» »

"Jemanje" krvi-Zdravniški pregled za službo

"Jemanje" krvi-Zdravniški pregled za službo

Ladjar ::

Pozdrav
Iz lastnih izkušenj je zaslediti, da "jemanje" krvi za zdravniški pregled za službo-delo pa tudi za mnoge druge zadeve je dandanes ter že vrsto let nekaj najbolj samoumevnega in sprejemljivega. Zato sem se odločil, da zapišem nekaj besed o tem in da bi se vsak morebiten bralec dejansko sam kdaj vprašal, če se že ni poprej ali je to "jemanje" krvi zanj res potrebno, nujno,ne vprašljivo in samoumevno, kot "smo" vajeni in kot "velevajo" splošna načela javnosti in zakonske zahteve.

Če ne napišem niti ene besede več od že napisanih, ki sem jih že zgoraj zapisal in bi se mogoče kdo res kaj več povprašal o tej "stvarnosti" bi morda lahko kar prekinil s pisanjem o tem, saj mi ni namen pisati toliko dejstev, namigov, vprašanj, odgovorov..., da bi si kdo mislil, da pišem e-knjigo, ki bazira na teh "elementih".
Iz življenja, ki ga imamo se lahko učimo, da ne glede na to, koliko podatkov bi zapisali na načine kot smo vajeni zapisovanja le teh, le tega ne bi niti za sebe niti za druge v pravi luči prikazali in na pregleden način kot ga dejansko živimo in doživljamo pa tudi za bralca samega na njegov razum vsega, kar je znano ne bi bili vse informativne "narave" v "stanju" "spraviti" na en "kup".

Lahko govorimo,pišemo, lahko pojemo, rišemo, plešemo.../razbijamo,brišemo, uničujemo, pobijamo... pa denimo ljubezni ali jeze, ki jo čutimo v nekem trenutku v sebi ne zmoremo drugemu na dosleden in striktno pregleden način prikazati, kot to dejansko občutimo v sebi. Omejuje nas lastna BIT. Omejitev te lastne BITI pa prihaja ravno iz nje same ("Iz nas samih") in "morda" BIT sama ni omejena, kot ni omejeno gibanje, bitje, takt, če ga kdo ne omeji na določeno sekvenco.

Na svetu so ljudje, ki spremljajo in raziskujejo "razvoje" in razumevanja na področjih človekove konsistence, izvora, stvarnosti, delovanja, pomena, namena... vseh njegovih struktur.
Ker se tema foruma nanaša na KRI se lahko ožje ozremo na določene segmente, ki so splošni javnosti že poznane in to je človeški tako imenovani DNK.
Na tem Slo-tech "portalu" je tudi kar nekaj ljudi, ki se "zanimajo" za kripto "svet" (kripto valute-verige blokov-kripto šifriranje...) in bi marsikdo od njih lahko nekako v svojih mislih DO-RAZUMEL neko podobnost-simetrijo s tem kar se piše in razlaga o ljudskem in drugih DNK-jih. Nevronsko hitro in na kratko povzeto-razpeto ( DNK ima svoje dosledje prav tako ga ima tako imenovani Blockchain v kriptu-blokovna veriga-veriga blokov).

Kot sem omenil višje zapisano ni namen pisati e-knjige in razčleniti vsega ampak nakazati na določena odkrita IN skrita DEJSTVA za morebiten posledični razmislek-pomislek-iskanje-opredelitev...bralcu samemu.

Prav tako se ne želim tukaj in sedaj ob tem pisanju dotikati in samodiskutirati o temah kot so religija,državni sistemi in podobno.
Bi pa izpostavil nek rek-pregovor, ki ga izreče še vedno kar nekaj ljudi v svojem življenju pa ne glede na to na kateri kontekst v tistem trenutku ko ga izgovore se le on nanaša. Pravi pa tole: KRI NI VODA

Je kar nekaj pregovorov ali ved, ki se niso "spozabil/i/e" v "času" in še vedno in vedno bodo "držal/i/e".
Pregovor, da KRI NI VODA ni samo nek manj pomemben pregovor, ki bi nas naučil ali obvaroval nekih neprijetnih situacij, če ga uslišimo. Za samo uslišanje pa je potrebno večkrat določeno predznanje, razumevanje povedanega, da si le to lahko pravilno uslišano zapomnimo in udejstvujemo s pravim ozirom.

Rek-pregovor, da Kri ni voda se vedno pojavlja v kontekstih, kjer nekdo nekoga na nekaj opozori.
Zaenkrat bom pri tem ostal in pustil, da nekako vse skupaj še vedno ostaja nespremenjeno razen, da si bom vzel iz vsega napisanega iztočnico, da mogočega bralca tudi sam opozorim in spomnem-opomnem in mu morda dam malo misliti o tem kar sem zapisal in bo morda sam brez mojega dodatnega zapisa doumel kako globoke in visoke, ozke in obširne so lahko nekatere sfere, ki se ga "dotikajo" v njegovem, našem življenju s preprosto istim pregovorom, ki sem ga omenil.
Poglejte ljudje: KRI NI VODA !
  • zaklenil: bluefish ()

rabelj5 ::

10/10

Kvinta ::

Ti bi res lahko kako knjigo napisal ala štoparski vodnik po vesolju:))

Vazelin ::

Wow skor ena cela A4 stran v Wordu.
8-)
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

UganiKdo ::

Kako dosti govoriti in popolnoma nič povedati.

BTW pregovor kri ni voda nima nič z dejasnko krvjo in morebitnim odvzemom le te v okviru zdravniškega pregleda. Pregovor se nanaša na to, da sorodstvene vezi (ljudje, ki delijo isto "kri") nosijo svojo težo in jih ni mogoče zanemariti. SSKJ pregovor kri ni voda definira kot: s človekovim temperamentom, z njegovimi sorodstvenimi vezmi je treba računati;

Torej popolnoma nič z dejansko tekočino, ki se ji reče kri.

UganiKdo je izjavil:

BTW pregovor kri ni voda nima nič z dejasnko krvjo in morebitnim odvzemom le te v okviru zdravniškega pregleda. Pregovor se nanaša na to, da sorodstvene vezi (ljudje, ki delijo isto "kri") nosijo svojo težo in jih ni mogoče zanemariti. SSKJ pregovor kri ni voda definira kot: s človekovim temperamentom, z njegovimi sorodstvenimi vezmi je treba računati;

To je tisto, kar vi oz ti razumeš, misliš da veš, misliš da razumeš, si prebral/a ali ti je bilo povedano. Tvoj zapis na kaj se nanaša pregovor kar drži ampak to je tisto, zaradi česar sem jaz napisal kar sem, ker se je mnogim, kot se je tudi tebi zavedanje in širnost "pogleda" na tej točki seznanitve vede le ta ustavila ali bolje rečeno se ustavi ves širni spekter ozadij, ki pa ti očitno niso znana. Če se ne vprašaš, se nisi vprašal. Če nisi izvedel potem tudi ne veš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ladjar ()

UganiKdo ::

Tako nekako kot tisti pregovor da kdor drugemu jamo koplje sam vam vanjo pade, metaforična prispodoba za suzenjsko ravnanje z delavci v gradbenistvu.

Vsak lahko v vsaki stvari vidi kar hoce, ampak s tem se ni dosegel razsvetljenja.

spelardota ::

Ladjar je izjavil:

UganiKdo je izjavil:

To je tisto, kar vi oz ti razumeš, misliš da veš, misliš da razumeš, si prebral/a ali ti je bilo povedano. Tvoj zapis na kaj se nanaša pregovor kar drži ampak to je tisto, zaradi česar sem jaz napisal kar sem, ker se je mnogim, kot se je tudi tebi zavedanje in širnost "pogleda" na tej točki seznanitve vede le ta ustavila ali bolje rečeno se ustavi ves širni spekter ozadij, ki pa ti očitno niso znana. Če se ne vprašaš, se nisi vprašal. Če nisi izvedel potem tudi ne veš.

A lahko namesto bluze ja v dveh ali treh stavkih napišeš bistvo?

V vašo metaforično prispodobo ("UganiKdo) se ne bom spuščal, ker je res malo predaleč glede tega kar sem omenil glede krvi in se lahko kaj hitro zgodi potem, da se že pogovarjamo o hruškah in jabolkih.
Da pa vsak lahko v vsaki stvari vidi kar hoče je nekako samoumevno, če ima svoj vid in lastno domišljijo pa tudi razsvetljenje si lahko vsak po svoje tolmači, glede na začetek tega stavka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ladjar ()

borisk ::

uf, kaj ješ, js bi tut :)

spelardota je izjavil:

Ladjar je izjavil:

UganiKdo je izjavil:

A lahko namesto bluze ja v dveh ali treh stavkih napišeš bistvo?

A učiteljem v šoli in drugim podobnim tudi tako "zabrusite" kako kratki in jedrnati bi lahko bili, da bi vi lažje razumeli?
Seveda, če sem odkrit bi lahko kaj skrajšal ali pa podaljšal, mogoče tudi drugače opisal za vas morda neviden smisel.
Kar pa še ne pomeni, da sem pripravljen zdaj ali kasneje to tudi storiti.

borisk je izjavil:

uf, kaj ješ, js bi tut :)

Če bom kaj jedel med tem ko boste vi poleg lačni vam bom pa morda tudi odstopil del hrane in jo bova delila,velja?

WhiteAngel ::

@OP: A to vadiš za esej?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Voznja in THC - Info (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6116484 (11494) solatko
»

Naložite svoj DNK, odkrijte prednike in rešite umor

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
229470 (6700) Kaboom

Protestniki pomagajte, prosim! Pustite pri miru vnuka! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29353260 (47237) OmegaBlue

strokovni direktor Kenda in pomen sebičnosti

Oddelek: Problemi človeštva
294554 (3780) Ziga Dolhar
»

Odkod modra kri, zmaji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6616604 (5905) msjr

Več podobnih tem