» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
1473 / 1473
»
»»

Leif ::

Seveda, da uporabljajo tiste 4-5 A-50, kolikor jih še imajo v funkcionalnem stanju. Pa še to jim rata sestrelit samo en del teh absurdno velikih manevriranih raket, kar je podn od podna.

Dnevov, ko sestrelijo vse seveda ne boš upošteval.

Stane2 ::

Pojma nimamo koliko se jih sestreli, koliko jih tgreši cilj in koliko se jih med vožnjo do cilja zabije v kakšen objekt, ki tam ne bi smel biti.

Niti ne vemo, koliko dejansko se jih izstreli. Za tisto včeraj v Samari naj bi od petih zadela dva.

shmandi ::

Leif je izjavil:

Po ruskih informacijah je to skoraj vsak dan. Čeprav se mi zdi, da malo lažete. Tu in tam kakšen pa menda le pride skozi.

fur80 ::

shmandi je izjavil:

Leif je izjavil:

Po ruskih informacijah je to skoraj vsak dan. Čeprav se mi zdi, da malo lažete. Tu in tam kakšen pa menda le pride skozi.

Saj ruski klovni se niso priznali ukrajinskega zadetka, vso škodo do sedaj so naredili samo sestreljeni drobci, ki na zalost malo zagorijo. ;)

arato ::

Che25 je izjavil:

arato je izjavil:

To je tipično obnašanje za kultno delovanje. Kult vedno potrebuje nasprotnika proti kateremu se bori. Če pogledaš par PUP sodelavcev tu (windlass, predvsem pa che25) ... kako moraš biti izgubljen, da klikaš po par 10 straneh komentarjev pod novicami in roleplayaš ukrajinsko protiobveščevalno, ko označuješ kdo je po tvoje "v prekršku". Dnevno.

Ti res nabijaš v tri krasne. Dnevno.

Če že obstaja kakšen kult, je to kult malikovalcev Putina, in ta na MMC-ju s pomočjo moderatorjev popolnoma okupira mnenjski prostor. Dnevno.

Za posamezne komentarje in uporabnike me boli kita, nenormalno pa je, da je več kot 90% tamkašnjih komentarjev izrazito prokremeljskih in protievropskih. V "prekršku" so torej kvečjemu moderatorji in njihovi nadrejeni.

Ironija pa je, da tako skrbno branijo naš medijski prostor, da ne pomislijo, da komentarje bere izključno majhna peščica podobno prizadetih. Sam reccimo sploh vedel nisem, da ima rtvslo komentarje, ker me res ne zanima kaj si nek random tam misli.

Z drugimi besedami - pametuješ o stvareh, o katerih nimaš pojma. Če res ne bereš komentarjev, te prisrčno vabim, da obiščeš to spletno stran (in njeno osveženo različico, ko bo ta na voljo): https://rtv-ekspoze.org/

Prvi del odgovora se v nobenem oziru ne sooči z vsebino teksta, ampak samo prestavi obtožbo, ne da bi se z njo soočil.
"v tem in tem so jasno razvidni elementi kulta"
Che : "no, you"

Kar se tiče samega linka do spletne strani, pa si nisem mogel kaj, da si ne bi ob branju predstavljal "tipičnega" teoretika zarote, ki s šopom papirjev terorizira javnost, ker ON vse kaj je resnica in TI papirji to dokazujejo. Pri tem pa spregleda, da ti papirji nikakor ne dokazujejo ničesar, ampak so dokaz samo in le v primeru, če že gledaš iz stališča, da teorija zarote obstaja.
To je rak-rana teorij zarot. Njihova srčika je nedokazljiva predpostavka, ki, v kolikor je predpostavljena, vse dokaže.
Problem retorike in logike so med drugim nakazili sofisti v stari Grčiji. Dober retorik je sposoben manipulirati informacijo tako, da vedno "dokazuje" njegov prav.
Ne pravim, da je tvoja logika ali retorika dobra, pa vendar se ujameš v isto past. Dlje kot človek dokazuje iz posebne poziciji, v kateri v resnici manipulira z realnostjo, bolj se mu njegovi dokazi zdijo smiselni in samoumevni. Vse dokler s kovčkom ničvrednih papirjev in alufulijo na glavi ne ustavlja mimoidočih, prepričan, da jim ima nekaj važnega za povedati.

Že sama kreacija te strani, dedikacija nalogi in vztrajanje v tej kljub vsem preprekam, kažeta na vsaj mejno psihopatologijo in paranoidnost. Verjetno tudi neke osebne zamere do strani, ki jih avtor ne zna predelati.

Ljudje imajo pravico do anti-zahodnega sentimenta, čeprav je ta seveda v sebi globoko naiven, ker se tudi v Rusiji ne bi cedila med in mleko. Ali se dopušča pretirano sočne komentarje? Včasih. Ni pa vse, kar se ne drži tvojega narativa (che) že avtomatsko proruska propaganda. Nasploh Slovenija velja za izredno liberalno.

Kar se tiče ukinitve komentarjev. Zame to ni problem, je pa verjetno prav možnost komentiranja tista, ki zagotavlja konstanten dohodek rtvslo strani in je že zato pač določen zadržek vodstva,da bi to res naredil. Treba je razumet eno. Slovenija je majhna. Prihodki so zaradi majhne populacije nizki. Ampak televizijska produkcija stane skoraj isto v eni Sloveniji in recimo eni Franciji ali veliki britaniji, ker je treba pač ne glede na število gledalcev pripraviti program in to stane. Za prenos recimo košarkaške tekme plača en BBC skoraj isto kot RTVSlo. Torej je RTVSLO vedno v deficitu. Zato sumim, da skušajo obdržati komentarje, ker to vsaj zagotavlja, da se redni pisci redno oglašajo in nekako pomagajo, da stran in rtvslo nasploh lahko deluje.

Che25 ::

Dragi Arato, če misliš, da se mi da prebirati in secirati tvojo besedno solato, ob pisanju katere se verjetno počutiš izjemno bister, se hudo motiš. ;)

arato ::

Che25 je izjavil:

Dragi Arato, če misliš, da se mi da prebirati in secirati tvojo besedno solato, ob pisanju katere se verjetno počutiš izjemno bister, se hudo motiš. ;)

Seveda nisi sposoben prebrat vsebinskega komentarja, me ne preseneča :)

Bom pa to rekel - mroda bi bilo res smiselno odpraviti všečkanje komentarjev, ker na ta način je lahko glasna manjšina dejansko v ospredju (ker se samo njim realno da zajebavati). Ampak to ne pomeni, da v Sloveniji deluje neka močna protizahodna skupnost, ki vpliva na mnenje javnosti. Slovenija je, če tega še ne veste, izrazito protiruska in prozahodna v javnosti.

Se pa strinjam, da je financiranje RTVSLO po domače rečeno - v pizdi. To, da se mora javna televizija financirati z všečki in engagementom, bi moralo biti prepovedano.
Ampak če bi bilo prepovedano, potem bi domov vsak mesec dobili za 10-20EUR višjo položnico.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: arato ()

arato je izjavil:

Prvi del odgovora se v nobenem oziru ne sooči z vsebino teksta, ampak samo prestavi obtožbo, ne da bi se z njo soočil.

Čisti chatgpt. :))

Ej lažnivc, nihče ne bere tega tvojega sranja.

Che25 ::

arato je izjavil:

Bom pa to rekel - mroda bi bilo res smiselno odpraviti všečkanje komentarjev, ker na ta način je lahko glasna manjšina dejansko v ospredju (ker se samo njim realno da zajebavati). Ampak to ne pomeni, da v Sloveniji deluje neka močna protizahodna skupnost, ki vpliva na mnenje javnosti. Slovenija je, če tega še ne veste, izrazito protiruska in prozahodna v javnosti.

Mi lahko poveš, kje sem trdil, "da v Sloveniji deluje neka močna protizahodna skupnost, ki vpliva na mnenje javnosti"?

Ta "močna protizahodna skupnost" deluje predvsem na MMC-ju in vpliva na narative, ki prevladujejo v uporabniških komentarjih. Sestavljajo jo moderatorji in še kakšen deklariran protizahodni novinar.

Me veseli, da je slovenska javnost izrazito protiruska in prozahodna, prav zato pa še toliko bolj bode v oči nenormalno velika zastopanost teh antizahodnih "mnenj" na javni RTV. Na srečo je njihov domet relativno omejen, ni pa zanemarljiv.

Da pri propagandnih aktivnostih ne gre zgolj za teorijo, kaj šele teorijo zarote, dokazuje tudi izgon ruskega diplomata marca 2024: https://n1info.si/novice/slovenija/izgn...

O tem, kakšne so bile naloge Lemeševa v Sloveniji, ni uradnih informacij. Toda Necenzurirano ugotavlja, da je bil "diplomat" povezan z več deset ruskimi državljani, ki so pri nas bivali s študentskimi vizumi. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za študente več manjših univerz, ki so bili starejši od 40 ali celo 50 let, še piše portal.

Ta podatek se je zdel zanimiv slovenskim varnostnim organom, ki so se vprašali, zakaj toliko Rusov pri tej starosti vpisuje študij na slovenskih univerzah. In zakaj je z njimi v stiku namestnik vojaškega atašeja na veleposlaništvu. Te povezave naj bi kazale na "kompleksno rusko propagandno mrežo, ki je nastajala na ozemlju naše države," piše Necenzurirano. Lemešev naj bi imel ključno vlogo pri koordinaciji te mreže, kar naj bi bil razlog za njegov izgon.

Afera Lemešev bi lahko dala več odgovorov na ugibanja, da v Sloveniji obstaja ruska "klet", kjer troli širijo propagando na družbenih omrežjih in spletu. Ta ugibanja obstajajo že od začetka vojne v Ukrajini.

Dobro bi bilo, če bi dočakali te odgovore, bolj kot sami troli me pa skrbijo odgovorni na javnem mediju, ki vse to omogočajo. "Diplomata" smo izgnali, ruski "študentje" so ostali tu.

Pithlit ::

Leif je izjavil:

Seveda, da uporabljajo tiste 4-5 A-50, kolikor jih še imajo v funkcionalnem stanju. Pa še to jim rata sestrelit samo en del teh absurdno velikih manevriranih raket, kar je podn od podna.

Saj vsakič vse sestrelijo. Če drugače na pa s podmornico imenovano Moskva. Ukrajinci še nikoli niso nič zadeli.

arato je izjavil:

Che25 je izjavil:

Seveda nisi sposoben prebrat vsebinskega komentarja, me ne preseneča :)

Se pa strinjam, da je financiranje RTVSLO po domače rečeno - v pizdi. To, da se mora javna televizija financirati z všečki in engagementom, bi moralo biti prepovedano.
Ampak če bi bilo prepovedano, potem bi domov vsak mesec dobili za 10-20EUR višjo položnico.

Tvoja solata je vsebinska? Ah dej no. Lažeš se kot pregovori pes teče.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

A boring story...

https://x.com/ChurchillFella/status/208...
Russian vatnik is crying, whining and bitching that his son, while in technical school, signed a contract, went to the "SVO" to kill Ukrainians and disappeared without a trace shortly after.

fur80 ::

Malo še! ;) Zima tudi za Ruse ne bo prijetna.

Fire Point displayed a mock-up of its FP-9 ballistic missile at an exhibition in Denmark, with development nearing completion. The Ukrainian company's first ballistic missile is designed to carry an 800-pound warhead more than 850 km, putting Moscow within range.

https://x.com/NOELreports/status/208904...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

endelin ::

Stane2 je izjavil:

A boring story...

https://x.com/ChurchillFella/status/208...
Russian vatnik is crying, whining and bitching that his son, while in technical school, signed a contract, went to the "SVO" to kill Ukrainians and disappeared without a trace shortly after.

Ce bo preveč “pizdil” bo tudi foter na fronti pristal

Pithlit ::

fur80 je izjavil:

Fire Point displayed a mock-up of its FP-9 ballistic missile at an exhibition in Denmark, with development nearing completion. The Ukrainian company's first ballistic missile is designed to carry an 800-pound warhead more than 850 km, putting Moscow within range.

Pa kako si upa neka nepomembna izmišljena državica upa to delat mogočni, miroljubni Rusiji? Kar brez provokacije nekaj streljajo čez mejo...
Life is as complicated as we make it...

Goran10 ::

fur80 je izjavil:

tole zimo bomo videli če so rusi pripravljeni umreti za donbas:))

Che25 je izjavil:

arato je izjavil:

Mi lahko poveš, kje sem trdil, "da v Sloveniji deluje neka močna protizahodna skupnost, ki vpliva na mnenje javnosti"?

Ta "močna protizahodna skupnost" deluje predvsem na MMC-ju in vpliva na narative, ki prevladujejo v uporabniških komentarjih. Sestavljajo jo moderatorji in še kakšen deklariran protizahodni novinar.

Me veseli, da je slovenska javnost izrazito protiruska in prozahodna, prav zato pa še toliko bolj bode v oči nenormalno velika zastopanost teh antizahodnih "mnenj" na javni RTV. Na srečo je njihov domet relativno omejen, ni pa zanemarljiv.

Da pri propagandnih aktivnostih ne gre zgolj za teorijo, kaj šele teorijo zarote, dokazuje tudi izgon ruskega diplomata marca 2024: https://n1info.si/novice/slovenija/izgn...

O tem, kakšne so bile naloge Lemeševa v Sloveniji, ni uradnih informacij. Toda Necenzurirano ugotavlja, da je bil "diplomat" povezan z več deset ruskimi državljani, ki so pri nas bivali s študentskimi vizumi. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za študente več manjših univerz, ki so bili starejši od 40 ali celo 50 let, še piše portal.

Ta podatek se je zdel zanimiv slovenskim varnostnim organom, ki so se vprašali, zakaj toliko Rusov pri tej starosti vpisuje študij na slovenskih univerzah. In zakaj je z njimi v stiku namestnik vojaškega atašeja na veleposlaništvu. Te povezave naj bi kazale na "kompleksno rusko propagandno mrežo, ki je nastajala na ozemlju naše države," piše Necenzurirano. Lemešev naj bi imel ključno vlogo pri koordinaciji te mreže, kar naj bi bil razlog za njegov izgon.

Afera Lemešev bi lahko dala več odgovorov na ugibanja, da v Sloveniji obstaja ruska "klet", kjer troli širijo propagando na družbenih omrežjih in spletu. Ta ugibanja obstajajo že od začetka vojne v Ukrajini.

Dobro bi bilo, če bi dočakali te odgovore, bolj kot sami troli me pa skrbijo odgovorni na javnem mediju, ki vse to omogočajo. "Diplomata" smo izgnali, ruski "študentje" so ostali tu.

hvala vsem bogovom se je po parlamentarnih volitvah izkazalo da slovenke in slovenci ne šmirglajo proruskih mongolov v sloveniji samo lažnici.si se je uspelo prebiti v parlament pa še to stranko zdaj več ali manj vsi postrani gledajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()

windigo ::

Che25 je izjavil:

Sem razmišljal, kako naj odgovorim na te podle insinuacije, pa je Windlass to že opravil z odliko.

Pred časom smo bili Putinversteherji, ker smo zmogli zamenjat perspektivo in pogledati na razvoj situacije še z druge perspektive. Potem smo postali bolj klasični uporabni idioti, ki menda ne vemo, da zagovarjamo modrookega in plavolasega mongolskega osvajalca, ki si želi nič manj kot podjarmiti cel svet, ker se nam je utemeljeno zdelo, da Ukrajini ta vojna ne bo prinesla nič dobrega. Pa je bilo vse zmerjanje normalno, saj gre vendar za protizahodno propagando (izraz protizahodna propaganda je nekaj, kar bi si zaslužilo posebno obravnavo). Zdaj pa padete skoraj v šok, ko vas človek potrola, da ste nevede postali Ivan-Janezovi vojščaki v bitki proti RTV. Šok sicer pomagal ne bo, vaši skrbno pripravljeni argumenti bodo uporabljeni, če se bo le pokazala prilika. Rezultat pa vam morda celo ne bo preveč všeč. Jaz pa vam tega, če me prej morda ne napade gospod Alzheimer, ne bom pozabil.
Truth is not negotiable!

arato je izjavil:

e za kultno delovanje. Kult vedno potrebuje nasprotnika proti kateremu se bori. Če pogledaš par PUP sodelavcev tu (windlass, predvsem pa che25) ...

Ni kult, so zadaj po mojem zelo verjetno zelo napačnem mnenju precej različne motivacije: Windlassu iskreno ni vseeno za Ukrajino, morda zaradi osebnih povezav in ima tudi zato težavo z sprejemanjem drugačne perspektive, Pac-man je generalno genijalec s kakšnim sprevidom preveč, goran10 je po mojem PR freelancer (in tu bolj provocira, sprobava in testira odzive), Che25 je pa najverjetneje akademik s FDV ali česa podobnega še v iskanju varnega pristana in bi bil rad prepoznan kot primeren za kakšne naprimer atlanticistične angažmaje.
Truth is not negotiable!

Pac-Man ::

Windlass je izjavil:

https://x.com/nexta_tv/status/208890948...
A Russian state bank sees no reason for optimism: its chief economist predicts Russia’s defeat in the war

Andrei Klepach, chief economist at Russia’s VEB, said Russia will not be able to win a war of attrition as long as Ukraine continues to receive Western support.
According to him, after the wartime growth of 2023–2024, the Russian economy has entered a downturn.
Investment is falling, civilian industries are in recession, while sanctions and Ukrainian strikes are increasing costs.
The economist compared the current situation to the February Revolution and the collapse of the Soviet Union.
He does not expect Russia to collapse, but believes the country will almost certainly face a social crisis and fall even further behind the rest of the world.

Menda je bil odpuščen.

https://x.com/A_SHEKH0VTS0V/status/2089...

The guy’s been fired today. Truth is said to hurt.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Windlass je izjavil:

Če pa jaz ne lepim (in komentiram) dovolj novic, video-esejev in intervjujev v zvezi z Ukrajino, potem pa tudi ne vem kako pozorno ti bereš vse skupaj..

1. Zaničevanje Rusov? Ne, jaz imam verjetno enega bolj prizemljenih odnosov do Rusov kot naroda tule. Zaničevanje Putina in njegovih privržencev, še posebej v Sloveniji? Absolutno. Najdem več sočutja za uboge ruske pare, ki jih neizogibno zvlečejo na fronto, kot za te, ki s polno ritjo v varni Sloveniji ponavljajo za Putinom vse tiste svinjarije.

2. In to, da spremeni kaj pri nas ni dovolj? Nikjer nisem rekel, da je treba utišati RTV zato mi ne podtikaj. So nianse v napisanem in ti se delaš, da jih ne vidiš.

3. Da, to ni isto. Najljubša opcija pa bi bila, da delajo informativni program, ki ne bi bil v sramoto z vidika novinarske etike. To nima načeloma nikakršne zveze z Rusijo, tako da... Slabe storitve pa ne želim plačevati.

1. Se strinjam in se ti opravičujem, včeraj sem pritisnil pošlji precej prehitro.
2. Morda res so. Kažem s prstom na to, da je mogoče vaša prizadevanja povsem neniansirano zlorabiti za druge cilje.
3. Tudi jaz bi si želel boljšega in nisem navdušen nad rezultati, niti nad ceno. Ima samo to prednost, da je na RTV morda lažje politično vplivati, ostale medije pa je lažje (pod)kupiti. Če že odličen in nekupljiv medij pri nas ne obstaja, je bolje, da jih imamo vsaj več vrst.
Truth is not negotiable!
««
1473 / 1473
»
»»