Forum » Loža » Omejevanje svobode in družbene posledice COVID-19
Omejevanje svobode in družbene posledice COVID-19
Temo vidijo: vsi

Konlov ::
Problematika glede meje zaključena. Emigrantov ni in ni. EU okužena z korona virusom in so obrnili. Lahko pričnete kakšno drugo tematiko. Bolj primerno razmeram...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Konlov ()

FTad ::
A bi morali? Je to stalna praksa?
Po mojih izkušnjah ja, sicer imam izkušnje samo s prometnimi prekrški ampak nikoli mi niso vzeli naslova in prišli kasneje na dom opraviti zapisnik.
In kaj je fora teh križcev ?
Če ugibam, mogoče protest (pretiranih) ukrepov, protest prepovedi obiska drugih občin, oblika izražanja, kaj jaz vem.
Heh, meni je tisto bolj delovalo tako, da je razdalja med vsakim krizcem cca 1.5m, da ko pridejo protestirati, da imajo varnostno razdaljo in jim ne morejo težiti, da se zbirajo prevec na kupu :)

nurmaln ::
A bi morali? Je to stalna praksa?
Po mojih izkušnjah ja, sicer imam izkušnje samo s prometnimi prekrški ampak nikoli mi niso vzeli naslova in prišli kasneje na dom opraviti zapisnik.
Res iščete probleme tam kjer jih ni.
Tam je v okolici več objektov, ki imajo 24/7 varovanje policije. Čisto možno, da so bili tisti policisti na kraju dejanja iz Centra za zaščito in varovanje, kar pomeni, da se ne ukvarjajo z obravnavo prekrškov in kaznivih dejanj. Seveda pa če vidijo prekršek, pa je normalno da osebo ustavijo, popišejo, kasneje dajo pa primer v reševanje policistom iz PP Ljubljana Center. In ti iz PP Center so potem zadevo prevzeli v reševanje in prišli opravit razgovor, preden predajo stvari prekrškovnem organu.
Ampak ja, tako kot je že nekdo pred mano omenil, čisto običajni policijski postopki, glede katerih se pred pol leta nihče ne bi spraševal, so v času vlade JJ takoj "zastraševanje" in "izvajanje represije".
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

[Michael] ::
Heh, meni je tisto bolj delovalo tako, da je razdalja med vsakim krizcem cca 1.5m, da ko pridejo protestirati, da imajo varnostno razdaljo in jim ne morejo težiti, da se zbirajo prevec na kupu :)
Zgleda res tako, tvoja razlaga je bolj smiselna.
Ampak ja, tako kot je že nekdo pred mano omenil, čisto običajni policijski postopki, glede katerih se pred pol leta nihče ne bi spraševal, so v času vlade JJ takoj "zastraševanje" in "izvajanje represije".
Hvala za obrazložitev in ja se strinjam, vsaj za sebe lahko rečem, da sem bolj pristranski kot običajno zaradi trenutne situacije (pandemija, ukrepi in desna vlada).
Mislim, da rabim odklop od neta vsaj za kak dan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [Michael] ()

poweroff ::
Skratka, policija ima čas opravljati take neumne naloge, torej jih ni premalo. Torej ne rabimo mejnih policistov potegnit v notranjost države- Torej ne rabimo vojske s policijskimi pooblastili na meji.
Vse kul.
Vse kul.

sudo poweroff

Skratka, policija ima čas opravljati take neumne naloge, torej jih ni premalo.
Vprašanje če so to neumne naloge. Broken windows theory pa to.
Torej ne rabimo mejnih policistov potegnit v notranjost države-
Policija je tako ali tako kadrovsko podhranjena, tako da bi bilo v vsakem primeru bolje imeti kaj več policistov v notranjosti, kot jih imamo. Če se jih lahko povleče iz meje je tudi to ok.
Torej ne rabimo vojske s policijskimi pooblastili na meji. Vse kul.
Odvisno od tega kaj se dogaja na meji. Če je podobna situacija kot lani, potem ne rabimo, če je 100% skok prehodov potem rabimo.

louser ::
Lepo te prosim, koščki "duct tape-a" nalepljeni na betonsko javno površino pomenijo uničenje le te?
Mogoče imaš prav, ampak zame obisk policistov na domu brez sodnega naloga ali nekega tehtnega razloga ni dobronamerno opozorilo.
Bi pa bilo dobronamerno opozorilo, če bi ga dobili pri dejanju in ga opozorili, da je v prekršku. Je razlika ane, kje te policaj opozarja?
Se pa sprašujem kako so policisti vedeli kdo je lepil to po tleh in kako so prišli do njegovega naslova?
Zgodba ima zagotovo luknje upam, da bo pride ven širša zgodba, mogoče tudi iz drugih virov.
Katero zakonsko (ali ustavno) normo točno, sta konkretno kršila policista?
Ali je to malo na pamet in po občutku, ker nam nekaj ni všeč, ali pa gre res za poseg, ki presega zakonske okvire in se na to opozarja.
(oboje presojajte v okviru trenutne situacije - izrednih razmer zaradi pandemije)
"Ali mi je odvzeta prostost? Če ne, lep dan in nasvidenje. "

jernejl ::

Slopek ::
V policijskem postopku moraš sodelovati. Pri "nasvidenje" se zna zadeva zakomplicirati, če je policist mnenja, da postopek ni zaključen.
ja a ni to normalno? a ko ti v trgovini reže salamo, ji vmes rečeš nasvidenje? med zdravniškim pregledom rečeš nasvidenje? primerjava ni na mestu, a vseeno...sej nismo budale no...policaji pa prav tako ne.

nekikr ::
Nekateri so budale, ampak na srečo le na forumu. Brez skrbi, če bi louserja obiskal gospod miličnik bi dal gate dol pred njim.

SG_101 ::
Imam vprasanje glede teh novih ukrepov iz koronapaketa 1. Zakaj so iz vseh ukrepov, financiranje za cakajoce, krizni dodatek ipd. izvzete finančne in zavarovalniške dejavnosti? Tega v medijih nikjer ni zaslediti oz. tega nikjer nihce javno ne omenja.
Zanima me razlog, ker ga nikjer nisem zasledil.
Vir: https://www.gov.si/assets/organi-v-sest...
Zanima me razlog, ker ga nikjer nisem zasledil.
Vir: https://www.gov.si/assets/organi-v-sest...

V policijskem postopku moraš sodelovati. Pri "nasvidenje" se zna zadeva zakomplicirati, če je policist mnenja, da postopek ni zaključen.
Ga pa povprašaš. Lahko sodeluješ, ne rabiš pa zoper sebe pričati.
Zoki je dejal: Na to vprašanje ne bom odgovoril zaradi tega in onega člena.
Lahko pa te vpraša, kako je vreme in mu lepo odgovoriš.
Pa še kaki komentar in pritožbk njegovemu nadrejenemu napišeš, ker ima neumnega zaposlenega.
Nekateri so budale, ampak na srečo le na forumu. Brez skrbi, če bi louserja obiskal gospod miličnik bi dal gate dol pred njim.
Me je že in je samo povprašal, če lahko vstopi v stanovanje.
Odgovor ne mu je zadostoval.
V drugem primeru, ko njemu odgovor ne ni zadostoval, je ta odgovor zadostoval njegovemu nadrejenemu.
Enkrat ko je šla zadeva na sodišče, ker je policist pisal več kot je bilo resničnega, je pa beseda zadostovala sodniku.
A sem vam že povedal, da sem po novem kao gozdar in te omejitve gibanja ne veljajo zame?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: louser ()

MrStein ::
Vprašanje ni ali "moraš sodelovati", ampak "lai lahko kar greš".
In odgovor je... odvisno. Če policist meni, da ne, potem ne.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

nekikr ::
Me je že in je samo povprašal, če lahko vstopi v stanovanje.
Odgovor ne mu je zadostoval.
V drugem primeru, ko njemu odgovor ne ni zadostoval, je ta odgovor zadostoval njegovemu nadrejenemu.
Enkrat ko je šla zadeva na sodišče, ker je policist pisal več kot je bilo resničnega, je pa beseda zadostovala sodniku.
V tretjem primeru si ga pa kar na gobec. V četrtem si ga pa privezal za avto in ga vlekel čez vas, da bo ostalim v poduk. V petem bi najbrž naredil še kaj hujšega, ampak...jebena budilka. Ne nakladaj. Miličniki ne trkajo na random vrata in sprašujejo, če gredo lahko naprej na čaj. In to večkrat ;)

vostok_1 ::
Jureflux je o temu govoril:
https://www.ibtimes.com/what-pan-europe...
Kdo zna kaj več o temu? Matthai?
Bo to obvezno?
Bo to neobvezno v smilsu:
"Ni obvezno, ampak če želiš vstopit v občinsko stavbo/trgovino/itd. se moraš tagat"
Baje je GDPR compliant, tako da zagotovo ni možnosti zlorabe, nepravilnega delovanja, legalnega vohunjenja itd.
Garantira chairman EU.
https://www.ibtimes.com/what-pan-europe...
n initiative got underway Wednesday in Europe to launch an app that will help health professionals track the spread of coronavirus. The initiative, known as Pan-European Privacy Preserving Proximity Tracing (PEPP-PT), will utilized smartphone data to track people who have interacted with confirmed COVID-19 patients.
Kdo zna kaj več o temu? Matthai?
Bo to obvezno?
Bo to neobvezno v smilsu:
"Ni obvezno, ampak če želiš vstopit v občinsko stavbo/trgovino/itd. se moraš tagat"
Baje je GDPR compliant, tako da zagotovo ni možnosti zlorabe, nepravilnega delovanja, legalnega vohunjenja itd.
Garantira chairman EU.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()

https://www.insideprivacy.com/covid-19/...
It's well tested, tko da kot rečeno ni razloga za skrb.
Državne obveščevalne..err...i mean...data security agencije bodo lahko samovoljno ocenile skladnost appov.
Kot navaja citat, ni razloga za skrb, ker bo vse tipi topi, kot se šika. In v pravih rokah seveda.
The PEPP-PT project has published a manifesto explaining its intention to create "well-tested proximity tracking technologies" that national authorities can use to create their own COVID-19 apps. According to the manifesto, these technologies ensure "secure data anonymization" and "cross border interoperability".
It's well tested, tko da kot rečeno ni razloga za skrb.
Državne obveščevalne..err...i mean...data security agencije bodo lahko samovoljno ocenile skladnost appov.
The PEPP-PT website states that national cyber security agencies and national data protection agencies will assess the apps that are created using the code released by the PEPP-PT.
By contrast, regulators appear far more skeptical that private-sector bodies should be deploying and using such apps or websites.
Kot navaja citat, ni razloga za skrb, ker bo vse tipi topi, kot se šika. In v pravih rokah seveda.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…

https://www.reuters.com/article/us-heal...
Reuters pravi, da bodo lahko samo trusted authorities imele dostop do databaz:
Yep. Still all is good. No worries.
Za manj entuzjaste nad smartphoni bo dovolj bluetooth enabled zapestnica.
Armband-ov je zgleda zmanjkalo.
Reuters pravi, da bodo lahko samo trusted authorities imele dostop do databaz:
Only local health authorities, deemed 'trusted' persons, could download data so they can notify people at risk of infection and tell them to go into isolation.
Yep. Still all is good. No worries.
Za manj entuzjaste nad smartphoni bo dovolj bluetooth enabled zapestnica.
Those without smartphones could wear Bluetooth-enabled armbands.
Armband-ov je zgleda zmanjkalo.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…

vilicarist ::
Niso normalni. Dnevnih primerov enako oz. celo v upadu, velik del novih je iz DSO, Kacin in Beovičeva pa jamrata na ni OK? Resno?
Odlično nam gre, tudi glede na hospitalizirane in kritične, a oni jamrajo in kritizirajo!
Odlično nam gre, tudi glede na hospitalizirane in kritične, a oni jamrajo in kritizirajo!
bmw = brings me women

Definitivno ne gre za zaroto. Bill nam je to že 2015 napovedal.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.

Čisto nič ni odvisno.
Sta dve mnenji, moje je, da v kolikor nima škifeljc pravne podlage, ga odjebeš. Utrpiš možnost Plave jeze in fašeš UPN prepotentneža. Greš na sodišče in tam Plave zabiješ dol.
Lakotnik pravi, da ubogaj policaja, četudi ravna nezakonito in ga nato na sodišču zabijaj dol.
Do sedaj mi je uspelo, po mojem mnenju. Ne izključuje oziroma se v prihodnosti bolj nagibam h Lakotnikovem mnenju.
Zgodovina sprememb…

No ja, če Jajo drek Mašina in njegov paket drekačev sprejmejo nove ukrepe proti svobodi ljudstva, najebemo vsi.

Čisto nič ni odvisno.
Sta dve mnenji, moje je, da v kolikor nima škifeljc pravne podlage, ga odjebeš. Utrpiš možnost Plave jeze in fašeš UPN prepotentneža. Greš na sodišče in tam Plave zabiješ dol.
Lakotnik pravi, da ubogaj policaja, četudi ravna nezakonito in ga nato na sodišču zabijaj dol.
Do sedaj mi je uspelo, po mojem mnenju. Ne izključuje oziroma se v prihodnosti bolj nagibam h Lakotnikovem mnenju.
Torej če me naslednjič ustavi recimo za alkotest, le... citiram:
Ja, zveni lepo.
Motiti se je človeško.

Mainstream mediji:
https://www.dailymail.co.uk/news/articl...
PS. If it's good enough for MI6, it's good enough for me.
Did coronavirus originate in Chinese government laboratory? Scientists believe killer disease may have begun in research facility 300 yards from Wuhan wet fish market
Beijing-sponsored South China University of Technology concludes that 'the killer coronavirus probably originated from a laboratory in Wuhan'
Did coronavirus leak from a research lab in Wuhan? Startling new theory is 'no longer being discounted' amid claims staff 'got infected after being sprayed with blood'
The idea is 'no longer being discounted,' according to Government sources
The member of Cobra, which receives detailed classified briefings from the security services, said: 'There is a credible alternative view [to the zoonotic theory] based on the nature of the virus. Perhaps it is no coincidence that there is that laboratory in Wuhan. It is not discounted.'
PS. If it's good enough for MI6, it's good enough for me.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…

PS. Preden me obtožite rumenega tiska: https://www.washingtonpost.com/gdpr-con... (sicer je zame WP fejk news, ampak vam tekne, tk da...enjoy)
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.

Čisto nič ni odvisno.
Torej če me naslednjič ustavi recimo za alkotest, le... citiram:
Ja, zveni lepo.
Ti si polpismen. Alkotest ne smeš zavrniti, lahko se pa ne strinjaš z njega rezultatom.

Ti si polpismen. Alkotest ne smeš zavrniti, lahko se pa ne strinjaš z njega rezultatom.
Ti pa bluziš o stvareh o katerih nimaš pojma. Alkotest seveda lahko zavrneš.

Machete ::
Avstralski Daily Telegraph, sedi 5.
https://www.dailytelegraph.com.au/blogs...
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

WizzardOfOZ je izjavil:
Lahko zavrneš alkotest, ampak to se potem šteje, kot da si napihal.
Ne samo to, posledice so take kot če napihaš maksimum.

Avstralski Daily Telegraph, sedi 5.
To pa je članek spisan povsem po mojem okusu.
I like it.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.

LeQuack ::
Še ena zanimiva primerjava s Švedsko. Slovencu smo skoraj pri dnu, Švedi na vrhu.
Se pravi koliko zdravih let imaš v povprečju, preden zboliš za rakom in podobno. Na Švedskem skoraj 20 let dlje ostaneš zdrav!
Zanimivo bi bilo vedeti zakaj te razlike, ali je to kvaliteta zdravstva ali smo samo tako genetsko slabi?
Se pravi koliko zdravih let imaš v povprečju, preden zboliš za rakom in podobno. Na Švedskem skoraj 20 let dlje ostaneš zdrav!
Zanimivo bi bilo vedeti zakaj te razlike, ali je to kvaliteta zdravstva ali smo samo tako genetsko slabi?
Quack !

Utk ::
Predvsem smo glumci. Pri nas se delajo bolne, da ne bi rabli delat, gor se delajo zdravi, da lahko delajo.

Slovenija je ena najbolj zagiftanih državic, ampak tega ne slišimo veliko, ker se radi predstavljamo za nek zelen otoček, kar pa nismo! (Celje, Zagorje, radon, Mežiška dolina, Idrija včasih, TEŠ!!, kurjenje iverice in vsega kar niso drva 24/7 pozimi, veliko alkota, veliko mesa. raj dizlov itd..)

jukoz ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Od kje vam pa to? Na odvzem krvi greš in je to to.

WizzardOfOZ ::
Slovenija je ena najbolj zagiftanih državic, ampak tega ne slišimo veliko, ker se radi predstavljamo za nek zelen otoček, kar pa nismo! (Celje, Zagorje, radon, Mežiška dolina, Idrija včasih, TEŠ!!, kurjenje iverice in vsega kar niso drva 24/7 pozimi, veliko alkota, veliko mesa. raj dizlov itd..)
Vem, da je bilo nekaj let nazaj kakršnokoli kurjenje iverce (vsaj tiste s poreklom iz kitajske) strogo prepovedano. Med gorenjem se je iz kitajske iverke sproščalo preveč klora.
WizzardOfOZ je izjavil:
Zakaj? Ni potrebe. Ker si s tem, ko si zavrnil alkotest, že potrdil, da si maksimalno pijan.
Lahko pa namesto "pihanja" zaprosiš za oduzem krvi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

Še vedno je prepovedano, ker gre za odpadek. In če bi bil problem le klor in če bi bila problem le kitajska iverica..

WizzardOfOZ je izjavil:
Samo če se ne strinjaš z rezultatom alkotesta.
Če zavrneš alkotest, gre izpit in nimaš možnosti odvzema krvi.
WizzardOfOZ je izjavil:
Vem, da je bilo nekaj let nazaj kakršnokoli kurjenje iverce (vsaj tiste s poreklom iz kitajske) strogo prepovedano. Med gorenjem se je iz kitajske iverke sproščalo preveč klora.
WizzardOfOZ je izjavil:
Zakaj? Ni potrebe. Ker si s tem, ko si zavrnil alkotest, že potrdil, da si maksimalno pijan.
Lahko pa namesto "pihanja" zaprosiš za oduzem krvi.
Kavč profesor, beri moj post. Alkotest opraviš, a ga ne podpišeš. Šele nato sledi odvzem krvi.
Zgodovina sprememb…

PreviousUser ::
In the meantime:
https://www.rtvslo.si/slovenija/spremem...
Ne vem, zakaj je to tako nujno sprejemati, verjetno za obdobje po epidemiji, ko bi hoteli izpodbijati določene odloke in zakone, sprejete med epidemijo.
Ne vem, zakaj je to tako nujno sprejemati, verjetno za obdobje po epidemiji, ko bi hoteli izpodbijati določene odloke in zakone, sprejete med epidemijo.

WizzardOfOZ je izjavil:
(1) Policist pridrži voznika motornega vozila:
2. ki odkloni preizkus s sredstvi ali napravami za ugotavljanje alkohola ali strokovni pregled,
Torej nikakor ne moreš "odkorakati". (no, lahko, samo potem te bodo lovili)
PreviousUser je izjavil:
In the meantime:
Lepo piše v članku. Namenjeno točno današnji situaciji. Izpodbijalo pa se bo lahko vedno.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

WizzardOfOZ je izjavil:
Vem, da je bilo nekaj let nazaj kakršnokoli kurjenje iverce (vsaj tiste s poreklom iz kitajske) strogo prepovedano.
Če ni policaja v bližini, ni nič prepovedano. A si nov v Sloveniji?
Še ena zanimiva primerjava s Švedsko. Slovencu smo skoraj pri dnu, Švedi na vrhu.
Na vrhu: Malta, Bolgarija ???
Ampak ampak, če pa imamo najnižjo umljivost otrok! Pa javno zdravstvo! Pardon, najboljše zdravstvo!
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…

vilicarist ::
PreviousUser je izjavil:
In the meantime:
zato da lahko nekater trenutne ukrepe podaljšajo za nedoločen čas, naredit pa ne boš mogel nič, ne referenduma, ne protestov, ne objavljat na internetu česa proti.. nič
bmw = brings me women

Lepo piše da ne, aja, si te sorte uporabnik....
Motiti se je človeško.

Zanimivo, da se teoretiki zarot niste obesili na "uspavanje" targetiranih.
(če pa ste, moderatorji pa so brisali, čestitke)
Tole: " jih bo treba dati v umetno komo, oni pa se ne počutijo tako bolne"
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...
(če pa ste, moderatorji pa so brisali, čestitke)
Tole: " jih bo treba dati v umetno komo, oni pa se ne počutijo tako bolne"
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…

sbawe64 ::
V umetno komo (UK) se ponavadi dajejo bolniki s poškodbami glave, zateklimi možgani.
Zakaj bi UK pomagala tudi pri covid-19 pacientih je dobro vprašanje.

Okapi ::
V umetno komo (UK) se ponavadi dajejo bolniki s poškodbami glave, zateklimi možgani.
Če morajo bolnika intubirati, da mu z ventilatorjem pošiljajo zrak v pljuča, mora biti v umentni komi. Ali po domače povedano uspavan.

hr_natakar ::
A se komu zdi, da je danasnja pandemija podobna tisti zgodbi cesarjeva nova oblacila? Ce kdo kaj pove proti je brisan. Kitajski uradni podatki so osnova in temelj zacetka pandemije. Koliko so kitajski podatki verodostojni, verjetno 100% ce jih WHO povzema in prek WHO cel svet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napoved COVID dogajanja za 3 tedne (4.5-24.5) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 25714 (15972) | WizzardOfOZ |
⊘ | Protiustavnost ukrepov vlade (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 47768 (43726) | Smrekar1 |
⊘ | Statistika in COVID-19 (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Loža | 145620 (118630) | BigWhale |
⊘ | Trajanje kvarantene - napoved (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 51626 (36413) | AndrejO |