» »

Kje iskati elektro motor

Kje iskati elektro motor

Laki_lai k ::

Pozdravljeni.Namen imam izdelat tračni brusilnik iz načrtov iz interneta pa me bega problem kak motor gre tu noter.Prilagam sliko načrta.Edino kar vem gre tu za neke c face elektro motorje.Mi prosim kdo ve povedat kaku motorji so to.Je pa večja luknja premer 17 cm kar pomeni da mora motor biti manjša ga premera in se mora dat pritrdit z prednje strani z štirimi vijaki.
Lp

fikus_ ::

Za kaj konkretnega premalo podatkov, tukaj imaš EM in mere ter cene

https://www.rositeh.si/elektromotorji

DOOM_er ::

če misliš narediti tračni brusilnik za dvometrske 75 široke trakove potem rabiš motor z vsaj 1.2 ali več KW ter 3000 obratov (ponavadi so 2850). C-face je nek ameriški sistem pritrditve motorja. Glede načrta pa žal ne vidim za kakšen tip gre da bi ti lahko predlagal kakšno alternativo.
Če gre za tračni brusilnik se ti ne splača omejevati še na tiste 4 vijake spredaj, ampak je potem bolj elegantno našvasat skupaj okvir in ležišče za motor malo bolj robustno ker tisti štirje vijaki težko držijo kakšen konkreten motor pri miru in so bolj kot ne zato tam za poravnavo glede na aplikacijo. Elektro motor je ponavadi najceneje kupiti rabljen (bolha, FB marketplace/skupine) ker načeloma zadeva ne crkne kar tako, pa še kasneje če ugotoviš da je zadeva prešvohotna preprosto zamenjaš in se ne sekiraš kaj preveč.
Robots will steal your job. But that's OK

borisk ::

slike se ne vidi, C face motorju je najbolj podoben motor z B14 prirobnico, dobiš ga vse povsod kjer prodajo EL motorje. Vprašaj pri Intercomu v celju ali pri komu podobnem, pri njih vsake toliko kupim kakšen motor ali motor z reduktrojem, so ugodni in dovolj kakovostni.
https://www.intercom.si/domov/elvem/

TheBlueOne ::

Verjetno manjka se vec zadev ali pa se kaj ne vidi. Lezaji pri taki DIY zadeve ne verjamem, da so lahko povsod vpeti samo na eni strani. Jaz bi si to privoscil max pri sprednjih dveh. Posebej problematicno, ker nimas reseno kako pritrditi napenjalec. Jaz bi trak peljal okoli stroja, dupliral nosila in pritrdil lezaje na vsaki strani. Ce zadeva ne bo zelo rigidna, trak ne bo ostajal na valjckih.

Za motor moras verjetno sam narediti "adapter", kar se tice motoja pa kar pravi DOOM_er, tu nima smisla kaj dodajati.

fikus_ ::

Najmanj en valjček/kolo ali več mora biti bombiran/o, da centrira trak, in/ali pa mora biii os valjčka nastavljiva. Če ne poznaš detajlov, zakaj nekaj mora biti tako, boš imel težave.

Matevz96 ::

Odvisno koliko boš stvar uporabljal, če bo res hobi uporaba potem bo Rositeh vredu, drugače pa katerakoli trgovina, ki prodaja elektromotorje, naprimer:

https://mm-eshop.si/pogonska-tehnika/el...

za točne specifikacije motorjev pa pogledaš na spletne strani proizvajalcev
#hooldthedoor

Laki_lai k ::

Hvala vsem za nasvete.Kolikor sem uspel izvedet je avtor tega načrta uporabil "NEMA 56 C face" motor.Torej mi najbrž ne preostane drugega kot tak motor naročit iz Amerike.Ali se da kje pri nas dobit tak motor.Ne morem pa ta dizajn nič kaj dosti preurejat na drug motor ker je to "obračalni" tip brusilnika.Gre pa tu za tip brusilnika 2x48 inchov (širina in dolžina traku).Končen izgled je takšen kot na sliki.
https://ibb.co/FnVDTbz

Zgodovina sprememb…

Matevz96 ::

Glede na prvi zadetek google slik gre povsem za običajen motor s prirobnico. Preveri samo velikost prirobnice (dimenzije za montažo) in velikost motorja (moč, obrati) ter vrsto gredi ki jo potrebuješ. Če boš naročeval iz USA zna biti problem v napetosti in frekvenci za katero je narejen motor. Če ga sam ne najdeš pa napiši mail parim prodajalcem z modelom NEMA motorja in ti bodo našli alternativo.
#hooldthedoor

fikus_ ::

Te bo verjetno ceneje prišel 1f asinhronc. Boš pač prilagodil pritrditev.

Laki_lai k ::

Zunanji premer motorja ne sme biti večji kot 17 cm.

borisk ::

ne komplicirat, ker boš imel potem težave z trakovi, ki so pri nas bolj pogosti 2m in 1,5m in ne 72" kot imajo ponavadi američani, potem boš imel težave z napetostjo motorja, američani včeinoma furajo na 110V. če ti je tako všeč dizajn, spremeni vpetje motorja, to so praktično 4 luknje za vijake in ena za sedež prirobnice.

lahko pa začneš z "evropskim dizajnom" daš odrezat na laser, pa zašraufaš in zašvasaš skupaj.

tukaj le imaš en lep dizajn, pa tudi slike dejansko narejenega izdelka, se pravi je zadeva preizkušena. imaš 3d model tako da imaš vse.
https://grabcad.com/library/pivotable-b...

TheBlueOne ::

@borisk Kaj so te zasnove res dovolj rigidne? Gledam predvsem ulezajenje, kjer je na konstrukcijo vpet napaenjalec, ki dejansko ni ulezajenje in mora biti zategnjeno, kar pa verjetno onemogoci napenjalec.

Potem pa me zanima se nakaj, poznas kaksno podjetje, ki dela laserski razrez za hobi zadeve?

Zgodovina sprememb…

borisk ::

to je več kot dovolj, ne rabiš uležajeno. Trak bo tako ali tako letel po svoji poti, zato rabiš bombirane valjčke, razen prvih dveh. kje dejansko trak teče nastaviš z vijakom pri plinski vzmeti. tukaj le imaš razloženo glede na jermenic
https://woodgears.ca/bandsaw/crowned_pu...

imam en takle projekt napol narejen :)

borisk ::

Za laserski razrez uporabljam SICO doo, iz žalca, hitri in poceni...

TheBlueOne ::

Lahko se poves kje priblino se gibljejo cene in kako se zadeve obracunajo? Morda na kaksnem enostavnem primeru.

fikus_ ::

Pred kratkim razrez 120 kg neto pločevine + krivljenje ~80% te pločevine ~3,3 €/kg. Debeline 3, 5 in 6 mm. Cena zelo varira od oblike razreza in odpada, v mojem primeru pa še krivljenje, tako da je to približno.

borisk ::

okvirno cca 1€ za material in 1€ za razrez običajne razlike. drgač pa jim pošlji dxfe pa dobiš ponudbo (zadnje čase ko ni dela dobim ponudbo od njih v uri ali manj, res pa d adelam z njimi že od samega začetka (20let)).

lp, boris

Matevz96 ::

TheBlueOne je izjavil:

@borisk Kaj so te zasnove res dovolj rigidne? Gledam predvsem ulezajenje, kjer je na konstrukcijo vpet napaenjalec, ki dejansko ni ulezajenje in mora biti zategnjeno, kar pa verjetno onemogoci napenjalec.

Potem pa me zanima se nakaj, poznas kaksno podjetje, ki dela laserski razrez za hobi zadeve?


Odvisno od kje si npr. Koritnik ali Skitti
#hooldthedoor


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mašine za hobi mizarstvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8435780 (624) Hudobec82
»

Elektromotor pralnega stroja (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8844360 (11305) lovro535v2
»

Brusilnik za les

Oddelek: Loža
429707 (8040) kuglvinkl
»

1.9 TDI 130 KM - začele so se težave... ali pač ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9134200 (17628) cleanac
»

Fiat Punto 1.2 2003 letnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9417299 (13406) Spajky

Več podobnih tem