovanje. Spremenil sem da je ruter sedaj ap in od takrat se ne morem povezati na njegov ip 192.168.1.1 . Wireless iz ruterja še kar dela, samo ne pridem pa v njega.

Kot zgleda sem zaj** ko sem spremnil iz ppoe v ap... kaksna ideja kako naj pridem v 192.168.1.1 (direkt z kablov na utp port sem ze probal)

Fsegula62 ::

Pri starejših routerjih managment v AP načinu ni na voljo, lahko bi napisal model usmerjevalnika, da bi ti lažje pomagali najti rešitev, drugače pa reset na tovarniške in znova.

Se opravicujem Tp Link Wdr3600.

Sicer sem sedaj prisel preko wirelessa od routerja gor in na vse shelly-je, ki jih imam na tej mrezi. Nimam pojma kaj sem naredil :(

hojnikb ::

ja, problem mas, ker si mel v isti mrezi dva routerja z istim ipjem. To seveda ne gre in mors enmu spremenit na kaj druga.
#brezpodpisa

eden je bil 192.168.1.1 nov modem ima pa 192.168.178.1 od A1...

uglevnem sedaj dela,.. sedaj pa naslednje vprasanje :) če skrijem ssid od instalacij.. kako pa potem dostopas do ruterja (ce dela samo preko wireless od tega ruterja/ap)?

SeMiNeSanja ::

gas2018 je izjavil:

eden je bil 192.168.1.1 nov modem ima pa 192.168.178.1 od A1...

uglevnem sedaj dela,.. sedaj pa naslednje vprasanje :) če skrijem ssid od instalacij.. kako pa potem dostopas do ruterja (ce dela samo preko wireless od tega ruterja/ap)?

Tako, da ročno vpišeš SSID.

Čeprav - če si dodal prijavo na SSID v računalnik, ko je ta bil viden, potem pa ga spremenil v 'nevidnega', se bo sistem še vedno povezal nanj - pod pogojem, da si označil, da naj se poveže tudi takrat, ko SSID ni viden.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7815001 (13590) styled
»

Cisco Linksys WRT54GH - problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
131946 (1679) AAndr0
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

5623446 (22362) MTB
»

DHCP nastavitve

62816 (2708) milen
»

Težave z inštaliranjem Linksys-a WRT54GL

291731 (1406) Tilen

Več podobnih tem