» »

Dizajn kuhinje

Dizajn kuhinje

mahoni ::

Se komu da na IKEA sajtu https://kitchenplanner.ikea.com/ optimirat tole kar sem si jaz zastavil?

Stena B na desni strani ni 180cm, temvec konec je ze pri cirka 140cm.

Cena: vec kot 4k€ nesmet it cez. Niti evra ne.

To kar sem jaz naredil je ena po mojem okusu lepa klasicna postavitev, za kaj bolj ekstremnega nimam dizajnerske zilice.

yabuk ::

a 4k e samo leseni del, al vse?

yabuk je izjavil:

a 4k e samo leseni del, al vse?

Vse skupaj z osvetlitvijo in z aparati bi me prislo 3966€. Notri sem dal se pomivalca manjso varijanto.

Matevz96 ::

če si pripravljen žrtvovati malo pulta dvigni pečico na njegov nivo, osebno mi je super da je pečica dvignjena, iz tlorisa ni jasno kakšno korito imaš ampak priporočam nekaj takšnega

https://www.ideo.si/inox_pomivalna_kori...

odcejevalnik je super, sploh za odlaganje vročih posod.
#hooldthedoor

starfotr ::

Odcejalnik ni temu namenjen.

Jaz pa predlagam nabavo normalno širokega pomivalca, namesto mini verzije.

Invictus ::

Mini verzija je O.K., dokler ne kuhaš 3x na dan za celo familijo...

Drugače pač zalaufaš 2x...

Lahko pa protor boljše izkoristiš z ožjim pomivalcem...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

c3p0 ::

Pečico bi dal v levo omaro na nivo pulta. Kjer je zdaj štedilnik, le indukcijo, pod njo pa izvlečne predale.

Levo od velike omare morda še eno ozko izvlečno, zelo praktična.

Prvotna zelja je sicer taksna:

Kakorkoli premetavam stvari se mi ne izzide. Sicer sem ze videl taksne izvedbe, kjer je bila plosca cisto blizu oziroma skoraj prislonjena k drugi omari. Razmisljam, da bi pustil tako, ter oblozil desno stran z nekim tanjsim steklom, tako , da ko se bo kuhalo, da ne hodi vsa svinjarija na kuhinjo, plus malo bi zascitil zaradi temperatur.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mahoni ()

Kje imaš napo?

Sicer greš pa lahko, ko bo možno, v IKEA, z merami, pa ti jo bodo zastonj izrisali.

Invictus je izjavil:

Kje imaš napo?

Sicer greš pa lahko, ko bo možno, v IKEA, z merami, pa ti jo bodo zastonj izrisali.

Na sliki ni vidno, ampak bo nad plosco, vgrajena pod omaro. Tako furamo ze nekaj let v podobni IKEA kuhinji in je cisto vredu, plus to stanovanje se bo rabilo zelo malo.

Ah, če bo to samo za vikend, who cares.

Sem zrihtal. Fuknu ven 60cm plosco in dal not 29cm. Vec kot 2 ne rabimo.

Zdej mam plac na vseh straneh.

Aja se vprasanje - zakaj so te mikrovalovne tako drage? Skoraj drazje kot sam stedilnik.

Zgodovina sprememb…

Jaz bi raje se odpovedal mikrovalovki, kot da bi bil brez 2 kuhališč.

Vgradne mikrovalovke so drage. Če želiš prihranit, vzemi navadno in jo vstavi v luknjo-na polico/postavi na pult.

A ne moreš navadne mikrovalovke dati v omaro?

Mizar ti odreže to za male pare...

Evo tole bo koncni dizajn...

Koliko bi moral biti otok najmanj odmaknjen od kuhinje. Govori se o 120cm, ampak v tako majhnem stanovanju je to no-go, tako da sem razmisljal na 90cm med kuhinjo in otokom. To bi moralo zadostovati?

UganiKdo ::

Priporoča se 110-120, če kuha en sam, 100 je minimum, 90 znaš imet že težave z odpiranjem vrat pomivalca. V čem je štos tlačit otok v tako majhno kuhinjo?

z3ro ::

Btw, tole bo stalo 4k€?

UganiKdo je izjavil:

Priporoča se 110-120, če kuha en sam, 100 je minimum, 90 znaš imet že težave z odpiranjem vrat pomivalca. V čem je štos tlačit otok v tako majhno kuhinjo?

Stos je v tem, ce dam mizo ter stole je se bolj zabasan.

z3ro je izjavil:

Btw, tole bo stalo 4k€?

4400€, ker je sedaj se otok pa dva stola.

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

UganiKdo je izjavil:

V čem je štos tlačit otok v tako majhno kuhinjo?

Otok je v tem primeru tudi miza, ki jo tako ali tako potrebuješ.

mahoni je izjavil:

4400€, ker je sedaj se otok pa dva stola.

Rop pri belem dnevu. Stopi raje do mizarja.

Ganon je izjavil:

Rop pri belem dnevu. Stopi raje do mizarja.

Cena je 4400€ z vsemi aparati, otokom ter s stoli. Za otok se strinjam, da je rop in pride celih 349€. Kuhinja kot okvir pride 2013€ s plosco ter z rocaji.
Mocno dvomim, da bo mizar naredil ceneje, pa da mi da garancijo 25 let.

LapD ::

K mizarju greš če imaš čas in denar, sicer te bo on še bolj oropal, kuhinjo pa boš videl čez kakšnega pol leta. Tole Ikejino bi čez en teden že uporabljal, ni pa poceni za to kar dobiš.
web&motion designer

LapD je izjavil:

K mizarju greš če imaš čas in denar, sicer te bo on še bolj oropal, kuhinjo pa boš videl čez kakšnega pol leta.

Ne govori traparij.

Ganon je izjavil:

LapD je izjavil:

K mizarju greš če imaš čas in denar, sicer te bo on še bolj oropal, kuhinjo pa boš videl čez kakšnega pol leta.

Ne govori traparij.

Kaj od tega so treparije? Jaz mislim, da ima popolnoma prav.

Dvomim, da se bo najdel kak mizar, ki bo naredil tole za manj kot 2 jurja. Ce bo naredil za 1800€ me ne zanima. Mora biti vsaj 500€ prihranka, da bi se sel tega.

matobeli ::

Moji predlog:
Hladilnik daš samostoječ(in nad njega tudi še omare), bo več izbire, ceneje, paše pa prav tako lepo. kuhališče vzameš ozko z dvema platama, razen če veš da res veliko kuhaš, umivalnik vzem mal večji kot je narisan, ikea ima enega ful dobrega (mislim da je 40cm), kar nekaj dražjega, ampak je vreden.

Pa pult vzemi lesen, ker so poceni, če ti je všeč ta material ti ne bo žal. 8-)

Če ti je vseeno za fronte vzem navadne bele, brez ročajev. Niso nič slabše, so pa občutno cenejše, pa še z lesom se lepo skladajo in ne temnijo prostora.

Večina predalov in omar se za par eur lahko nadgradi da se odpirajo z pritiskom -bolj kul in ceneje kot ročaji.

Hladilnik z zamrzovalnikom in s to omaro je 669€ - dvomim, da bi kaj prisparal z nakupom samostojecega, pa meni osebno bi to bilo zelo grdo.

Kot sem rekel tu povisajo ceno izbira materijalov ter barve, pa seveda rocaji.

Se najdrazji je stedilnik - ki je 400€ ter otok, ki je 350€.

Ja pol pa skenslaj otok in tolk drag štedilnik. Odvisno sicer kolk je velik celoten prostor, ampak če daš neko tako mizo: https://www.ikea.com/at/de/p/norden-kla... in stole ki jih lahko obesiš na steno boš precej prišparal na prostoru in tudi denarju.

Odvisno kolk ljudi imaš ponavad sabo in kolk rad kuhaš.

Hladilnik lahko nabaviš tud manjši, ker verjetno ne rabiš 3 predale v skrinji.
669eur v resnic sploh ni malo za hladilnik in omaro.

Aja, če nimaš velike štedilnika dobiš nekaj več placa na pultu, se kar pozna ali je 1m ali pa 70cm placa za hrano pripravljat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

mahoni je izjavil:

Dvomim, da se bo najdel kak mizar, ki bo naredil tole za manj kot 2 jurja. Ce bo naredil za 1800€ me ne zanima. Mora biti vsaj 500€ prihranka, da bi se sel tega.

Težko govorimo o ceni, če se ne niti ve kakšno bo okovje. S tem da je lahko precej dražje, ko se gre za izvlečne predale z mehkim zapiranjem, izvlečne omare, ki morajo nosit do recimo 200kg, itd.

Ikea ima Blum okovja in vodila. Lahko povem tudi kater model če poveš kako naj ga določim.

Bo kar IKEA ostala. Najdel v Zagrebu za 682€ manj za isto kuhinjo. Se ne mislim jajcat z mizarji, ker tle dobim tuto-kompleto vse. Sem samo enega mizarja ze vprasal, pa je govoril ze o 2.5k samo za kuhinjo, ces gre se za 3D dizajn, katerega je treba rocno farbati, bla bla...

Alien123 ::

jaz tudi naslednje leto planiram kuhinjo z ikee.. a se ve kdaj pride ikea v ljubljano?

bluefish ::

Pred tole situacijo se je govorilo o odprtju jeseni.

Alien123 je izjavil:

jaz tudi naslednje leto planiram kuhinjo z ikee.. a se ve kdaj pride ikea v ljubljano?

Gres do Zagreba, te bo se ceneje prislo.

Alien123 je izjavil:

Pri Ikei pravijo, da ni ovir za odprtje trgovine v oktobru. Zamud pri gradnji ni, CGP normalno dela na objektu.

mahoni je izjavil:

te bo se ceneje prislo.

:))

Lonsarg ::

Drgač vgradne mikrovalovke so trenutno modni hit in imajo posledično nore cene kjub istim stroškom izdelave kot nevgradne, čiste marketinške fore.

No jaz sem se pozanimal in ugotovil da če se izogneš znamkam dobiš tudi za normalno ceno zelo fajn zadeve:
https://www.idealo.de/preisvergleich/Of...

Moraš pa zelo pazit ko kupuješ ker so 3-4 različne "standardne" višine.

Jaz sem kupil dražjo vgradno Bosch in ne izgleda le kot navadna "standalone" MW s povečano fronto, kot ta na zgornjem linku. Pa tudi vrtečega se krožnika nima, zna očitno boljše razpršit sevanje.

Ne bom pa omenjal, da sem iz .DE s poštnino vred dal še vedno 30% manj kot pri nas. V uporabi je vsak dan vsaj 5x, tako da ne gre le za lep izgled.

Kero si kupil?

Tole bi bila koncna verzija -

Mi lahko kdo pove, kam bi vi postavili stikalo za kuhinjske luci?
Bo pa tole v paketu prislo - https://www.ikea.com/hr/hr/assembly_ins...
Ce sem prav razumel mora biti oddaljen maksimalno 5cm od transformatorja.

Jaz bi ga vgradil na steno kuhinje na desno stran. Edino ne vem kam z vticnico, v zgornji del kuhinje ali spodaj, si ne predstavljam tega sistema.

Ko stikalo pariš mora bit max 5cm oddaljeno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mizar + Ikea kuhinja?

Oddelek: Loža
247306 (6229) fosil
»

Kuhinje lesnina

4513935 (12305) luka222
»

približno kolko €€ bi rabil za opremit 40m2 flat

347328 (5895) NikolormousB
»

Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )

6228180 (25669) root987

Več podobnih tem