» »

Refresh rate na Radeon 7000 ???

Refresh rate na Radeon 7000 ???

Sponka ::

Ziv!

Tole me je** u glavo! Sam ima nvidia kartico in ko zdajle za kolegico rihtam racunalo bi najraje zabrisal kisto skozi okno.

Ne glede na to kje nastavim da je refresh rate 75 Hz je ta se vedno 60 Hz pri 1280x1024.
Gre za celeron 1300 z Win XP SP2 + vsi popravki, nalozil sem Omega 3.8.330 skupaj z MultiRes.

Zal je monitor prikljucen na BNC in ni DDC signala, tko da je to morda krivec da je monitor sicer zaznan, a ga v Displays nastavitvah ne morem vklopiti (in zraven pise 60 Hz ...).

Nastavljal pa sem v:

* Display properties -> Settings -> Advanced -> Adapter (32bit, 1280@75Hz)
* Display properties -> Settings -> Advanced -> Monitor (refresh 75Hz)
* Display properties -> Settings -> Displays (tu nimam "vkljucenega" monitorja in ne morem nic spremenit)
* preko MultiRes, refresh rates -> 75Hz

Se kaksna ideja? Ker utripanje ubija ...

Lp,
b.

Han ::

Nastaviš na recimo 85 Hz in resetiraš mašino...

krho ::

Ne gnoj od Cantalysta je to. oz. po domače gonilniki od ATI grafike. Sem fasal poizditis 2meseca nazaj zaradi tega. ČE ne to, so pa gonilniki kar Directx izklapljali.

mislim, da mi je uspelo s temle na žalost bo potem frekvenca osveževanja ostala taka.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

kixs ::

V Advanced imas nekaj ATI-jevih podmenijev. Na enem imas nastavitve za monitor. Tu moras spremenit frekvenco oz. moras dolociti maksimalno frekvenco, ki jo ta monitor podpira. Nato bodo vse ostale nastvitve prijele.

LP

kriko1 ::

Komplikacije, s startim control panel je delalo kot je bilo potrebno, s ta novim cc pa tudi meni ni hotelo nastaviti osveževalne frekvence nad 60, pa je bil monitor pravilno zaznan.:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kriko1 ()

Sponka ::

V Advanced imas nekaj ATI-jevih podmenijev. Na enem imas nastavitve za monitor. Tu moras spremenit frekvenco oz. moras dolociti maksimalno frekvenco, ki jo ta monitor podpira. Nato bodo vse ostale nastvitve prijele.

Res je, vendar to deluje le ce je monitor zaznan in imas modro oz. zeleno obarvan znak za vklop. Jaz tega nimam, je pa nastavljena max resolucija 1600x1200 in 100Hz max refresh (gre za Samsung 959NF). Uglavnem, to *ne* dela.

krho, najlepsa hvala za link -- cim sem pognal program je zaznal nekaksno napako (native mode found in table, restart required) in po restartu je bila frekvenda brez da se kaj nastavljam 75Hz. Vseeno sem pognal se 1x in dodal 75Hz se za ostale obicajne resolucije (640, 800, 1024, 1152 ...). V Ati paneli je monitor se zdaj "izkljucen", vendar je zdaj zapisana pravilna frekvenca (in tudi monitor mi jo prikaze).

Hvala, hvala, hvala!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spreminjanje resolucije in osvezevanja

Oddelek: Pomoč in nasveti
7998 (955) keko
»

LCD dražu oči?

Oddelek: Pomoč in nasveti
342218 (1414) Azrael