Forum » Pomoč in nasveti » Problem z osveževalno frekvenco
Problem z osveževalno frekvenco
Tattoo- ::
Imam nekaj vprašanj in upam, da mi boste hoteli/znali pomagati
Naša mati se je vseskozi pritoževala nad tem, da jo v službi bolijo oči ob delu z računalnikom ter da ji monitor neprestano 'migeta'. In ko sem zadnjič bil pri njej sem opazil, da je max. osveževalna vertikalna frekvenca ki se jo da nastaviti 60Hz - kar pa je odločno premalo in sedaj razumem, od kje njeno migetanje monitorja. Monitor pa je Samsungov 17'' trinitron, za katerega vem, da podpira frekvence krepko čez 85Hz. Ali je potem za tako nizko osveževalno frekvenco kriva grafična (ki pa je ena stara ATI karta - mislim da je ATI-264...ali nekaj takega) ali je frekvenca odvisna od monitorja?
Če je problem v grafični - katero novo grafično predlagate za pisarniško rabo?
Naša mati se je vseskozi pritoževala nad tem, da jo v službi bolijo oči ob delu z računalnikom ter da ji monitor neprestano 'migeta'. In ko sem zadnjič bil pri njej sem opazil, da je max. osveževalna vertikalna frekvenca ki se jo da nastaviti 60Hz - kar pa je odločno premalo in sedaj razumem, od kje njeno migetanje monitorja. Monitor pa je Samsungov 17'' trinitron, za katerega vem, da podpira frekvence krepko čez 85Hz. Ali je potem za tako nizko osveževalno frekvenco kriva grafična (ki pa je ena stara ATI karta - mislim da je ATI-264...ali nekaj takega) ali je frekvenca odvisna od monitorja?
podtalje ::
Problem je sigurno v grafični kartici.
Kolikor jaz vem, tudi zelo stare kartice podpirajo osveževanje pri 85Hz, tako
da bi se to sigurno moralo dati popravit.
Kot prvo predlagam, da pri izbiri frekvence odkljukaš "Prikaži samo frekvence, ki
jih monitor podpira" in potem izbereš 85Hz.
Če to ne gre, probaj v Display Properties->Settings->Advanced->List all modes
in tam probaj izbrati novo frekvenco.
Če pa še to ne gre, pa namesti nove driverje za grafično.
Kolikor jaz vem, tudi zelo stare kartice podpirajo osveževanje pri 85Hz, tako
da bi se to sigurno moralo dati popravit.
Kot prvo predlagam, da pri izbiri frekvence odkljukaš "Prikaži samo frekvence, ki
jih monitor podpira" in potem izbereš 85Hz.
Če to ne gre, probaj v Display Properties->Settings->Advanced->List all modes
in tam probaj izbrati novo frekvenco.
Če pa še to ne gre, pa namesti nove driverje za grafično.
boštjan ::
bilo kero za 10k,radeon 7000
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A še komu piska monitor? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5651 (3922) | Pyr0Beast |
» | osveževanje slike 100hzOddelek: Zvok in slika | 3866 (2179) | ABX |
» | Refresh rate na Radeon 7000 ???Oddelek: Programska oprema | 855 (823) | Sponka |
» | Piskanje monitorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1699 (1530) | Izi |
» | mam blem z grafo geforce 2Oddelek: Pomoč in nasveti | 1537 (1257) | FiKi7 |