Forum » Loža » vrtna kosilnica: popravilo ali nakup nove
vrtna kosilnica: popravilo ali nakup nove
nekoman ::
Zdravo.
Za kositi imam dobih 1000 m2. Delno strmo delno ravno.
Do sedaj kakih 10 let terali vrtno kosilnico B&S QUNTUM LSE 65. Stroj ni da ni. Nikoli servisirana, samo bencin in gremo:
Sedaj pa je začela malo kašljati. Ko jo vžgem ji kaj kmalu zmanjka moči in crkne.
Če bi jo dal servisirat, bi blo po moje blizu 200€... torej je popravilo vprašanje?
Nova mal boljše je okol 500€.
Gledal tudi vrtne traktorje... vse bi blo dražje z manj napora. Bi blo pa treba odvalit ene 4000€ da bi vleklo tukaj okoli. Če bi vedel da je to dobra izbira, nabavim iz prve...
Kaj pa bi kdo od vas storil?
Za kositi imam dobih 1000 m2. Delno strmo delno ravno.
Do sedaj kakih 10 let terali vrtno kosilnico B&S QUNTUM LSE 65. Stroj ni da ni. Nikoli servisirana, samo bencin in gremo:
Sedaj pa je začela malo kašljati. Ko jo vžgem ji kaj kmalu zmanjka moči in crkne.
Če bi jo dal servisirat, bi blo po moje blizu 200€... torej je popravilo vprašanje?
Nova mal boljše je okol 500€.
Gledal tudi vrtne traktorje... vse bi blo dražje z manj napora. Bi blo pa treba odvalit ene 4000€ da bi vleklo tukaj okoli. Če bi vedel da je to dobra izbira, nabavim iz prve...
Kaj pa bi kdo od vas storil?
profii ::
Kako veš da bi bilo po tvoje 200€?
Kristalna kugla?
Lahko imaš samo filter zamašen ali pa slabo nastavljeno....
Kristalna kugla?
Lahko imaš samo filter zamašen ali pa slabo nastavljeno....
Filter, uplinjač... dize sploh ni nikjer, vrjetno je smeti vleklo noter ali? cca 60€, delo 3 ure 60 €, pa še kaj...
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
Če si prepričan, da je zadeva res "hin" in če si pripravljen pripravljen kar novo kupiti, potem ne moreš narediti nič narobe, če poskusiš zadevo popraviti. Mogoče imam srečo in sem na pravi video naletel:
Pri nas imamo tudi kosilnico z B&S motorjem, tistim "tanajboljtasimpl" s 3,5 konjske moči. Zadeva je "skoraj nova" (kupljena leta 1996) in se je začelo isto pojavljati kakšne 4 leta nazaj. Sem očistil vplinjač in zamenjal membrano (mislim, da sem zanjo dal manj kot 5€), zadeva je v jeseni še veselo ružila (kako bo letos, bom čez dva dni videl)...
Lp
Jože
Če si prepričan, da je zadeva res "hin" in če si pripravljen pripravljen kar novo kupiti, potem ne moreš narediti nič narobe, če poskusiš zadevo popraviti. Mogoče imam srečo in sem na pravi video naletel:
Pri nas imamo tudi kosilnico z B&S motorjem, tistim "tanajboljtasimpl" s 3,5 konjske moči. Zadeva je "skoraj nova" (kupljena leta 1996) in se je začelo isto pojavljati kakšne 4 leta nazaj. Sem očistil vplinjač in zamenjal membrano (mislim, da sem zanjo dal manj kot 5€), zadeva je v jeseni še veselo ružila (kako bo letos, bom čez dva dni videl)...
Lp
Jože
Imam pa občutek, da ko na začetku hočem napumpat gorivo, ni več takega zvoka in občutka kot je bil prej... je možno da ne dobi motor dovolj goriva???
sem. včeraj sem kosil dobro uro, pol je pa začela zajebavat... najprej ko jo vžgem dela, zapeljem na travo, jo zamori...
kasneje pa ko jo vžgem po 3 sekundah crkne...
ravnokar dal drugo svečko not, normalno vžiga, a crkne po 3 sekundah;
sumim da ne dobi goriva... če je to res, kako se lahko to kar naenkrat začne dogajat.. mi ni jasn čist
kasneje pa ko jo vžgem po 3 sekundah crkne...
ravnokar dal drugo svečko not, normalno vžiga, a crkne po 3 sekundah;
sumim da ne dobi goriva... če je to res, kako se lahko to kar naenkrat začne dogajat.. mi ni jasn čist
Matevz96 ::
Imeli smo podoben problem na Hondi, izkazalo se je da je bila rešitev menjava olja v motorju, nov zračen filter in nastavljena zajla za plin. Sedaj kosi boljše kot nova.
#hooldthedoor
Menjat bo treba: zračni filter + kaj še priporoča kdo, ko se že razdira...
Kje je membrana? to j v fargazarju?
ker ko frgazar dol dam je še ni videti...
Kje je membrana? to j v fargazarju?
ker ko frgazar dol dam je še ni videti...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vrtna kosilnica (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 49638 (504) | nekoman |
» | Potrebnost menjave filtrov v avtu (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 24332 (19817) | hojnikb |
» | Vrtna kosilnica ne vžgeOddelek: Loža | 10046 (9060) | Laki_lai k |
» | katero motorno kosilnico?Oddelek: Loža | 19455 (18288) | kiFni |
» | Težave z motorjem kosilniceOddelek: Loža | 15327 (14868) | šernk |