Forum » Loža » Dedovanje
Dedovanje
Temo vidijo: vsi
BlackAdder ::
Mi je zelo žal, ampak nekateri očitno berete moje misli, pišete nebuloze in mi pripisujete goljufive namene.
Sveda bomo drugemu dediču podali predloge glede prodaje in ga nihče ne bo v nič silil.
Z ženo pa delujeva dogovorno, kar je pri skupnih financah povsem normalno.
Enkrat sem se že zahvalil in se ponovno zahvaljujem vsem, ki dajete konstruktivne nasvete, ostali pa pač imejte svoje mnenje.
Sveda bomo drugemu dediču podali predloge glede prodaje in ga nihče ne bo v nič silil.
Z ženo pa delujeva dogovorno, kar je pri skupnih financah povsem normalno.
Enkrat sem se že zahvalil in se ponovno zahvaljujem vsem, ki dajete konstruktivne nasvete, ostali pa pač imejte svoje mnenje.
BlackAdder stroke again!
Lonsarg ::
2% davka na promet nepremicnine bos profitiral naceloma, ce se ze na zapuscinski dogovorite da en dedic izplaca drugega (namesto naknadnega odkupa enega dedica od drugega). Ampak tak dogovor bo tezko speljat ze kar na prvi razpravi, ze zarad birokracije kak sele faktor tega da vas ne bo sodnica tam gledala da se pred njo pogajate za ceno ko se prvic vidite...
Tak da jaz bi vseeno priporocal da se lepo zmenite da se cimprej razdeli 1/4+3/4 na prvi razpravi. Da se cimprej zapuscinska zakljuci in se nato dogovarjate kasneje sami.
Lahko se zmenite za odkup, lahko pa tudi za skupno prodajo. Ce preskocite odkup in greste direkt v skupno prodajo prihranite tako cas kot 2% davka na promet na odkupljen delez (ker bi moral ta delez dvakrat menjati lastnika, prvic za odkup in drugi za prodajo in bi obakrat bil 2% davek), ampak po drugi strani ce obstaja skrb da bo en dedic kompliciral pri skupni prodaji je lahko tudi bolj safe da se gre v odkup in nato tisti ki je odkupil prodaja sam.
Tak da jaz bi vseeno priporocal da se lepo zmenite da se cimprej razdeli 1/4+3/4 na prvi razpravi. Da se cimprej zapuscinska zakljuci in se nato dogovarjate kasneje sami.
Lahko se zmenite za odkup, lahko pa tudi za skupno prodajo. Ce preskocite odkup in greste direkt v skupno prodajo prihranite tako cas kot 2% davka na promet na odkupljen delez (ker bi moral ta delez dvakrat menjati lastnika, prvic za odkup in drugi za prodajo in bi obakrat bil 2% davek), ampak po drugi strani ce obstaja skrb da bo en dedic kompliciral pri skupni prodaji je lahko tudi bolj safe da se gre v odkup in nato tisti ki je odkupil prodaja sam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davek (dohodnina) za prihodek od prodaje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3464 (1751) | Mato989 |
» | Dedovanje. Kakšne so vaše izkušnje ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 26409 (15719) | matobeli |
» | Dedovanje - pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11876 (8379) | Mato989 |
» | Dedovanje nujnega deleža (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23289 (20540) | Ziga Dolhar |
» | Odpoved dedovanju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 33206 (31366) | Okapi |