» »

Bosa hoja-bosi podplati-bose noge

Bosa hoja-bosi podplati-bose noge

1 2
3
4

Slopek ::

nergac je izjavil:

Vsako večje mesto v Sloveniji ima park.
Vsak si lahko vizualizira mesto, ki izgleda kot park.
Po mestu se vozijo ljudje s kolesi, ali pa hodijo bosi po stezicah parka.
Stavbe so povezane s stezicami.
Meščani tudi delajo v stavbah različna dela - tudi programirajo, ali pa servisirajo avtomobile.
Seveda stoji stavba za servis avtomobila na robu mesta, prav tako garažna hiša in pa izposojevalnica koles.
Mesta so med sabo povezana tudi s cestami, po kateri vozijo avtomobili.

Ja, sej bi bilo lepo, ce bi bila mesta smiselno oblikovana. Jaques Fresco je to govoril, se preden so mnoga zrasla ;)

Ladjar ::

kuall je izjavil:

Hodit bos je precej fajn občutek, ni pa veliko situacij, kjer bi lahko to delal. Poleti ko se kopam na morju ali jezeru, potem se pa že neha.
Drgač pa biti v nogavicah je meni zelo neprijetno. Doma vedno brez nogavic, bos pa ne hodim po stanovanju, ker so tla usrana, noge pa imam rad čiste.

Veste, da ko so ljudje na morju na počitnicah, da je za mnoge od njih to čas v letu, ko so vsaj malo bosi na naravnih tleh, čeprav je ob obali teh vedno manj-vse beton, sploh v naši deželici.
Ne vem pa koliko od vas je opazilo še en fenomen, ki pa ga ponavadi človek pripisuje samo temu, da je bil pač na počitnicah-oddihu in ne na delu in doma.
Zgodi se namreč, da ljudje, ki so bili bosi in se vrnejo v svoje "rutinsko" življenje in ne bose noge, da v njih obstaja nek sproščujoč občutek in lep spomin še kak mesec ali več le teh po vrnitvi z morja.
No ta občutek ni samo posledica oddiha od službe, hitrega tempa življenja itd., ampak je dobesedno od tega, ker so bili v stiku z Zemljo nad njimi pa je sijalo Sonce.
-------------------------------
Nekaj o nogavicah, sicer ne vem koliko vam je kaj znano religijsko področje ampak vseeno nekaj zanimivosti iz tega.

Beseda nogavice skriva v sebi besedo VICE, kar v nekem vero uku, ki ga naj bi pri nas mnogi poznali beseda VICE nekaj pomeni. Na nogah pa nosimo NOGA--VICE, kar je kar točno poimenovanje.
Če se še ne oddaljim od vero UKA in se ozrem na vaše mnenje, da so tla pač usrana v stanovanju bi vam morda namignil, da vendar le hodite bosi tudi tam, morda večkrat počistite sama tla pa to niti ni tako bistveno, kot pa je bistveno, to da si noge operete-očistite in namažete-mazilite.

Za konec pa to, da si poskušajte situacije za boso hojo sami realizirati in sklepam, da vam ne bo žal.
Hvala za deljeno izkušnjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ladjar ()

nergac ::

Ladjar je izjavil:

In POANTA je?

Poanta je v tem, da bi zlahka dosegli to, da bi hodili bosi po naravnih tleh skoraj vsak dan, razen ko so temperature nizke. Še "iti na sprehod" nam ne bi bilo treba.
Ampak za to doseči je potreben konsenz v družbi, vsi pa vemo da temu ni tako.
Poleg tega pa smo mesta "posilili" z betonom in asfaltom.

kuall ::

hoja bos po vročem betonu na morju se lahko tako konča, da ti ožge podplate in imaš potem brazgotino kakšen mesec in šepaš in par dni. se je meni zgodilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

nergac je izjavil:

Ladjar je izjavil:

In POANTA je?

Poanta je v tem, da bi zlahka dosegli to, da bi hodili bosi po naravnih tleh skoraj vsak dan, razen ko so temperature nizke. Še "iti na sprehod" nam ne bi bilo treba.
Ampak za to doseči je potreben konsenz v družbi, vsi pa vemo da temu ni tako.
Poleg tega pa smo mesta "posilili" z betonom in asfaltom.

Kar dobra poanta.

kuall je izjavil:

hoja bos po vročem betonu na morju se lahko tako konča, da ti ožge podplate in imaš potem brazgotino kakšen mesec in šepaš in par dni. se je meni zgodilo.

Ja nič kaj prijetno. Zato pa ponovno naravna podlaga in premišljen korak.

Zgodovina sprememb…

Smrkc ::

Bosonogo hojo / tek v omejenem obsegu prakticiram zadnjih ~10 let. Ne bom solil pameti zakaj sam menim, da je to koristno, temveč bom le navedel nekaj napotkov za interesirano publiko. Skeptiki naj sledeče obravnavajo kot hipotetično, saj je ta zapis posledica trenutne inspiracije in ne povod v znanstveni diskurz.

Kdaj?
Stara modrost pravi, da lahko hodimo z bosimi nogami v mesecih brez črke "r". Klimatske spremembe vplivajo na časovni razpon, saj so npr. temperature v letošnjem aprilu dosegale precej nadpovprečne vrednosti in s tem posledično pospešile ogrevanje zemlje.

Kako?
Počasi in preudarno. Nekateri omenjajo nezmožnost hoje z bosimi nogami. Ni čudno, ko pa uporabljajo enako tehniko hoje, kot jo poznajo pri hoji s čevlji. Z bosimi nogami delamo manjše korake, stopamo na prednji del stopala in v nikakršnjem primeru na peto. Nogo uvajamo počasi in se v začetku izogibamo grobega terena.

Tek?
Marsikdo bo pomislil, kaj je s tem norcem, da celo teče bos. Moj pogled je, da je človeško stopalo zasnovano po principu vzmeti. Z vpeljavo čevljev z debelejšim podplatom, se je način hoje/teka spremenil, saj je prva stična točka pri koraku peta. Ko čevlje odvzamemo, opazimo, da takšna tehnika ni več mogoča. Naravna težnja nas sili na prednji konec podplata, kar omogoča ahilovi tetivi, da deluje kot vzmet pri vsakem koraku, kar v teoriji s pravilno tehniko omogoča ohranjanje energije. Zainteresirani si lahko prebere o ljudstvu Tara O'Mara iz Srednje Amerike (Rar%C3%A1muri) @ Wikipedia, ki s pridom izkorišča omenjeno tehniko.

Obutev?
Človek bi pričakoval, da bosonogec ne potrebuje nikakršnje obutve. In je res ne, če je dovolj discipliniran in redno krepi svoj podplat. Problem nastane, da čez mesece, ko je temperatura prehladna, pač nismo bosi, temveč smo v nekakšni obutvi. Biti bos doma na parketu / toplem podu ne moremo klasificirati v kategorijo, kjer krepimo podplate. V tistih mesecih se nam noga zopet poleni in debelina odvečne kože na podplatih se prične tanjšati. Zato smo vsako leto soočeni z isto težavo - podplat moramo utrditi do te mere, da nas kamenčki in trnje ne moti več. Slednji proces pa ni najbolj prijeten, saj zahteva vnovično prilagajanje na nivo iz prejšnjega leta. Rešitev, ki jo razvija dober prijatelj bosonogohodec je barefoot čevelj, ki deloma zaščiti podplat, deloma pa ga pusti odprtega. S takim čevljem, je stična površina z zemljo sicer manjša, vendar še vedno večja, kot pri uveljavljenih barefoot čevljih, kjer je celoten podplat izoliran od zemlje. Omogoča pa nam, da kljub mehkobi podplata, lahko tečemo brez ovir - makedam, kamenje, trnje, gozdne poti, itd., vendar pri tem ne eliminiramo povratne informacije, ki nam jo daje teren, po katerem tečemo; le atenuiramo jo.

Prednosti?
Izboljšana stabilnost gležnja; bolj "pravilen" stopalni lok; širši nabor delovanja mišičnih skupin; akupresura stopal, ki so preko živčnih končičev vezane na celo telo; zmanjševanje prostih radikalov: Tu ne gre le za boso nogo in prizemljitev, povezano z le-to, temveč vpliva tudi dejstvo, da se gibljemo v naravi na čistem zraku. Izpostaviti gre še vnos čiste vode, varna izpostavljenost soncu, vnos polnovredne hrane, ter omejevanje vnosa mesa. Izmenična izpostavljenost ozemljitvi (samo ena noga je v stiku z zemljo), po mojem mnenju, povsem drugače vpliva na naš organizem, kot pa - izjavo sem zasledil v komentarjih - če se primemo radiatorja, oz. če doma pred kavčem, stopala položimo na vedro zemlje. Zemlja kot omejen skupek mineralov tu ne predstavlja bistvene izboljšave, temveč je potrebno na zemljo gledati kot masiven izvor negativnih ionov.

Izredno sem vesel vaše deljene izkušnje in prakse ter modrosti.

Kar nekaj dejstev ste zapisali in praktično skoraj vsa držijo.
Tudi za skeptike je obstajal ali še obstaja na YouTube video, ki je prikazoval znanstvene meritve tekača v športnih copatih in utrjenega bosonogega tekača, kjer je bil rezultat presenetljiv in dejansko pokazal, da je obutev minus in ne plus za človeka v njegovem pravem gibanju in posledicah za sklepe, hrbtenico, držo, mišične skupine...

Dandanes v družbi s katero živimo bosa noga ni več nekaj samoumevnega in veliko ljudi gleda na bosega človeka, kot da ni priseben nekateri pa bi celo pomislili, da je tak "revež", da si ne more privoščiti obutve. Nekako tudi sami niso za vse to krivi ampak so krivi tisti, ki tej družbi "solijo" pamet o teh zadevah jih pa ne poučijo in jim ne dajo potrebnih informacij. Ne bom se sedaj spuščal v to ampak sam nekako vem zakaj ne.

Prednosti bosih nog na človekovo zdravje je toliko, da je kar težko vse zapisati in tudi take izkušnje,znanja..., kot jih imate vi bi bilo lepo združiti s tistimi, ki sem jih že sam zapisal, da ima človek na enem mestu skupaj čimveč podatkov.
Treba je vedeti tudi to, da v preteklosti ljudje v tistih mesecih, ki vsebujejo črko r niso nosili na podplatih nekih "hudih" neprevodnikov ampak je bila tudi sama obutev iz naravnih materialov, kar je še vedno človeku dajalo neko ozemljitev in stik z zemljo.

Danes se gibanje v naravi že vse preveč gleda na nek znanstveni način in se govori o negativnih ionih, atomih, prostih radikalih itd., kar pa je nekako kdaj tudi odveč, ker ni potrebno vse to znanje, da bi se sezul in hodil po tistem in v tistem, kar ti je dano ob rojstvu. Vsi lahko sami občutimo, kako se nam počutje izboljša, če smo v naravi, če smo pa bosi pa še toliko bolj vpliva na to. Sama znanstvena dognanja pa niti nimajo veze s tem razen v tem, da lahko na učen način razumeš zakaj je nekaj dobro in zakaj ima to tak vpliv kot ga ima.

Tisto, kar je nekdo omenil, da bi v vedro dal zemljo in noge na to pred TV in se na ta način ozemljil pa je bilo verjetno samo norčevanje, ki pa lahko pripelje do tega, da nekdo sam norec postane.

Temo sem namreč odprl in navedel, kar precej dejstev že v njej, za katere nikoli nisem našel podatkov drugje, kot v sebi in kot sem prej omenil tudi vem, zakaj je tako in "kam pes taco moli", ampak se mi zdi preuranjeno govoriti o tem, ker iz že sedaj videnega na forumu lahko opazimo, da še samih osnov nekateri nočejo sprejeti, da so resnične pa čeprav imajo mnogi te svoje lastne ude. Nekako kot, da skrivajo in zatirajo lastnega sebe.

Sama prizemljitev je izredno pomembna in se poleg tistega, kar sem sam zapisal in ste dodali še vi zadaj za tem "skriva" in "odkriva" še VELIKO več, kar igra za nas zelo pomembno vlogo.
Za samo mali utrinek pogleda lahko rečem, da ob ozemljitvi ni samo en faktor v enačbi, kot smo to mi ampak je še en. Tu v tej temi se govori večino samo o tem, kako bose noge vplivajo na nas ne govori se pa kako tudi mi vplivamo na nekaj, ki pa je dandanes za večino skrivnost in izven dojemanja njihove stvarnosti.
Zakaj rečem, da je za večino skrivnost, zato, ker ko enkrat veš in poznaš lahko opaziš in ko rečem za večino pomeni, da pa ne za vse.
Nekateri dobro vedo ampak se tudi zelo trudijo, da se do nekega obdobja to ne izve saj bi to prekrižalo njihove načrte.

Ponovno bi kdo dejal, da govorim neke prazne misli, ki ne pijejo vodo ampak "čas" bo pokazal, kar se je tudi vedno zgodilo.

Vaše deljene izkušnje in pogledi so zelo dobrodošli in še več takih osebnih je zaželjenih in potrebnih, zato še enkrat hvala, da ste se tako lepo odzvali in si vzeli čas za nas.

Kvinta ::

Jaz razumem domorodce v Avstraliji da bosi hodijo pa indijance v južni Ameriki itd ,da pa bi evropski človek mogo bos hodit pa je malo tumasto ;((
A.C.A.B

Ste že slišal, da se živali selijo in da se človek tudi in se tudi je selil?
Malo za hec malo za res so vaše misli nekako take, da je stvarstvo onim tam dalo bose noge evropejcu pa "koleščka" ampak nekaterim premalo teh.

Zgodovina sprememb…

Gagatronix ::

Ja, tebi definitivno manjka cel sortiment kolesckov.

Gagatronix je izjavil:

Ja, tebi definitivno manjka cel sortiment kolesckov.

Seveda, ker sem eden tistih, ki sem dobil noge. A vi ste pa koleščka?.

Greg91 ::

Ladjar, poznam ljudi ki so tudi doma, v stanovanjih skozi povezani z zemljo - ozemljeni. Pričajo o neverjetnih pozitivnih učinkih na splošno počutje ter zdravje notranjih organov. Trik je v tem uporabi tega revolucionarnega medija, ki omogoča res dobro povezanost z zemljo in njenimi energijami. Na eni strani je potrebno medij položiti v zemljo, na drugi pa glede na želeno področje zdravljenja namestiti v eno izmed odprtin, ki jih je človeku ustvarila mati narava. Priznam, sam še nisem zbral dovolj poguma za tak korak, menim pa da glede na tvoj nivo poduhovljenosti tebi tak korak ne bi smel predstavljati težav. Prosim, o učinkih poročaj.

Greg91 je izjavil:

Ladjar, poznam ljudi ki so tudi doma, v stanovanjih skozi povezani z zemljo - ozemljeni. Pričajo o neverjetnih pozitivnih učinkih na splošno počutje ter zdravje notranjih organov. Trik je v tem uporabi tega revolucionarnega medija, ki omogoča res dobro povezanost z zemljo in njenimi energijami. Na eni strani je potrebno medij položiti v zemljo, na drugi pa glede na želeno področje zdravljenja namestiti v eno izmed odprtin, ki jih je človeku ustvarila mati narava. Priznam, sam še nisem zbral dovolj poguma za tak korak, menim pa da glede na tvoj nivo poduhovljenosti tebi tak korak ne bi smel predstavljati težav. Prosim, o učinkih poročaj.

Ne bom gledal vašega linka, ker sem dovolj prizemljen, da vem kam "pes taco moli".
Se pa strinjam, da bi verjetno vam odgovarjalo kaj takega sploh ko to zagovarjate. In nič vas ne omejujem, da to tudi storite izkušnje pa tudi zase lahko obdržite, saj vseh izkušenj ni potrebno deliti in lahko ostanejo le vaše osebne le morda se bo to poznalo na vaši hoji in bodo vaše izkušnje nekako s strani lahko tudi drugi opazili :P

Greg91 ::

Ladjar je izjavil:

..., ker sem dovolj prizemljen,...

Definitivno nisi. Ti zgolj nujno potrebuješ strokovno pomoč.

Ladjar je izjavil:

..., sploh ko to zagovarjate.

Pomota, nič ne zagovarjam. S teboj samo delim empirične dokaze in ti jih serviram kot absolutno resnico. Čisto enako kot ti. Vem, da je to težko razumeti, če imaš zmanjšano možgansko kapaciteto. Vendar se vseeno poizkusi potruditi.

Ladjar je izjavil:

..., saj vseh izkušenj ni potrebno deliti in lahko ostanejo le vaše osebne...

Daj se enkrat drži teh svojih besed. Pa resno, poišči si pomoč. Imamo mnogo programov, ki tudi brezplačno pomagajo ljudem v stiski.

Nikonja ::

Tukaj je napisano malo morje podatkov, mnenj ampak čist nobenega dokaza, nobene narejen raziskave ampak samo vaše mnenje in mnenje par ljudi ki enako razmišljajo.
Nekaj informacij katere na internetu hiter preverite, prvi čevlji so se pojavili približno 7000-8000 let pred kristom, kaj pomeni da skoraj 10t let imamo čevlje na nogah (najbrž tudi več, ampak sumim da bomo skopali 2 mil.let stare čevlje) in zdaj eni trdite da čevlji niso dobri in da se v 10t let človeško stopalo ni navadilo na to da ni boso???
OK, zastopim da vam paše da ste bosi, tudi meni občasno, ampak ne trdit neke lari fari bedarije o ozemljitvi, pretoku ne vem česa, ker potem ta diskusija pada v domenu horoskopa, črne magije, vedeževanja in vem še česa.

Če nekaj trdite, dejte dokaze, linke na raziskave, nekaj konretnega, če nimate, potem napišite da je to vaše mnjenje i da se vi boljše počutite, da vama paše, ne da bo tudi drugima to koristilo zaradi vaših prepričanj.

Nikonja je izjavil:

Tukaj je napisano malo morje podatkov, mnenj ampak čist nobenega dokaza, nobene narejen raziskave ampak samo vaše mnenje in mnenje par ljudi ki enako razmišljajo.
Nekaj informacij katere na internetu hiter preverite, prvi čevlji so se pojavili približno 7000-8000 let pred kristom, kaj pomeni da skoraj 10t let imamo čevlje na nogah (najbrž tudi več, ampak sumim da bomo skopali 2 mil.let stare čevlje) in zdaj eni trdite da čevlji niso dobri in da se v 10t let človeško stopalo ni navadilo na to da ni boso???
OK, zastopim da vam paše da ste bosi, tudi meni občasno, ampak ne trdit neke lari fari bedarije o ozemljitvi, pretoku ne vem česa, ker potem ta diskusija pada v domenu horoskopa, črne magije, vedeževanja in vem še česa.

Če nekaj trdite, dejte dokaze, linke na raziskave, nekaj konretnega, če nimate, potem napišite da je to vaše mnjenje i da se vi boljše počutite, da vama paše, ne da bo tudi drugima to koristilo zaradi vaših prepričanj.

Zanimivo kajne kako nekateri hitro najdete dokaze o nečem na internetu o kaki drugi stvari pa ne znate videti dlje od svojega nosu.
Omenjate pa ne samo vi celo samooklicana stroka (pred Kristusom), potrjuje ga pa sama stroka ne. Kako se lahko na nekaj sklicuje na kar pa sama ne da pomena?? Malo če ne zelo skregano z logiko.
Čevlji se naj ne bi pojavili tako dolgo nazaj kot trdite ampak zaščita za noge,morda bi ji kdaj tudi lahko rekli obuvalo.
Ponavljate ves čas neke dokaze, JAZ PA SEM VAM DEJAL, DA TAKO JE KOT SEM ZAPISAL, da pa ni pa lahko VI in cel svet meni dokazujete a ni. Dodajam pa še, da me lahko popravite, če želite.
Če se dotaknem še Jezusa, ki ga tako veselo po forumu omenjate ne samo vi tudi drugi in večino taki,ki trdijo, da ga ni bilo, bi vam dejal, da če se že poslužujete interneta se poslužite še nekaj bistvenih odkritij okoli njega in sicer, da vse stare original freske,ki niso bile obnavljane in vsi stari kamniti kipi in artefakti, ki tudi niso bili spremenjeni in popravljeni, (sicer je tega res samo še za mali odtenek in težko najti, se pa da) kažejo na to, da je Jezus bil bos in hodil bos prav tako pa tudi njegovi apostoli, ne pa vedno. Ker ste tako striktno nekateri v veri pa vere v vas ni nekateri pa striktno v neveri pa je te vere v njih, da se kar "kadi" bi navezal še na nekaj in sicer na to, da se vprašate zakaj je ta človek iz zapisov, ki naj bi kazali njegovo delovanje UMIVAL NOGE drugim in jih MAZILIL?
Zakaj je umiti roke nekomu ne tako težko dejanje, kot pa je za veliko večino umivati nekomu noge in zakaj umivanje nog drugemu ali tujcu kaže na ponižnost človeka, ki to počne?
Predlagam vam za vaše dobro, da si ne mečete peska v oči in moje besede vzamete za verodostojne, ker mnoge od njih lahko sami preverite brez interneta in knjig,mnoge od njih morate pa sami začutiti, da boste vedeli lahko o čem govorim. Lahko pa kot sem že napisal vse to zavračate in vas ne omejujem v nečem in si na svoje noge brez mojega nasprotovanja lahko tudi beton obujete in ga nosite, če želite.
Rojeni ste z golimi nogami, zakaj je pa tako lahko iščete dokaze, da se je pri vseh kopitih in vsej naravi pri nas nekdo ali nekaj zmotilo in nas take storilo.

Greg91 je izjavil:

Ladjar je izjavil:

..., ker sem dovolj prizemljen,...

Definitivno nisi. Ti zgolj nujno potrebuješ strokovno pomoč.

Ladjar je izjavil:

..., sploh ko to zagovarjate.

Pomota, nič ne zagovarjam. S teboj samo delim empirične dokaze in ti jih serviram kot absolutno resnico. Čisto enako kot ti. Vem, da je to težko razumeti, če imaš zmanjšano možgansko kapaciteto. Vendar se vseeno poizkusi potruditi.

Ladjar je izjavil:

..., saj vseh izkušenj ni potrebno deliti in lahko ostanejo le vaše osebne...

Daj se enkrat drži teh svojih besed. Pa resno, poišči si pomoč. Imamo mnogo programov, ki tudi brezplačno pomagajo ljudem v stiski.

Kakšne empirične dokaze si pa TI delil z menoj in od kdaj so empirični dokazi ABSOLUTNA RESNICA?
V tebi vidim samo neodobravanje dejstev in mnenj, ki s tvojo logiko ne gredo skupaj in pa predloge za katere bi v reali večkrat lahko prejeli od koga kako vzgojno okrog uhelj brez, da bi vas pošiljali v kake ustanove. Tudi pred obstojem takih ustanov in take pomoči, kot jo vi predlagate se je ljudi na nekakšen način moralo "prizemljiti", če se ti niso hoteli sami in so delali "špetir" in zmedo.

Zgodovina sprememb…

Daj, Ladjar, spizdi ze enkrat k psihoterapevtu, ker ga vec kot ocitno potrebujes. Pa nehaj s smetenjem.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: nergac ()

....in potem moderator meni briše teme in ne smetovja kot je nad menoj..

harvey ::

Morda ne bi škodilo za sprostitev ošvrkniti knjigo Arta Paasilinne - Ladjar z lepimi stopali, zapleti privedejo do komičnih situacij, kjer se možak, ko ga zapusti žena v (duševni) stiski po pomoti obrne na pedikerski salon in očara s svojimi lepimi nogami pedikerko.

Ladjar z lepimi nogami

Ladjar z lepimi nogami

Priporočam tako knjigo, kot boso hojo, kombinacija bosa hoja, mična pedikerka, zgodbe se pišejo same... :)
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

nergac ::

Ah, ste res robate duše.
Neka druga finska knjiga bolj je očarljiva, ko Finke mične v Švici so ...
Veste, Švica je tista hecna država sredi Evrope, kjer imajo veveričke urejene pričeske ...

Kaj ma zaj Kristus veze z boso nogo saj niti on ni bos hodo 8-O
A.C.A.B

Ales ::

Toliko, da si, ko vidiš novo temo od Ladjarja, rečeš: "Jezus Kristus!"

On pa potem misli, da govoriš o njemu in v navalu ekstaze hitro ustvari še dve teme.

harvey je izjavil:

Morda ne bi škodilo za sprostitev ošvrkniti knjigo Arta Paasilinne - Ladjar z lepimi stopali, zapleti privedejo do komičnih situacij, kjer se možak, ko ga zapusti žena v (duševni) stiski po pomoti obrne na pedikerski salon in očara s svojimi lepimi nogami pedikerko.

Ladjar z lepimi nogami

Ladjar z lepimi nogami

Priporočam tako knjigo, kot boso hojo, kombinacija bosa hoja, mična pedikerka, zgodbe se pišejo same... :)

Kaj takega pa še ne, svet je poln presenečenj, tudi zame.
Zanimiv prispevek na temo in kontekste okoli nje.

+20

Kvinta je izjavil:

Kaj ma zaj Kristus veze z boso nogo saj niti on ni bos hodo 8-O

Kaj o Kristusu?
Kdo je dejal, da ni bos hodu?
Kaj pa je nosil, Nike športne copate?

Zgodovina sprememb…

K0l1br1 ::

Ladjar je izjavil:

Kaj o Kristusu?
Kdo je to?

Ales je izjavil:

On pa potem misli, da govoriš o njemu in v navalu ekstaze hitro ustvari še dve teme.

Mogoče bi tri nove ustvaril, če bi se ti malo zresnil.

K0l1br1 je izjavil:

Ladjar je izjavil:

Kaj o Kristusu?
Kdo je to?

Kerga hudiča sprašujete?

No kdaj gremo bosi po kamenčkih, da nas/vas bo mal bubal?

Zgodovina sprememb…

Ladjar je izjavil:

Kerga hudiča sprašujete?
Kaj je to?

K0l1br1 je izjavil:

Ladjar je izjavil:

Kerga hudiča sprašujete?
Kaj je to?

A ni neki za na kruh namazat?

Ladjar je izjavil:

No kdaj gremo bosi po kamenčkih, da nas/vas bo mal bubal?
Zakaj delaš big deal iz tega?

Ladjar je izjavil:

K0l1br1 je izjavil:

Ladjar je izjavil:

Kerga hudiča sprašujete?
Kaj je to?

A ni neki za na kruh namazat?
Boo. Neke blodnje so bile na radar detectorju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: K0l1br1 ()

Kaj je to?

Nekaj o hudičih in imaginarnih osebah.

Kaj je to, kdo je to?

Ladjar je izjavil:

POJDIMO, bose noge u "luft" ali pa na tla še boljše pa oboje

Tudi tu se najdejo bose noge le nižje je treba pogledat. Sem video sestavil nekako tudi za slotech, da če jim že glasba ni všeč jim bo morda kaj drugega.

Zgodovina sprememb…

Ales je izjavil:

:)):)):))
A.C.A.B

Kvinta je izjavil:

Ales je izjavil:

:)):)):))

Vidš, veselje je tko fajn kakor zdrave bose noge :)

To jaz vrjamem in tudi resnično deluje imamo celo nekoga v naši familiji ki si je z gledanjem komedij in vsem kar je povezano z smehom pozdravil artritis :))
A.C.A.B

Kopirano iz teme (Električni skiro je bolj eko način premikanja kot hoja in vožnja z kolesom: IZRAČUN )
Ladjar:: danes, 12:56:28citiraj
#
@Vesolje ima logiko, nima pa podatkov ali pa jih namenoma ne deli in ne povzame v obračun o drugih rečeh o hoji. Kaj se dogaja s statiko in elektromagnetizmom po ravnih tleh ko hodiš in kakšen vpliv ima to na okolje.
Na prvi pogled tema in izračun kaže na kot nekateri rečejo Babilonski prikaz resničnosti, ki naj bi zavedel človeka, da so njegove noge čisto nepotrebne, potratne in odveč.
Očitno, nihče ne bere moje odprte teme o bosih nogah in kaj vse se ob tem zgodi, čeprav je res da vse nisem opisal in zapisal.

@Vesolje ima do neke mere prav, ko reče da so noge potratne in na veliko omenja energijsko (električno) porabo in njeno izgubo.
@Vesolje hvala za izračun ampak bistveno si pozabil omeniti ljudem, da pa se pozabi omeniti bistvo pa je Babilonski način, jaz mu pravim, govedarski, ker nimam pravega poimenovanja in sem se kar tega izmislil.

Če hodimo v neprevodnikih, @Vesoljev izračun kar drži se mi zdi, sicer se nisem prav poglabljal v same cifre sem pa dojel, kaj hoče prikazat in s svojim prikazom, če ga boste dojeli lahko dejansko vidite, da taki kot večina smo ljudje dejansko nismo dobri za okolje ali kot on pravi EKO.

VSE ampak VSE se premeni, ko pa se sezujemo in hodimo bosi. Takrat namreč MI nismo nekdo, ki se hrani z energijo, ki jo premore planet in smo samo porabniki le te ampak smo dejanski nosilec in prinašalec. Ko se obosimo in smo bosi na naravnih tleh se naša telesna energija (elektrika-toplota) preusmerja v sama tla pod našimi nogami, kar energijo, ki jo je naše telo proizvedlo le to ne zadrži zase ampak jo DELI z vsem okoljem, kjer se gibamo.
Zakaj tega nihče ne meri in kakšen dejanski vpliv ima to na okolje ne bom sedaj komentiral, ker se bodo že tu našli ljudje, ki ne razumejo poante niti do tukaj.
Babilonski način hoče človeka prikazati kot nekaj nepotrebnega in potratnega ampak ta to dejansko ni. S svojo deljeno energijo v okolico naše telo vrača kar je vzelo iz okolja in ni samo porabnik. Sicer ne vem koliko od vas je slišalo za singularnost ampak ta se kaže tudi tukaj. Učili so vas v šoli o fotosintezi niso pa vam povedali, da ste del nje in je človek prav tako v prvotnem smislu temu namenjen. Sicer se lahko poimenovanje in efekti potem malo drugače prikažejo, ker nas v tem pouku ni v enačbi in prikazu ter razlagi. Si pa lahko predstavljate, da ste z bosimi nogami potem sami del te narave, ki vas obkroža.

Sam sicer ne bom iskal grafov, ki sem jih že videl, ki sicer prikazujejo potovanje in valovanje zvoka ter statike po podlagi, katerih meritve so bile namenjene nečemu drugemu ampak, če bi ljudje dojeli, in delili, kar želim povedati, vam lahko take meritve tudi kdo prikaže in obstaja znanje za to. Na svetu je veliko ljudi, ki veliko vedo ampak nimajo ključnih podatkov, da bi jih dodali v svoje znanstvene raziskave.
Ko človek hodi bos se pojavljajo tokovi kot so drugod znani od Omske upornosti, AH,RMS...praktično vse kar je poznano v elektrotehniki in električnih tokovih. To pomeni, da je vse znanje o tem že na dosegu roke in vsak "električar" ve o tem ozadju do bistva več kot vem jaz sam. Manjka pa mu tisto kar jaz vem ter tisti, ki prikriva.

V našem okolju ni nič samoumevno oz odveč ampak ima vse svojo vlogo, tako tudi mi. Tudi ko strela zadane v tla je za mnoge to nekaj , kar ne igra vloge in je lažno bistvo samo znanstvena razlaga zakaj do tega pride, ni pa mnogo razlag, ki bi povedale, koliko energije so tla prejela ter zakaj in na kakšen način bo ta energija, ki je bila samo trenutno merjena (npr. iz vikipedije : Napetost pri streli lahko doseže več 100 milijonov voltov) uporabljena v naravi in kako se bo odrazila.

Človek je del naravnega sisteme in njegovega okolja, ampak v večji meri samo, če je tak kot se je rodil in ne, da se iz sistema izključi z neprevodniki (čevlji).
Če za lažjo predstavo pogledamo na najbolj lahek način, lahko opazimo, da vse rastlinje, ki je okoli nas stremi na gor, kot bi gledali lase ko so nabiti s statiko. Trava, drevesa, še gore same "lezejo" kvišku in ne dol. Če pogledamo svoje roke ko smo nabiti s statiko po površini telesa, vidimo, da gredo naše kocine po konci prav tako pa zadeve delujejo v naravi in morda ne znam razlagat bi pa razlago lahko dojel skoraj vsak otrok ker je sicer zelo preprosta. Torej vidimo, da vse leze kvišku in raste, ampak to vse kar leze kvišku in raste ima tudi sam začetek (korenine), kot drevesa, kot trava, kot naše kocine. Ker smo mi nekaj izrednega in pomembnega po drugi strani pa tudi enakovredni naravi in naravnim elementom v njej imamo tudi mi v sami naravi lahko korenine in tudi jih imamo. Z lastnimi koreninami smo pa povezani, ko smo bosi in le takrat v največji meri delujemo skupaj z naravo in ne kot potrošnik ampak nekdo, ki iz nje jemlje in ji nazaj daje kar ta potrebuje. Zato mi smo del narave in mi smo EKO in EHO v tej naravi in ne pozabimo tega ampak se spomnimo kdo smo, in kaj smo in kakšen je naš namen. Račune, ki nas prikazujejo kot nebodigatreba pa vzemimo za dobro namerne, čeprav njihov namen ni tak ampak jih mi tako vzemimo, da nas opomnejo kakšni moramo biti in v kakšnem stanju moramo biti da smo vredni najmanj toliko kot pa je vredno vse ostalo.

Cruz ::

O, tema o foot fetišu.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Cruz je izjavil:

O, tema o foot fetišu.

Sezut se pojdi pa potem "fetiširaj".
SHIT KAM GRE TA SVET

Cruz ::

Ladjar je izjavil:

Sezut se pojdi pa potem "fetiširaj".
Ja, tako se ponavadi začne.

Ladjar je izjavil:

SHIT KAM GRE TA SVET
A to je tvoj krik ob orgazmu?
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Kje si zdaj "MOBY DICK", zakaj si tako dvoličen pri moderiranju?

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Ladjar je izjavil:

Na prvi pogled tema in izračun kaže na kot nekateri rečejo Babilonski prikaz resničnosti, ki naj bi zavedel človeka, da so njegove noge čisto nepotrebne, potratne in odveč.

Že nekje od 17. marca 1956 je opaziti trend, da ljudje množično odmetavajo svoje noge in se nasploh obnašajo, kot da so jim odveč. Posedajo po klopcah, travnikih, visijo s vej in telovadijo na konjih z ročaji.

Ta trend je še posebno izražen v južni Evropi, kar je pogojeno s klimo in kotom, pod katerim na prebivalstvo pada sončna svetloba ob polni luni.

V prihodnosti bom podal povezavo na graf, ki dokazuje, da je uporaba konjev z ročaji drastično narasla prav v tem obdobju. Pri tem bo jasno vidna tudi tako imenovana Olimpijska anomalija, katero je prvi raziskoval dr. Pegan. V istem obdobju namreč opažamo stagnacijo uporabe gimnastičnega droga, četudi bi si mislili, da bo tudi tukaj prisoten določen trend navzgor.

Zelo opažena je tudi raziskava dr. Pegana, v kateri je zabeležil in dokazal spontano odmetavanje nog pri višjih hitrostih na drogu. Ta pojav se zato po njem tudi imenuje, raziskava pa mu je prinesla svetovno slavo in nominacijo za Nobelovo nagrado s področja fizike.

Delo dr. Pegana so nadaljevali predvsem znanstveniki v Veliki Britaniji, ki pa so to področje razširili in mu namenili celo vladno ministrstvo.

Po vrsti uspešnih raziskav so uspešno izvedli splošno državno reformo hoje, znano kot Ambulatio Maxima. Prvo leto po uvedbi reforme so opazili 2% povečanje sprehodov in za 3% večjo prekrvavitev spodnjih okončin.

Pri tem moramo omeniti tudi kritike reforme, ki trdijo, da je večja prekrvavitev predvsem posledica politike dodatnih akciz na čaj, postrežen med 17:03 in 17:47, in ne državne reforme hoje, opozarjajo pa tudi na večje izdatke za vzdrževanje pločnikov.

Ilustracija, vladni uslužbenec preizkuša nove načine hoje pred dokončno vpeljavo Ambulatio Maxima:

Ti se kar norčuj.
Saj poznaš pregovor za vsakega palica raste.
Najbolj važne stvari niso tako jasno in hitro vidne kot bi si človek želel.

Barakuda1 ::

Ales

10 +

p.s.
ne gre za sarkazem :)
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Zgodovina sprememb…

Ne bom se razburjal, tudi če se ne gre za sarkazem.

Ladjar je izjavil:

NEKAJ O BOSIH NOGAH IZ SVETEGA PISMA:

Evangelij po Janezu 13,4-17
4 je vstal od večerje, odložil vrhnje oblačilo, vzel platno in se z njim opasal.
5 Nato je vlil vode v umivalnik in začel učencem umivati noge in jih brisati s platnom, s katerim je bil opasan.
umivati noge: med Judi je to veljalo za skrajno ponižujoče opravilo. Celo če je Jud postal suženj, mu njegov judovski gospodar ni smel naložiti tega opravila.
6 Prišel je k Simonu Petru. Ta mu je rekel: »Gospod, ti mi noge umivaš?«
7 Jezus je odvrnil in mu rekel: »Tega, kar jaz delam, ti zdaj še ne razumeš, a spoznal boš pozneje.«
8 Peter mu je rekel: »Ne boš mi umival nog, nikoli ne!« Jezus mu je odgovoril: »Če te ne umijem, nimaš deleža z menoj.«
Ne boš mi umival nog: Peter presoja po človeško (prim. 7,24; 8,15) in zavrača Jezusovo samoponižanje, ker je to v nasprotju z njegovim pojmovanjem Mesija (prim. Mt 16,22).
9 Simon Peter mu je rekel: »Gospod, potem pa ne samo nog, ampak tudi roke in glavo.«
10 Jezus mu je dejal: »Kdor se je skopal, mu ni treba drugega, kakor da si umije noge; ves je namreč čist. Tudi vi ste čisti, vendar ne vsi.«
v ozadju teh skrivnostnih besed nekateri razlagalci prepoznavajo Janezov zakramentalni, krstni simbolizem; vsekakor sta tu očiščujoča kopel in umivanje nog simbol globinske prenovitve celotnega človeka in določenega vidika njegovega odnosa do Jezusa.
11 Vedel je namreč, kdo ga bo izdal, zato je rekel: »Niste vsi čisti.«
12 Ko jim je umil noge in vzel vrhnje oblačilo, je spet prisedel in jim rekel: »Razumete, kaj sem vam storil?

Zgodovina sprememb…

Cerkvenjasko blebetanje si lahko nekam vtaknes. Zivimo v letu 2020, kjer ni mesta za religiozne poskuse kontrole ljudi.

b3D_950 ::

Model, ti preveč Buš buša gledaš.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Tole sem tudi našel v Sveto pisemski družbi Slovenije:
5 Mz 11,24
Vsak kraj, kamor stopi stopalo vaše noge, bo vaš; od puščave in Libanona, od reke, reke Evfrata, do zahodnega morja bo vaše ozemlje.

Sicer pa smatram oziroma imam mnenje, da je s prevodom Biblije (Svetega pisma) bilo veliko obrnjenega in lažno prevedeno in zapisano.

Zgodovina sprememb…

Barakuda1 ::

Ladjar je izjavil:

Sicer pa smatram oziroma imam mnenje, da je s prevodom Biblije (Svetega pisma) bilo veliko obrnjenega in lažno prevedeno in zapisano.

8-O

Zelo verjetno. Zagotovo pa ne toliko neumnosti v nekaj stavkih, kot izhaja iz tvojega totalno zgrešenega razumevanja.
Že zgolj svetopisemski tekst, ti pokaže kako "mimo sekaš" s svojimi zaključki.

p.s.
moj dobrohoten nasvet.
Nikar se ne spuščaj v tolmačenje SP besedil, ker temu (po do sedaj prebranem) tudi pod razno nisi dorasel.
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Facebook je vedel, da vnaša razdor v družbo, in opozorila ignoriral (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5511841 (8844) Avenger
»

Vožnja avtomobila in (ne)primerna obutev (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7815169 (7095) Spajky
»

najboljše obuvalo

Oddelek: Loža
4113798 (12557) destiny
»

Obutev za na golo nogo? (strani: 1 2 )

6621094 (18706) negot
»

Obutev- vibram fivefingers- je že kdo probal tole ?

254735 (3599) Gandalfar

Več podobnih tem