Forum » Pomoč in nasveti » Facebook chat blokiranje
Facebook chat blokiranje
Robocop1 ::
Živjo! Na Facebooku imam nekega znanca, ki je s svojim pošiljanjem zasebnih sporočil postal že nadležen. Če bi imel časa, bi se lahko 24 ur na dan lahko ukvarjal samo z njim. Ne vem ali je posebej pozoren, kdaj se prijavim na facebook, ampak čim se prijavim, pride njegovo sporočilo. Če takoj ne odgovorim, pride ponovno sporočilo, da ne bi spregledal ali pozabil odgovorit. Lahko bi ga kompletno blokiral, ampak tega ne želim, saj ima kdaj kakšno pametno objavo, ki meni pride prav. Večinoma pa ima kup vprašanj, s katerimi je postal že nadležen. Ima Facebook kakšno opcijo, da točno določeno osebo blokiraš samo na chatu? Se pravi, ne bi kompletno blokiral (da niti na profil ne moreš), ampak samo za pošiljanje sporočil. Super bi bilo, če ta znanec ne bi imel opcije "pošlji sporočilo" in me preko chata ne bi mogel kontaktirat.
Facebook dev ::
Klikni na chat te osebe. Potem pri imenu zraven klikni puščico navzdol. V novoodprtem meniju izberi opcijo "Izklopu obvestila pogovora" in potem izberi za koliko časa.
Tvoj kolega ti bo še zmeraj lahko pisal, tebi pa ne bo pošiljalo obvestil, da ti piše. Ko želiš lahko seveda chat sam odpreš in prebereš, kaj ti je napisal.
Tvoj kolega ti bo še zmeraj lahko pisal, tebi pa ne bo pošiljalo obvestil, da ti piše. Ko želiš lahko seveda chat sam odpreš in prebereš, kaj ti je napisal.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.
Facebook dev je izjavil:
Klikni na chat te osebe. Potem pri imenu zraven klikni puščico navzdol. V novoodprtem meniju izberi opcijo "Izklopu obvestila pogovora" in potem izberi za koliko časa.
To je potem neke vrste ignoranca - kot da bi zdaj vsa njegova sporočila ignoriral in mu odgovoril ob koncu dneva. Skrajna rešitev, če ne bo druge. Če bi chat lahko zanj onemogočil ali omejil na X sporočil dnevno, mu lahko rečem, da imam tako nastavljeno pri vseh kontaktih - do njega veliko bolj "prijazno", ker se ne bo počutil kot izjema.
XLapsus ::
Facebook dev ::
Facebook dev je izjavil:
To je potem neke vrste ignoranca - kot da bi zdaj vsa njegova sporočila ignoriral in mu odgovoril ob koncu dneva. Skrajna rešitev, če ne bo druge. Če bi chat lahko zanj onemogočil ali omejil na X sporočil dnevno, mu lahko rečem, da imam tako nastavljeno pri vseh kontaktih - do njega veliko bolj "prijazno", ker se ne bo počutil kot izjema.
Je to res toliko drugace, ce ti kar naenkrat ne bo mogel posiljati sporocil? Menda toliko inteligence pa premore, da bo vedel, da si ti naredil nekaj glede tega.
Najbrz mu bos moral pac kar direkt povedat, da ti pobere prevec casa odgovarjanje na njegova sporocila in da mu bos odgovoril, ko imas cas. Zal najbrz ta tvoj kolega ne dojame namiga, da ti ni v interesu pogovor z njim. Lahko se trudis, ce pa mislis kaj narest glede tega je pa najbolj fer nacin, da mu to poves.
If you can't handle me at my worst,
shadeX ::
Tale znanec (20 letni fantič, malenkost poseben) ima časa več kot kdorkoli tukaj na forumu. Kolikor mi je znano, je že dlje časa nezaposlen in si čas "krajša" z igranjem neke igre. Z nekega portala vleče datoteke in s tem "odklepa" levele igre. Težava je, ker ni ravno vešč tehnologije in mene preko facebooka fehta za pomoč. Sam pa facebook uporabljam tako službeno kot zasebno in zna biti takšno spammanje moteče. Za vsak moj odgovor postavi po 3 podvprašanja. Ko mu rečem, da sem na šihtu in nimam časa, ga zanima, kdaj pridem domov. Če se tisti čas ne javim, vprašanje, če sem že doma. Če pride kaj vmes, opomnik, naj ne pozabim itd. Da bi se pa kakšno stvar naučil sam, to pa ne... Je lažje biti nadležen. Tudi opozorilo, da mu bom usluge začel računati ga ne ustavi.
dunda ::
Ugasneš obvestilca (notification) za njega. Pač pogledaš, ko imaš čas. Z malo sreče bo katero od vmes opisanih težav že rešil.
https://www.kacnje.eu
TheBlueOne je izjavil:
Kolikor vem lahko v chatu izklopis da si neviden kot prisoten samo za dolocene ljudi.
Lahko, samo to ga ne ustavi. Ko bo spet nekaj pogruntal, bo začel pisat, ne glede na mojo prisktnost oz. vidnost. Zdaj imam izklopljena obvestila in ni toliko moteče, se pa njegova sporočila kar vrstijo.
Treba ga bo glih navaditi drugače - z odgovarjanjem enkrat na teden in izgovorom, da messenger pregledujem bolj redko.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | facebook (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20055 (6071) | galu |
» | Tudi Viber dobil šifriranje pogovorov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 25261 (20018) | matijadmin |
» | WhatsApp bo povsem brezplačenOddelek: Novice / Ostale najave | 13117 (11102) | smihael |
» | MSN blokira povezave do thepiratebayOddelek: Novice / Omrežja / internet | 8711 (6588) | mirancar |
» | Takojšnje sporočanje zamira (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 10735 (8163) | bf4ed |