» »

NAS & Plex

NAS & Plex

turist1 ::

na NASU imam Plex, ki očitno potrebuje port 32400:

na Routerju sem odprl port 32400.

port forwarding/virtual servers:

Service Port Internal Port IP Address Protocol Status
32400 32400 192.168.0.103 All Enabled

(port trigering tu nima veze?)
a ko poskusam zagnati Plex na NASU mi vrže:

This site can’t be reached192.168.0.103 refused to connect.
Try:

Checking the connection
Checking the proxy and the firewall
ERR_CONNECTION_REFUSED

na spodnjem naslovu:

http://192.168.0.103:32400/web

Excavator ::

Port forwarding na lokalni mreži nima veze, s tem omogočiš da lahko do tega porta dostopaš zunaj svojega omrežja.

Poglej log, če ti Plex sploh pravilno zalaufa?
Sicer ne poznam Plexa, mogoče kak config rule, da določiš IP whitelist?

turist1 ::

@excavator,
mislim da ima :)

https://support.plex.tv/articles/201543...

vse nastete porte sem odprl na routerju, v port forwardingu.....sem še na NASU našel UpNP port management in pod connection rules dodal vse porte...a vsi imajo status failed...ne vem zakaj? oz kaj to sploh pomeni in če sploh pomeni kaj bistvenega?...

Na networking na NASu sem našel še DNS settings...kjer je vklopljen DHCP, mogoče bi tu moral vklopiti manual DNS settings? sam ne ib rad izgubil povezave do ruterja ali kaj podobnega...

Na ruterju pod DHCP client list sem vnesel MAC adress od NASA in mu dodelil IP, ki naj bi bil fixen.

https://imgur.com/4DdQBAY

https://imgur.com/E1MNhor

https://imgur.com/E2FyHa0

https://imgur.com/ly2EhUD

https://imgur.com/vXuzK69

na routerju in NASU sem vpisal povsod kamor sem lahko porte :) ne vem kaj je narobe...

Excavator ::

Port forwarding is a method of making a computer on your network accessible to computers on the Internet, even though you are behind a router.

https://portforward.com/help/portforwar...

Povej kateri NAS imas, connection refused v lokalni mrezi pomeni, da je na strani serverja (v tvojem primeru je to Plex) port blokiran na firewall-u, ali pa sploh ne deluje noben service, ki bi na tem portu poslusal.

Sicer pa poglej log-e, oz. jih prilepu tukaj. https://support.plex.tv/articles/200250...

Kodrnusa ::

Vprasanje... Na plexu imam dostop do private serverja s filmi. Na televiziji, in android boxu plex deluje normalno, na telefonu in tablici pa samo minuto, nato pa napise da je treba aktivirati. Ali mi kdo razlozi zakaj je tako in ce je kaka resitev za tablico in telefon. Narocnine ne mislim placevati.

AmokRun ::

Ja saj ti piše. Plex na telefonih je plačljiv app.
Kupi plex pass ali pa app na appstoru.

AmokRun je izjavil:

Se pravi na tablicah in telefonih je plačljiv, na televiziji in android boxu pa zastonj. Ok, ni mi jasen ta poslovni model, ampak tok da vem. Se pravi obvoda za telefone/tablice ni. Hvala za razlago.

Stari89 ::

Bedna alternativa, ampak preko browserja na tablici/telefonu dela. Srečno.

Bizkit45 ::

Zloadaj si apk mod plex in bo delalo.

Kodrnusa je izjavil:

AmokRun je izjavil:

Se pravi na tablicah in telefonih je plačljiv, na televiziji in android boxu pa zastonj. Ok, ni mi jasen ta poslovni model, ampak tok da vem. Se pravi obvoda za telefone/tablice ni. Hvala za razlago.

Je kar logicno. Tv in boxa nebi kupil, ce tega nebi podpiral (pac drugo znamko), telefon ma pa vsak tele be gkede na plex :) no vsaj meni je malce logicno

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bizkit45 ()

Bizkit45 je izjavil:

Sem iskal kaj takega na neti, imas link mogoce. Hvala

Kodrnusa je izjavil:

Bizkit45 je izjavil:

Apkdone.com

Bizkit45 je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

Bizkit45 je izjavil:

Apkdone.com

Sem ze nasel hvala

Uuu tnx za tole.

vaščan ::

Plex je tko dobra reč a ubistvu tako glupa reč da je noro pa da razložim zakaj. Uporabljam ga že več let na pcju dela v piko na telefonu nadroid top, problem se pojavi na raznih smart tvjih. Hec pa je, da direkt stream direkt play je noro glupo podprt. Fora je s plex appom in njihovim softwerom ter podporo to je bolanija uglavnem. Recimo na telefončku so dali opcijo da lahko s katerikoli playerjem predvajaš in zadeva rešena. Namesto da bi bila direkt stream in direkt play podprta v smislu da privzet player od tvja bere file direkt s diska ne zakaj bi bilo preprosto plex hoče s svojim playerjem kateri itak za pol smart tvjov nima podpore potem transcodira in serje brez veze uglavnem morš kupit še posebej predvajalnik kateri ima dobro podporo za plex app nekaj na androidu ali pc.
Recimo ps5 problem s hdr filmi na plexu podpora v pi... Hisense isto sranje. Samsung je delal par let dokler ni tv prestar in podpora gre. Imam tudi lg na kateremu plex še deluje. Uglavnem super zadeva a brezvezno zakomplicirana zaradi plex predvajalnika.

Direct play je lahko forced že kar nekaj časa (mislim da je okrog 6m že podprto). In to kar opisuješ ni problem plexa. Gre za HW podprto dekodiranje, ki ga pa veliko smart TVjev res nima, ker dajejo notri pač švoh procesorje (v veri, saj to pa ni računalnik). Kar imajo nekako prav. Kar se tiče pa zunanjega predvajalnika, pa ja, stvar okusa. Ampak da plex drži "last watched state", mora biti to nekako sprogramirano. In ne bo ti plex, razvijalec delal za XYŽ-jn API klicev, da bi podprl vse "zunanje" predvajalnike s to funkcijo. Če pa lahko živiš brez "watch state" pa ja, go for it, ampak zaradi zgornjih omejitev ti tudi na TVju ne bo kaj dosti prav prišlo, saj imajo tile TV OS playerji še slabše dekodiranje..pač hruške in jabolka so to, ne gre vse v isti koš metati.

Ni res kar govoriš lahko je 100x forced pa ne dela. Isti film daš na usb klučk utakneš v tv dela u piko. Problem je v plex appu ter njihovem playerju ker res je rabijo podpirat vse možne vrjante in update ter stare tvje itd. Nočjo pa dat v app opcije da lahko izbereš nek drug external predvajalnik. Recimo dal so to opcijo za telefone probaj star rargb rip če ga imaš ko so zajebal time stamp in zato šteka na telefonu daš use external player daš vlc dela ko šus. - Samo primer

Pa si siguren da hw dekodira ko bere iz kljucka? Imas ta info? Lahko da je samo hitrejsi SW decoding, ker ne gre preko networka in bere direkt iz usb interface-a.

Imam plex server dostopen doma in zunaj imam 3 tvje vsi obvladajo 4k hdr filme od nekdaj. Na dveh tvjih starejših eden samsung en lg mi je delalo prek plexa normalno v domačem omrežju vse na direkt stream direkt play sedaj ko je podpora od plexa za stari samsung šla po gobe mi dela samo na lg tvju pa še tu app vsakič ko se posodobi malo bolj počasi dela. pred kratkim sem kupil nov hisense tu prek plexa sdr dela ok 4k hdr pa ne na vsak način hoče convertat ko ga forcam mi tudi noče predvajat. Prek usb ključka ali prek diska ki je deljen v domače omrežje za skupno rabo mi na original predvajalnikih od tvjev vse lavfa normalno. Tako da ja plex server super stvar, če bi bil res samo server in bi plex app dovolil predvajat napravam s njihovimi predvajalniki, kot bi predvajal direkt s omrežnega diska. Ampak na žalost temu ni tako.

Tiger ::

Mislim, da ti ne razumeš audio/video standardov (AC3, AAC, x.265 h.265), kaj je kontejner in kaj kodek. Največ težava je, da novejše televizije opuščajo starejši zvočni kodek kot npr. AC3, zato če imaš zvok filmov kodiran v tem načinu, ti noben TV player ne pomagal, ker TV tega pač ne podpira več in je potrebno potem transkodiran na strani serverja (torej Plex-a).

Zatorej če hočeš biti na varni strani, da bo res vse direct-play, vleči filme dol, ki imajo zapisano x265 in audio kodek AAC (običajni standard za kontejner mp4). Ali pa jih sam pretvarjaj z odprtokodnim Handbrake.

Glede zvoka lahko tudi jaz potrdim, da je s podporo audiotrackov včasih križ. Dostop do svoje PLEX knjižnice sem odprl familiji in parim prijateljčkom in največ uspeha smo imeli z E-AC-3, AC-3 in AAC formati audiotrackov. Če v kontejnerju omenjenih formatov ni, obstoječega pretvorim in zapakiram v nov kontejner. Traja dolgo za popizdit, ampak direct play pa večinoma deluje.

Drugič, problem zna bit tudi burn-in podnapisov. To se zgodi pri PGS formatu podnapisa, ki ga najdeš na Blu-Rayih. Če prav razumem, je to slikovni format in PLEX ga bo poskusil v realnem času zapečt direktno na video, česar moja uboga NAS naprava ne zmore. SRT format je navaden tekst, ki ga večina clientov lepo prebavi, zato jih prilagam vsem svojim filmom (dam kar v kontejner). Pogosto imajo razni animeji SSA ali ASS formata, ki tudi nista najbolj kompatibilna.

Še par nasvetov, ki znajo povečat verjetnost direct playa: Na vsakem clientu nastavi:
Burn subtitles - "Never" ali "Only Advanced Formats"
Video quality povsod na max

predi ::

Na novem LG (WebOS 24) TV-ju sem tudi jaz imel probleme pri predvajanju vsebine, ki uporablja ASS/SSA podnapise. Torej praktično vsaka anime serija. Začelo je se je zatikat pri predvajanju in je bilo zaradi tega ne-gledljivo - govorim o nekaj-sekundnem bufferiranju na vsakih nekaj sekund. Rešitev je bila prav v nastavitvi, ki jo omenja @Stari89.

To je bug v WebOS implementaciji Plex appa, ki so ga vpeljali pri major refactoringu par let nazaj. Vedo zanj, ampak ga ne popravijo. Še na prekletem Telemachovem EON boxu tega problema ni.

bm1973 ::

Kupiš Android TV, gor Kodi ali VLC, pa ni nobenih problemov.

Zakaj bi transcoding laufal na nekem NASu, mi ni jasno...

Več razlogov je, da mam NAS, ampak finančni ziher ne. Dejmo to pod hobi. :)

bm1973 ::

Ni fora v NASu, for je v Plexu.

Uporabe trancodinga nisem nikoli štekal...

bemfa ::

Nabaviš nek mini z i3 14100 za Plex, nahaklaš virtual storage na obstoječi NAS in gasa. Do 10 sočasnih transcodov si ok.

krop ::

ne rabiš nč kupovat. Na smart tv-ju naložiš kodi in poskrejpaš iz nasa filme oz serije. Brez razmišljanja, transkodiranja.....
Al pa uporabiš aplikacijo stremio in ne rabiš niti nasa. Še manj napenjanja možganov

DamijanD ::

če gledaš na več napravax, ti plex omogoča sinhronizacijo.

Ja plex omogoča cel kup finih zadev ki so po svoje ok. Lepo naredi sam knjižnico vse pošteka kar se dodaja,podnapise sam išče zapomni si kaj si gledal celo kje končal. Lepo je narejeno pregledno preprosto zato mi je všeč. Zatakne se samo pri podpori za tv appe. Fino je da imaš nek android predvajalnik ali pc. Ker na tv appih je vedno štala. Sam app in vmesnik še nekako delujejo na tvjih kot pa sem že neštetokrat povedal nočjo narest opcije da bi uporabil external player nevem ker se očitno potem app nebi zapomnil kaj si gledal in kje končal pač nevem zakaj nočjo ampao tisti njihov player ter podpora na tvjih je ena nočna mora.

Pa da nebo pomote gor pišete o audio podpori in podnapisih. Očitno imam to srečo da moji tvji kar jim daš v mkv ali mp4 kontejnerjih predvajajo normalno vse tud pgs jih ne moti ali kaj drugega. Obenem isti filmi prek plexa na direkt stream direkt play niti forced ne delujejo. Sploh 4k dv, hdr, je štala na plexu da se razumemo na tv appih. Prek androida ali pcja lavfa vse ok. Na dolgi rok si mal prisiljen kupit nek player če gočeš plex normalno uporablat.

A si pogledal kdaj njihov forum?
Podpirajo n platform\os. Dobre razvijalce je potrebno dobro placati. Nihce iz tega foruma pa verjetno nima pravice jamrati, ker smo skor ziher vsi na free verziji :) kupi plex pass, pa bos vsaj legit lahko jamral(glede delovanja pa verjetno ne bo nic spremenilo). Pri free verziji pa obvelja rek vzemi ali pusti :)
Ljudje danes veliko stvari enostavno vzamejo za samoumevno, pa sorry za offtopic.

predi ::

vaščan je izjavil:

Sam app in vmesnik še nekako delujejo na tvjih kot pa sem že neštetokrat povedal nočjo narest opcije da bi uporabil external player nevem ker se očitno potem app nebi zapomnil kaj si gledal in kje končal pač nevem zakaj nočjo ampao tisti njihov player ter podpora na tvjih je ena nočna mora.

Za predvajanje vsebine, ki jo streže Plex strežnik, že zdaj ne potrebuješ Plex appa. Built-in player na mojem LG-ju lahko predvaja vse iz njega, razlika je samo v tem, da ti vsebino prikaže kot nek file explorer in zaradi tega ni prijazen do uporabnika. Isto si zapomni, kje si ostal, ipd. To so itak metapodatki na strežniku.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NVIDIA Shield (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Konzole
837159479 (1436) Cr00k
»

Media server in torrent server

Oddelek: Omrežja in internet
262234 (870) dexterboy
»

PLEX Direct Play - nekateri filmi se zatikajo

Oddelek: Zvok in slika
252551 (1732) Ganon
»

Plex Media Server

476282 (2062) Nikonja
»

Kako bi najlažje gledal YouTube na TV? (strani: 1 2 )

5113091 (10456) tebodi

Več podobnih tem