» »

Kupovanje glasbenih CD-jev

Kupovanje glasbenih CD-jev

nepijempira ::

Zdravo!

(Malo sem iskal po forumu, pa nisem videl take teme, čeprav sem pričakoval, da se bo kje našla... Če kje je, me prosim usmerite tja, hvala!)

Zanima me, če je še kdo tak dinozaver kot jaz, in rad kupuje glasbo na CDjih (verjetno nas bi bilo treba ločiti od fosilov, ki prisegajo zgolj na LPje)?
V letih, ko sem bil bolj brez denarja (ali iskreno: sem ga namenjal za druge reči...) sem si le redko privoščil kak CD, večina zaželjene glasbe je do mene prišla v obliki bitov po bakrenem kablu, vedno pa sem si želel, da bi jo imel tudi v fizični zbirki, konec koncev sem vedno želel podpreti tudi izvajalce.
Tisti, ki ste tovrstni ljubitelji, kje kupujete CDje? Trgovine, ki jih prodajajo(vsaj v Ljubljani) so vedno bolj redke in vedno slabše založene. Mi ostane le spletna varianta a-la Amazon, ali obstaja kakšna alternativa? Morda celo slovenska?
Zvrsti/skupine ki jih poslušam, se na grobo vrtijo okoli (bolj ali manj popularnega) rocka in metala, občasno pa zaidejo v kakšne mehkejše smeri, izjemno redko gre za kakšne nišne variante.

lp

opeter ::

Po pravici povedano je zadnji CD, ki sem ga kupil, filmska glasba Gospodarja prstanov (Motion Picture Trilogy).
Od takrat pa nič. Tiste nekaj malega glasbe, ki jo poslušam, gre preko Youtube. Drugače pa občasno poslušam radio, čeprav tudi to bolj redko.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Gagarin ::

Odkar imam Sonos+Tidal, že kar vrsto let, sem cdje pospravil v klet, ce readerje pa prodal. S Tidal (ali kakšnim drugim streaming servisom) tudi podpiraš izvajalce.

HotBurek ::

Zanimiv pojav.

Vprašanje je jasno, odgoviri pa tipa "jaz delam tako pa tako, in ne vem, zakaj bi zdej ti delal kako drugače kod jaz". Trda vsebina, bom bil spremljal.


Sicer pa predlog; mogoče imajo bolj lokalni (manj poznani) bandi v svojem shop-u poleg majic tudi CDje.

Primer CD za 10€: https://cvinger.bandcamp.com/

Potem se pa z nimi skonektaj, povej da iščeš rock/metal/punk bande, od katerih bi rad kupil njihov CD. In obrazloži, da so ti CD kot mediji všeč, ter da te ne zanimajo striming ap-pi.

Če ti rata, začni delat CD "promocije" (pač spisek muske, ki jo imaš, predstaviš itn.)

Torej, kupi direktno od bend-a.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Han ::

Pri nas je CD trg v glavnem izumrl. Poleg slabe izbire so bile tudi cene precej napihnjene. Tretji album Kings of Convenience sem bil prisiljen kupit na Amazonu, ker pri nas o njem ni bilo ne duha ne sluha.

Kvinta ::

Na boljšjaku se najde full poceni včasih celo zapakirano drugač pa jaz kupim kr na ebayu nazadnje nov v foliji Slayer - Seasons in the Abyss 4€ + 3€ ptt ni neki dnar to....plate so pa precenjene pravzaprav nikol jih nisem poslušal sami stroški raje kaseto tu pa tam kupim kako to je tud poceni pol pa se mi celi bus smeji , walkman poslušam pa leta 2020 kaseto obrnem :))
A.C.A.B

jamiroq ::

Večinoma discogs.com ali pa kakšne lokalne trgovine (BigBang, Mueller, zoso.si), če imajo kaj zanimivega.

petrpan ::

Ravno s tem sem se ubadal pred kratkim. V Müller na Čopovi lahko naročiš praktično vsak CD, ga dobavijo v cca. 1 tednu. Cena okoli 10€.

nepijempira ::

Superhvala za vse odgovore, komentarje in linke!
Sploh info, da lahko v Müllerju naročiš CDje (in cena), mi je zelo všeč! Včeraj sem prek Amazona naročil kar nekaj zadev, pa se mi zdi, da bo to odlična alternativa ;)

Kurzweil ::

Jaz sem si rekel, da ne bom več kupoval te plastike, digitalno pa se mi zdi rahlo neumno, tako da jaz supportam glasbenike direktno, torej običajno na koncertih kupujem direktno od njih vse mogoče, še najbolj pogosto pa razne majce in mikice. Hodim pa ogromno po eventih.

Ko sem pred leti kupoval nov računalnik, sem načrtno šel v to, da ne vzamem CD-roma, pa je jasno da stane dobesedno par €. Imam tamle tudi stolp, ampak bi moral pogledat po dolgih letih če še dela.

Lepo je supportat umetnike vseh vrst, sploh tiste, ki si to res s trdim, kreativnim in kvalitetnim delom zaslužijo - to pa je seveda stvar vsakega posameznika. Ampak preprosto se te plastike ne grem več.

TheBlueOne ::

Frend ima dosti tega, menda novo bolj kot ne amazon, po CDje in vinilke pa hodi dosti na bolsjake. Pridejo neki tipi, ki se s tem ukvarjajo, dobis za dobro ceno.

yayo ::

kakih 500cdjev že vsaj deset let v kartonski škatli. Med ostalim kompletna diskografija mojega najljubšega benda z raritetami, radijskimi/press promoti in celo bootlegi. Sedaj vse izdajajo remaserizirano na vinilkah in pričakujejo, da bom prodal organ ali dva za vse znova kupiti :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yayo ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Glasbo si vedno več "izposojamo" in vedno manj kupujemo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
11628489 (24493) Egidij88
»

Glasbena industrija lani cvetela

Oddelek: Novice / Rezultati
4417615 (14818) dexterboy
»

Sony bo začel izdelovati gramofonske plošče (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12531066 (23058) TheBlueOne
»

YouTube škoduje prodaji glasbenih albumov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
17640551 (34677) [D]emon
»

Prihodki glasbenih založb upadajo, prodaja vinilk narašča (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8032819 (29306) madmitch

Več podobnih tem