» »

Kako se spočiti po 6+ ur na compu da grem lahko nazaj na komp

Kako se spočiti po 6+ ur na compu da grem lahko nazaj na komp

acookook ::

Online predavanja & vaje so 6+ ur na dan, potem pa se mi več enostavno ne da delat nič, ker sem enostavno zasičen od vsega skupaj, posledično trpijo obveznosti, ki so mi načeloma kar kul, samo pa že 6 ur komaj zdržim in se komaj komaj spravim nazaj, seveda par ur pred deadlineom pa izdelek ne more biti ravno kul. Tudi en zanimiv tečaj sem si na začetku tega sra*** zrihtal, ki je free, pa me ne vleče še, da bi ga delal (vsak dan cca. 1h). Probal sem že sprehode, kopeli idr. nimajo ravno učinkov. Kako se vi s tem spopadate?
  • spremenil: acookook ()

WhiteAngel ::

1-uren sprehod in kaj za pod zob.

Ales ::

S tem da tudi 6 ur nepretrgoma nimaš kaj biti za kompom.

Delaj redne pavze in telesne vaje, redno glej v daljavo in stran od monitorja.

V vsakem primeru pa po 6+ urah intenzivnega dela ne pričakuj, da boš naredil še ne vem kaj, vaje gor ali dol.

WhiteAngel je izjavil:

Pa saj za pod zob si ni težko zrihtati, mamo male pavze po 15 minut, pa tudi za kosilo je enough, tudi časa pedagoškem procesu je ful več kot prej, ko sem iz faks porabil 1h do stanovanja (pa je še v LJ) oz. 3h od stanovanja do doma v eno smer, kar zdaj res kot ti praviš izkoriščam za sprehod/tek/3 aktivnost zunaj.

Mislim saj smo imeli tudi bolj custom razpored, še v predavalnicah, je pa tam lažje blo preživeti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: acookook ()

secops ::

acookook je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Pa saj za pod zob si ni težko zrihtati, mamo male pavze po 15 minut, pa tudi za kosilo je enough, tudi časa pedagoškem procesu je ful več kot prej, ko sem iz faks porabil 1h do stanovanja (pa je še v LJ) oz. 3h od stanovanja do doma v eno smer, kar zdaj res kot ti praviš izkoriščam za sprehod/tek/3 aktivnost zunaj.

Mislim saj smo imeli tudi bolj custom razpored, še v predavalnicah, je pa tam lažje blo preživeti

Ne greš greš na vse vaje in predavanja :D. Če je lepo vreme greš na kolo, sicer pa na predavanje pa je.

Kvinta ::

redno glej v daljavo

........zakaj pa naj bi to blo dobro :))

Ales ::

Gledanje na bližino zahteva krčenje mišic v očesu. Dolgotrajen fokus na bližnje predmete (tekst, ekran, ...) povzroča utrujenost, lahko se pojavi bolečina, zameglitev pogleda, glavobol, ...

Idealno bi bilo, da se vsake toliko časa pogleda skozi okno v daljavo, tako da je fokus pogleda na neskončno. Če ni okna, pa v prazno, v kak oddaljen zid, brez da bi fokusiral pogled.

Kot hitro rešitev lahko tudi fokusiraš na praznino med vrsticami teksta in greš čez stran tako da spremljaš praznine in ne tekst. Torej tako, da je tekst zamegljen in ga ne bereš. Učinek je isti - fokus pogleda prestaviš na neskončno in tako odpočiješ oči.

Meni osebno odprt pogled v daljavo še najbolj paše... Izogibam se biti za računalnikom kjerkoli, kjer ga nimam.

Kar lepo pomaga pri utrujenosti oči je tudi, da jih zapreš in z blazinicami prstov čisto nežno zmasiraš čez zaprte veke.

Idealno bi bilo, da se vsake toliko časa pogleda skozi okno v daljavo, tako da je fokus pogleda na neskončno. Če ni okna, pa v prazno, v kak oddaljen zid, brez da bi fokusiral pogled.
Je fokus na vinske kleti zanimiv :)), pa vseeno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kontrola in izboljšanje vida

Oddelek: Loža
356834 (2503) bambam20
»

Računalniki bržčas ne povzročajo kratkovidnosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7229328 (24016) lopov
»

Očala za izboljšanje vida

Oddelek: Loža
3715560 (14510) roginc
»

Chiftec BigTower

Oddelek: Kaj kupiti
6991 (789) mico
»

HP bo odpustil 3000 delavcev