» »

Ne dela. Kaj pa?

Ne dela. Kaj pa?

1
2
»

pegasus ::

starfotr je izjavil:

Stranke so pač zabite. Znajo povedat edino to, kar
opazijo
Poskusi se kdaj postaviti v vlogo UX dizajnerja. In potem premisli o svojem odnosu do strank.

sci3nc3 ::

starfotr je izjavil:

Sedaj se pa postavi v vlogo veterinarja in zdravi živali. Koga boš kaj vprašal? Lastnika živali, kako se žival kaj počuti? Ali kar žival in čakaš, da ti odgovori?

Stranke so pač zabite. Znajo povedat edino to, kar opazijo - ne dela. Potem pa rešuj.

Več niti ni treba, da ve. Probat tudi ni treba, ker ima zato servisno službo, katero plačuje. Če ne zaračunavate takih stvari in ne napišete FAQ, potem je to vaš problem.

Razumem te. Ampak žival prineseš k veterinarju in potem jo on pregleda. Ponavadi ne kličeš veterinarja in ga sprašuješ - če pa že, vsaj poveš kakšno žival imaš in kaj je z njo narobe.
Tukaj je enako, samo da je lahko stranka 80 km oddaljena od mene in mi šef ne dovoli skočit na teren, da bi pogledal kaj je narobe. Verjetno tudi stranki šef ne dovoli, da bi računalnik prinesla k meni, zato je treba težavo rešit na daljavo - in zato potrebujem informacije, tako kot veterinar, ki ga boš poklical. S tem da ti kličeš veterinarja direkto, pri meni pa je vmes poštar (tako pač je pri nas) in ne vem ali je pošto izgubil poštar ali pa jo stranka sploh ni poslala. Vem le, da do mene ne pride dovolj informacij.

Superboyy ::

sci3nc3 je izjavil:

Za vsakega, ki dela z računalnikom je email način komunikacije, na katero se mora spoznat. Ne pričakujem, da bo vedel kateri protokoli se odvijajo zadaj in kaj vse se odvija na strežniku (za to sem tu jaz), pričakujem pa, da bo vedel vsaj malo povedati, kje se ustavi.

Če začne puščat cev v službenem WCju vzameš ključ in probaš mal zategnit spoj, al se ne ukvarjaš s tem in samo pokličeš vodovodarja? In če mu niti ne znaš povedat, ali rabi samo novo spojko ali celo pipo, greš na kolena s cunjo ugotavljat iz kje teče voda?

Doma se verjetno še ukvarjaš s tem, v službi imaš pa človeka za to.

Utk ::

Verjetno pa vsaj obrneš malo pipo levo desno preden začneš kričat, da voda ne dela, potem se pa samo izkaže, da ni prišla topla voda v treh sekundah kot ponavadi. Za to ne rabiš diplome iz vodoinštalacij.

kuall ::

poweroff je izjavil:

ZAKAJ si kliknila?

Ja sem mislila, da moram.

Ne poznaš ti človeške psihe. Jaz tudi nočem koga direkt v obraz gledat, če kaže, da se bova zabila,. ker potem se bova res. Človek je tako narejen, da gre v tarćo,ki jo gleda. Znan pojav, da če preveč buljiš v drevo, v katerega se nočeš zabiti se potem ravno v to drevo zabiješ.

S tem ko si z velikimi črkami napisal KLIKAT je videla samo klikni in je kliknila.

111111111111 ::

Pri meni je bila cela panika, da ne dela certifikat v računovodstvu in da je nujno. Moral sem pridet iz dopusta, da sem potisnil kartico v reader. Računovodkinja ni hotela slišat, da bi poskusila rešiti na daljavo. Zahtevala je prisotnost, ker jo imam v pogodbi. Po tistem sva vedno vse reševala preko telefona.

matobeli ::

Tole se pa bere kot da nisi samo kartice potisnil noter.

Nisem ravno terna kar se videza tiče tako da sem bolj vtikal kable in kartice. :D

T-h-o-r ::

Karizma je precej bolj pomembna od videza
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

mzakelj ::

T-h-o-r je izjavil:

Ali dolžina karizme ... :))

T-h-o-r je izjavil:

Hja, če prideš iz dopusta kartice rihtat imaš karizmo bolj v stilu: ubil te bom. :D
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Preobremenjenost delovnega tima (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6311449 (8090) Mato989
»

Piškotki kot dimna zavesa spletne varnosti in zasebnosti

Oddelek: Novice / Zasebnost
3015149 (12719) ExtraBacon
»

Strokovnjaki za "obnovitev" omrežja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19327811 (21136) Jst
»

Locky Virus (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
8827895 (24911) Manna

Več podobnih tem