Forum » Problemi človeštva » Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"
Temo vidijo: vsi
Telbanc ::
Donbas je vreden triljone, Tud pr Guljapolju je neka ruda. Kiri ste vi naivčki.
Ja Putler že koplje na polno, hiše se že gradijo, verjetno bo Putler užival v penziji, ljudje so tam srečni in zadovoljni. Čaka nas indija koromandija. Razmišljam, da grem tja kopat rudo, če ne danes pa naslednji mesec. Juhu, narava pa to, kaj češ lepšega.
Lah ti babica naštima sarmo, vzameš še zimske zokne in greš takoj tja. Ti revček zgoraj, tle govorimo o triljonih milijard. Pa zakaj misliš da se tak pedenajo za Dombas, ker tam rastejo zdravilne rožice.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
fur80 ::
To kar bo putler dobil v donbasu je že zapravil :D
Fajn bo. Ukrajinci so to kopali in bili miljonarji, Rusi bodo pa sedaj miljarderji. Donbas zlata jama, nova Švica vam rečem, Putler bo poštimal. Samo se baje koplje ven, kitajci pa čakajo z kešom v roki, da to kupijo. Nam sploh ni jasno. Rusi vedo! :D
Ja Putler že koplje na polno, hiše se že gradijo, verjetno bo Putler užival v penziji, ljudje so tam srečni in zadovoljni. Čaka nas indija koromandija. Razmišljam, da grem tja kopat rudo, če ne danes pa naslednji mesec. Juhu, narava pa to, kaj češ lepšega.
Lah ti babica naštima sarmo, vzameš še zimske zokne in greš takoj tja. Ti revček zgoraj, tle govorimo o triljonih milijard.
Ja tisoče miljard je tam, tole je treba samo do kitjaske restavracije spravit. Gotovina na roko. Ukrajinci niso mogli, ker nimajo takih tovornjakov, Rusi bodo. Sploh ne vedo kaj jih čaka. Indija koromorandija ti rečem.
Tele roke in človeška življenja se bodo za 1000EUR popravila. Dodo kopali. Juhu. :D
Baje si bo Putin z rudnino v Donbasu kupil neskončno življenje! :D Telebanc je tak?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
Prej se je Donbas kopal v zlatu, sedaj po vojni bodo pa baje diamanti! Še enkrat tisoče miljard, ki smo jih na Zahou izgubuli, lahko bi imeli bakrene žlebe, sedaj bodo pa samo kovinski. Rusi pa ne bodo vedeli kam z kešom, nas bo pa zeblo! Telebanc je tak?
Bici ::
Lah ti babica naštima sarmo, vzameš še zimske zokne in greš takoj tja. Ti revček zgoraj, tle govorimo o triljonih milijard. Pa zakaj misliš da se tak pedenajo za Dombas, ker tam rastejo zdravilne rožice.
Čakam
@Telebanc, ignoriraš ker sem zadel žebljico na glavico.
Prava najezda Bruselskih sendvičarjev. Ki bodo po koncu vojne izginili, medtem, ko bomo mi še vedno tukaj.
Moraliziramo zato, ker ni noben pr nas črhnu, ko je Olbrajtova odgovorila o sankcijah o Iraku, da je bilo vredno pol milijona iraških otrok. Kiri čistuni, ki zaj vijejo roke in štejejo na prste vsako ukrajinsko civilno žrtev. Da palestince sploh ne omenjam. Prej so pa držali usrani gobec skup.
1. Nemčija in Francija sta rekli NE ameriški avanturi v Iraku. Ponosem sem na to in mi je žal da ni imelo več držav hrbtenice za isto naredit
2. Nam je žal za iraške, palestinske in ukrajinske žrtve. Medtev ko je vam ruskim gnojem popolnoma vseeno za ukrajinske žrtve. še huje pa je to da vam je popolnoma vseeno za irške in palestinske žrtve ampak jih samo zlorabljate za kritiko zahoda
3. Leta 2003 sem na nekih drugih forumih pisal folku da so idioti, ker podpirajo posredovanje v Iraku. Danes pišem da ste idioti tisti, ki podpirate ruse v UA.
Skratka, da povzamem. Prav malo ti je mar za palestinske in iraške otroke ampak jih uporabljaš v propagadne namene. Obsojaš zahod a hkrati nisi sposoben obsoditi rusije. Vse skupaj je samo en velik spin in vaja iz whataboutizma.
Ja ?
Sicer pa lepo da vsi vidijo tvoj modus operandi laganja in zavajanja.
Zaradi Donbasa bo vsa Rusija druga švica!
Itak! Tole bo popolna sreča. Telbanc pravi, da so tam spodaj zakopani čipi za Nvidio, baje delajo z 3X hitrostjo, baterije za novo Lado in novi Iphoni 25, ter tisoče miljard $ tik pod površjem. Putin računa, da bo z Donbasom do leta 2060 dosegel BDP na prebivalca v Rusji najmanj kot v Nemčiji. Tam leta 2100 naj bi z Medvedjevim dosegla vrhunec Rusije, potem pa gre verjetno v penzijo.
Poglejmo samo primer na Sloveniji, ki je izgubila Celovec in Istro. S tema dvema ozmeljema bi bili Katar, da ne rečem Savdska Arabija in vsaj miljonarji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
pegasus ::
Zaradi Donbasa bo vsa Rusija druga švica!Kdo bo pa fizično rudaril? Babuške? Ker severnkorejci so podhranjeni in niso fit za fizično delo ... Koga lahko še uvozijo? Ker lastne moške fizično sposobne populacije nimajo več prav veliko ...
Pa sej bodo dobili muslimanske priseljence.
The biggest mosque in whole of Europe is in the middle of Moscow and Putin himself opened the mosque.
Sam kako gre pa to skupaj z trdnjavo krščanstva ???
Al je spet primer onega: "Obtožuj druge tistega, česar si sam kriv."
Ker pogosti talking point lizalcev putinove ritke je, kako je pariz, london,... prepravljen z muslimani in da je samo rusija še tista prava trdnjava krščanstva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bici ()
pegasus ::
Dvomim da so bradati mladeniči pripravljeni vihteti kramp in lopato ... se mi zdi da so bolj nad kalašniki navdušeni ;)
Ganon ::
Trump in Putin: Evropsko-ukrajinski predlog bi konflikt le podaljšal
Kako sploh normalno komentirati izjavo teh dveh avtokratskih opic? Če bi včeraj crknila, bi bilo prepozno.
Trump in Putin: Evropsko-ukrajinski predlog bi konflikt le podaljšal
Kako sploh normalno komentirati izjavo teh dveh avtokratskih opic? Če bi včeraj crknila, bi bilo prepozno.
Kontra predlog: Rusija spizdi domov. Konflikta je konec še isti momemnt.
Sej si Putin iskreno želi konca konflikta mar ne???
Windlass ::
"Russia wants to see Ukraine succeed."
Ne vem če je sploh legalno bit tolk glup. Ta rabi skrbnika in zapestnico z imenom, ne pa da se mu pusti igrat z milijoni življenj.
Ukraine’s Spy Chief Kyrylo Budanov:
"Even as Russia continues its offensive operations and makes tactical advances on the ground, the internal conversation within the Kremlin is shifting. We are now seeing more voices around Putin—among the political and economic elite—who are arguing for an end to the war than we have seen at any other point since the invasion began.
The primary driver for this shift is not ideological, but financial. The reason is cost. Despite Russia’s public messaging that they can sustain this indefinitely, each day of fighting is becoming extremely expensive. Even for a state like Russia, which is willing to spend heavily on its military ambitions, the drain on their sovereign funds and the overheating of their economy are reaching a critical threshold. They are beginning to realize that the price of 'victory' may very well be the long-term bankruptcy of the Russian state."
Goran10 ::
Telesrbjanko jaz res ne vem kako se boste tolažil v primeru da Rusi puhnejo v Ukrajini in doživite novo olujo
Pac-Man ::
Rusi umirajo v ukrajinskem blatu, da lahko Dmitriev surfa v Miamiju
https://nypost.com/2025/12/28/world-new... Najbolj "naj jedo torte" trenutek, kar sem jih doživel.
https://nypost.com/2025/12/28/world-new... Najbolj "naj jedo torte" trenutek, kar sem jih doživel.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
Če bi prebral članek bi videl, da je video naložil Kirill osebno
https://x.com/kadmitriev/status/2005084...
ko ga v komentarjih sprašujejo, če gre za AI, pa trdi, da ni
https://x.com/kadmitriev/status/2005160...
Rusi spet lažejo?
https://x.com/kadmitriev/status/2005084...
ko ga v komentarjih sprašujejo, če gre za AI, pa trdi, da ni
https://x.com/kadmitriev/status/2005160...
Rusi spet lažejo?
Telesrbjanko jaz res ne vem kako se boste tolažil v primeru da Rusi puhnejo v Ukrajini in doživite novo olujoin Ua dokončno pobegne iz ruske orbite. Poleg nato in ameri so krivi bo treba nove tolažbe izumit. Ampak glede na to da ste res potrošil že vse možne tolažbe bo mogoče čas za samorefleksijo.
A u Hrastovcu mate non stop internet?
Telesrbjanko jaz res ne vem kako se boste tolažil v primeru da Rusi puhnejo v Ukrajini in doživite novo olujoin Ua dokončno pobegne iz ruske orbite. Poleg nato in ameri so krivi bo treba nove tolažbe izumit. Ampak glede na to da ste res potrošil že vse možne tolažbe bo mogoče čas za samorefleksijo.
A u Hrastovcu mate non stop internet?![]()
Čakam tvoj odgovor.
A ti je muca jeziček pojedla?
@Telebanc, ignoriraš ker sem zadel žebljico na glavico.
Prava najezda Bruselskih sendvičarjev. Ki bodo po koncu vojne izginili, medtem, ko bomo mi še vedno tukaj.
Moraliziramo zato, ker ni noben pr nas črhnu, ko je Olbrajtova odgovorila o sankcijah o Iraku, da je bilo vredno pol milijona iraških otrok. Kiri čistuni, ki zaj vijejo roke in štejejo na prste vsako ukrajinsko civilno žrtev. Da palestince sploh ne omenjam. Prej so pa držali usrani gobec skup.
1. Nemčija in Francija sta rekli NE ameriški avanturi v Iraku. Ponosem sem na to in mi je žal da ni imelo več držav hrbtenice za isto naredit
2. Nam je žal za iraške, palestinske in ukrajinske žrtve. Medtev ko je vam ruskim gnojem popolnoma vseeno za ukrajinske žrtve. še huje pa je to da vam je popolnoma vseeno za irške in palestinske žrtve ampak jih samo zlorabljate za kritiko zahoda
3. Leta 2003 sem na nekih drugih forumih pisal folku da so idioti, ker podpirajo posredovanje v Iraku. Danes pišem da ste idioti tisti, ki podpirate ruse v UA.
Skratka, da povzamem. Prav malo ti je mar za palestinske in iraške otroke ampak jih uporabljaš v propagadne namene. Obsojaš zahod a hkrati nisi sposoben obsoditi rusije. Vse skupaj je samo en velik spin in vaja iz whataboutizma.
Ja ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bici ()
Dobra novica: Glede na Davydova so se uspeli Ukri skoraj v celoti umakniti iz Mirnograda kontrolirano, brez dodatnih izgub v živi sili. Sklepam da so zadnjič s protinapadom na Rodynske odprli evakuacijsko pot. Super! Putko je drago plačal Mirnograd.
V Mirnogradu ostaja le še majhna garnitura, tako da se pričakuje popoln umik iz tam v kratkem.
V Mirnogradu ostaja le še majhna garnitura, tako da se pričakuje popoln umik iz tam v kratkem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Windlass ()
bbbbbb2024 ::
Nea me jebat!!! :D :D :D Od kje iz Zaporoške jedrske elektrarne? :D :D :D
"Putin really wants things to go well in Ukraine," Trump said.
Russia will assist in rebuilding Ukraine and will supply cheap electricity.
https://x.com/front_ukrainian/status/20...
Putin brez da mu podarijo preostanek Donbasa in nadzor nad kakšnimi jezovi nima od energetike nič razen Zaporožja. Spet je neko imbecilno idejo uspešno prodal Trumpu, ker ta retard pa nima funkcionalnega nevrona v glavi.
Putin si želi mir? :D Saj mir je imel. Putun si želi Donbas. Za časa življenja ga bo del dobil. Kaj bodo imeli njegovi ljudje od tega, nič. Kaj bo imel on? Izpopoljen ego.
Putin si želi nekaj, ker mu svet ne more dati. To da je meter in čevapčič, ter čuden v glavo in nesamozavesten mu noben Donbas ne more pomagati.
Že večkrat sem povedal, da Donbas nikomur nič ne nuca, če ni v zgodbi 75% ostale Ukrajine, da se nazaj zgradijo jezovi in elektrarne, ki so jih rusi porušili. Ker Donbas nima pitne vode že sedaj ne in elektrike tudi ne. Kaj bodo z Donbasom rusi? Ocve pasli? Pocrkale bodo ovce. Ker ovce niso kamele. To se je putka več kot očitno zeko zajebal.
Kdor zmaga pač zmaga, kaj to mene briga. Jaz nimam nič od tega, kdo zmaga. Tvoje guslanje l. 2003 nobenga ne zanima. Še sam ne veš kaj si takrat pisal.
Od Ua zmage boš imel ogromno. Buffer v obliki Ua ker Madžarska v primeru padca Ukrajine ne bo nek buffer prej sovražna država.
+1
Podpišem!
Ker Orban, upam da ga bo tudi vrag vzel na naslednjih volitvah, je prvi, ki nam bo hotel stopiti na vrat in krasti zemljo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
bbbbbb2024 je izjavil:
Nea me jebat!!! :D :D :D Od kje iz Zaporoške jedrske elektrarne? :D :D :D
"Putin really wants things to go well in Ukraine," Trump said.
Russia will assist in rebuilding Ukraine and will supply cheap electricity.
https://x.com/front_ukrainian/status/20...
Putin brez da mu podarijo preostanek Donbasa in nadzor nad kakšnimi jezovi nima od energetike nič razen Zaporožja. Spet je neko imbecilno idejo uspešno prodal Trumpu, ker ta retard pa nima funkcionalnega nevrona v glavi.
Putin si želi mir? :D Saj mir je imel. Putun si želi Donbas. Za časa življenja ga bo del dobil. Kaj bodo imeli njegovi ljudje od tega, nič. Kaj bo imel on? Izpopoljen ego.
Putin si želi nekaj, ker mu svet ne more dati. To da je meter in čevapčič, ter čuden v glavo in nesamozavesten mu noben Donbas ne more pomagati.
Že večkrat sem povedal, da Donbas nikomur nič ne nuca, če ni v zgodbi 75% ostale Ukrajine, da se nazaj zgradijo jezovi in elektrarne, ki so jih rusi porušili. Ker Donbas nima pitne vode že sedaj ne in elektrike tudi ne. Kaj bodo z Donbasom rusi? Ocve pasli? Pocrkale bodo ovce. Ker ovce niso kamele. To se je putka več kot očitno zeko zajebal.
Kdor zmaga pač zmaga, kaj to mene briga. Jaz nimam nič od tega, kdo zmaga. Tvoje guslanje l. 2003 nobenga ne zanima. Še sam ne veš kaj si takrat pisal.
Od Ua zmage boš imel ogromno. Buffer v obliki Ua ker Madžarska v primeru padca Ukrajine ne bo nek buffer prej sovražna država.
+1
Podpišem!
Ker Orban, upam da ga bo tudi vrag vzel na naslednjih volitvah, je prvi, ki nam bo hotel stopiti na vrat in krasti zemljo.
Itak. Orbanu madžarski upor leta 1956 ne pomeni nič. V primeru njegove ponovne zmage na volitvah pa tudi Madžarom ne. V primeru da Ua pade bo naš vojaški proračun poletel v nebo-tega se Putinovi feni ne zavedajo.
bbbbbb2024 je izjavil:
Res je. Da ne omenjam da bi pro-ruski sosed tudi močno opogumil našo lastno 5. kolono, za katero res upam, da ne bo imela predstavnikov v naslednji vladi. To imaš potem neke nepomembne drekače s 4 sedeži, ampak anti-zahodno sranje moraš pa posledično poslušat kar naprej... totalno nereprezentativno.
Putin bi madžarsko spremenil dokončno v ruski satelit. Vprašajte Poljake kako je ko mejiš na ruski satelit.
Samo bedaki ne podpirajo Ukrajine.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()
Putin bi madžarsko spremenil dokončno v ruski satelit. Vprašajte Poljake kako je ko mejiš na ruski satelit.
Problem je ker Madžarska je za razliko od Belorusije dejansko vpeta v EU/NATO in potem bi imel Putin dostop do vsega, vsako odločitev bi pa lahko ohromil.
Ma saj bodo vrgli Orbana. Jaz ne bi mogel gledati, da bi v Sloveniji politični vrh odkrito agitiral za Putina. Že prikrite simpatije nekaterih naših vrlih politikov mi grejo na k...
Jaz se na Madžare na bi zanašal dost glup narod so glede na to kdo jim vlada že počasi v neskončnost
MrStein ::
Jaz se na Madžare na bi zanašal dost glup narod so glede na to kdo jim vlada že počasi v neskončnost![]()
Daj no, Mađarji so čisto drugačni, Urban pa je diktator!
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
@Orban, piše se, da bi uvedel predsedniški sistem, ampak njegov tiskovni predstavnik to zanika
https://www.reuters.com/world/hungarian...
https://www.reuters.com/world/hungarian...
Navajajoč neimenovani vir, seznanjen z razmerami, je Bloomberg poročal, da Orbán razmišlja, kako ohraniti svoj nadzor nad Madžarsko ne glede na izid volitev, ter preučuje idejo, da bi prevzel predsedniško funkcijo in spremenil zakone tako, da bi ta postala najmočnejša funkcija v državi.
Od leta 1990 je Madžarska parlamentarna demokracija, vloga predsednika pa je večinoma protokolarna.
Vladni tiskovni predstavnik Zoltán Kovács je zanikal, da bi obstajal načrt za spremembo sistema.
»Bodimo jasni: nenehno ponavljanje te ideje ni nič drugega kot običajna levičarska rutina lažnih novic,« je Kovács zapisal na omrežju X.
esel ::
Je pa včeraj Zelenski Trumpu prodal vrhunsko diplomatsko foro. Namesto da bi mu rekel ne, se je skliceval na ustavo, da o ozemlju ne odloča predsednik, ampak ljudstvo na referendumu ali pa celoten parlament.
Trump se je v izjavah po pogovoru s tem celo strinjal in to je ključno. Zelenskemu je namreč uspelo spremeniti narativo iz tega da noče miru, v ukrajinski procesi so ustavno zapleteni. Trumpu je dejansko s tem zvezal roke, saj od njega ne more zahtevati, naj deluje kot diktator in povozi lastno ustavo. Pametna poteza, katero mislim da so naštudirali evropski politiki ins tem pridobil čas in se izognili pritisku za takojšnjo predajo ozemlja.
Trump se je v izjavah po pogovoru s tem celo strinjal in to je ključno. Zelenskemu je namreč uspelo spremeniti narativo iz tega da noče miru, v ukrajinski procesi so ustavno zapleteni. Trumpu je dejansko s tem zvezal roke, saj od njega ne more zahtevati, naj deluje kot diktator in povozi lastno ustavo. Pametna poteza, katero mislim da so naštudirali evropski politiki ins tem pridobil čas in se izognili pritisku za takojšnjo predajo ozemlja.
Andrew A. Michta, Professor of Strategic Studies:
Se strinjam praktično z vsem.
Over Christmas I had an opportunity to catch up with friends across Europe, and those conversations convinced me even more that unless there is a fundamental rethinking inside the European Union, the continent will slide into geopolitical irrelevance-and we'll all lose. 1/13
It is time EU elites stop talking about "Europe" and the EU as interchangeable concepts. There can be no such thing as a "federalized Europe," as there is no European nation. Indeed, you can construct a centralized mega-state, but it would be a democratic polity in name only.2/13
The EU can be centralized assuming the new Union Treaty abolishes the veto, shifts to majority voting and also pushes through the notion that EU directives (AKA the "EU law") supersede national constitutions. But if this happens smaller states will lose their sovereignty. 3/13
Belonging to a trading and regulatory treaty-based organization like the EU doesn't offer the prerequisites to building a federal state. Europe is a collection of nation-states with divergent histories and distinctly different cultures. This is its strength, not weakness. 4/13
In such a centralized majoritarian structure, the largest countries, i.e., Germany and France, would call the shots, while smaller players would have no choice but to obey. Again, such a structure may be created, but should it become reality it won't be a democratic entity. 5/13
I'm dismayed that the EU elites and its bureaucracy are disconnected from the electorates of their member-states. It's odd that countries are being pushed to subsume fundamental decisions on economic policy or immigration to an ideologically driven centralization project. 6/13
Those elites push policies that have crippled the EU's competitiveness (the "green transformation" compelled Europeans to pay 3-to-4 times as much for industrial energy as3the US or China; EU immigration policy threatens to explode Europe's historical nations from within. 7/12
Show me one democratically governed country that would allow its government with such a sorry record to continue in office. Show me a nation that would submit to such a "no-alternatives" ideology as has been imposed by the bureaucracy on EU member-states again and again. 8/13
To argue that the EU can become a credible security actor defies the most basic understanding of state-on-state warfare. If you seriously believe that, say Spanish soldiers will lay their lives to defend Estonia or Latvia, I can sell you the Brooklyn Bridge at a discount.9/13
I write this not to belittle Europe. As someone who has worked all my professional life to strengthen transatlantic relations and support Western democracies, it pains me that when US-European relations are under stress, European elites seem to be doubling down on that path.10/13
It's understandable that the #NSS2025 issued by the Trump administration rattled people across Europe, but it should not have come as a surprise for there was ample warning that US priorities were shifting. Now more than ever Europe should refocus on @NATO and rearmament. 11/13
The Trump admin is trying for a reset with Moscow. Like many before, it's misreading #Russia. It'll learn that a "deal" is not possible for Putin wants a surrender-he wants to push the US out of Europe. Until Washington understands this, cooler heads must prevail in Europe. 12/13
BLUF: The US is not abandoning Europe, but it must face the storm brewing in the Pacific. This is not the time to insist on failed policies but rather to reinvest in hard power, do everything possible to preserve transatlantic ties and @NATO. Time to think strategically. 13/
Se strinjam praktično z vsem.
Jaz se na Madžare na bi zanašal dost glup narod so glede na to kdo jim vlada že počasi v neskončnost![]()
Poznam kar nekaj Madžarov in so daleč od glupega naroda. Orban je razpletel svoje poslovne lovke in srka denar na polno, predvsem od EU sredstev, pa tudi sicer. Vsi veliki bankirji in naftarji, oziroma poslovni svet - ga podpira. Ker si je podredil vse medije, niti besede ni o Orbanu slabega. To je Vučićev "sistem", ki ga tudi Golob želi replicirati.
Ker je standard Madžarov rastel, dejansko ni bilo neke osnove, da kdorkoli karkoli pove. Orban špila na dve karti:
a) njegova opozicija je izhajala (večinoma) iz naslednikov komunistične partije Madžarske - teh Madžari ne bodo volili, pa če jih mrtve privlečeš na volitve. Orbanov tisk uspešno blati ostale (liberalce), da imajo nekaj s komunisti, čeprav je zdaj že sigurno 10 in več let, ko teh komunistov več ni.
b) kolena Madžarov postanejo mehka, če jim omeni Madžarsko v svojih "pravičnih" mejah (pred Trianonsko pogodbo). Karkoli spominja na to, Madžari odobravajo. Časi Avstroogrske so za Madžare bili najboljši časi, sploh. Orban sicer modro molči, ker Avstroogrska je dejansko začela 1. sv.vojno in razpadla, ker je vojna povzročila ekscesivno opustošenje in smrt. Ni prišlo do "Pomladi narodov" za brezveze.
Kaj se je spremenilo? Doslej razdeljena opozicija je psotala enotna. Dejansko so sedaj vsi proti Orbanu. Napredek in poslovni model Madžarske je zastal. Čeprav, za primerjavo, še vedjo rastejo zelo (v primerjavi z nami):
https://tradingeconomics.com/hungary/gdp
Madžari sedaj vedo, da so v marsičem kamen spotike v EU, kar jim sigurno ne paše. Prihodki so tem poslovnim Madžarom padli, oni so iz Ukrajine dobivali nafto, tega je sedaj konec, to je Ukrajina sama rekla. Zdaj so se poslovni partnerji začeli odrekati Orbanu. Z malo več takta, bi lahko Orban manevriral med rusijo in EU, ampak je to zapravil.
Zato mislim, da Orbana čaka ali konec ali pa bo zmaga zelo zelo tesna. Da bi pa Orban postal predsednik, ter prenesel oblast preko, to sicer, po moje, ne bo šlo. Orbana ta hip podpira 36% volilcev:
https://www.politico.eu/europe-poll-of-...
Je pa znano, da ima Orban dosti trikov, eden je bil, da je glasove kupoval, kar ga je opozicija vedno obtoževala. Vendar to obtožbo niso nikoli resno obravnavali uradni organi. Glasove kupuje tudi Vučić, mimogrede.
scythe ::
Je pa včeraj Zelenski Trumpu prodal vrhunsko diplomatsko foro. Namesto da bi mu rekel ne, se je skliceval na ustavo, da o ozemlju ne odloča predsednik, ampak ljudstvo na referendumu ali pa celoten parlament.
Zelenski in evropski politiki so pametni, Zelenski pa ne bo kršil ustavo, ker potem je to strel v lastno koleno. Če bo ljudstvo na referendumu odločalo, ali Rusija dobi zaseženo ozemlje, potem vsi vemo kakšen bo rezultat referenduma.
Trump pa tudi počasi dojema, da brez EU ne bo nobenega resnega miru v Ukrajini in da mora biti vključena v pogajanje, kar pa Putinu ni všeč.
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scythe ()
Zelenski in evropski politiki so pametni, Zelenski pa ne bo kršil ustavo, ker potem je to strel v lastno koleno. Če bo ljudstvo na referendumu odločalo, ali Rusija dobi zaseženo ozemlje, potem vsi vemo kakšen bo rezultat referenduma.
Trump pa tudi počasi dojema, da brez EU ne bo nobenega resnega miru v Ukrajini in da mora biti vključena v pogajanje, kar pa Putinu ni všeč.
Trump ta hip (kratkoročno) ne izgublja nič. Ali prodaja orožje in malo pomaga ZDA, ki so kar v dolgu ali pa bi bil mir in bi njegova žlahta in prijatelji dobili 300 mrd € težak sklad v upravljanje.
Problem je samo, da bodo ZDA izgubile dolgoročno. V 10+ letih ne bo več ZDA v EU. EU industrija pa bo precej močnejša.
bm1973 ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Problem je samo, da bodo ZDA izgubile dolgoročno. V 10+ letih ne bo več ZDA v EU. EU industrija pa bo precej močnejša.
Dolgoročno Trumpa ne bo... Še 3 leta, v tem času se ne bo spremenilo nič.
Tudi miru v Ukrajini ne bo, Rusi pa kakih 150km bolj proti zahodu, mogoče celo na Dnjepru.
Trump bo pokasiral od tega predsedovanja maksimalno.
Če pridejo demokrati na oblast s svojo LGBTQ+, DEI, pro-migrantsko Woke agendo, kaj veš kaj se bo zgodilo.
Dolgoročno bodo tako ZDA kot EU popadle v tej obliki kot so danes.
ZDA prej, ker tam je vse bolj odvisno od velikih firm, EU malo dlje, ker je to skupek držav, kjer se živi precej v redu, sploh mediteratski del. Tam si lahko skoraj samozadosten...
scythe ::
Pozabil si napisati še Rusijo, tudi ona bo v takšni obliki razpadla.
Tudi pri Putino se rok trajana izteka.
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
bbbbbb2024 je izjavil:
Trump ta hip (kratkoročno) ne izgublja nič. Ali prodaja orožje in malo pomaga ZDA, ki so kar v dolgu ali pa bi bil mir in bi njegova žlahta in prijatelji dobili 300 mrd € težak sklad v upravljanje.
Jaz pa mislim, da se ne bodo kar tako umaknili iz EU. Trumpu so zakonodajalci že zvezali roke glede tega, ker jim je kapnilo da bo debil zjebal vse kar se je gradilo 100 let če se mu le pusti.
EU pa bo definitivno na drugi strani tega absurdnega tunela močnejša in bolj samozadostna (ko se v Bruslju malo spametujejo). ZDA se bo še zelo tepla po glavi ker bo Trumpova administracija uničila toliko mehke moči ZDA v Evropi. In drugje - Kitajci se z veseljem vselijo kamorkoli Trump naredi vakuum moči z umikom.
floyd1 ::
Pozabil si napisati še Rusijo, tudi ona bo v takšni obliki razpadla.
Tudi pri Putino se rok trajana izteka.
Nehaj, rusija bo v prihodnje prosperirala še bolj kot danes
Bemtiš, neznosen smrad proruske propagande (in njihovih poljskih WC-jev) zdaj zavohamo že na daleč.
Daniel ::
Dve strani vojne. Človeški safari v Khersonu in prve bojne linije na ruski strani.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
bbbbbb2024 je izjavil:
Jaz pa mislim, da se ne bodo kar tako umaknili iz EU. Trumpu so zakonodajalci že zvezali roke glede tega, ker jim je kapnilo da bo debil zjebal vse kar se je gradilo 100 let če se mu le pusti.
EU pa bo definitivno na drugi strani tega absurdnega tunela močnejša in bolj samozadostna (ko se v Bruslju malo spametujejo). ZDA se bo še zelo tepla po glavi ker bo Trumpova administracija uničila toliko mehke moči ZDA v Evropi. In drugje - Kitajci se z veseljem vselijo kamorkoli Trump naredi vakuum moči z umikom.
+1
Podpišem!
Sigurno bo EU močnejša in vojaško in v obliki zavezništva. Tudi NATO bo močnejši.
https://x.com/Alex_Oloyede2/status/2005...
"Mariupol's Russian Drama Theater, destroyed in 2022 by Ukraine has been rebuilt and reopened!
As Russia promised, every inch of the Donbass would be liberated and built back better."
Osvobojeni Mariupol se lepo obnavlja, kakšna krasota.
"Mariupol's Russian Drama Theater, destroyed in 2022 by Ukraine has been rebuilt and reopened!
As Russia promised, every inch of the Donbass would be liberated and built back better."
Osvobojeni Mariupol se lepo obnavlja, kakšna krasota.