» »

[Windows] Klon sistema na zunanji disk

[Windows] Klon sistema na zunanji disk

kopernik ::

Sorodnik bi rad imel klon svojega sistema (Windows) na zunanjem disku. Njegova želja je, da ko mu primarni crkne, vzame zunanjega, ga vtakne v računalnik, zažene mašino in voila - vse dela. Skratka, nobenih ISO-tov, live cdjev in podobnega šita. Jaz nimam želje in časa, on pa ne znanja, da bi se s tem ukvarjal. Se pravi, nekaj podobnega temu, a za microsoft windows. Jaz se z windowsi (katerakoli verzija) nisem ubadal že več kot 5 let, zato preproste rešitve ne vem. En hiter search na guglu mi meče ven mnogo rešitev, a so pretežno povezane z denarjem in image-i. Jaz bi rad našel zastonj tool za nevešče uporabnike (en klik ali ukaz naredi backup na zunanji disk), ki naredi direkten bootable klon sistema, brez image-ov, kompresije in podobne solate. On bi ta tool uporabljal cca. 2x mesečno.
  • spremenil: kopernik ()

Daedalus ::

Clonezilla je dosti nice. Sem pa precej ziher, da dokler sistem dela, ne bo šlo. Bo treba uporabit kak liveCD/USB. Pa seveda, testirat tud kaj prej. Da ne bo jok in stok, če pol čudoviti "backup" ne bo delal takrat, ko bi mogo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

kopernik ::

Clonezilla sem pogledal in najprej zavrgel, ker dosti govori o image-ih in livecdjih, ampak sem potem našel tole, kar je prebavljivo, čeprav je malo zoprno zaradi dodatne zahteve po clonezilla live mediju (cd, usb stick). Bom še malo potestiral, da vidim, če dela ok.

dunda ::

Na enak način jaz delal backup - torej celoten image na zunanji disk, ki ga takoj po kopiranju izključim.
Sam uporabljam Acronis True Image ...
https://www.kacnje.eu

stroy ::

ja acronis true image je prava stvar zate, ravno prejšnji teden sem se ukvarjal s tem, opravilo boš dokončal v roku ene do dveh ur, samo sledi navodilom na zaslonu.

še predno pa narediš image na drug disk je potrebno v računalnik dat dodaten disk (niti ni pomembno ali je večji ali manjši, samo da je dovolj velik za ves obseg podatkov na starem disku) če je večji se pparticije sorazmerno povečajo oziroma zmanjšajo če je nov manjši) u glavnem ko je nov disk notr, zaženi mašino iz starega in poženi acrinis true image in sledi navodilom na zaslonu.

sem pa iskal tudi kak brezpalčen program ki bi mi lahko to opravil, vendar ga žal nisem našel, če kdo ve za katerega naj prosim javi

lp
stroy

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stroy ()

bosmla ::

Je mogoce kdo sprobal acronis true image (clone disk)- iz SSD clone na drug SSD oz. HDD?

x1x1x1 ::

copy commander je najbolši za to http://www.avanquest.com/USA/software/c...



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
10621261 (13970) MrStein
»

obnovitev sistema

Oddelek: Operacijski sistemi
174075 (3677) imagodei
»

program za kopiranje disk

Oddelek: Programska oprema
464182 (3615) imagodei
»

Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
537040 (5460) thebaloh
»

Najboljsi Backup Program?

Oddelek: Pomoč in nasveti
112401 (2189) zee

Več podobnih tem