Forum » Loža » Dedovanje
Dedovanje
Temo vidijo: vsi
Matej575757 ::
Pameten človek je vesel s tem, kar dobi in hvaležen, da je sploh kaj dobil.
Kako se ljudem da tožariti mi nikoli ne bo jasno.
Kako se ljudem da tožariti mi nikoli ne bo jasno.
GregiB ::
Lahko primer?
Stanovanje v Ljubljani + vikend na morju... 2 x avto... umetniška dela, avtorske pravice, time sharing etc... je tega kar nekaj...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!
Kanban ::
Ker se z njo določi kaj bo (oz naj bi) kdo dobil.
Morda nisi razumel: oporoka se dela, ko želiš komu nameniti več.
Neumnost, oporoka se dela, ko želiš premoženje razdeliti po svojih željah (in v okviru zakona, recimo nujnih deležev). Pa naj bo to "nekomu več", ali pa "tebi hišo, sestri pa stanovanje v Ljubljani".
čigra ::
kako pa si je ata ustvaril premozenje? ne bi otroci probali podobno?
Kaj ima to veze z dejstvom, da je PO ZAKONU POTREBNO razdeliti premoženje pokojnika?
Neumnost, oporoka se dela, ko želiš premoženje razdeliti po svojih željah (in v okviru zakona, recimo nujnih deležev). Pa naj bo to "nekomu več", ali pa "tebi hišo, sestri pa stanovanje v Ljubljani".
Z nujnim deležem se oporočitelj ne ukvarja! S tem se ukvarja sodisče, pa še to na zahtevo dediča.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: čigra ()
Kanban ::
Z nujnim deležem se oporočitelj ne ukvarja!
Z nujnim deležem se ne ukvarja neumen oporečitelj, ali pa tak, ki ima skregano familijo. Pameten oporočitelj bo dediščino vsaj približno poizkusil razdelil tako, da bo manj možnosti komplikacij na zapuščinski. Zadnjo besedo pa ima seveda sodišče. Lahko seveda tudi ignorira nujne deleže in vse zapusti enemu, prepir pa potem prepusti ostalim dedičem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kanban ()
Legon ::
Sicer se pa oporoka za 50:50 (če sta 2 dediča) ne dela.
Kakšen smisel ima pol oporoka, če je enaka dednemu pravu?
Ima v primeru, da je zapuščina nedeljiva, oz. težko deljiva oz. kratkoročno nelikvidna
Lahko primer?
Od kje ta bizarnalogika, da se oporoka dela samo takrat kadar naj bi kdo dobil vec? Tudi za 50/50 je povsem smiselno da se dela oporoka in zapustnik odloci tocno kaj bo kdo dobil. Ne pa da imas na koncu kup solastnistev in krega.
čigra ::
Res ne razumem, zakaj bi oporocitelj zapuscal 50:50 (med 2 dediča)? Kot da Zakona o dedovanju nebi bilo to zgleda.
Res ne razumem, zakaj bi oporocitelj zapuscal 50:50 (med 2 dediča)? Kot da Zakona o dedovanju nebi bilo to zgleda.
Preprost primer... Zapustnik je imel v lasti stanovanje v Ljubljani in Mariboru, oba enake tržne vrednosti... Imel je dva dediča prvega dednega reda, oba Ljubljančana. Lahko sam določi, kdo bo jerbal ktero stanovanje ali pač pusti, da se oba stanovanja zapravita okol kregarije, kdo dobi Ljubljanskega...
Ali pa je imel na racunu kup denarja, ki ga je hotel zapustit enemu in stanovanje v taki vrednosti, ki ga je hotel pustit drugemu. Ali pa zbirko umazanih nogavic, ki jo je hotel zapustit tocno dolocenemu dedicu...
Pac oporoka je ravno tako kot za koliko pomembna za kaj in komu.
Pac oporoka je ravno tako kot za koliko pomembna za kaj in komu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Spacecapsule ::
Kaj pa se zgodi glede daril nededičem, danim manj kot 1 leto pred smrtjo?
Zapustnik je imel 2 hčeri X in Y ter vnukinjo Z, ki ni dedič. Vnukinji Z je z darilno pogodbo podaril 20 tisoč eur 4 mesece pred smrtjo,
po smrti pa mu ostane še 40 tisoč eur. To je vsa zapuščina.
Kaj se zgodi, če umre brez oporoke?
Če se zahteva vračunanje daril, je skupna dedna masa 60k, nujni delež pa je v tem primeru 15k. Vnukinja po temtakem ne rabi vračat, ker je 20k več kot nujni delež?
Zapustnik je imel 2 hčeri X in Y ter vnukinjo Z, ki ni dedič. Vnukinji Z je z darilno pogodbo podaril 20 tisoč eur 4 mesece pred smrtjo,
po smrti pa mu ostane še 40 tisoč eur. To je vsa zapuščina.
Kaj se zgodi, če umre brez oporoke?
Če se zahteva vračunanje daril, je skupna dedna masa 60k, nujni delež pa je v tem primeru 15k. Vnukinja po temtakem ne rabi vračat, ker je 20k več kot nujni delež?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spacecapsule ()
delavec44 ::
Kako boš pa sploh nedediča prisilil, da vrne darilo? Bojo šli v zasebno tožbo proti njemu? S kakšnimi argumenti.
Spacecapsule ::
Kako boš pa sploh nedediča prisilil, da vrne darilo? Bojo šli v zasebno tožbo proti njemu? S kakšnimi argumenti.
Ne, po zakonodaji se darila nededičem, dana manj kot 1 leto pred smrtjo, štejejo v skupno zapuščinsko maso.In po potrebi vračajo.
Zanima me, kako je v tem primeru, ki sem ga opisal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spacecapsule ()
Brez zamere... ampak tle pa že naštevamo hiper-hipotetične primere... Je vaja zato, da ugotavljamo, kdo je večji ekspert, kdo ima trdnejše mneenje... ali pač komu to dejansko prav pride.... Namreč, čakam samo, da nekdo prileti z varianto, kaj pa če zapustnik premoženje zapusti sosedovi kravi...
Tocno tako, ker imas jasno podlago v zakonu. Pa se kazensko ga ovadis za zatajitev, ce noce vrnit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Invictus ::
Vnuki so dediči prvega dednega reda, tako da ni problem dedku zapustiti celega premoženja vnuku...
Kaj bodo potem naredili njegovi otroci, je pa drugo vprašanje...
Načeloma lahko zahtevajo nujni delež, ampak a se boš tožaril z lastnim otrokom...
Sicer pa če bi jaz hotel kaj zapustiti vnukov, bi otroke prisilil v podpis izročilne pogodbe v korist vnuka. Potem je rešeno...
Načeloma lahko zahtevajo nujni delež, ampak a se boš tožaril z lastnim otrokom...
Sicer pa če bi jaz hotel kaj zapustiti vnukov, bi otroke prisilil v podpis izročilne pogodbe v korist vnuka. Potem je rešeno...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Vnuki so dediči prvega dednega reda, tako da ni problem dedku zapustiti celega premoženja vnuku...
Darilo vnuku se kot nekomu, ki ni nujni dedič, ne šteje v dedno maso in ga tudi vračat ne rabi, ne rabi nikomur izplačat nujnega deleža.
Razen v primeru, da je od darila vnuka manj kot 1 leto pred smrtjo. Potem lahko zahtevajo, da se to šteje v dedno maso in se potem od te celote računa nujni delež. Če je nujni delež prikrajšan, se sorazmerno vrača od vnukovega darila, če ni, se ne vrača.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Matej575757 ()
Samo tukaj ni avtomatizma...
Nujni dediči morajo zahtevati nujni delež na zapuščinski razpravi...
Če ga ne, je zadeva zaključena.
Nujni dediči morajo zahtevati nujni delež na zapuščinski razpravi...
Če ga ne, je zadeva zaključena.
To je res ja, poudariti sem hotel predvsem to, da če je več kot 1 leto od darila, ne morejo od vnuka terjat nič.
Če pa je manj kot 1 leto, pa verjetno lahko zahtevajo da gre manjkajoča razlika do nujnega deleža iz darila oz. da vnuk del darila vrne.
Pameten zapustnik razdeli imetje pred smrtjo približno enakomerno ali pa po smrti, s tem pa prihrani morebitne spore dedičev.
Čeprav imaš seveda tudi tip ljudi, ki se je pripravljen tožariti zaradi par jurjev razlike in jim manjka morala/spoštovanje zapustnikove volje.
Če pa je manj kot 1 leto, pa verjetno lahko zahtevajo da gre manjkajoča razlika do nujnega deleža iz darila oz. da vnuk del darila vrne.
Pameten zapustnik razdeli imetje pred smrtjo približno enakomerno ali pa po smrti, s tem pa prihrani morebitne spore dedičev.
Čeprav imaš seveda tudi tip ljudi, ki se je pripravljen tožariti zaradi par jurjev razlike in jim manjka morala/spoštovanje zapustnikove volje.
DamijanD ::
Kako to zgleda v praksi: (goljufija z dedovanjem)
https://www.rtvslo.si/slovenija/medicin...
https://www.rtvslo.si/slovenija/medicin...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DamijanD ()
Gregor P ::
To je vsekakor kršenje pravice do sojenja v razumnem roku po EKČP. Kaj pa je tako težkega v tem primeru, da rabijo toliko let?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Sem gledal prispevek včeraj... Najbolj debulozno je bilo, ko so ugotavljali, kam je šlo stanje 140K € iz TRRja pokojne, pa je odvetnik sestre rekel nekaj v smislu "TRR se lahko zapre samo tako, da se stanje nekam nakaže...?!" Ja mater, ne bi kdo banke vprašal, kam se je to nakazalo???
c3p0 ::
Nesposoben odvetnik očitno ni bil sposoben pridobiti podatkov od banke. Dediči jih sicer lahko bp dobijo, izpiske za 20 in več let nazaj, preverjeno.
Da je ona "tipica" še kar notarka... no, čudim se ne.
Po uvedbi evtanazije, bodo razni pacienti zagotovo "videli dosti sončka" v svojih zadnjih dnevih, beri: ukradeni iz bolnice na izlet do pokvarjene notarke in nazaj umret. Novi podn.
Da je ona "tipica" še kar notarka... no, čudim se ne.
Po uvedbi evtanazije, bodo razni pacienti zagotovo "videli dosti sončka" v svojih zadnjih dnevih, beri: ukradeni iz bolnice na izlet do pokvarjene notarke in nazaj umret. Novi podn.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Sem gledal prispevek včeraj... Najbolj debulozno je bilo, ko so ugotavljali, kam je šlo stanje 140K € iz TRRja pokojne, pa je odvetnik sestre rekel nekaj v smislu "TRR se lahko zapre samo tako, da se stanje nekam nakaže...?!" Ja mater, ne bi kdo banke vprašal, kam se je to nakazalo???
To je predvsem problem, ker otroci ne skrbijo za svoje starše. In kaj se dogaja z njimi.
Moji so še v dobrem stanju, ampak par stvari je pa tudi treba še urediti, da se ne čaka na zapuščinsko razpravo.
Matej575757 je izjavil:
To je res ja, poudariti sem hotel predvsem to, da če je več kot 1 leto od darila, ne morejo od vnuka terjat nič.
Sem slišal, ne vem koliko je res, ampak ko se gre v tožbo, se za darila gleda tudi do 10 let nazaj...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Moji so še v dobrem stanju, ampak par stvari je pa tudi treba še urediti, da se ne čaka na zapuščinsko razpravo.
Odgovorni starši, tega je sicer malo. "Bomo večno živeli, pa saj še ne bom umrl, pa saj sem še zdrav, bomo že, pa kaj me že želite pokopati, samo za denar se vam gre, nič ne bom naredil", itd.
Potem pa se v zadnjih dnevih zgodijo taki izleti do notarja.
Sem slišal, ne vem koliko je res, ampak ko se gre v tožbo, se za darila gleda tudi do 10 let nazaj...
Saj piše v zakonu:
41. člen
Zmanjšanje oporočnih razpolaganj se lahko zahteva v treh letih od razglasitve oporoke, vrnitev daril pa v treh letih od zapustnikove smrti oziroma od dneva, ko je postala pravnomočna odločba o njegovi razglasitvi za mrtvega oziroma odločba, s katero se ugotavlja njegova smrt.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
To je predvsem problem, ker otroci ne skrbijo za svoje starše. In kaj se dogaja z njimi.
...
Da, če imaš to možnost oz. so straši dovolj pametni, da to uredijo že dosti prej, preden so obnemogli oz. umrejo, potem ste kot družina zmagali. Ampak po mojem je takšnih zgodb malo - sam sicer nisem imel težav, ker imam razumne sorodnike in je bilo vse rešeno že na zapuščinski razpravi -, ko pogledam naokoli, so tudi starejši večkrat pretrmasti oz. hočejo držati otroke z dediščino pod kontrolo, otroci pa očitno premalo samostojni, da bi se jih "rešili" (npr. gredo na svoje). Potem pa pride do raznih žalostnih, če ne celo tragičnih zgodb.
Potem so pa tu še poklicni prevaranti, ki samo prežijo na takšne stare žrtve
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
BTW. pogodbo o preužitku lahko podpišeš tudi z neko X tretjo osebo in se tako izogneš davku po dednem redu...
Idealen mehanizem za nateg...
Idealen mehanizem za nateg...
Odgovorni starši, tega je sicer malo. "Bomo večno živeli, pa saj še ne bom umrl, pa saj sem še zdrav, bomo že, pa kaj me že želite pokopati, samo za denar se vam gre, nič ne bom naredil", itd.
Potem pa se v zadnjih dnevih zgodijo taki izleti do notarja.
Saj piše v zakonu:
41. člen
Zmanjšanje oporočnih razpolaganj se lahko zahteva v treh letih od razglasitve oporoke, vrnitev daril pa v treh letih od zapustnikove smrti oziroma od dneva, ko je postala pravnomočna odločba o njegovi razglasitvi za mrtvega oziroma odločba, s katero se ugotavlja njegova smrt.
Zakon treba znat brat. Kar si citiral je to, da se vracanje daril lahko zahteva tri leta PO smrti. Torej koliko casa imajo dedici da uveljavljajo svojo pravico. Popolnoma nic pa o tem koliko pred smrtjo so ta darila bila podarjena.
Smo pa to ze obdelali in za darila nujnim dedicem ni casovne omejitve, za ostala je pa eno leto od podaritve.
Furbo ::
Sem slišal, da je tudi določeno podjetje za prevoz pacientov precej zvito, da veselo nagovarjajo paciente, naj jim kaj prepišejo, zapustijo. Ne vem pa če je kaj resnice na tem.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Po uvedbi evtanazije, bodo razni ....Fearmongering... pa res deluje tole na koga?
Zgolj previdnost. Kot že večkrat napisano, sem za evtanazijo, v strogo določenih pogojih.
Ob sposobnosti naše države prvoklasno zajebat vse, česar se sploh loti, se pa bojim, da bo to zelo slabo urejeno.
Sem slišal, da je tudi določeno podjetje za prevoz pacientov precej zvito, da veselo nagovarjajo paciente, naj jim kaj prepišejo, zapustijo. Ne vem pa če je kaj resnice na tem.
Zakaj pa ne bi.
Pogodbo o preužitku, pa je...
Saj so pri koritu...
b3ko ::
Danes, sem prejel vabilo na zapuščinsko obravnavo kot dedič. S to sorodnico praktično nisem imel stikov, niti ne morem reči, da sem jo kdajkoli v življenju sploh osebno srečal na 4 oči. Mogoče me je kdaj pestovala/obiskala kot otroka kdo bi vedel. Pokojna je bila babičina sestra, katera je preminula že precej časa (naj ji bo lahka zemlja). Začudenje mi vzbuja dejstvo, da bo ta obravnava v mesecu septembru, pokojna pa je umrla leta 2008. Zakaj po vsem tem času, kaj bi lahko bil vzrok za takšno "zakasnitev".
nemogoče vedet, verjetno zato, ker so iskali dediče, ker ni ravno vsakdanje, da si klican na zapuščinsko od sestre od babice.
Okapi ::
Danes, sem prejel vabilo na zapuščinsko obravnavo kot dedič. S to sorodnico praktično nisem imel stikov, niti ne morem reči, da sem jo kdajkoli v življenju sploh osebno srečal na 4 oči. Mogoče me je kdaj pestovala/obiskala kot otroka kdo bi vedel. Pokojna je bila babičina sestra, katera je preminula že precej časa (naj ji bo lahka zemlja). Začudenje mi vzbuja dejstvo, da bo ta obravnava v mesecu septembru, pokojna pa je umrla leta 2008. Zakaj po vsem tem času, kaj bi lahko bil vzrok za takšno "zakasnitev".
Po mojem se dediči ne morejo dogovoriti, kako bi si razdelili njeno zapuščino, in je nekdo med njimi sodišču prijavil, da je nekaj zapustila tudi svoji sestri, ali njenim potomcem. Morda so kakšno oporoko našli, kjer je kaj takega zapisano. Ali pa morda drugih dedičev sploh niso našli in so sedaj prišli do tebe - te stvari se včasih lahko hudo zavlečejo.
Moj foter je pred leti dobili obvestilo iz Češke (takrat še Češkoslovaške), da je njegova teta (se pravi sestra od moje stare mame), ki se je na Češko poročila še pred 1. svetovno vojno (ali kmalu po njej), zapustila svoji sestri nekaj malega denarja, in ker je bila moja stara mama (njena sestra) medtem tudi že pokojna, je ta denar podedoval moj oče. Bila je neka malenkost, ki je nikoli ni dvignil, ker bi moral iti na Češko urejat zadeve.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Yossarian ::
Začudenje mi vzbuja dejstvo, da bo ta obravnava v mesecu septembru, pokojna pa je umrla leta 2008. Zakaj po vsem tem času, kaj bi lahko bil vzrok za takšno "zakasnitev".
Lahko je razlog tudi v tem, da ob njeni smrti ni bilo premoženja, sedaj pa se je nekaj našlo (recimo kakšna parcela v ZK) in je treba razdelit. Ko boš šel na narok, boš izvedel.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
johnnyyy ::
Moj foter je pred leti dobili obvestilo iz Češke (takrat še Češkoslovaške), da je njegova teta (se pravi sestra od moje stare mame), ki se je na Češko poročila še pred 1. svetovno vojno (ali kmalu po njej), zapustila svoji sestri nekaj malega denarja, in ker je bila moja stara mama (njena sestra) medtem tudi že pokojna, je ta denar podedoval moj oče. Bila je neka malenkost, ki je nikoli ni dvignil, ker bi moral iti na Češko urejat zadeve.
Mi smo imeli pred desetletji primer, da je prišel nekdo iz Nemčije, ki iskal sorodnike umrlega. Do nas je prišel preko nekaj duhovnikov, ki so preko priimkov locirali iz kje naj bi prihajal. Šlo se je za "suho sorodstveno vejo" v USA kjer je zadnji dedič umrl okrog 1980 in je bil potomec enega izmed sorodnikov (brat od mojega pra-pra-pra dedka), ki so v USA imigrirali okrog 1860 leta.
Fora je bila, da je bil v USA (Kalifornija) zakon, da če pride do takšne suhe veje, dedujejo daljni sorodniki, če se zglasijo. S tem pa je bilo tam precej privatnih podjetij, ki so iskala dediče (seveda so pobrale provizijo - 1/2 dediščine).
Lahko tudi, da se so se dediči pravdali vsa ta leta in je bil postopek prekinjen. Včasih traja tudi 20 let kaka zapuščina.
fikus_ ::
b3ko, lahko je marsikaj, tako da tukaj svetovati je nemogoče.
Če nimaš interesa iti na sodišče, kaj dedovati (verjetno ne bo kaj veliko), potem sodišču pošlješ dopis, da se dediščini odpoveš zase in za svoje potomce. Ali velja tvoj dopis s tvojim podpisom, ali mora biti overjeno, ne vem. Pokliči na sodišče, kjer je zapuščinska in vprašaj za podrobnosti.
Če nimaš interesa iti na sodišče, kaj dedovati (verjetno ne bo kaj veliko), potem sodišču pošlješ dopis, da se dediščini odpoveš zase in za svoje potomce. Ali velja tvoj dopis s tvojim podpisom, ali mora biti overjeno, ne vem. Pokliči na sodišče, kjer je zapuščinska in vprašaj za podrobnosti.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Furbo ::
Kar pozanimaj se, ne odpoveduj se na pamet lol.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Kter ve, kako dolgo ponavadi traja od zapuščinske razprave do izdaje sklepa o dedovanju s 15 dnevnim rokom do pravnomočnosti (pod pogojem, da gre vse na razpravi bp)?
Če je vse bp na razpravi, se lahko vsi odpovejo roku za pritožbe in velja takoj.
Tole mislim, da ne drži... namreč, kolikor vem, sodišče na razpravi zgolj ugotovi kako se bo zapuščina razdelila med dediče, sklep pa izda naknadno, pisno in ga po priporočeni pošti pošlje vsem znanim dedičem... Pravicam pa se PMSM ne da odpovedovati preden si jih sploh deležen... (sodna praksa Cp 2164/2010)
solatko ::
GregiB - Komot daš izjavo, da se ne boš pritožil in, če to storijo vsi, kar gre tudi v zapisnik, dobiš pismen izvod v nekaj dneh (odvisno od sodišča, koliko imajo primerov in pisarniškega kadra). S sinom sva dobila sklep prej kot v enem tednu v MB.
Delo krepa človeka
fikus_ ::
Sklepe pošljejo po pošti nekaj dno po obravnavi, ko prejem s podpisom poštarja potrdijo vsi, začne teči rok za pritožbe, ko ta poteče, po pošti dobiš še pravnomočno odločbo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Glede pravnomočnosti sem moral jaz iti posebej na sodišče, da so mi dali na sklep ki je sicer bil glede na datum že davno tega pravnomočen, še posebej žig in podpis o pravnomočnosti, ker se povsod drugje to zahtevali, če pa sem ga hotel uporabiti za kakšne e-storitve pa naj bi dodatno potreboval še elektronsko potrdilo, ki ga izda sodišče. Zgolj toliko, da ne boste zaman kam hodili dvakrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Vprašanje... če deduješ nepremičnino (npr. hišo + parcelo), ali moraš na sodišču navesti (pričakovano) bruto vrednost, ali vrednost po stroških nepremičninskega agenta in davku na prodajo nepremičnine, v kolikor jo imaš namen prodati? Z drugimi besedami, če rečeš, da je nepremičnina vredna npr. 200.000€, prodaš jo za 205.000€ in imaš npr. 4% stroškov (2% DPN in 2% agent). Torej v žep daš 196.800€. Si dolžan na 5.000€ plačat davek na kapitalske dobičke ali ne...?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davek (dohodnina) za prihodek od prodaje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3162 (1449) | Mato989 |
» | Dedovanje. Kakšne so vaše izkušnje ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 25322 (14632) | matobeli |
» | Dedovanje - pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11673 (8176) | Mato989 |
» | Dedovanje nujnega deleža (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22872 (20123) | Ziga Dolhar |
» | Odpoved dedovanju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32742 (30902) | Okapi |