Forum » Pomoč in nasveti » Varnostno shranjevanje podatkov - backup
Varnostno shranjevanje podatkov - backup
birtija ::
Pozdravljeni,
mislim da sem na Slo-techu bral post o tem, kako ima nekdo programsko urejeno shranjevanje podatkov tako, da ima stalno prikloplen USB zunanji disk in program (ne vem kateri), ki zunanji disk "vklopi" pred shranjevanjem in ga po shranjevanju "odklopi". S takim vklopom in izklopom naj bi preprečeval zlobnim programom zapisovanje na disk ali šifriranje datotek. A tak software sploh obstaja?
Žal ne znam poiskati tega posta, niti ne vem v kateri temi sem to bral.
Prav tako je že davno tega nekdo v postu na tem forumu opisal, da je naredil fizično stikalo za vklop zunanjega diska za čas backup-a.
Lahko kdo pomaga najti te poste? Katere besede (angleške-strokovne) polega backup-a uporabit pri iskanju preko Googla, da bi našel kak dober rezultat ki bi omenjal zgoraj omenjene lastnosti?
Hvala!
Birt
mislim da sem na Slo-techu bral post o tem, kako ima nekdo programsko urejeno shranjevanje podatkov tako, da ima stalno prikloplen USB zunanji disk in program (ne vem kateri), ki zunanji disk "vklopi" pred shranjevanjem in ga po shranjevanju "odklopi". S takim vklopom in izklopom naj bi preprečeval zlobnim programom zapisovanje na disk ali šifriranje datotek. A tak software sploh obstaja?
Žal ne znam poiskati tega posta, niti ne vem v kateri temi sem to bral.
Prav tako je že davno tega nekdo v postu na tem forumu opisal, da je naredil fizično stikalo za vklop zunanjega diska za čas backup-a.
Lahko kdo pomaga najti te poste? Katere besede (angleške-strokovne) polega backup-a uporabit pri iskanju preko Googla, da bi našel kak dober rezultat ki bi omenjal zgoraj omenjene lastnosti?
Hvala!
Birt
Šmorn ::
Poglej poste tu: https://forum.acronis.com/forum/acronis... Nekje notri sta dve vb skripti. Uporabiš lahko program Cobian Backup, kjer se da nastaviti tudi akcije pred in po backupu. Osebno nisem še preizkusil, bom pa, ker tudi mene zanima, če bo delalo.
birtija ::
Mogoče si mislil tole
Podobno je bilo v tistem postu, ja, ampak tole izgleda lepo skrito in očitno deluje.
Ko pridem do materialov, bom sigurno poskusil tudi to varianto.
Hvala obema za hiter odziv. Poročam nazaj kako bo uspelo.
Če ima še kdo kak nasvet, prosim...
L.p.
Birt
MrStein ::
Upoštevaj, da če lahko disk "vklopi" skripta, ga lahko tudi zlobni programi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | brisanje in združevanje particijOddelek: Strojna oprema | 2164 (1816) | RC37 |
» | Backup na zunanji diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2029 (1449) | Pero_SLO |
» | Prosim za pomoč pri instalaciji WindowsovOddelek: Pomoč in nasveti | 2918 (2458) | mitja12345 |
» | Zunanji trdi disk (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14703 (11934) | Dromar |
» | [Windows] Klon sistema na zunanji diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1023 (920) | x1x1x1 |