» »

Bosa hoja-bosi podplati-bose noge

Bosa hoja-bosi podplati-bose noge

1
2
3 4

nergac ::

Ladjar, veste lahko ogromno, ampak morate povedati tako, da vas bo razumelo čimveč ljudi.
Domnevam, da želite ravno to.

Ladjar ::

Superboyy je izjavil:

Ladjar je izjavil:

znanje, ki za seboj nima potrjenih diplom oziroma papirjev

Diplomo in papirje lahko zamenjaš z dokazi.

Znanje, ki ga ne moreš dokazati ni znanje ampak hipoteza.

Lahko postaviš hipotezo, da bosa hoja zdravi ožilje, ampak jo moraš tudi dokazat, če hočeš da te kdo jemlje resno.

Zakaj je treba zraven tlačit medicino? A ne moreš samo rečt, bosa hoja pomirja duha? Ali kaj podobnega.

Dokaze,papirje in diplomo lahko zamenjaš z lastnimi izkušnjami,ki so ti dale spoznanje in uvid.

Del znanja, ki ga imam sem delil z vami na forumu in vam je bil podan v dar, ki ga lahko jemljete kot dobro ali slabo,delite ali ne delite, sprejmete ali zavržete.

Meni ni potrebno dokazovati, ravno nasprotno, lahko drugi meni dokazujejo, če želijo, da se motim.

Ni treba ničesar zraven tlačiti, sem pa omenil medicino zato, ker če kot pravite mojemu znanju hipoteza slučajno ali ne slučajno drži potem je medicina še kako pomemben faktor v tej "zgodbi" saj je to "veja" družbe, ki se postavlja za skrbnika,usmerjevalca in zdravitelja človekovega zdravja.

nergac je izjavil:

Ladjar, veste lahko ogromno, ampak morate povedati tako, da vas bo razumelo čimveč ljudi.
Domnevam, da želite ravno to.

Res je, želim, da bi me razumelo čim več ljudi. Ni pa res, da moram povedati.

Tisti, ki imajo noge le te njim pripadajo, hotenja do moje razlage in način le te pa meni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ladjar ()

Kvinta ::

Ko se bo po tvoji metodi pozdravo prvi bolnik z recimo vensko insuficienco pol bom jaz to vrjel ....

Moja stara mati je 103 leta dočakala brez žilnih bolezni pa nikol ni bosa hodla ,umivala se je 1x na tedn pa mesa tud ni jedla...
A.C.A.B

Superboyy ::

Ladjar, več kot očitno je, da nisi prišel na forum razpravljat, ampak pridigat.

Predlagam zaklep teme.

Zgodovina sprememb…

....isto ko barbapapa pred 20 leti :))
A.C.A.B

Kvinta je izjavil:

Ko se bo po tvoji metodi pozdravo prvi bolnik z recimo vensko insuficienco pol bom jaz to vrjel ....

Moja stara mati je 103 leta dočakala brez žilnih bolezni pa nikol ni bosa hodla ,umivala se je 1x na tedn pa mesa tud ni jedla...

Kvinta , da pa vaša stara mati, ki naj bi dočakala 103 leta ni nikoli bosa hodila vam pa ne verjamem.
Bi pa ji tudi jaz kako let v njenem življenju več pripisal, če ni jedla mesa.

Ladjar, veste lahko ogromno, ampak če želite, lahko poveste, da vas bo morebiti razumelo čimveč ljudi.
Domnevam, da ste želeli ali želite ravno to.

Superboyy je izjavil:

Ladjar, več kot očitno je, da nisi prišel na forum razpravljat, ampak pridigat.

Predlagam zaklep teme.

Za zaklep teme, se prosim v svojih zavzemajte, če vam ne ustreza debata ali pa se z njo ne strinjate. Nisem vam dolžan pojasnjevati ničesar, da bi se vam zdelo, da je ustrezno za vas in vam na pravi način "postreženo". Tudi to da pridigam je vaše mišljenje in če za vsako mnenje tako mislite, potem greste posledično v vse teme lahko predlagati zaklep le teh, ker je namreč na forumu kar nekaj različnih mnenj od različnih piscev.

Če se vam tema in mnenja ne zdijo kompetentna ali "na mestu" lahko tudi NE sodelujete v njej.

nergac je izjavil:

Ladjar, veste lahko ogromno, ampak če želite, lahko poveste, da vas bo morebiti razumelo čimveč ljudi.
Domnevam, da ste želeli ali želite ravno to.

Prosim, da ne "trolate" in ne zapisujete identičnih "sporočil"-komentarjev brez vidnega pojasnila.

Na to vaše zapisano mnenje sem vam že odpisal prej.

Zgodovina sprememb…

Ladjar, prosim da še enkrat pozorno preberete moje sporočilo in ga primerjajte s prejšnjim.
Sporočili nista identični.

nergac je izjavil:

Ladjar, prosim da še enkrat pozorno preberete moje sporočilo in ga primerjajte s prejšnjim.
Sporočili nista identični.

Vi ste se uprli na želeti ali morati jaz pa sem vam na oboje že odgovoril s prvim odzivom in na prvo sporočilo.
Imate pa prav, da ni čisto identično zaradi spremenjene besede.
Upam da ste sedaj zadovoljni.

Sem.

Me veseli

Enako.

Barakuda1 ::

Ladjar je izjavil:

Če ne razumete širše bi bilo morda za vas iz moje perspektive še toliko bolj priporočljivo, da se ozemljite.

8-O

hhhmmmm ... jaz mam tud en predlog - zate.

Kaj ko bi se ti počasi tud prizemljil>:D

Gagatronix ::

Take kolicine nakladanja kot ga je Ladjar sproduciral pa nisem niti na med.over.net videl :))

tone31 ::

pa saj ti ni noben solati zahteval ladjar halo

to da naberes si tisoc nekaj clovekov da jih polovico das bose hoditi polovico pa ne pa si zapisovati moras kdo je zbolel za katero bolezen pa potem lepo vse poknjizis in objavis in to ti je studija

to moras da ti bomo kaj verjeli objaviti

OrkAA ::

Povzetek te teme:

tone31 ::

hahahaahahaha to je dobra ja!!!!

Pozdravljeni ponovno

Kot ste lahko opazili po nekaterih komentarjih, da nekateri zavestno ali pa tudi ne zavestno bose noge smatrajo kot nekaj kar nima nobene poante v človekovem življenju ter iščejo dokaze, smiselnosti in načine delovanja o lastnih udih, ki jih morda imajo. S tem morda ne delajo škode le sebi ampak tudi drugim, ker se pomembne zadeve namensko dela nepomembne.
Pa pustimo to ob strani in se navežimo na bistva, ki so pomembna za nas.

Bose noge so prisotne na Zemlji od kar je človek stopil na njena tla. S kakšnimi vrstami podlag se človek lahko "spopada", če je bos lahko vidimo po mnogih primerih v svetu od posameznikov, ki imajo tendenco hoditi bos. Velik problem pa nastane, ko tega denimo nismo vajeni in se nam hitro zgodi, da je podlaga boleča za nas če smo bosi.
Prilagajanje na boso hojo pa lahko traja dolgo in je tudi odvisno od občutljivosti vsakega posameznika. Tisti, ki hodijo bosi v svojem življenju tako rekoč od rojstva s tem nimajo težav in so vajeni tega pa tudi same noge so že kot temu rečemo utrjene na tako vrsto hoje.
V naši družbi, kjer tudi sam živim in velik del sveta pa je bosa hoja milo rečeno zanemarjena in nesprejemljiva pa tudi že odsvetovana.
Dokler je človek bos tudi poti in svojo okolico prilagaja svoji "postavi" (lastnim zmožnostim in telesnim zasnovam) in si s tem omogoča in olajšuje pogoje v katerih živi.

Človek je v preteklosti zaradi spopadanja z naravo, okolico, družbo in zaradi samih vremenskih pogojev ter daljše selitve zaščitil svoje noge z drugimi materiali,(obul-prevezal) tako da se je lahko spopadel z nevarnostmi, ki bi lahko njegovim nogam prinesle slabo in bolečo ter mogoče celo tragično izkušnjo.
Ker je človek inteligentno bitje ima možnosti prilagajanja veliko večje kot živali in to se je tudi izkazalo, da drži. Človek s svojo inteligenco lahko zaščiti tako sebe kot druge in to počne že ves čas.
Se pa vsakič ko to stori "prelevi" (spremeni) v nekaj kar ni v osnovi njegova prava podoba in zasnova. Z obleko in obutvijo ne samo, da se zaščiti pred okolico in pogoji v katerih živi ampak se spremeni tudi njegov odnos do same okolice in sprejemanja pogojev s katerimi se spopada v življenju in družbi.

Ko človek ni več bil v lastni koži kot sam temu rečem in je stvari, ki so mu prej omogočile in obvarovale življenje ter zdravje in premagovanje ovir vzel za stalnico in za lastno resnico, kot da se je takšen že v osnovi rodil pa je storil napako. Tukaj bi lahko nekako na filozofski način opisal, da je odšel od doma v svet, da ga odkrije domov pa ni več prišel in se je izgubil.
Ker večino človeštva ne deluje več iz lastne kože (lastne zasnove,ki mu je dana ob rojstvu) pa je stalnica v njegovem življenju postala tudi sama "okolica", ki jo je posledično prilagodil novim zmožnostim, ki mu jih omogočajo stvari. S tem je storil velik korak nazaj kot jaz temu rečem, človeštvo, ki pa zagovarja, da ni storil napake pa trdi, da je storil velik korak naprej.
O tem, ali je to korak naprej ali nazaj bo odločala zadnja sama stvarnost človeka in ko bo ta odločitev jasna bo jasno tudi početje človeka in njegovi storjeni koraki.

Sam večkrat za preprost primer povem, da si rokavice nadeneš, ko jih potrebuješ za neko delo,ko pa te niso več potrebne pa jih snameš. Ne bi mi bilo pa več prijetno, da bi jih nosil ves čas in celo življenje in jih morda samo na redke trenutke snel, kot se to danes počne s čevlji oziroma obutvijo.

Vsak, ki nekako razume, da telo samo sebe ne vodi lahko tudi razume, da ni pomembno samo telo ampak je telo povezano še z nečim in je to drugo tudi še kako pomembno.
Da eden brez drugega ne moreta je nekaterim jasno kot beli dan drugim pa nerazumljivo in nevidno, kot v najbolj temni noči.

Ko se ljudje odpovemo prvobitno zasnovi se tako odpovemo tudi lastnemu sebi, ker tisto kar sploh smo in je naš začetek ter konec je edino, kar drži od rojstva do smrti v vsakem primeru. Če izhajamo iz pravega začetka in se znamo tja tudi vrniti lahko vedno storimo korak naprej in korak nazaj, če se izkaže, da ni bil dober za nas, če pa se spozabimo in se začetka niti spomnimo in ga nimamo v uvidu potem pa so vsi koraki lahko nepredvidljivi in lahko zakorakamo v samo temo brez možnosti za povratek.

Še nekaj o bosih nogah za sprostitev:
Akupresurne točke in masaža le teh ne samo, da pomaga k boljšemu zdravju ampak tudi kaže na težave v telesu, ki lahko obstajajo.
S hojo v bosih nogah po različnem terenu tudi pritiskamo na te točke živcev (akupresurne točke) in tako brez posebnega udejstvovanja izvajamo ob hoji tudi samo masažo stopal oziroma akupresuro.
V svetu sta že dlje poznana tako akupresura kot akupunktura le da se akupresura izvaja z dotikom in "pritiskom" na določeno točko, akupunktura pa se izvaja z iglo (iglicami). Tako od akupresure in akupunkture obstaja veliko člankov, knjig, dognanj, zdravljenj, praks..., da to danes ni nikakršna skrivnost v svetu le da se ne izvaja tako pogosto in redno kot bi se lahko in je človek nekako sam primoran, če o tem hoče kaj več izvedeti, da se tudi sam angažira v to sfero ved in praks.
Akupresuro lahko sami izvajamo s prsti, pripomočki, s tujo pomočjo ampak je to tisto, kar bi bilo svetovano in logično za človeka,ki sam ne zmore več hoditi in je nekako to zadnja možnost za stimuliranje živčnih "aspektov" v njegovem telesu.

Dana, "zaslužena" kot sam trdim nam je izredno pozitivna in dobro namerna zasnova telesa, ki nam omogoča, da se na akupresuro in stimulacijo točk niti ne oziramo toliko in da bi si za vse to vzdrževanje zdravja, zdravljenja in samo stimulacijo akupresurnih točk sploh jemali čas in energijo ampak smo zasnovani tako, da se to samodejno dogaja in avtomatsko in tudi na dolgi rok in ne da nam jemlje energijo in čas tem več nasprotno od tega.

Na nas pa je samo to, da smo bosi in tako v lastni koži na zemlji in njenem terenu,da taki tudi hodimo in živimo in še vedno ali pa ponovno postanemo del te žive narave, ki nas obkroža. Tako da smo v njej enakovreden smisel in potreben element njenega bistva,potrebe,izraza,nujnosti in lepote ter še mnogo več.

Zgodovina sprememb…

Dobro napisano.
Ampak to lahko prakticiramo v gozu, na nudistični plaži itd.

Ko pa grem s nudistične plaže na kosilo (recimo na čevape s pivom), si oblečem bombažne gate, bombažne kratke hlače, bombažno majico ali srajco s kratkimi rokavi.

To mi tudi današnja civilizacija zlahka omogoča.

Velik problem so obuvala.

V mojem primeru bi bile idealne usnjene natikače, lahko s podlogo iz surove gume.

Edini način, da pridem do njih, da spoznam čevljarja, ki mi jih bo sploh pripravljen narediti.

Še 30 let nazaj pa sem jih lahko kupil. Niso bile ravno poceni, ampak so zdržale 20 let intenzivne uporabe, v njih sem prehodil kilometre.

Moj način "prevoza" je večinoma peš.

"Ubijal" bi za superge, ki jih je imel Owens 1936, pa tudi za vse tiste do 1960 ...

Bile so izključno iz živalske kože, lepila in surove gume ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nergac ()

Lahko si narediš preproste natikače iz avto gume tud sam maš na youtubu en kup tutorialov:))

Ka pa je s kroksi narobe ?
A.C.A.B

Plastika.
Pa švicaš tudi v kroksih.
Pa ti drsi noga znotraj kroksov.
Razen če poleti nosiš oblazinjenje (z umetnim krznom) zimske krokse.

Ves čas vam želim prikazati, da je obuvalo nekaj kar ne sodi v našo naravo in ni del naše prave podobe pa še vedno vodite pogovor v smeri obuti se in ne sezuti.
Za opanke, "primerne" športne copate in podobno si lahko odprete tudi drugo temo in diskusijo ali pa poiščete že obstoječo.

Veste nekateri ves čas zagovarjajo tezo evolucije tako pri človeku kot pri živalih.
Zanimivo pa, da nisem še videl prikaza ali opisa, kjer bi nekdo, ki opisuje človekovo evolucijo izmed vseh prednikov, ki naj bi evoluirali poleg vseh podatkov o njih izpostavil
dejstvo, da so bili vsi bosi in da je bosa noga stalnica v njihovi naravi in da se je le "obuvalo" konkretno spreminjalo "evoluiralo" bosa noga pa je še vedno bosa noga in ta še vedno kaže človekov odtis.

Tu po MB en stari hipi hodi nonstop bos pozimi ga še res nisem vido vidim pa ga vse do pozne jeseni ne glede al je suho al dež :))
A.C.A.B

huhu hehe behe pehe ampak ga čaka verjetno večja nagrada kot vas Kvin...

harvey ::

Ladjar je izjavil:

huhu hehe behe pehe ampak ga čaka verjetno večja nagrada kot vas Kvin...

Ta trditev je lahko bosa.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Kot NETO plača..

atubbuta ::

nergac je izjavil:

Že že, hodiš bos po zemlji, travi, produ ...
Po asfaltu pa je jeba.

Saj enako je s stoli. Ne smejo biti oblazinjeni - statična elektrika.

Sam bi takoj dal 200 e za usnjene superge, pa jih ni ...

Mi pa je Vibram podplat napredek ...

Jaz sem jih dolgo nazaj staknil. Bile so znižane iz 450€ na 140€. In lahko rečem, da dokler je zdržal podplat, ki je pri čevljih vedno šibka točka, so bile vrhunske.
:)

Kvinta je izjavil:

Tu po MB en stari hipi hodi nonstop bos pozimi ga še res nisem vido vidim pa ga vse do pozne jeseni ne glede al je suho al dež :))

Dolgolas, starejsi, s pisano cepico in kolesom ? Ce ja, potem je to Leon, pogosto se je po LJ potikal.

atubbuta je izjavil:

nergac je izjavil:

Že že, hodiš bos po zemlji, travi, produ ...
Po asfaltu pa je jeba.

Saj enako je s stoli. Ne smejo biti oblazinjeni - statična elektrika.

Sam bi takoj dal 200 e za usnjene superge, pa jih ni ...

Mi pa je Vibram podplat napredek ...

Jaz sem jih dolgo nazaj staknil. Bile so znižane iz 450€ na 140€. In lahko rečem, da dokler je zdržal podplat, ki je pri čevljih vedno šibka točka, so bile vrhunske.

A se sploh še da dobiti približek tega v Sloveniji?
Nazadnje je bilo nekaj od Merrela, ampak zdaj ti delajo vse znotraj iz tekstila.
Že natikač usnjenih ne dobiš - edino v Sanolaborju mogoče ...

A se ni lažje sezuti in vsi ti problemi izginejo?
A je to res tako težko razumeti?

Zgodovina sprememb…

Cakaj, bom potresel malo razbitega stekla, pa lahko bos po njemu hodis.

Barakuda1 ::

Ladjar je izjavil:

8-O

To ne. Težje je razumeti tebe >:D

Gagatronix je izjavil:

Cakaj, bom potresel malo razbitega stekla, pa lahko bos po njemu hodis.

Če se sprehodite malo skozi tisto kar sem že zapisal in boste razumeli bo tak vaš predlog kar odveč.

Barakuda1 je izjavil:

Ladjar je izjavil:

8-O

To ne. Težje je razumeti tebe >:D

Seveda, če niste sezuti. Tako pa hočete mene tu "sezuvati".

Zgodovina sprememb…

Iz katerega oddelka psihiatrije si pobegnil ? Ker to tvoje klobasanje je tako zblojeno, da spada na zaprti oddelek.

Slopek ::

Ladjar, sem bil par poletij po 2 meseca praktično bos in verjetno, je to najdaljša doba v kosu, v lifu. Bilo mi je super fajn, da sem bos lahko haral povsod, le po mestu ne. Pa ne da bi mi bilo nerodno, le preveč bi trpel, saj civilizacija ni delana za bose noge. Bi si pa verjetno več želel biti bos, ampak danes v mestu, to enostavno ne gre.

Gagatronix je izjavil:

Iz katerega oddelka psihiatrije si pobegnil ? Ker to tvoje klobasanje je tako zblojeno, da spada na zaprti oddelek.

In to reče človek, ki bi drugemu razbito steklo pod bose noge natresal.
Lahko noč pa prosim odstranite se iz teme, če vam je tako v grozo in vašo neprisebnost.
Sem dovolj jasno dal vedeti, kako želim da se tema odvija in je ni potrebno banalizirati in uničevati.

Pa še nekaj sem pozabil vprašat. Ali smeti nosiš bos? Ko greš v trgovino, se ozemljiš.?
Sploh si ne morem enega primera zamislit, da bi bil lahko bos, razen na morju...... Ok, lahko grem pa namesto na kolo, za dve uri bos v park.

Sem tole pisal z malo negative, pa si mi korektno odgovoril. Ampak sej folk je na dopustu veliko bos, ampak to je full premal za karkoli...več pa žal ne gre in je brez veze forsirat neki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

Slopek je izjavil:

Ladjar, sem bil par poletij po 2 meseca praktično bos in verjetno, je to najdaljša doba v kosu, v lifu. Bilo mi je super fajn, da sem bos lahko haral povsod, le po mestu ne. Pa ne da bi mi bilo nerodno, le preveč bi trpel, saj civilizacija ni delana za bose noge. Bi si pa verjetno več želel biti bos, ampak danes v mestu, to enostavno ne gre.

Totalno razumem in se strinjam. Me veseli, da ste spoznali, da znajo biti bose noge veliko zadovoljstvo.
Ko si bos pa tudi najlažje opaziš vso infrastrukturo in posledico družbe, ki ni bosa kako je okolje priredila ne bosi nogi.
V mestu in v mestni infrastrukturi tudi odsvetujem boso nogo saj ji lahko prej škoduje kot dobro dene.

Si pa upam trditi, da bi ob bosih nogah lahko družba tudi napredovala ampak bi bil tak napredek zelo drugačen za pogledat, če se preprosto izrazim in veliko bolj prijazen naši lastni naravi.

Hvala za deljeno izkušnjo in želim vam še več takih prijetnih

Slopek je izjavil:

Pa še nekaj sem pozabil vprašat. Ali smeti nosiš bos? Ko greš v trgovino, se ozemljiš.?

Jaz se ozemljim ko se lahko in čutim potrebo ter se prilagajam okolici in družbi, da ne izstopam preveč, ker ne bi rad, da me okolica oz družba napačno dojame, kar zelo rada počne. Sicer sem ves čas bos kot sem lahko se pa zavedam omejitev, ki obstajajo in sem tudi temu primerno, mogoče še preveč previden.

Ne razumem točno, zakaj bi bile smeti, če jih nesem bos neko osnovo v bosi hoji razen morda s tega vidika, da se ob zabojnikih večkrat nahajajo bosim nogam nevarne komponente.
Sam sicer ne živim v mestu, tako, da imam za bose noge malo več svobode kot pa kdo drug, ki ima dom v mestu. V trgovino ne zahajam bos, ne še, morda ko bom primoran ali pa ko bodo naravna tla v njej.
Sicer je pa "trgovina" nekaj kar ne odobravam preveč in se jo poslužujem ker sem tako kot ostali primoran v to početje.

Zgodovina sprememb…

ok, hvala za pošten odgovor.

Ladjar je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

In to reče človek, ki bi drugemu razbito steklo pod bose noge natresal.
Lahko noč pa prosim odstranite se iz teme, če vam je tako v grozo in vašo neprisebnost.
Sem dovolj jasno dal vedeti, kako želim da se tema odvija in je ni potrebno banalizirati in uničevati.

Malo zrelaksiraj s tem posiljanjem ljudi iz teme. Odprl si javno temo na javnem forumu. Ce noces da folk komentira v njej pa pojdi kam drugam oziroma budaliraj po kakem blogu z zaklenjenimi komentarji.

Slopek je izjavil:

ok, hvala za pošten odgovor.

Malenkost

Zgodovina sprememb…

Ladjar je izjavil:

Ponovno lep pozdrav

Tudi tokrat se bom dotaknil vaših lepih bosih nog.

Ste fant, mož, dekle, žena?
Imate otroke, jih želite imeti ali pa načrtujete nekoč družinico?, če da, potem bo priporočilo kot na mestu za vas ampak kratko in na vas samih je ponovno, da ga sprejmete in upoštevate ali pa zavrnete in nanj ne položite svoje vrednosti.

Priporočilo:
Ker si vsi želimo v primeru naraščaja, da bi bil naš otrok zdrav in zdravo razvit ko se povije, mu lahko tudi sami pomagate k temu.
V času nosečnosti, čeprav tudi že prej je za samega otroka zelo pomembno, da je mati prizemljena in v stiku z Zemljo. To najlažje stori, da hodi bosa po naravnih tleh le da naj bo ob tem pozorna, da pa tla takrat niso premrzla.

Ko se bo noseča mati prizemljila bo dala otroku, ki ga nosi več možnosti za zdrav in kompleten razvoj. Predlagam, da si tisti, ki vas zanima preberete še tisto, kar sem zapisal poprej in dejal, da dajem v dar in tisto združite s tem, kar bom napisal tukaj.
Mati ko se prizemlji, se ji posledično spremeni telesno delovanje in procesi v njej tako pa tudi otroku. Od vseh tistih naštetih posledičnih karakteristik, ki sem jih opisal poprej v DARILU in vplivih na srce se bo spremenila v njej tudi v povezavi s tem telesna temperatura in samo dihanje. Dihanje se bo umirilo, kar bo pripomoglo k temu, da so procesi za razvoj otroka bolj stabilni in samo dihanje bo tudi pripomoglo k temu, da bo v krvi dovolj kisika. Dihanje na bosih nogah na naravnih tleh se spremeni in umiri ter posledično prinese sprostitev, ta sprostitev pa ima velik značaj tudi na otroka, ki z materjo čuti njeno stanje,lagodje in tudi nelagodje.

Zato fantje, možje, dekleta, žene, privoščite svojemu nerojenemu otroku najboljše pa tudi sebi, da si zagotovite čimveč zdrave in vesele prihodnosti.
-----------------------------------------
Za tiste, ki bi pa imeli ponovno, kaj za povedati, da je to tehničen forum in ne neka zdravstvena vizita pa imam tole za vas:
Vsak, ki se spozna na elektromotorje in njihovo delovanje ve, da mora elektro motor imeti ozemljitev pa tudi vsi drugi električni stroji in "gizmoti", če hočemo zagotoviti, da bo delovalo ali pravilno delovalo ter, da ne bo nevarnosti, "da bi šlo kaj narobe", saj veste verjetno na kaj mislim.

NO, naše telo je neke vrste elektromotor in generator in ves čas proizvaja električne tokove zato je tudi ozemljitev tega še kako potrebna in na mestu.

Gagatronix je izjavil:

Sam sem bil nekajkrat tam.
Ampak od tega je preteklo že nekaj časa ...

Ladjar je izjavil:

Kot NETO plača..

Moja slutnja "z ribnika" se je potrdila.
Sam sem bil mladenič, z letimi mladeniča kot so mladeniči tukaj, verjetno s podobnimi hotenji in željami.
Ampak je v življenju ravno tako naneslo, da so mi bile zvezde najmanj naklonjene ravno takrat, ko sem bil mladenič.
Prej je bilo bolje, kasneje pa tudi.
Zdaj sem tukaj in ni mi žal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nergac ()

Vsako večje mesto v Sloveniji ima park.
Vsak si lahko vizualizira mesto, ki izgleda kot park.
Po mestu se vozijo ljudje s kolesi, ali pa hodijo bosi po stezicah parka.
Stavbe so povezane s stezicami.
Meščani tudi delajo v stavbah različna dela - tudi programirajo, ali pa servisirajo avtomobile.
Seveda stoji stavba za servis avtomobila na robu mesta, prav tako garažna hiša in pa izposojevalnica koles.
Mesta so med sabo povezana tudi s cestami, po kateri vozijo avtomobili.

In POANTA je?

ziga1990 ::

Ladjar je izjavil:

In POANTA je?

da moraliziraš in brcas v temo
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

kuall ::

Hodit bos je precej fajn občutek, ni pa veliko situacij, kjer bi lahko to delal. Poleti ko se kopam na morju ali jezeru, potem se pa že neha.
Drgač pa biti v nogavicah je meni zelo neprijetno. Doma vedno brez nogavic, bos pa ne hodim po stanovanju, ker so tla usrana, noge pa imam rad čiste.
1
2
3 4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Facebook je vedel, da vnaša razdor v družbo, in opozorila ignoriral (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5511841 (8844) Avenger
»

Vožnja avtomobila in (ne)primerna obutev (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7815169 (7095) Spajky
»

najboljše obuvalo

Oddelek: Loža
4113798 (12557) destiny
»

Obutev za na golo nogo? (strani: 1 2 )

6621093 (18705) negot
»

Obutev- vibram fivefingers- je že kdo probal tole ?

254735 (3599) Gandalfar

Več podobnih tem