» »

Pomoč pri PHP-ju (skripta fsdownload)

Pomoč pri PHP-ju (skripta fsdownload)

Jackass ::

S strani HotScripts.com sm dal dol php skripto, ki naj bi izpisala podatke o datoteki (velikost, zanjič spremenjena, kolikokrat je bila prenešena...), ki je na voljo za Download.

Skripta se imenuje fsdownload.

V zip paketu sm dobil 4 datoteke:

>download.php
>download_install.php
>sample.php
>readme.txt

V readme.txt je tko skromen opis, da si z njim kot začetnik ne morem kaj veliko pomagat.

V download.php moram vnesti naslednje (sedaj so vneseni primeri):

$mysqlserver = "localhost"; - tle se mi ne sanja točn
$mysqluser = "username"; - to vem
$mysqlpass = "password"; - to mi je tut jasno
$mysqldbname = "database"; - a morm tle navest kje je nasnet mysql?

$serverPath = "/home/mysite/www/coding_stuff/downloads/";
$urlPath = "http://www.faultysanity.com/coding_stuf...

Od tu drugače lahko prenesete paket: fsdownload.zip

Prosil bi, če bi si nekdo, ki vsaj nekaj ve o php-ju vzame čas in mi prosim pove, kako naj vse skupaj uštimam, da bo delalo. Včeraj sem 5 ur sedel pred računalnikom in probaval vse možno pa mi ni uspelo. Skripta je drugače dokaj preprosta. Sam men še ne gre!

Hvala!
  • spremenil: darh ()

talmai ::

A si že kdaj delov z mysql bazam? Drugač si rajš poglej kšn SQL začetnišk tutorial al pa kej tazga. na splet01.net jih maš v slovenščin velik pa še kvalitetni so.

drgač pa:
$mysqlserver = "localhost"; - naslov računalnika z mysql bazo, na katero bi se rad povezal, verjetno mas na localhost, ane

$mysqldbname = "database"; - tukej morš napisat ime podatkovne baze (če si že kej delov z mysql, poj morš vedt zakva se gre - ti maš v mysql več podatkovnih baz. če maš phpMyAdmin maš na prvi strani polje v katerega vpišeš ime baze in naredi ti novo bazo s tem imenom)

$serverPath = "/home/mysite/www/coding_stuff/downloads/"; - odvisn kje maš to uporabljen in zakaj, ampak tole je pomojem dir v katerem imaš spravljene datoteke za download

$urlPath = "http://www.faultysanity.com/coding_stuf... - tukej pa pomojem napišeš url spletne strani, ampak nevem čemu bi to uporabil. Tale skripta je mal čudna.

hm.. s mysql bazo sm delu sam tolk kolkr sm rabu, da sm postavu svoj forum.

ok bazo podatkov sm ustvaru. Do tle gre. Probleme mam pol z vnašanjem teh vnosov v php, k ne vem točno kaj in kako je treba vpisat.

Torej tist del k piše v Readme, da je treba inštalerat je končan. Zdej me pa naprej zanima, ker tle se pa znajdm v slepi ulci.

to so te datoteke:
> download.php
> download_install.php
> Sample.php
> readme.txt

Sample.php (shranjen kot sample.txt) čudn prkaže, sploh ne prkaže vsebine ampak kt da bi napol prebral kodo... sm je pa tut ne morm prilept, ker neki teži, da sm vnesu nepravilno html kodo...

tko da je tle še sample.php shranjen pod .rtf : Sample.php

Zdej bi pa lepo prosu, če si lahko nekdo vzame ene 10 minut časa pa mi prosm pove kako morm to izpovnt. Če rabte še kšne dodatne informacije in podatke kr rečte, pa jih napišm!

Hvala!
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

A bi mi lahko nekdo povedu vsaj kam nej link do datoteke (namenjene za DL) vpišm v skripto v sample.php, prosm!

Hvala!
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

skripta za "number of downloads"

Oddelek: Izdelava spletišč
51050 (916) misek
»

RAM problem

Oddelek: Strojna oprema
251867 (1644) drLinux
»

Kako izdelati spletno stran na osnovi tabele?

Oddelek: Izdelava spletišč
142043 (1781) Jackass
»

wireless LAN (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
734750 (3503) pujsek_
»

pocasni zagon winXP

Oddelek: Operacijski sistemi
312415 (1870) Lunik

Več podobnih tem