» »

AMIS TV, telefon, net? vprasanja

AMIS TV, telefon, net? vprasanja

BitchezRullz ::

Dan,

Jst mam doma siolov internet z hitrostjo enga megabajta, telefon je ce se ne motim se od prejsnega isdnja, kr takat smo ga dobil, pase gor pise isdn...., na televiziji pa mam sam obicne programe. Zato razmislam sevede o AMIS internet, telefonija, televizija. Ker siolov trio paket, kos slisim je totalen skart, T2 pa telemah pa te ponudbe nimata.

Razmislam o narocitvi na 4mb/s, mozno tud 2mb/s sam najbrs bo kr 4mb/s:D

Zanima me:
-ce je amis zanesljiv ponudnik, ker dozdej sm od znancov slisu in pohvale pa tud graje....ker siolov trio baje ven mece in pocas dela....ugavnem-crkuje.
-Ce bo treba v tem primeru zamenat telefonsko stevilko, pa modeme in susalke (2 stanovanji sta v hisi, mamo en modm pa dva stojala....no ce modem steje za stojalo pol mamo en modem pa en stojav 0:) ) ce se da dobit 2 slusalke,....
-kako je z odjavo od siola? mamo mensezdi d studentski paket, na mojo mater, sam ona je koncala solo dele, tko d bi prepisal na mene, kr grem nasledn let u sredno.
-pa glede na to da z telefonom bi bli sam problemi pa ta vredu dela, se da narocit sam tv pa internet? (bo cenej najbrs)
-Kere TV programe bi pr AMISU dobil, pa keri bojo mel podnapise (na njihovi strani nism najdu podatka)
-na strani od amisa pise d tv lavfa prek neta....to pomen d ce bom mev bitcomet (za download) vklucen, loh programi pocas delajo?
-koliko TVjev se bo dalo priklucit na to stvar v hisi jih mamo pet....upamo d stirje bojo sli, ceprov tezka....
-mam router (za mobitel nokio 9300i, PSP pa (zazdej se enga) prenosnika), bo s tem kej problemov? sam odklopim dol iz siolove bele skatlce pa priklucim na amisovo, pa bo delalo?
-mi loh uni amisovi serviserji nastimajo dolocene nastavitve na kompu, k smo se mogl ful matrat zdele: radi bi d se net takoj in avtomatsko poveze ko se komp przge :D

Pa se dodatne informacije, cez kaj bom mogu jet, met prepisom :D, kok cajta interneta nebo, lastne izkusnje, kdaj bi to pripelali....

//router
  • spremenil: jvolk ()

whatever ::

Še en nepismen:\
Da boš mel 4 televizije + 4mbit net kar pozabi, razen če imaš v kleti telekomovo centralo.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

BitchezRullz ::

Nene, sej nebojo vsa naeenkat.... kr v bajti je 5 tvjev....2 v dnevnih sobah, 3 pa v spalnicah. Eden iz dnevne nerabi dodatnih programov....Tko d so se stirje....od tega bi (povprecno) dva delovala cez dan, dva pa zvecer, tko d more 4MB priskrbet samo dve televiziji naenkat (ne vseh 4)....Ostali pa morta bit sam privezane al priklucene whatever. Sej cene bomo pa mojmu tamavmu skenslal :P. on ma tak dojst dnara ce bi res hotel met bi si ze kej nabavu....

Malkec ::

Na amisu to pomoje nebo možno. Bo treba it na VDSL (t-2 ali SILOL).
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

BitchezRullz ::

Ok, kok TVjev bi se pa dal priklucit? sam d se zmenmo doma....upam d vsaj dva...Drugm k k amisu nemislemo jet, razen ce bo res velika razlika, ker cena je hudic!
Pa to je en uprasanje, je se velik drugih :D, d se nemo prevec tuki ustavl

Bakunin ::

za zacetek - a bi lahko prosim pisal slovensko ?

teoreticno BI LAHKO Imel vec TV oz. STB priklopljenih. Vsak TV/STB porabi ~6MB pasovne sirine.
Ce bodo za tvojo linijo ugovotili, da zmore 4+6+6=16MB, potem bi (morda) lahko imel 4Mb Internet paket + 2 TV.

V praksi - ne.

ps: na precej vprasanj ti lahko odgovorijo na 080 20 10. 0:)

Ted ::

IP televizija je bolj hec kot ne:D . Za tiste ki mamo v bajti 3+ teveje ni najbolj primerna, na žalost ... 2 tv-ja sta max ja.
Mah...

BitchezRullz ::

Ok, slovenscina: ON :D

Na 080 20 10 bomo se poklicali, seveda, ampak nekaj bi radi vedeli ze prej. In njih vprasati, kako je z odjavo od siola, je tudi malce nerodno.

Pa da IP TV ni najbolj primerna - to najbrs pomeni da bo "bolj primerna" ob hitrejsi povezavi, pa da bi ogromno "trokirala", ce bi bil BitComet vklucen? Bom rekel da bi malo doma razmislili o npr. 8MB/S (oziroma 10mb/s ker 8, kolikor jast vem, ni-in to je 1x vec - bi moralo biti dovolj za 2 televiziji), samo na AMISovi spletni strani (vsaj ne nekje na zacetku), ne pise cene za trojni 10 mb/s paket. Aja, pa verjetno bomo vzeli vse tri, ker je cene ce vzamemo se telefon, je cenejsi kot je bil sedaj.

Popravim na slovensicino se taprvi post?

Zgodovina sprememb…

mte ::

Katero hitrost interneta vzameš je sicer pomembno, ampak ne na tak način kot si predstavljaš. TV gre posebej, se pravi ti lahko še vedno vzameš 1MB paket in laufaš 3 tv, seveda ČE ti linija dopušča. Če si predaleč od centrale ali če je linija slaba, lahko kar pozabiš. Če ima linija recimo zmogljivost 12MB in vzameš paket 8MB+1tv, potem lahko na 8MB ob prižgani tv kar pozabiš, prav tako lahko pozabiš na 2tv+1MB internet.
Podatke, kaj boš lahko imel in kaj ne, ti bojo lahko točno povedali šele po meritvah linije, približno ti bojo lahko ocenili tudi ko jih pokličeš na tisto 080 glede na razdaljo do centrale.

Kar se tega tiče, da je IPTV bolj hec kot ne: stvar ni brez problemov, omejen si s številom televizij, ki jih boš hkrati gledal, ampak je slika lepša kot po kablu (glavna prednost!), programov imaš na voljo več, cena je pa ugodna.
Pri nas kabelska ni možna, na anteno lovimo zelo malo stvari, tako da je bila T2 tv edina možnost (siol je predrag, amis takrat še ni ponujal tv).
lp

Bakunin ::

> In njih vprasati, kako je z odjavo od siola, je tudi malce nerodno.

Zakaj ? Saj ta vprasanja dobivajo vsak dan....

>Pa da IP TV ni najbolj primerna - to najbrs pomeni da bo "bolj primerna" ob hitrejsi povezavi, pa da bi ogromno "trokirala", ce bi bil BitComet vklucen?

Ne gre za hitrost Internet povezave, ampak za hitrost oz. (bolj pravino bi bilo) PREPUSTNOST parice.
IPTV promet je namrec LOCEN od Internet prometa ter VOIP (telefonije) in se med seboj naceloma ne moti (zaradi QoS/VLANov).


> Bom rekel da bi malo doma razmislili o npr. 8MB/S (oziroma 10mb/s ker 8, kolikor jast vem, ni-in to je 1x vec - bi moralo biti dovolj za 2 televiziji),

se enkrat preberi zgoraj - IPTV promet je LOCEN od Internet prometa.

Pozanimaj se pri Telekomu (siol) koliksna je PREPUSNOST tvoje parice.

Ce bo rekel da je 12MB, potem lahko izberes paket tako: 12MB - 6MB (1xIPTV) = ostane 6MB za Internet (data) paket (ker 6 ni pac vzames 4MB).
Lahko pa se odpoves Internetu in imas na 12MB dve IPTV. ;)

BitchezRullz ::

Ok, na Siol nebom poklical, ker me to trenutno ne zanima....sedaj tako nimam TVja, tako da to niti ni tako pomembno.
TV in net sta locena, to je vredi :D. Tako da ce bom mel na tem samo eno televizijo bo vse lepo delalo, ce bom mel dve bojo pa problemi....Obenem pa teh problemov hitrejsa poveza nebi resila, razen ce bi imela hkrati tudi vecjo prepustnost? :\

Ok, ostanejo se (ostale priblizno razumem):
-Kateri TV programi bodo imeli podnapise (na njihovi strani nisem našel podatka)
-mam router (za mobitel nokio 9300i, PSP pa (zazdej se enga) prenosnika), bo s tem kej problemov? sam odklopim dol iz siolove bele skatlce pa priklucim na amisovo, pa bo delalo?
-Pa vprasanje na zacetku tega posta :D
-in koliko bi bila cena na 10mb/s? kakih 5€ vec?

//router

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jvolk ()

Bakunin ::

mislim, da si dosegel tocko, kjer je potreben klic na 080 20 10. 0:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293159594 (11461) kixs
»

SIOL ali AMIS? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11721906 (15677) Tydek
»

Prestop med ponudniki interneta

Oddelek: Omrežja in internet
82194 (1176) amigo_no1
»

Kakšne so vaše izkušnje z SiOL trojčkom (telefonija, televizija, internet)?

Oddelek: Omrežja in internet
425177 (3710) fosil
»

AMIS telefonija

Oddelek: Omrežja in internet
92876 (2678) Bakunin

Več podobnih tem