Forum » Šola » COVID-19 in šolstvo (pouk, predavanja, eksterci, matura, izpitni roki, ...)
COVID-19 in šolstvo (pouk, predavanja, eksterci, matura, izpitni roki, ...)
AndrejO ::
Vprašanja, komentarji in debata na temo tega kaj se počne v šolstvu. Od pouka in predavanja, pa do tega, kaj se bi lahko zgodilo z izpitnimi roki in preverjanji znanj.
Vse od osnovne šole do fakultet in univerz ...
Vse od osnovne šole do fakultet in univerz ...
28.3 čl. Pravil: Argumentirano pritožbo mora uporabnik poslati v oddelek
Slo-Tech, tema Pritožbe. Pritožb poslanih po zasebnih sporočilih,
elektronski pošti ali odprte v obliki tem v drugih oddelkih se ne upošteva.
Slo-Tech, tema Pritožbe. Pritožb poslanih po zasebnih sporočilih,
elektronski pošti ali odprte v obliki tem v drugih oddelkih se ne upošteva.
- spremenil: AndrejO ()
DamijanD ::
Mikrobiologija uporablja MS Teams in webex za predavanja
OŠji pa imajo navodila za samostojno delo - dnevno/tedensko dobivajo zadolžitve. (Ravno danes me je klicala ena učiteljica kako bi iz avdio CDja dobila dol pesmico, da bi jo lahko poslala učencem za potrebe glasbenega pouka)
OŠji pa imajo navodila za samostojno delo - dnevno/tedensko dobivajo zadolžitve. (Ravno danes me je klicala ena učiteljica kako bi iz avdio CDja dobila dol pesmico, da bi jo lahko poslala učencem za potrebe glasbenega pouka)
vostok_1 ::
V bistvu sploh ne vidim zakaj morajo ljudje biti posedeni v klopeh in gledati predavanje neke osebe v živo. Potrata življenskega časa.
Razen psihološko-socialnega vidika, seveda.
Iz mojih izkušenj 3/4 srednje šole se da brez težav spravit v digitalno obliko.
Problem je disciplina...doma bi vsi nabijali igre namesto se učili.
Pri težjih predavanjih je pravzaprav v živo še težje, ker včasih spustiš kako pomembno informacijo pa zaostaneš in ti je celotno predavanje lahko španska vas. V digitalni obliki lahko vsaj zavrtiš nazaj.
Razen psihološko-socialnega vidika, seveda.
Iz mojih izkušenj 3/4 srednje šole se da brez težav spravit v digitalno obliko.
Problem je disciplina...doma bi vsi nabijali igre namesto se učili.
Pri težjih predavanjih je pravzaprav v živo še težje, ker včasih spustiš kako pomembno informacijo pa zaostaneš in ti je celotno predavanje lahko španska vas. V digitalni obliki lahko vsaj zavrtiš nazaj.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
A110 ::
na fmf so predavanja ponekot preko zooma ponekod pa samo poslani zapiski. vaje enako. meni je ta nacin se boljsi ker na predavanja vaje sem sel mogoce 10x na leto (pa se to sem rekel veliko) in imam zdaj vsaj snov dostopno brez problema in prosenja sosolcev. nevem pa kaj bodo naredili z kolokviji in izpiti. sicer pravijo da se ta predavanja in vaje stejejo kot da leto poteka normlno naprej in se naj datumi izpitov nebi spreminjali. bo pa to pomankanje zagotovo pri marsikomu ki je navajen obiskovati vse velik problem
V živo pa lahko vprašaš in sprožiš dialog...
To se seveda tudi zgodi v sistemu, kot ga jaz predlagam.
Dijak predela osnove doma. Nato sledi ura spraševanja. Bistveno bolj učinkovito. Po mojih izkušnjah v razredu so bolj redki sprožali resnične in koristne debate. Ker redko kdo se hoče izpostavljat, še posebej če mu nekaj več ni jasno.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
WizzardOfOZ ::
Mikrobiologija uporablja MS Teams in webex za predavanja
Smo dobili potem pesmice. Včeraj zvečer.
mirzad ::
kako mislite da se bo matura izvedla? naslednje leto? preko spleta? poleti pa vsi z maskami in očali? če bo poleti, a pol ne bo več drugega roka?
Raptor F16 ::
Dejansko se je pokazalo, da študentje bolj sprašujejo, če imajo možnost vprašanje spustiti v Chat Window in tudi interakcije s profesorjem je več. Namreč v živo se vsi bojijo da jih bodo ostali imeli za piflarje, kar ni niti čudno ker koliko nekega hihitanja in vzdihovanja v vrstah je bilo slišat, ko je kdorkoli karkoli vprašal, samo zato ker se enim parim frajerjem ni dalo bit na predavanju... pa iskreno povedano ne vem kaj visijo tam zraven in utrujajo ostalim, ki bi radi kaj ekstra vprašali.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
acookook ::
Na FE in FRIju imamo večino predavanj kar preko spletne učilnice, je pa annoying, ker ko je istočasno več ljudi gor (čeprav je FE migriral na telekomove serverje) je absolutno slaba povezava, zato mamo pri enem predmetu predavanja kar preko Google Hangouts.
WizzardOfOZ je izjavil:
Po dobljenem cepivu.
Misliš da se bo maturo pisalo šele 2022?
Kako pa boš drugače spustil vse tiste učence na kup?
Mali voz ::
Pozdravljeni,
ne vem ali je to prava tema ampak imam problem z dostopom do učnih gradiv. Profesor nam je na slide dal zvok, snemano je bilo s ppt 2013, vendar pa meni ne dela. Menda je problem v kodekih na mojem računalniku, kako naj to rešim, če mi lahko svetujete.
ne vem ali je to prava tema ampak imam problem z dostopom do učnih gradiv. Profesor nam je na slide dal zvok, snemano je bilo s ppt 2013, vendar pa meni ne dela. Menda je problem v kodekih na mojem računalniku, kako naj to rešim, če mi lahko svetujete.
s powerpointom je bil sneman zvok? Zakaj bi to počel?
Ti imaš verjetno narobe poštimano asociacijo za glasbeno datoteko, pa ti jo proba powerpoint odpreti. Seveda mu ne gre, pa ti javi napako.
Download v eno mapo, potem pa desni gumb in odpri z... Tam pa potem izberi program za poslušat muziko.
Ti imaš verjetno narobe poštimano asociacijo za glasbeno datoteko, pa ti jo proba powerpoint odpreti. Seveda mu ne gre, pa ti javi napako.
Download v eno mapo, potem pa desni gumb in odpri z... Tam pa potem izberi program za poslušat muziko.
showsover ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Kako pa boš drugače spustil vse tiste učence na kup?
Zakaj bi jih spravljal na kup? Naj se posodobijo metode preverjanje znanja.
Tehnicno se da zagotoviti, da se ne goljufa, ce je to edina skrb.
Sicer ne razumem tega, zakaj solstvo toliko favorizira pomnjenje faktov, ne pa na njih uporabo.
Pomnenje formul, algoritmov, pisateljev in njih lit-aspekt, bi moralo biti v 21. stoletju on internetu nepomembno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
Ja, na primernem nivoju...
Poleg tega, moja ideja je da, kandidatu
- ne vzeti prirocnika/ucbenika/posveta,
- ne vzeti kalkulatorja/interneta,
- ampak ga nauciti samostojno uporabljati vsa ta orodja.
Morda prehitevam, ampak spomin je danes poceni, odlocanje je tisto, ki je naredi razliko.
Poleg tega, moja ideja je da, kandidatu
- ne vzeti prirocnika/ucbenika/posveta,
- ne vzeti kalkulatorja/interneta,
- ampak ga nauciti samostojno uporabljati vsa ta orodja.
Morda prehitevam, ampak spomin je danes poceni, odlocanje je tisto, ki je naredi razliko.
WizzardOfOZ je izjavil:
Napiše mi: Windows Media Player ne more predvajati datoteke. Morda ne podpira vrste datoteke ali kodeka, s katerim je bila stisnjena.
Mali voz, poslji nekomu to problematicno datotek, da se takoj ugotovi, ce je problem v datoteki, ko jo skusa sam predvajati.
Zdaj iskati vse moznosti, kaj imas nastavljeno, vklopljeno, instalirano pri tebi, je tezko, ce niso osnove razciscene.
Mozno pa je, da sem kaj prezrl, ker ne spremljam aktivno, samo mi je to nenavadno.
Zdaj iskati vse moznosti, kaj imas nastavljeno, vklopljeno, instalirano pri tebi, je tezko, ce niso osnove razciscene.
Mozno pa je, da sem kaj prezrl, ker ne spremljam aktivno, samo mi je to nenavadno.
gtfo, ti bi srednji/osnovni soli zahteval izpeljevanje formul?
Čakaj, sedaj boš rekel, da pri vas prfoks v srednji šoli pove formulo in to je to?
Fak, kok se je šolstvo spremenilo. Nekoč v davnih časih na vegovi smo vse formule izpeljali, zato da smo razumeli, kako se do tega pride. In to je poanta učenja. Potem si pa v NENAPOVEDANUI kontrolni vse pravilno izpeljal, pa narobe izračunal rezultat in si še vedno lahko pisal 5, ker je profesorja bolj zanimalo kako si izpeljal enačbe in kako si prišel do rezultata, kot pa sam rezltat.
WizzardOfOZ je izjavil:
Napiše mi: Windows Media Player ne more predvajati datoteke. Morda ne podpira vrste datoteke ali kodeka, s katerim je bila stisnjena.
Je slučajno zazipana, pa jo moraš prvo odpakirat?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
gtflo koliko formul bi znal ti izpeljati v osnovni srednji soli BREZ da ti kdo prej pokaze izpeljavo? verjamem da se zdaj nebi znal za recimo vsoto geometrijskega zaporedja, ali pa adicijske izreke, pitagorov izrek,... pa so to zelo osnovne formule. da ne omenjam dokaza ene take za srednjo solo (uporabo) zelo osnovne stvari da dolocen integral vraca ploscino. ce nekdo na internetu najde obstojeco resitev si naucil nic razen uporabljati google (kar pa vecina ze itak zna). ce ze kaj, bi blo treba vzeti kalkulatorje da do resitve prides z razmisljanjem in ne nekim brezglavim poskusanjem oz nauciti ljudi da sama gola stevilka nima veze ampak je pomembna pravilnost nacina iskanja resitve
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()
a110, jaz sem ze tako dolgo profi it-jevec, da poznam (ali bi moral poznati :) se marsikaj drugega, ne samo to.
ce pa se kaksnega obrazca ne spomnim, pa ga znam najti. in uporabiti na pravem mestu.
o tem ti govorim in zagotovo nisem najslabse placan na forumu...
si dojel sporocilo? pomnenje podrobnosti ni in. decision making je in.
ce pa se kaksnega obrazca ne spomnim, pa ga znam najti. in uporabiti na pravem mestu.
o tem ti govorim in zagotovo nisem najslabse placan na forumu...
si dojel sporocilo? pomnenje podrobnosti ni in. decision making je in.
WizzardOfOZ je izjavil:
Je slučajno zazipana, pa jo moraš prvo odpakirat?
Ni videti, da bi bila zazipana, običajna powerpoint datoteka z dodanimi zvočnik ikoncami. Tudi ne verjamem, da bi bil problem v datoteki, saj večini v skupini dela. Očitno je problem pri meni, morda zato ker imam 2007 verzijo PP. Rešitev je menda v nasnemavanju kodekov, so mi poslali ta link https://support.office.com/en-us/articl... ampak se ne znajdem.
Kaj imas to sploh za eno datoteko, kaksno ekstenzijo ima (crke za zadnjo piko), daj Lastnosti datoteke, da vidis.
no, ne vem, koliko znas anglesko ali nemsko, ampak klikni tole in raziskuj... lahko pa ti ČarovnikIzOza še naprej sugerira vsak posamezen korak, jaz ne morem, sem na uro.
PP 2007 še ne zna tega predvajat, zato imaš probleme. Boš moral ndgradit vsaj na 2010 verzijo. A nimate na šoli zastonj teh zadev? Potem nadgradi na zadnjo verzijo.
ok, potem pa primerjajmo povprecnega odraslega. koliko bi jih znalo? in se 1x, google zna uporabit vsak ampak jaz ne vidim smisla da formulo oz izpeljvo prepises iz iterneta. kaj se s tem naucis? razmisljanja in sposobnosti resevanja problemov zagotovo ne (caprav si ga mogoce v tistem trenutku resil).
WizzardOfOZ je izjavil:
PP 2007 še ne zna tega predvajat, zato imaš probleme. Boš moral ndgradit vsaj na 2010 verzijo. A nimate na šoli zastonj teh zadev? Potem nadgradi na zadnjo verzijo.
Ne, nimam te možnosti. Je plačljiva samo zadnja verzija ali tudi starejše, vključno z 2010?
Vse so plačljive, razen če jih imaš zastonj od šole.
To je problem današnjih generacij. Nihče ne zna več nič izpeljat, ker vsak pogleda samo na net.
Veš kako bi bilo zanimivo, če bi za en mesec zmanjkalo elektrike in bi bilo treba vse na roke računat.
ok, potem pa primerjajmo povprecnega odraslega. koliko bi jih znalo? in se 1x, google zna uporabit vsak ampak jaz ne vidim smisla da formulo oz izpeljvo prepises iz iterneta. kaj se s tem naucis? razmisljanja in sposobnosti resevanja problemov zagotovo ne (caprav si ga mogoce v tistem trenutku resil).
To je problem današnjih generacij. Nihče ne zna več nič izpeljat, ker vsak pogleda samo na net.
Veš kako bi bilo zanimivo, če bi za en mesec zmanjkalo elektrike in bi bilo treba vse na roke računat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
WizzardOfOZ je izjavil:
računanje statistike in opravljanje mature bi bilo najbrž zadnja stvar, zdaj smo povsem odvisni od elektrike, praktično v vsem (mogoče ogrevanje ponekod ne), to so katastrofične zadeve.
Raptor F16 je izjavil:
Dejansko se je pokazalo, da študentje bolj sprašujejo, če imajo možnost vprašanje spustiti v Chat Window in tudi interakcije s profesorjem je več. Namreč v živo se vsi bojijo da jih bodo ostali imeli za piflarje, kar ni niti čudno ker koliko nekega hihitanja in vzdihovanja v vrstah je bilo slišat, ko je kdorkoli karkoli vprašal, samo zato ker se enim parim frajerjem ni dalo bit na predavanju... pa iskreno povedano ne vem kaj visijo tam zraven in utrujajo ostalim, ki bi radi kaj ekstra vprašali.
Tako je, jz to vem iz praktičnih izkušenj.
Tudi profesorju je boljše, ker si lahko vzame čas če tudi on nekaj ne ve.
Neposredno spraševanje sredi predavanj enostavno ni najbolj učinkovita metoda.
Digitalno ali ne. Tudi leta 1920 je bila ista težava.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
secops ::
gtflo koliko formul bi znal ti izpeljati v osnovni srednji soli BREZ da ti kdo prej pokaze izpeljavo? verjamem da se zdaj nebi znal za recimo vsoto geometrijskega zaporedja, ali pa adicijske izreke, pitagorov izrek,... pa so to zelo osnovne formule. da ne omenjam dokaza ene take za srednjo solo (uporabo) zelo osnovne stvari da dolocen integral vraca ploscino. ce nekdo na internetu najde obstojeco resitev si naucil nic razen uporabljati google (kar pa vecina ze itak zna). ce ze kaj, bi blo treba vzeti kalkulatorje da do resitve prides z razmisljanjem in ne nekim brezglavim poskusanjem oz nauciti ljudi da sama gola stevilka nima veze ampak je pomembna pravilnost nacina iskanja resitve
A ne hodis ti na FMF? Malo več se pričakuje...
Facebook dev ::
Zato pa ima FMF prehodnost na na smereh Matematika in Finančna matematika manj kot 20%. Najbrž ker postanejo te stvari kar zahtevne. In nevem na kakšen način, bi ti od srednješolcev zahteval, da razumejo izpeljave formul, dokazov izrekov itd.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.
secops ::
Facebook dev je izjavil:
Zato pa ima FMF prehodnost na na smereh Matematika in Finančna matematika manj kot 20%. Najbrž ker postanejo te stvari kar zahtevne. In nevem na kakšen način, bi ti od srednješolcev zahteval, da razumejo izpeljave formul, dokazov izrekov itd.
Če se ne motim smo imeli mi na maturi tudi nekaj izpeljav, mislim, da na ustnem delu.
Facebook dev ::
Najtezje kar je bilo, je bila izpeljava formule formule za ploščino trikotnika in pa dokaz, da je koren(2) iracionalno število.
Imaš pa tu vprašanja:
https://dijaski.net/gradivo/mat_mtp_ust...
Imaš pa tu vprašanja:
https://dijaski.net/gradivo/mat_mtp_ust...
If you can't handle me at my worst,
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Facebook dev ()
secops govoril sem za stvari ki se uporabljajo v srednji soli ampak jih ni treba znati izpeljati v srednji soli in jhi verjetno marsikdo starejsi ne zna. in ja, na fmf se naucimo dosti dosti vec
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pravilno resena naloga tockovana z 0 tockami (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 12418 (9328) | prenasalec |
» | Papir in tabla ali računalnik? Raje svinčnik in kredaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 10655 (7992) | antonija |
» | Kako izračunati polmer krožnice ki oriše kote pentagona?Oddelek: Šola | 1080 (901) | Aston_11 |
» | 6 nalog za fiziko ... prosim pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 12302 (9997) | lebdim |
» | FRI (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šola | 48408 (35928) | awy |