Forum » Programiranje » powershell pot in ime datoteke
powershell pot in ime datoteke

Blisk ::
Mi lahko kdo pomaga pri tejle skripti?
rad bi iz datoteke (mail) *.eml dobil delno ime poti in ime datoteke.
Naprimer ime datoteke se vedno začne in konča takole xyz12 21zyx se pravi v resnici je xyz12Miha421zyx
in ime datoteke je vedno takole koma1Danes22koma
torej skripta mora potegniti iz eml datoteke tole zgoraj in kreirati datoteko v D:\week\conf\Miha4\config\Danes2.txt
rad bi iz datoteke (mail) *.eml dobil delno ime poti in ime datoteke.
Naprimer ime datoteke se vedno začne in konča takole xyz12 21zyx se pravi v resnici je xyz12Miha421zyx
in ime datoteke je vedno takole koma1Danes22koma
torej skripta mora potegniti iz eml datoteke tole zgoraj in kreirati datoteko v D:\week\conf\Miha4\config\Danes2.txt
$path = "D:\day\create_file\*.eml" $afile = Get-Content $path -raw $bfirst = ($afile -split 'koma1')[-1] $csecond = ($bfirst -split '2koma')[0] $bxfirst = ($afile -split 'xyz12')[-1] $cxsecond = ($bxfirst -split '21zyx')[0] $pathf = "D:\week\conf\$cxsecond*\config" New-item -Path $pathf -Name "$csecond.txt" -ItemType "file" Remove-Item -Path $path
- spremenil: Blisk ()

PrimoZ_ ::
Ni problem PS.
Problem je da si vsaj zae povsem nerazumljivo napisal kaj naj bi skripta delala. Ko bom razumel kaj rabiš narediti, ti lahko pomagam.
Problem je da si vsaj zae povsem nerazumljivo napisal kaj naj bi skripta delala. Ko bom razumel kaj rabiš narediti, ti lahko pomagam.

Blisk ::
Ni problem PS.
Preko maila bi rad poslal par ukazov, ki se potem s pomočjo skripte izvedejo.
Se pravi jaz napišem v mail xyz12Miha421zyx in koma1Danes22koma kar pomeni, da se mora v mapo Miha4 narediti datoteka Danes2.txt
Naredil sem, da se mi avtomatsko vsak email shrani na disk v mapo D:\day\create_file\*.eml
Zdaj kar rabim je to, da zna powershell iz mail datoteke potegniti Ime Mape naprimer Miha4 in ime datoteke naprimer Danes2 in mi potem naredi datoteko v mapi
D:\week\conf\Miha4\config\Danes2.txt
tole xyz12 in tole 21zyx pa tole koma1 in to 2koma so kontrolne zadeve, zato, da ne bi slučajno dobil SPAM po mailu z vsebino Miha4 in Danes2 in bi potem skripta naredila fajl
D:\week\conf\Miha4\config\Danes2.txt
Se pravi skripta najde te kontrolne "besede" in na podlagi tega izvede vso zadevo se pravi potegne ven Miha4 in ime datoteke Danes2.txt
Rabim pa skripto, ker ime mape ni vedno isto prav tako ne ime datoteke, to se spreminja. kontrolne zadeve pa ostaejo iste (xyz12)
Še vedno nisem dobro opisal kaj rabim?
sem že uredil
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blisk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | branje iz datoteke c#Oddelek: Programiranje | 1685 (1414) | darkolord |
» | Skripte (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9057 (6920) | Microsoft |
» | VisualBasicScript za download informacij iz internetaOddelek: Programiranje | 1159 (1105) | darkolord |
» | gentoo in config datoteke (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4220 (3648) | borchi |
» | C++Oddelek: Programiranje | 1466 (1228) | zdravcc |