Forum » Loža » Vezava kompresorja- Kako?
Vezava kompresorja- Kako?
M-XXXX ::
Poškodovani (potrgani) so bili kabli od enega kompresorja hladilnika.
Kako hudiča zvezati tole, ima kdo kakšno idejo? Sem že googlal za model kompresorja, pa nisem nič pametnega našel.
Lučka na skrinji zasveti, ampak kompresor se ne zažene.
Levi kabel, črna žica sem prvotno predvideval, da je od termostata, ampak lahko gumb poljubno vrtiš vedno je na tem kablu potem faza, tako da mi je potem teorija padla v vodo (tudi če daš na stikalu na 0 gre vseeno čez faza).
Na kompresorju je ozemljitev in nula, fazo sploh ne vem kam bi lahko priklopil? Kot fizično ne najdem kontakta za kabel.
Link do fotk: https://imgur.com/a/hg7eYPW
Kako hudiča zvezati tole, ima kdo kakšno idejo? Sem že googlal za model kompresorja, pa nisem nič pametnega našel.
Lučka na skrinji zasveti, ampak kompresor se ne zažene.
Levi kabel, črna žica sem prvotno predvideval, da je od termostata, ampak lahko gumb poljubno vrtiš vedno je na tem kablu potem faza, tako da mi je potem teorija padla v vodo (tudi če daš na stikalu na 0 gre vseeno čez faza).
Na kompresorju je ozemljitev in nula, fazo sploh ne vem kam bi lahko priklopil? Kot fizično ne najdem kontakta za kabel.
Link do fotk: https://imgur.com/a/hg7eYPW
SeMiNeSanja ::
Huh, ste pa dobro razsuli to reč!
Samo 'vedeti' katera žica je kaj, najbrž ne bo zadoščalo?
Ne vem, če ti bo kaj pomagalo - na linku spodaj je slika tistega bimetala in kaj vem kaj še ima tisti element, ki sem ga pred časom slikal na našem starem Bosch hladilniku.
https://imgur.com/a/KeeAhrd
Samo 'vedeti' katera žica je kaj, najbrž ne bo zadoščalo?
Ne vem, če ti bo kaj pomagalo - na linku spodaj je slika tistega bimetala in kaj vem kaj še ima tisti element, ki sem ga pred časom slikal na našem starem Bosch hladilniku.
https://imgur.com/a/KeeAhrd
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
TheBlueOne ::
Zna biti, da je fuc kondenzator. Morda ga potrebuje za zagon.
Ne vem tocno, kako zadeve gredo levo in desno, deluje mi, kakor, da je prvi kabel enostavno povezan z drugim.
Rjava na rjavo,
Modra na modro...
Potem pa gre verjetno skozi termostikalo in pride faza nazaj po crni.
Crno potem vezes kot plus na kondenzator in potem na kompresor.
----------------------------------------------------------------------------------
Ce je tako, potem morajo biti modri kabli povezani skupaj (oba kabla+kompresor).
Rjava kabla povezana
Crna iz kabla 2 na kondenzator, iz kondenzatorja na + kompresorja.
Ko "gori lucka", bi moral imeti med modro in crno 220V.
ZA IDEJE NE DAJAM NOBENE GARANCIJE, EKSPERIMENTI NA LASTNO ODGOVORNOST. :)
Ne vem tocno, kako zadeve gredo levo in desno, deluje mi, kakor, da je prvi kabel enostavno povezan z drugim.
Rjava na rjavo,
Modra na modro...
Potem pa gre verjetno skozi termostikalo in pride faza nazaj po crni.
Crno potem vezes kot plus na kondenzator in potem na kompresor.
----------------------------------------------------------------------------------
Ce je tako, potem morajo biti modri kabli povezani skupaj (oba kabla+kompresor).
Rjava kabla povezana
Crna iz kabla 2 na kondenzator, iz kondenzatorja na + kompresorja.
Ko "gori lucka", bi moral imeti med modro in crno 220V.
ZA IDEJE NE DAJAM NOBENE GARANCIJE, EKSPERIMENTI NA LASTNO ODGOVORNOST. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
TheBlueOne ::
Verjetno das crno iz kabla na kondenzator, kjer imas modro in modro povezes z ostalimi modrimi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tomos ne vžge (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 23950 (4493) | hojnikb |
» | Zagon kompresorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3131 (2230) | starfotr |
» | Elektromotor pralnega stroja (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 45721 (12666) | lovro535v2 |
» | Izvodi navitij elektromotorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2704 (2324) | XeonAdvanced |
» | vezava potopne pumpeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2956 (2675) | LordTado |