Forum » Strojna oprema » polnjenje notebooka
polnjenje notebooka
bombacina ::
Oj vsem.
Zanima me ce bi mi lahko kdo povedal, da kaj ne spalim, ce se lahko notebook, ko je vzgan in gre baterija proti koncu kar priklopi na 220v omrezje ali moras prej ugasnit. A je pomembno kje prej vklopis, na notebooku ali na vticni. Potem se adsl kabelj tudi lahko vklopi ko je notebook vzgan ali ne.
Vsem haval za odg.
Zanima me ce bi mi lahko kdo povedal, da kaj ne spalim, ce se lahko notebook, ko je vzgan in gre baterija proti koncu kar priklopi na 220v omrezje ali moras prej ugasnit. A je pomembno kje prej vklopis, na notebooku ali na vticni. Potem se adsl kabelj tudi lahko vklopi ko je notebook vzgan ali ne.
Vsem haval za odg.
Cokolesnik ::
Na električno omrežje ga lahko priključiš kadarkoli. S tem se bo začelo polnenje baterije do napolnitve. Vsaka baterija ima življensko dobo (predvideno število polnenj), čeprav so baterije v prenosnih računalnikih popolnoma prilagojene na to, da se jih pač uporablja in posledično polni. Če boš imel računalnik vedno v prisotnosti električne vtičnice, ga imej vedno (četudi bo izključen) priklopljenega na el. omrežje, saj se bo baterija, potem ko bo polna, izločila iz uporabe, torej jo bo notesnik aktiviral samo pri delovanju na terenu.
Mrežni kabel (npr. za ADSL modem) nima nobene zveze z električno energijo.
Mrežni kabel (npr. za ADSL modem) nima nobene zveze z električno energijo.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Darko ::
Tukaj bi jaz imel še eno vprašanje. Ali se pri hibernaciji bakterija kaj troši? Namreč računalnik uspavam z zapiranjem pokrova in šele ko ugasne lučka (5-10sek) izklopim napajalni kabel. Naslednji dan ali čez vikend pa opazim, da je baterija praznejša za cca 2-6%.
Računalnik je Compaq EVO1005V star okoli dve leti.
LP Darko
Računalnik je Compaq EVO1005V star okoli dve leti.
LP Darko
Cokolesnik ::
S hibernacijo se računalnik popolnoma izklopi in ob naslednjem zagonu naloži stanje, ki je bilo shranjeno ob izklopu računalnika. Vsaka baterija se tudi ob mirovanju (nedelovanju) sama od sebe (počasi) prazni. Baterijo se reklamira v primeru, da njeno delovanje močno odstopa od deklariranih vrednosti.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Življenska doba baterije pri prenosniku (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7307 (5832) | link_up |
» | baterija se ne polniOddelek: Strojna oprema | 19659 (7095) | specing |
» | Microsoft: baterije niso problemOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13607 (11524) | Bor H |
» | ura zaostaja, winxpOddelek: Pomoč in nasveti | 1856 (1664) | OmegaBlue |
» | polnjenje notebookovih baterijOddelek: Strojna oprema | 847 (752) | MagElan |