» »

Domača Žival- Dihurčki

Domača Žival- Dihurčki

MarkZC8261 ::

pozdravljeni,
imam nekaj uprašanj glede dihurjev kot hišni ljubljenček in bi prosil če je kdo pripravljen mi pomagati in/ali ima doma dihurčka naj se mi v tej temi javi. Hvala

A110 ::

poznam par ki ga je včasih imel. Soba je smrdela po njem pa čeprav je bil čist in vse ampak ko sem prišel na obisk je vedno bil nek poseben vonj. no, ko ga več ni bilo je vonj izginil

je bil kastriran hormonsko/kemijsko ?

svecka ::

priporočajo da za prvič vzameš starejšega socializiranega dihurčka, ker mladička je potrebno veliko socializirat, ker ima močan ugriz in lahko koga v družini poškoduje. Pa rad se zatakne kam vedno, tako da moraš tudi prostor pripraviti, ker ima raziskovalno naravo.

Več na:
http://www.zverinice.com/
http://www.zverinice.com/forum/index.php (veliko informacij dobiš tukaj)
https://www.facebook.com/zverinice/
https://www.facebook.com/groups/zverini...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

Drugače so pa živalice zelo energične, kot bi imel mucka mladička non stop na drogah. Imeti moraš zelo zelo veliko časa za njih. Ena najbolj zahtevnih domačih živali.

je smrad taka grozna ovira?
a se da prenasat tiste 4 mesce?

Kastriran naj bi manj smrdel. Je pa smrad tak, kot da bi vohal mokrega psa. Težko ti razložim, sem imel dihurčka slab mesec na varstvu. Priporočam ti, da po koncu corona karantene dogovoriš na forumu Zverinice za obisk pri komu, ki imajo dihurčke doma, da dobiš osebne vtise na obisku in izkušnje iz prve roke. Predvsem če te smrad skrbi.

in bi ga priporocali za ljubljencka (privat hiša) po vaših izkušnjah in mnenjih?

Invictus ::

Predvsem se pripravi na ugrize, ker dihurji preko tega komunicirajo. Karkoli hoče, te ugrizne...

Če te to moti, nisi zanj...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nene mamo kužka pa je isti samo ne ugrizne kuža tok. sestra je enega kupila in mu je dala malo mesa on pa jo je ugriznil in ji razmesaril prst to je že 2 leti tega in dihurček je bil iz nekega primorskega rejca ki pa ni znal dobro skrbeti za zival

kot sem rekel, dihurček je zelo zahtevna žival. Treba je imeti ogromno časa, imeti primeren prostor, ga predvsem socializirati, ker njegovi ugrizi lomijo kosti. Je tudi draga žival, saj veterinarske oskrbe niso poceni. Po drugi strani je pa neizmeren vir energije, ki ti prinaša radost in obilo smeha ob njegovih vragolijah in norčijah. Predvsem je v družbi zelo rad, da se ima s kom igrati (spet odvisno od karakterja dihurja).

Jaz osebno ga ne priporočam, ker je to zelo zahtevna in draga žival. Predvsem zaradi smradu, ki je do kastracije zelo močan in ga občutljivi ljudje ne prenašajo in zaradi nevarnih ugrizov, če ni socializiran. Take živali se hitro najdejo na "bolhi" , ker mislijo da je dihur igračka za otroka.

Kakšen pa je ta VELIK strošek v kakšnih številkah govorimo? Kako je pa s kastracijo? Jaz muslim da je hormonska bolsa.

Furbo ::

Ne ga srat s tem no, to je kot bi granato vrgel v stanovanje. Pa upam, da si v lastni nepremičnini.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Jah tiste par mescou pol pa ne več

A ga mas

Zgodovina sprememb…

Veterinarjev, ki se spoznajo na dihurje je malo, zato imajo visoko ceno. Najnižja cena je bila leta nazaj v veterini Ivančna Gorica. Cene takrat so bile visoke, takoj si bil ob okrog 150€, ko smo šli na pregled + kupili ampulo za garje.

Uh matr

Avenger ::

A110 je izjavil:

poznam par ki ga je včasih imel. Soba je smrdela po njem pa čeprav je bil čist in vse ampak ko sem prišel na obisk je vedno bil nek poseben vonj. no, ko ga več ni bilo je vonj izginil

This. Ni mi blo jasno zakaj bi to nekdo hotel met. Mačke so zakon.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

BladE_ ::

Mačke ja, predvsem tiste, ki so stalno v stanovanju... Pa ne mi o čistoči ali vonju! Sploh ne veš pa ti lahko stalno ščije po določenih vogalih, tisti, ki jim dovolijo na pohištvo/posteljo/kuhijski pult ipd.(velika večina) imajo dlake dobesedno povsod, njihov drek ima ravno tako vonj pa jim lahko nasuješ še ne vem kakšen pesek, kozlajo tudi redno(v stanovanju verjetno ne gleda, da bruha v WC ampak nekje tam kjer ga prime)... Še in še bi se dalo naštevati. Ni pa to seveda pravilo, nekateri imajo zadeve dokaj urejene!
Akcija - Reakcija

Se popolnoma strinjam. Tocn tko

Furbo ::

Ja, petarda in ročna bomba, obe naredita škodo v stanovanju. Bi pa še vseeno raje prvo ane?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

BladE_ je izjavil:

Mačke ja, predvsem tiste, ki so stalno v stanovanju... Pa ne mi o čistoči ali vonju! Sploh ne veš pa ti lahko stalno ščije po določenih vogalih, tisti, ki jim dovolijo na pohištvo/posteljo/kuhijski pult ipd.(velika večina) imajo dlake dobesedno povsod, njihov drek ima ravno tako vonj pa jim lahko nasuješ še ne vem kakšen pesek, kozlajo tudi redno(v stanovanju verjetno ne gleda, da bruha v WC ampak nekje tam kjer ga prime)... Še in še bi se dalo naštevati. Ni pa to seveda pravilo, nekateri imajo zadeve dokaj urejene!

dlake so povsod, to je neizogibno, lahko jih le zmanjšaš s rednim česanjem ali nakupom mačke brez dlake (predvsem primerne za ljudi z težavami astmo).

scanje mačke po stanovanju kaže na resne psihološke/zdravstvene težave ali borbo za teritorij (oboje se da popraviti).

Vsak drek smrdi, pa ni važno od katere živali je (ali od človeka). s primerno peskom se smrad omeji, velja pa pravilo, da treba WC mački REDNO čistiti, ne 1x na dan. Razen če mačka opravlja potrebo v Wc, kar pa ni zdravo zanjo.

kozlanje je pojav, ko mačka bljuva preveč dlak iz želodca (ki jih dobiva od umivanja). Če se mačko redno češe tega problema skoraj ni. Pa predvsem pomaga mački pri tem tudi določen tip trave, ki jo mačke jedo in se ji reče pasja trava (ena najbogatejših z vodo med vsemi vrstami in tudi telo priporočene za pašnjo živine),

Jaz že celo življenje živim z mačkami, tudi bil sem z 4 v hiši, pa ne vem od kod vam take travme od mačk v življenju.

.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova mačka :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5512930 (10351) harmony
»

Pranje oblačil (strani: 1 2 )

5510976 (8957) kuglvinkl
»

Napad psa - kdo je kriv? (strani: 1 2 3 )

14831358 (26954) Mare2
»

Kako začeti živeti z mačko? (strani: 1 2 )

5013127 (12034) Pithlit
»

Dihur

101678 (1381) rdecaluc

Več podobnih tem