» »

kako bi se odločili med dvema skoraj hkratnima ponudbama za službo??

kako bi se odločili med dvema skoraj hkratnima ponudbama za službo??

«
1
2

neutronium ::

Ok, trenutno imam službo za nedoločen čas, ki mi dolgoročno ne sede, je pa neka varnost... in bil sem na dveh intervjujih v dveh različnih podjetjih. V podjetju 1 sem bil izbran in jim moram do jutri sporočiti ali sprejmem ponudbo (podpisa pogodbe še ne bo jutri). Iz podjetja 2 še čakam odgovor, ki ga bom dobil verjetno v torek (sredo). Zelo močan občutek imam, da mi bodo tudi v podjetju 2 ponudili zaposlitev, nisem pa seveda 100%. Želel bi si bolj delati v podjetju 2, če bi imel možnost.

Če ne bi bilo tega nenadnega povabila na razgovor bi izbral podjetje 1 (edina izbira). Sicer pa sta obe podjetji dobri, tudi delo v obeh bi mi ustrezalo, tako da glede vsebine ponudb nimam kakih preferenc. Kako bi se odločili? :|

Naj zavrnem podjetje 1, ker pričakujem pozitiven odgovor podjetja 2? V tem primeru lahko ostanem brez obeh ponudb, če se v podjetju 2 odločijo, da me ne izberejo. Ali pa naj sprejmem ponudbo v podjetju 1 in če me sprejmejo v podjetju 2 potem dan zatem prekličem svojo odločitev? V tem primeru imam občutek, da nisem najbolj fer do prvih in bi se precej žrl znotraj sebe. Dneva za odločitev pa ne morem preložit za dan do dva, da bi se lahko potem odločil naenkrat med obema (če me seveda tudi v 2 izberejo). Če bi imel obe ponudbi istočasno potem nimam problema. Res sem v precepu kako se v takih primerih odločat;(( Kako ste se vi odločali v takih situacijah? Ste zavrnili neko ponudbo za delo, ki ste jo pred tem že sprejeli? Kako ste to storili brez, da bi si pokvarili sliko o samem sebi?

mertseger ::

Pokliči jutri zjutraj v podjetje 2 in povej da imaš še zelo dobro ponudbo enega podjetja če lahko sporočijo svojo odločitev.
Kaj drugega ti ne ostane.

HotBurek ::

Podjetju 1 LEPO sporoči, da si bil na več razgovorih in da do konca tedna pričakuješ odgovor vseh. Takrat se boš odločil kako naprej in jih o tem tudi takoj obvestil.

Ne se pustit izsiljevat. Če bodo rekli, da to ne gre, se jim lepo zahvali.

Prav tako ti predlagam, da ne počneš tega, kar pravi predhodnik. Izpadel boš obupan, in ostal brez ponudbe.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: HotBurek ()

Alien123 ::

Veliko besed, nič napisanega..

Kakšna je plača pri obeh?
Oddaljenost
Dodatki
Vrsta dela
Možnost napredovanja
Posebni plusi pri podjetju
.....

St753 ::

Naredi to, kar ti je predlagal mertseger. Sicer si malo pozen, ker se bodo potem morali v podjetju 2 odlociti se isti dan, skoda, da si nisi dal vec casa za odgovor podjetju 1 in/ali ze prej povedal podjetju 2, da imas se druge pondbe. Naceloma je pa to tudi dober nacin, kako si izpogajati boljso ponudbo pri obeh podjetjih, ce si te zelita. Sem bil sam v podobni situaciji a sem imel to sreco, da sem lahko bolj odlasal z odgovorom podjetju 1, dokler nisem dobil se ponudbe iz podjetja 2.

Vazelin ::

Its a bitch.:) Takšne odločitve so res težke, saj te držijo v dilemi. Še posebej potem, če ti v podjetju X ne bo všeč se boš večkrat vprašal kako bi bilo, če bi se takrat odločil drugače in šel v drugo podjetje.:) To je eno. Drugo pa itak to, da si precej tight kar se tiče časa.

Jaz osebno bi naredil tako:
Podjetju 1 bi napisal, da rabim še nekaj dni časa za premislek.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

-valvoline- ::

Ce si dobo iz podjetja 1 nek hud casovni ultimat itaq vnaprej ves da te ne potrebujejo, you are expendable.

Vazelin ::

-valvoline- je izjavil:

Ce si dobo iz podjetja 1 nek hud casovni ultimat itaq vnaprej ves da te ne potrebujejo, you are expendable.

Lahko da čimprej rabijo kader. Lahko imajo na voljo še kandidata 2, 3, 4.:) 100 zadev je lahko zakaj se jim mudi
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

otago ::

Bil pred dvema letoma pred enako situacijo. Razgovor v torek. V podjetju 1 rekli, da naj javim do cetrtka. V podjetju 2 zeleli dodatni razgovor v petek. Klicali veckrat v cetrtek, poslali email. Ni ostalo drugo, kot reci, da se bom odlocil do ponedeljka. Izbral sem manj zanesljivo, vendar bolj zanimivo opcijo z vec denarja. Problematicno je bilo, ker je bil ponedeljek zadnji dan v mesecu, ko sem se lahko dal odpoved z enomesecnim rokom.

Podjetje 1 je iskalo kader ze mesece prej in se mesece od moje zavrnitve. Pac premalo $.

Bodi fer. Reci podjetju 1, da jim bos javil do dolocenega roka (1 dan zamika za novo podjetje ne bi smelo bit problem*), vmes povprasaj pri podjetju 2. Imas pogodbo na NDC pri sedanjem podjetju.

*obrazlozis z bezno razlago. Kontaktiralo te je drugo podjetje, da moras premisliti se njihovo ponudbo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

neutronium ::

Pravzaprav ni bil ultimat za odločitev, nekako smo se dogovorili za premislek do jutri. Se je pa potem tri dni nazaj zgodil razgovor še v podjetju 2, precej na hitro in niti se nisem prijavil za službo tja (za razliko od podjetja 1). Plača, oddaljenost, bonusi, napredovanje mi niso edini kriteriji na podlagi katerih bi se odločil na koncu. Verjetno bi se med višjo ponudbo podjetja 1 odločil za nižjo ponudbo podjetja 2, če bi imel možnost hkratne izbire. Zgolj na podlagi všečnosti (ker jih že poznam, ljudi tam itd.). V podjetju 1 imajo seveda še enega (največ 2) kandidata v rezervi, če prvi zavrne.

Če jutri prvemu podjetju sporočim, če mi dajo še dan časa, da dobim še drugo ponudbo potem bi lahko tudi rekli ok, imamo naslednjega kandidata na listi, ki bo zagotovo sprejel ponudbo... nekako moje razmišljanje kako bi jaz naredil na mestu kadrovika.:|

Invictus ::

Drugemu podjetju ni treba nič razlagat, samop poveš, da niso prišli v ožji izbor. In da si drugje dobil boljšo ponudbo.

Lepo se zahvališ, itn...

Kot da si podjetju, za katerega se nisi odločil, še kaj dolžan.

Hlapčevska miselnost...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kuall ::

Alien123 je izjavil:

Veliko besed, nič napisanega..

Jep, človek ima občutek, da se hoče samo hvaliti. Da ima več opcij. Da je to point celega nakladanja. :)

Vazelin je izjavil:

100 zadev je lahko zakaj se jim mudi

Ni fajn delat v firmi, kjer je vse nujno in kjer se vse mudi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kuall ()

otago ::

Zagovarjam fer odnos. Slovenija je majhna. Morda v LJ gre, v MS ne.

Kot drugo pa tempirati kadrovske postopke na fiksen dan je neumno. So razgovori v vec fazah, eni javijo takoj po razgovoru, drugi rabijo 1 teden ali vec (npr. gre kadrovik na bolnisko). Vcasih se razpis zavlece tedne ali celo mesece.

Ce ti je podjetje 1 vsec in je upgrade s sedanjega polozaja, potem poklici v ponedeljek v podjetje 2, da rabis takoj odgovor. Ce ne morejo dati odgovora, potem ze niso tako vneti zate.

Kolega si je izboril povisico v aktualnem podjetju-v rangu sefa oddelka, hkrati pa bil headhuntan z drugega podjetja. Drugo podjetje je ponudilo enak denar z vecjo moznostjo napredovanja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

-valvoline- ::

Ce niso pripravljeni pocakat par dni/teden ga zagotovo ne rabijo, in tam ne bo spostovan. Ultimatum pride v postev zgolj za drzavni stolcek (takrat se podmazes ce bo treba), drgac pa pokazes sredinec, sploh pa ce si *ze redno zaposlen*.

neutronium ::

kuall je izjavil:

Alien123 je izjavil:

Veliko besed, nič napisanega..

Jep, človek ima občutek, da se hoče samo hvaliti. Da ima več opcij. Da je to point celega nakladanja. :)


Ne samo nimam nobenih preferenc glede vsebine ponudb za delo pri obeh podjetjih zato tudi nisem pisal vsebine.;(( V bistvu vsebina ponudb ni pomembna za to kar me zanima in kar sprašujem, ker sta mi obe podjetji ok. Vseeno mi je, če je plača nekje za 100, 200 eur ali pa celo več višja, ali je dlje ali bližje, bonusi (ok če bi bila v enem podjetju plača 1000 in v drugem 2000 je to druga stvar ki bi tudi vplivala na mojo odločitev, gre pa za nek ekstrem).... Kar ponujajo eni in drugi je dost podobno. Odločil bi se zgolj na podlagi všečnosti podjetja. Saj sem že obrazložil. Še enkrat po alinejah:
- Prijavil sem se za 1, tam so mi ponudili job.
- Vmes se je pojavil 2, kjer pa še ni znano ali bom dobil ali ne (imam pa določene indice iz katerih sklepam, da bom izbran). Seveda pa ni nič 100%.
- Podjetje 2 mi je bolj všeč kot podjetje 1. In odločil bi se zgolj na podlagi tega, če bi bil istočasno izbran v obeh.
- Podjetje 2 bo poslalo obvestilo o izbiri ali neizbiri verjetno v torek/sredo. Jutri je datum za odločitev za podjetje 1.
- Lahko rečem podjetju 1, da sprejmem, nato pa če dobim v podjetju 2 jih skenslam čez dan do dva (takoj ko bi zvedel seveda). V tem primeru bi bil morda nemoralen in neresen in bi pustil slab vtis? Podjetje bi v primeru moje potrditve poslalo rezervnemu kandidatu obvestilo o neizbiri. Kar bi jim otežilo situacijo.
- Lahko pa sebi otežim situacijo in rečem 1 bodisi ne in upam na loterijo, da me vzamejo v 2. Ali rečem 1 da čakam še eno ponudbo in me skenslajo, ker imajo itak rezervnega kandidata?

Je zdaj kaj bolj jasno kaj me zanima? Vsebina ponudbe ni tisto kar mi je pomembno pri tej odločitvi. Seveda, če me v 2 zavrnejo bi vzel ponudbo 1 ker mi je sicer tudi povsem ok in sprejemljiva in bi se videl pri njih.

kuall ::

Jaz sem bil izbran tam, kjer sem mislil, da ne bom in nisem bil izbran tam, kjer sem imel indice, da bom. Tako da na to se ni zanesljivo zanašat.
Ali pa jaz ne znam brat indicov pravilno.

val46 ::

Glej, v prvem postu si napisal, da moraš podjetju 1 javit do jutri svojo odločitev, obenem pa si napisal, da podpisa pogodbe še ne bo jutri. Torej, ti jim lepo javi, da sprejmeš delo pri njih, pogodbo ti pa bodo dali v podpis šele kasneje. Če te v teh dveh, treh dneh kontaktirajo iz podjetja 2 da te vzamejo, pač enostavno pokličeš na prvo podjetje in rečeš, da so ti pri sedanjem podjetju, ko si jim hotel vročiti odpoved, prepričali z boljšo ponudbo, da ostaneš pri njih. Ne skrbi, noben iz podjetja 1 ne bo šel preverjat, ali to drži ali ne. In četudi bi jih to resnično zanimalo, se ti s tem ne obremenjuj. Živi svoje sanje in bodi uspešen v tem kar rad počneš. Samo to šteje. Bi pa morda pomagalo, če bi povedal imena teh dveh podjetji, pa ti bi morda kdo od nas znal svetovati, kje je boljše delat, kje so boljši pogoji itd. Sam v vednost...

neutronium ::

kuall je izjavil:

Jaz sem bil izbran tam, kjer sem mislil, da ne bom in nisem bil izbran tam, kjer sem imel indice, da bom. Tako da na to se ni zanesljivo zanašat.
Ali pa jaz ne znam brat indicov pravilno.


Res je, da nobena stvar ni zanesljiva. Zato pa sprašujem, če je nemoralno zavrnit ponudbo, ki si jo že sprejel in najprej rekel, da vzameš, potem pa, da preklicuješ, ker si sprejel nekaj drugega (če do tega pride). Seveda še ne bi prišlo do kakih podpisov jutri, tako, da pravno ni nobenih posledic. Samo bojim se naredit slab vtis, tudi zaradi tega ker obe podjetji na nek način sodelujeta med sabo, eni so ponudniki storitev, drugi pa uporabniki nekaterih njihovih storitev. Na datum sporočitve sem pa pristal, ker podjetje 2 še ni bilo v igri. Torej ni bil ultimat ali da hočejo moj odgovor na vsak način, bil je konsenz z obeh strani do kdaj sporočim odgovor.

Invictus ::

Če te podjetje izbere, to še avtomatično ne pomeni, da si ti sprejel...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Smurf ::

V tej temi je ponovno ogromno "nasvetov", ki kazejo nesposobnost komuniciranja in projeciranje osebnih problemov.

@OP

Pac poves podjetju 1 po pravici, da imas se eno ponudbo in jih prosis, ce ti lahko dajo se kaksen dan za odlocitev.

janezvalva ::

enostavno:
vse službe so za en drek in si tam zato, ker rabiš denar. odloči se za tisto katera ti je lažja, ti prinese več cvenka za manj dela ter se boš v njej bolje počutil.

vse ostalo glede kariere, strokovnega izpopolnjevanja ter višjih vzgibov je bulšit.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Randomness ::

Pac poves podjetju 1 po pravici, da imas se eno ponudbo in jih prosis, ce ti lahko dajo se kaksen dan za odlocitev.
Se strinjam. Popolnoma normalno je, da se odločaš med več različnimi možnostmi, tako kot se podjetje odloča med več različnimi kandidati. S tem pokažeš tudi določeno samozavest.

neutronium ::

Smurf je izjavil:


Pac poves podjetju 1 po pravici, da imas se eno ponudbo in jih prosis, ce ti lahko dajo se kaksen dan za odlocitev.


Potem je sprejetje ponudbe in morebiten kasnejši najbolj vljuden možen izgovor, da sem si premislil zaradi nove ponudbe najbolj neprimerna od vseh možnosti, ki jih lahko izberem? Mi je osebno sicer tudi najbolj mučna možnost, po drugi pa pri temu nimam nekega rizika, ker eno zaposlitev vsekakor dobim. Če povem po pravici, potem spim bolj mirno, riskiram pa, da na koncu ostanem brez vsega... Izbrat moram ali je bolje biti pravičen (in ostat brez vsega) ali nefer (in na koncu imet nekaj) v tej situaciji :| Vsekakor mi bodo odgovori tu pomagali, želel sem preverit kako drugi razmišljate v takih situacijah. Ker sam prej nisem bil nikoli v taki situaciji.

c3p0 ::

Podjetju 1 ne rabiš razlagat cele zgodbe, reči le, da še rabiš kak dan za razmislek.

Če ne morejo počakat enega dneva, te sploh ne rabijo. Sicer te pa lahko zašijejo tudi oni, ker do podpisa pogodbe ni nič uradno. Tožakal se pa tu nihče ne bo.

hipertija ::

Sem imel podobno zadevo, ti imaš še malce bolj na tesno:
1. podjetje me je izbralo na ponedeljek in sem imel (ne spomnim se točno) npr. na sredo podpis pogodbe, isti dan me kličejo iz drugega podjetja, če bi prišel na zaključni razgovor z vodjo oddelka. Razložil sem jim, da pridem z veseljem in da sem pri drugem podjetju že izbran, ampak bi si veliko bolj želel delati pri njih - če želijo, bi prišel na razgovor takoj ko je možno. Takoj zjutraj v torek sem imel razgovor in do konca dneva so sporočili, da so se odločili zame. 1. podjetju sem sporočil, da ne bom prišel podpisati pogodbe (tudi meni ni blo čist ok, ampak saj to je trg dela, tako kot se delodajalec odloči, se lahko tudi ti - in prav je tako - po eni strani sem vesel, ker sem imel možnost dveh služb, kar pomeni da se uspešno spopadam z iskanjem službe). Vse se je dobro izšlo, mi ni žal. Za 1. podjetje malo slabši izid, ker so že pošiljali obvestila o neizbiri :D:))

Predlagam, da enostavno pokličeš v obe podjetji, v 2. če je možno čim prej javiti - jaz bi iskreno povedal, da si res želim delati pri njih, ampak imam še eno ponudbo, za katero bi se moral čim prej odločiti. V 1. podjetje bi enostavno poklical in prosil, da mi dajo en dan več časa za premislek, ker še čakam odgovor 2. podjetja. Če so fer, bojo počakali...

FTad ::

Jaz sem na razgovorih vedno povedal, da imam tudi še drugje razgovore. Tudi, ko so mi sporočili odločitev, da so me sprejeli, sem se zahvalil in rekel, da jim sporočim mojo odločitev čez N dni, ker ostali razgovori še potekajo in čakam na odgovore. Nikoli ni bilo glede tega problem. Res pa, da je to tako v Avstriji. Morda je v Sloveniji glede tega kaj drugače, ampak če je firma kul, potem bodo razumeli, da ima dober potencialni kader več opcij.

Sem se pa seveda tega naučil po lastni napaki, ko na začetku kariere nisem takih stvari takoj povedal.

mahoni ::

Se najbolj mi je vsec odgovor od vrocegaBureka, je pa odvisen od tvoje situacije.

Ce so te ze sprejeli pri podjetju 1, potem ne vidim problema, da jih poklices in jim poves, da cakas na odgovor podjetja 2. To je seveda dvorezni mec. Po eni strani dokazujes, da si sposoben in da te podjetja zelijo in da imas jajca, po drugi strani lahko pomeni, da si se mogoce malo lagal pri razgovoru, saj nisi pokazal, da bos "lojalen" podjetju. Odvisno od podjetja, ampak dobro podjetje bo to razumelo na prvi nacin. Ce pa drugace razume, potem si itak ne zelis tu delati.

Probaj priti do dogovora, da bos odlocitev sprejel do petka 10:00 ure. To je to.

c3p0 ::

To je ravno problem pri nas, da se pričakuje neka huda lojalnost, ironično, še pred prvim dnem zaposlitve.

mahoni ::

c3p0 je izjavil:

To je ravno problem pri nas, da se pričakuje neka huda lojalnost, ironično, še pred prvim dnem zaposlitve.

Zal je tako v tako majhni drzavi na tako majhnem trgu. Tega problema nisem imel v Avstriji.

Smurf ::

neutronium je izjavil:


Potem je sprejetje ponudbe in morebiten kasnejši najbolj vljuden možen izgovor, da sem si premislil zaradi nove ponudbe najbolj neprimerna od vseh možnosti, ki jih lahko izberem?

Da, to je najslabsa moznost. Kaze na neprofesionalnost. Ce jim poves po pravici, sem 99% da ne bodo imeli nic proti, da se pocaka kaksen dodaten dan. V primeru, da to ne bo mogoce, je pa to lahko znak za rdeco zastavico in bos v bistvu ugotovil, da gre za precej avtokratsko podjetje.

edit: Ok varianta je tudi taka, da jim samo poves da potrebujes se nekaj dodatnih dni za razmislek in ne omenjas druge sluzbe.

FTad je izjavil:

Jaz sem na razgovorih vedno povedal, da imam tudi še drugje razgovore. Tudi, ko so mi sporočili odločitev, da so me sprejeli, sem se zahvalil in rekel, da jim sporočim mojo odločitev čez N dni, ker ostali razgovori še potekajo in čakam na odgovore. Nikoli ni bilo glede tega problem. Res pa, da je to tako v Avstriji. Morda je v Sloveniji glede tega kaj drugače, ampak če je firma kul, potem bodo razumeli, da ima dober potencialni kader več opcij.

Sem se pa seveda tega naučil po lastni napaki, ko na začetku kariere nisem takih stvari takoj povedal.

Ni drugace. Tak nacin je cisto normalen tudi v Sloveniji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()

MIHAc27 ::

Sem bil v podobni situaciji. V podjetju kjer sem bil, sem delal za določen čas. Rekli so mi, da mi pogodbe ne bodo podaljšali. Nekaj časa iščem. V podjetju 2, mi sporočijo, da sem sprejet.

Povem v podjetju 1, da sem si našel službo.... pa mi direktor ponudi za nedoločen čas.

V podjetju 1 mi je bilo drugače v redu, podjetje 2 pa popolna neznanka, tako da sem se raje odločil za 1.

Pokličem kadrovnico v podjetju 2 pa ni bila ravno vesela. Na podjetju 1 sem delal še 2 leti, potem so masovno odpuščali. Žal mi ni, se pa seveda včasih vprašam, kaj bi bilo, če bi se odločil drugače.

Jaz bi predlagal:
Pokličeš podjetje 2, jih povprašaš, če so se že odločili oz. kdaj se bodo.

Če se še niso odločili, pokličeš potem podjetje 1, če ti dajo malo več časa. Glede da ste samo okvirno rekli, do kdaj se odločiš, po moje ne bi smelo biti težava.

V primeru da vseeno vstrajajo pri svojem, v podjetju 2 pa tudi še ne vedo... potem boš res v zosu. Jaz bi vseeno vzel v podjetju 1. Dokler ne podpišeš itak nisi zaposlen in se še lahko premisliš, izpade pa grdo.

kixs ::

Dokler ne podpises, je se vse v zraku. Sem imel pred mnogo leti podoben primer. Me poklicejo in recejo, da sem izbran in da dobim po posti za podpis pogodbe. Ker je ni bilo v nekaj dneh, klicem in mi recejo, da so izbrali drugega.

V glavnem izberi tisto, ki je bolj ziher. Na koncu lahko izvisis pri obeh.

mahoni ::

kixs je izjavil:

Dokler ne podpises, je se vse v zraku. Sem imel pred mnogo leti podoben primer. Me poklicejo in recejo, da sem izbran in da dobim po posti za podpis pogodbe. Ker je ni bilo v nekaj dneh, klicem in mi recejo, da so izbrali drugega.

V glavnem izberi tisto, ki je bolj ziher. Na koncu lahko izvisis pri obeh.

Tocno to. Clovek se sekira, kako bo "slabo spal", ker bo pac podjetju rekel, sem se le drugace odlocil, a ne razmislja, da ga lahko podjetje tudi hladno odsteka. In le ti ne bodo nic grdega cutili.
Kapitalizem velja za vse.

2dark ::

Tam, kjer je višja plača za 20%. Če je enaka,, potem kjer je boljša klima.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Vazelin ::

2dark je izjavil:

Tam, kjer je višja plača za 20%. Če je enaka,, potem kjer je boljša klima.

Oz. Tam kjer je samo 5% nižja in imajo kavo, sadje in gugalnico:D
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

MIHAc27 ::

kixs je izjavil:

Dokler ne podpises, je se vse v zraku. Sem imel pred mnogo leti podoben primer. Me poklicejo in recejo, da sem izbran in da dobim po posti za podpis pogodbe. Ker je ni bilo v nekaj dneh, klicem in mi recejo, da so izbrali drugega.

V glavnem izberi tisto, ki je bolj ziher. Na koncu lahko izvisis pri obeh.

To je tudi res, si me spomnil še na eno zaposlitev, kjer sem delal le 2 tedna. Ne spomnim se več točno, vem da so mi rekli, da me vzamejo. Potem po razpisu so pa našli nekoga, ki je imel ogromno izkušenj, jaz pa čisti začetnik.

Mislim, da so mi pri podpisu rekli, da so našli drugega, in me v bistvu 'skenslali'. Vzeli so me samo za tista 2 tedna, da pride drugi, plačali drugače zelo dobro ampak prijetno pa vseeno ni bilo.

2dark ::

Vazelin je izjavil:

2dark je izjavil:

Tam, kjer je višja plača za 20%. Če je enaka,, potem kjer je boljša klima.

Oz. Tam kjer je samo 5% nižja in imajo kavo, sadje in gugalnico:D


Ok. V tem primeru vzamem 5% manj , imam kavo, sexy pohotne sodelavke, sadje, gugalnico.. mislim, da 1995€ ali 2000€ neto .. ne igra vloge. :))
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Alien123 ::

misliš 1900€ ali 2000€?

2dark ::

Alien123 je izjavil:

misliš 1900€ ali 2000€?


Moja pomota. Se opravičujem. Ja seveda. Za 100€ pač mam raje sadje, kavo, sexy sodelavke, gugalnico :))
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Alien123 ::

Pri meni bi bile sexy sodelavke kriptonit :D

2dark ::

Alien123 je izjavil:

Pri meni bi bile sexy sodelavke kriptonit :D



Samo take, da ti dajo in ne, da se samo nastavljajo. :)

Saj vemno, kakšne so današnje .. sam izzivajo.

Zdej bi Hipa mela kaj za povedat, kok smo tipi šovinisti.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

mahoni ::

Pa ste vsi poroceni z grdimi babnicami al kaj? Mater ste sovinisti. :P

kixs ::

Sexy sodelavke, ki jih imas lahko skoz na oceh, so samo motnja v delovnem procesu... ni fun :lol:

2dark ::

mahoni je izjavil:

Pa ste vsi poroceni z grdimi babnicami al kaj? Mater ste sovinisti. :P



Sanjamo lahko. :|
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

bbbbbb2015 ::

neutronium je izjavil:

Ok, trenutno imam službo za nedoločen čas, ki mi dolgoročno ne sede, je pa neka varnost... in bil sem na dveh intervjujih v dveh različnih podjetjih. V podjetju 1 sem bil izbran in jim moram do jutri sporočiti ali sprejmem ponudbo (podpisa pogodbe še ne bo jutri). Iz podjetja 2 še čakam odgovor, ki ga bom dobil verjetno v torek (sredo). Zelo močan občutek imam, da mi bodo tudi v podjetju 2 ponudili zaposlitev, nisem pa seveda 100%. Želel bi si bolj delati v podjetju 2, če bi imel možnost.

Če ne bi bilo tega nenadnega povabila na razgovor bi izbral podjetje 1 (edina izbira). Sicer pa sta obe podjetji dobri, tudi delo v obeh bi mi ustrezalo, tako da glede vsebine ponudb nimam kakih preferenc. Kako bi se odločili? :|

Naj zavrnem podjetje 1, ker pričakujem pozitiven odgovor podjetja 2? V tem primeru lahko ostanem brez obeh ponudb, če se v podjetju 2 odločijo, da me ne izberejo. Ali pa naj sprejmem ponudbo v podjetju 1 in če me sprejmejo v podjetju 2 potem dan zatem prekličem svojo odločitev? V tem primeru imam občutek, da nisem najbolj fer do prvih in bi se precej žrl znotraj sebe. Dneva za odločitev pa ne morem preložit za dan do dva, da bi se lahko potem odločil naenkrat med obema (če me seveda tudi v 2 izberejo). Če bi imel obe ponudbi istočasno potem nimam problema. Res sem v precepu kako se v takih primerih odločat;(( Kako ste se vi odločali v takih situacijah? Ste zavrnili neko ponudbo za delo, ki ste jo pred tem že sprejeli? Kako ste to storili brez, da bi si pokvarili sliko o samem sebi?


Jaz sem podpisal morda 3 pogodbe o zaposlitvi in morda 50 poslovnih pogodb.

Merilo za to, kje boš, je podpisana pogodba. Oddelal si svoje, če te na prvi firmi vzamejo v službo, počakaš na pogodbo, podpišeš in delaš za njih.

Če storijo to na drugi firmi - greš pač delat tja.

Ko so mene na eni firmi izbrali, so mi to rekli v petek ob 13h, pričakovali pa so me na delu naslednji teden v ponedeljek ob 9h, kjer bi takoj podpisal na licu mesta pogodbo.

Ideja, da zdaj kličeš ene in druge in odpoveduješ levo in desno - to ne delaj. Morda je korektno, da ko podpišeš na eni firmi pogodbo, na drugo javiš, da si vmes podpisal pogodbo za nekoga drugega.

Poglej, če te nekdo rabi, je podpis pogodbe relativno hiter. Če pa mencajo, ter si morda "druga izbira", torej so izbrali nekoga drugega, tebe pa imajo v "rezervi", glej to je zelo pogodbo. Pogosto se trem kandidatom reče, da so izbriani, ampak to je samo ustno.

Read my lips: merodajna je dvostransko podpisana pogodba v tvojih rokah.

hipertija ::

bbbbbb2015 je izjavil:

neutronium je izjavil:

Ok, trenutno imam službo za nedoločen čas, ki mi dolgoročno ne sede, je pa neka varnost... in bil sem na dveh intervjujih v dveh različnih podjetjih. V podjetju 1 sem bil izbran in jim moram do jutri sporočiti ali sprejmem ponudbo (podpisa pogodbe še ne bo jutri). Iz podjetja 2 še čakam odgovor, ki ga bom dobil verjetno v torek (sredo). Zelo močan občutek imam, da mi bodo tudi v podjetju 2 ponudili zaposlitev, nisem pa seveda 100%. Želel bi si bolj delati v podjetju 2, če bi imel možnost.

Če ne bi bilo tega nenadnega povabila na razgovor bi izbral podjetje 1 (edina izbira). Sicer pa sta obe podjetji dobri, tudi delo v obeh bi mi ustrezalo, tako da glede vsebine ponudb nimam kakih preferenc. Kako bi se odločili? :|

Naj zavrnem podjetje 1, ker pričakujem pozitiven odgovor podjetja 2? V tem primeru lahko ostanem brez obeh ponudb, če se v podjetju 2 odločijo, da me ne izberejo. Ali pa naj sprejmem ponudbo v podjetju 1 in če me sprejmejo v podjetju 2 potem dan zatem prekličem svojo odločitev? V tem primeru imam občutek, da nisem najbolj fer do prvih in bi se precej žrl znotraj sebe. Dneva za odločitev pa ne morem preložit za dan do dva, da bi se lahko potem odločil naenkrat med obema (če me seveda tudi v 2 izberejo). Če bi imel obe ponudbi istočasno potem nimam problema. Res sem v precepu kako se v takih primerih odločat;(( Kako ste se vi odločali v takih situacijah? Ste zavrnili neko ponudbo za delo, ki ste jo pred tem že sprejeli? Kako ste to storili brez, da bi si pokvarili sliko o samem sebi?


Jaz sem podpisal morda 3 pogodbe o zaposlitvi in morda 50 poslovnih pogodb.

Merilo za to, kje boš, je podpisana pogodba. Oddelal si svoje, če te na prvi firmi vzamejo v službo, počakaš na pogodbo, podpišeš in delaš za njih.

Če storijo to na drugi firmi - greš pač delat tja.

Ko so mene na eni firmi izbrali, so mi to rekli v petek ob 13h, pričakovali pa so me na delu naslednji teden v ponedeljek ob 9h, kjer bi takoj podpisal na licu mesta pogodbo.

Ideja, da zdaj kličeš ene in druge in odpoveduješ levo in desno - to ne delaj. Morda je korektno, da ko podpišeš na eni firmi pogodbo, na drugo javiš, da si vmes podpisal pogodbo za nekoga drugega.

Poglej, če te nekdo rabi, je podpis pogodbe relativno hiter. Če pa mencajo, ter si morda "druga izbira", torej so izbrali nekoga drugega, tebe pa imajo v "rezervi", glej to je zelo pogodbo. Pogosto se trem kandidatom reče, da so izbriani, ampak to je samo ustno.

Read my lips: merodajna je dvostransko podpisana pogodba v tvojih rokah.


lahko pa gre za večje podjetje in kadrovica enostavno čaka na torek, da pride direktor in dokončno potrdi kandidata... opcij tukaj je milijon... za moj pojem je prav, da si korekten in tudi ti razložiš podjetju, da imaš več odprtih kart.

bbbbbb2015 ::

hipertija je izjavil:


lahko pa gre za večje podjetje in kadrovica enostavno čaka na torek, da pride direktor in dokončno potrdi kandidata... opcij tukaj je milijon... za moj pojem je prav, da si korekten in tudi ti razložiš podjetju, da imaš več odprtih kart.


Jah, saj. In če ga ne potrdi? Torej ni bil izbran. Mah, čuda se dogaja. Preprosto, na vse strani vprašaš, držiš se pa tistih, ki so blagovolili dati podpis na pogodbo. Ostali so vsi wannabe.

hipertija ::

Saj sem napisal, tu je veliko možnosti... za moj pojem je na koncu še zmeraj bolje pogovoriti se in dejansko povedati resnico, kot pa se izmikati.

Bobo95 ::

@OP
Sporoči nam kako si na koncu uredil zadevo :)

Bud_Bundy ::

Dokler ni podpisano, ne velja.
Sodelavec je na petek že častil poslovilno pivo, potem so mu pa sporočili, da zaradi korone ne bodo zaposlili.

Kolikor vem je že dal odpoved in mu je iztekel rok. No zdaj je pa Lessi.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

gostovanje spletne strani - kateri ponudnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8623303 (2120) Lonsarg
»

Kako delujete naprej, če dobite namig na odpoved? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11612307 (8560) Vazelin
»

Pred menjavo sluzbe

Oddelek: Loža
121981 (737) Unknown_001
»

Kaj vam je najbolj pomembno na delovnem mestu? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17429484 (25696) videc

Več podobnih tem