» »

Application firewall...

Application firewall...

drysmoke ::

... po letih sem bil pahnjen malo nazaj v Windows krasni novi svet, pa sem malo gledal naokrog, ne najdem enega normalnega application firewalla. Kot je bil recimo vcasih Agnitum Output Firewall. A lahko kdo kaksnega predlaga, ali jih dejansko ni vec? Samo vnaprej povem, iscem nekaj kjer je nadzor programov pod mojo kontrolo, ne rabim antivirusa, antiads, IDS, antiblabla,.. bundlanega zraven (skoda resourcov, razen tega je to obicajno spyware preoblecen v "varnost"), iscem strogo samo firewall, ki me opozori na odpiranje porta (tudi ni nujno) in PREDVSEM na poizkus aplikacije priti na network z gumbi "Allow", "Deny" in [x] Rembember in informacija o domeni (magari reverse ali ip), kamor je poskusala dostopat.
  • spremenilo: drysmoke ()

Maximus ::

drysmoke je izjavil:

... po letih sem bil pahnjen malo nazaj v Windows krasni novi svet, pa sem malo gledal naokrog, ne najdem enega normalnega application firewalla. Kot je bil recimo vcasih Agnitum Output Firewall. A lahko kdo kaksnega predlaga, ali jih dejansko ni vec? Samo vnaprej povem, iscem nekaj kjer je nadzor programov pod mojo kontrolo, ne rabim antivirusa, antiads, IDS, antiblabla,.. bundlanega zraven (skoda resourcov, razen tega je to obicajno spyware preoblecen v "varnost"), iscem strogo samo firewall, ki me opozori na odpiranje porta (tudi ni nujno) in PREDVSEM na poizkus aplikacije priti na network z gumbi "Allow", "Deny" in [x] Rembember in informacija o domeni (magari reverse ali ip), kamor je poskusala dostopat.

Potem je windows firewall dovolj kar potrebuješ.
Pravila lahko nastavljaš generalno za OS, ali pa za samo aplikacijo.

drysmoke ::

Nikoli nic namenjeno varnosti od istega proizvajalca kot imas software na masini. Prevelik konflikt interesov in pa eden glavnih razlogov za firewall je ravno blokirat windowse.

Razen tega sem imel navado blokirati vse in na request pocasi dovoliti promet navzven, s tem, da popup vidis, nekaj v system logu pa moras iti gledat. Tako da windows firewall iz n razlogov odpade.

Daj poglej si Agnitum Firewall, ga imas na wikipediji in sem bil dolgoletni uporabnik. Nekje v tem rangu iscem. Pa idealno placljiv. Free software mora delati denar iz zraka, zato obicajno prodaja podatke.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drysmoke ()

misek ::

Dolga leta nazaj sem uporabljal Comodo Firewall, s katerim sem bil zelo zadovoljen. Dokler se mi ni skregal z enim programom, ki sem ga bolj potreboval :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413132033 (21520) Qushaak
»

Trojan big problem:(

Oddelek: Strojna oprema
133819 (3612) mini-moris
»

Najboljši firewall

Oddelek: Omrežja in internet
112088 (1951) romario
»

Kateri Firewall priporocate in zakaj?