» »

Problem z internetom in TVjem

Problem z internetom in TVjem

val46 ::

Pozdravljeni. Imam en čuden problem, ki ga že enih 14 dni rešujem, pa ne pridem k pameti, zato bo vsaka pomoč in informacija dobrodošla. Imam optiko na A1, paket 50/10. Težava je pa sledeča. Pred enimi 14imi dnevi, mi je začel na cca pol ure prekinjat internet in TV. Po posredovanju z A1 operaterji, so mi zamenjali modem, ampak težava je ostala. Nato so ugotovili, da ni težava pri njih oz.z njihovo opremo, ampak da je težava pri meni. Menda ima povprečni uporabnik po 50 do 100 povezav(klicev na centralo) kot mi je bilo razloženo, pri meni jih je pa 1400! V glavnem, ugotovil sem, da če imam hkrati prižgan TV in računalnik priklopljen na omrežje, mi na cca pol ure prekine internet in TV začne trokirati(kocka sliko in izgublja glas). To deluje ene 2,3 minute, potem začne spet vse normalno delovati za cca pol ure. In tako v nedogled. Nato sm poskusil, da sm iz računalnika izklopil omrežni kabel in potem je TV deloval celih 8h brez ene same prekinitve. Na A1 so mi rekli naj preverim kabel, ki gre do računalnika in računalnik preiščem z antivirusom. Kabel sem menjal z novim, antivirus(AVG free edition z posodobljeno knjižico) ni našel nič. Težava pa ostaja. Driverji za omrežno kartico so posodobljeni, ravno tako je inštaliran in posodobljen Windows 10(original). Imam pa ta računalnik s to konfiguracijo že dve leti in nikdar do sedaj nisem imel z njim ali z internetno povezavo nobenih težav. Kaj lahko še preverim, preden se lotim na novo nalagat windowse? Tega najraje ne bi počel, ker imam na računalniku en kup stvari(skic in podatkov za firmo). Torej, če ima kdo kako idejo kaj in kako naj še poskusim, bom mu hvaležen. Lp.

ScSIII ::

Izklop oz omeji torrent odjemalca?

val46 ::

To sm naredil že na začetku težav, pa ni blo nič boljše. Je pa res, da ga nism prav zaprl, ampak samo dal stop all task in imam download ter upload 0 Kb/s.

starfotr ::

Jaz sem nekaj časa nazaj imel velike težave z njimi na optiki. TV je štekal za znoret, kar niso uredili zadev. Neumnost se mi je zdela, ker so mi menjali polno opreme večkrat (STB, modem) in niso rešili težav. Kar naprej so se zgovarjali na slab kabel do STB. Šel sem kupit novega, CAT6, na njihovo čast in ni nič bolje delalo. Nato so nekaj sčarali, po dolgih mukah.

Ne vem, a niso vešči takega prometa ali imajo zanič opremo ali so nesposobni ali ne znajo zakupit pravih storitev pri telekomu... Ne vem, neumno se mi je zdelo, da na optiki vse šteka.

val46 ::

Starfotr, jst sm pri njih že od samega začetka, kar imamo optiko(še iz časov Amis-a), se pravi že nekje 10 let, pa nisem nikdar imel teh problemov. Optika pa ni telekomova, ker je Amis pred leti delal svoje optično omrežje pri nas in je že cel čas isto. Sumim da je res kaj narobe pri meni, ker kot pravim, če imam prižgan računalnik in čeprav nič ne delam na njemu, mi šteka slika na vsake pol ure, če pa računalnik oz. kabel izklopim iz njega, pa dela TV brez problema. Bi razumel, če bi vlekel filme na polno dol, da mi morda zabije linijo, ampak da je računalnik dobesedno "stand-by" in nihče na njemu nič ne dela pa vseeno trokira slika na tv, mi pa tud meni ni jasno. In kot pravijo, pri njih ni napake, napaka naj bi bila pri meni. In kot pravim, menjal sm UTP kabel za novega, menjali so mi modem, pa še vedno isto dela. Zato sumim da je kaj narobe z mojo mrežno kartico na računalniku. Problem je, da imam mrežno na matični plošči, ne bi pa rad komplet matične plošče menjaval, dokler nism prepričan da je v tem problem. Morda kak link za kako pametno mrežno kartico na PCI vodilu, pa da ni predraga? A to sploh deluje dans danes? Nism ravno podkovan v teh stvareh...računalnik znam uporabljat, nisem pa ravno nek serviser ali hacker, da bi te stvari vedel, če me kdo sredi noči zbudi.

starfotr ::

Jaz sem tudi pri njih že dolgo. Še iz časa amisa in DSL.

Na DSL sem imel druge probleme, padanje linije ob nevihtah, manjši download in upload, ker je je bila paroca zanič ipd. Nikoli pa ni bilo takih težav s TV, ko sem bil na DSL.

No, saj sedaj nekako dela. Vendar imajo črno piko, veliko črno piko.

val46 ::

Rešil problem. Težava je zgleda bila v programu BitComet. Ko nisem več vedel kaj naj naredim, sem poskusil še formatirat disk in na novo naložit windows 10. Ko sem to naredil, mi je internet delal super kak dan, pol sm se pa nanovo lotu nalaganja vsega programja, ki sem ga v preteklem sistemu uporabljal. In ko sem naložil BitComet, mi je prekinilo povezavo. Takoj! Sem počakal nato da se spet vzpostavi povezava in pustil tako za dve uri. V tem času mi je še 3x prekinilo povezavo z internetom. Nato sem BitComet izbrisal in naložil Utorrent. Od takrat(že pet dni), mi interneta ne prekinja več.

Toliko o tem, če bi slučajno kdo imel podobne težave, da ve kaj mu jih lahko povzroča. Lp.

starfotr ::

Sedaj pa še odstrani to in namesti qbittorrent.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1896467535 (17671) Rias Gremory
»

Kateri program za Torrent uporabljate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
5112771 (9735) "KeKc"
»

AMIS TV, telefon, net? vprasanja

Oddelek: Omrežja in internet
111846 (1712) Bakunin
»

BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
9115046 (12176) simnov
»

Bitcomet "ubija" internet povezavo?

Oddelek: Omrežja in internet
354575 (3183) jan01

Več podobnih tem