Forum » Programiranje » Pomoč pri izdelavi inverzne kinematike
Pomoč pri izdelavi inverzne kinematike
pkrzic ::
Pozdravljeni,
upam, da nisem off topic s svojim vprašanjem.
pri svojem delu (izdelava postprocesorjev za CNC stroje) sem naletel na problem pri katerem sem preslab v matematiki, da bi ga rešil.
Gre za to, da potrebujem algoritem za inverzno kinematiko za izračun rotacije okoli dveh poljubnih osi v prostoru, pri čemer so vhodi: Os1, Os2 in Vektor_orodja
V bistvu potrebujem predloge, na koga se mi splača obrniti, da bi mi pomagal izdelati ta algoritem.
Zadeva seveda ne bila zastonj.
Za odgovore se najlepše zahvaljujem.
LP
upam, da nisem off topic s svojim vprašanjem.
pri svojem delu (izdelava postprocesorjev za CNC stroje) sem naletel na problem pri katerem sem preslab v matematiki, da bi ga rešil.
Gre za to, da potrebujem algoritem za inverzno kinematiko za izračun rotacije okoli dveh poljubnih osi v prostoru, pri čemer so vhodi: Os1, Os2 in Vektor_orodja
V bistvu potrebujem predloge, na koga se mi splača obrniti, da bi mi pomagal izdelati ta algoritem.
Zadeva seveda ne bila zastonj.
Za odgovore se najlepše zahvaljujem.
LP
pi pawr ::
Pozdrav
Obrneš se lahko na vsakogar, ki se bolj v podrobnosti ukvarja z roboti.
Se problem da poenostaviti na 2D?
Gre mogoče za SCARA mehanizem?
Nariši kinematični diagram, bomo lažje tuhtali naprej.
LP
Obrneš se lahko na vsakogar, ki se bolj v podrobnosti ukvarja z roboti.
Se problem da poenostaviti na 2D?
Gre mogoče za SCARA mehanizem?
Nariši kinematični diagram, bomo lažje tuhtali naprej.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pi pawr ()
pkrzic ::
Ne, ni scara, ampak gre za algoritem, ki bi podpiral poljubno konfiguracijo 5-osnega frezalnega stroja.
Ravno v tem je problem, da kinematičnega diagrama nimam, saj mora algoritem podpirati vse možne kombinacije osi (orientacije).
Mislim, da bo slika bolje razložila, kaj želim:
Ravno v tem je problem, da kinematičnega diagrama nimam, saj mora algoritem podpirati vse možne kombinacije osi (orientacije).
Mislim, da bo slika bolje razložila, kaj želim:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pkrzic ()
TheBlueOne ::
Verjetno ti bodo se najbol pomagale matrike. Ti posljem na ZS kako najti diplomo od frenda na to temo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [izziv] volilna območjaOddelek: Programiranje | 2370 (1439) | technolog |
» | Pomoč pri sestavi algoritmaOddelek: Programiranje | 9283 (8114) | mihy11 |
» | [Mathematica 8] Transformacija homogenega sistema enačb v matrikoOddelek: Programiranje | 968 (782) | $%&/() |
» | Nivo abstraktnega razmišljanja (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 8539 (6790) | Thomas |
» | Turing train terminalOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 3825 (3024) | 64202 |