» »

Prenos sistema

Prenos sistema

bozicek ::

Simpel vprasanje
Kupil sem nov disk (120GB). Moj 40 gre pa novemu lastniku naproti. In me zanima. Nocem na novo sistema gor dajati. Ali lahko naredim dve particiji (na prejsnem sem imel tako. C:\ sistem D:\ sara) kot prej. In sedaj bi rad naredil tako. Naredim dve particiji in da bi jaz recimo samo iz C:\ na C:\novi disk presnel winse programe itd... Ali bo palilo ali bom moral na novo postavljati. Druge stvari me ne zanimajo (spili) meni je vazno, da sistem se zbudi z novega diska ce ga presnamem in da recimo v Kazza vstane vse kar je bilo v njej

Slowenc ::

Uporabi program Norton Ghost. Z njim narediš sliko te particije ki jo imaš zdaj, in jo posnameš na novi disk. Enostavno.
Skiny gate.

bozicek ::

Fuck Norton Ghost. Pravkar mi je unicil 30GB podatkov. Za kar se mi jebe ampak....AAAA 105 videospotov je hudic vzel....

ali3n ::

nardiš kopijo (klon) starga diska na nov disk, priklopiš nov disk in preveriš če vse dela, ŠELE POTEM brišeš starega...
Krivda je najverjetneje nekje med tipkovnico in monitorjem... pa brez zamere :D

Zgubljene videospote si pa zaželi za Božično darilo - vidim da maš zveze :-)))
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

OmegaBlue ::

Meu toalno isti problem..

Uporabu Acronis drive image (al neki taga). Sistem se je pobrav samo ni bil tak kot pred kloniranjem tko da sm useeno nanovo use naložu.


P.S.
ali3n napaka je med stolom in tipkvnico :D
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Slowenc ::

Bozicek: Katero verzijo Ghosta si pa uporabil? Sam še nisem imel problemov, ne z dos verzijami, ne z 2003 verzijo.

P.S.:
Problem je da se veliko napak pojavi že pred tipkovnico>:D .
Skiny gate.

bozicek ::

Eh kaj se je zgodilo:
Ghost je ne vem kera verzija. Dobil sem ga zraven plate (EP-8RDA3+). Deluje v DOSu.
No jaz grem v DOS. Zalaufam Ghost in naredim image c: particije. In hec. Na 40GB imam tri particije na 120GB sem pa naredil dve. Me povprasa kam naj sedaj dam sliko te particije. In avtomatsko jaz sklocnem F: Zakaj? Ker sta na hitri pogled bila F: in I: iste velikosti. Razlika je bila samo v eni nuli (3GB proti 33GB). No stvar se niti ni dobro zalaufala, ko jaz to opazim. Ne pali ESC ni nikjer CANCEL. Zato jaz sprozim tri prsti pozdrav z upanjem, da ni se nic naredil hudega. Ampak je bilo ze prepozno. Podatki so sli. V winsih je bilo naenkrat zasedenih samo 30MB ostalo se je izgubilo. Recovery in pa Check disk nista nicesar resila. Tako da...

NENENENE: Napaka se je odkrila. Nastala je nekje med roko, usti in ta 7 pirom>:D

Spajky ::

Nič nisi povedal, katere winse imaš in kateri file system, od tega, če ne uporabljaš Ghosta ali podobnega programa, da bi dobil lahko tudi kak drugi nasvet...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

bozicek ::

OK Spajky: Imam Win XP pro na katerih je FAT32 sistem. Imam tri particije . C:\ Sistem 4.1GB, D:\SWAP 500MB, E:\ Razno 33GB. Na novem disku sta dve particiji. F:\ ima 3GB FAT32, G:\105GB NTFS. Prvi disk je primary, drugi disk je primary slave.
Nikoli prej nisem uporabljal GHOST, Norton Recovery, v winsih so vsi razni recovery in pa restore izklopljeni.

Slowenc ::

Bozicek:
Kolikor jaz razumem tvoj predzadnji post, si ti sliko sistema posnel direktno na novi disk. Malo narobe si predstavljaš kako deluje Ghost. On ti naredi sliko neke particije,jo shraniš na lokalni disk, ni važno kam, sam tja ne kamor jo boš potem odpakiral, nato pa moraš to sliko odpakirat na željeno lokacijo (particijo), v tvojem primeru na novi disk.
Tukaj vmes nekje pride do izraza tistih tvojih 7 pirov.
MOj nasvet: uporabi Norton Ghost 2003. Sej se ne razlikuje, ali pač, veliko od DOS verzij. Je bolj user frendli. Imaš opcijo kjer delaš vse s čarovnikom. Ko pa vse to narediš, te pa itak pošlje v DOS, ker druzga itak nimaš takrat na voljo.
Pa še en nasvet. Preberi si navodila za uporabo. Meni je pomagalo.
Skiny gate.

Spajky ::

Evo ti ena ideja: http://www.xxcopy.com/xxcopy/ Freeware /CLONE switch; dela iz winsov, preglej si dokumentacijo programa tudi; mislim, da je to vse kar rabiš (seveda ti mora biti tisti drugi disk bootable in active, ko ga boš zamenjal po kopiranju s prvim. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

bozicek ::

Dobil sem Norton Ghost 2003 in uspesno naredil. Ampak...
Nisem vzel BACKUP(backup your computer to a Ghost image file), ampak CLONE(clone a disk or partition to another disk or partition). Zakaj? Ker po opisu v oklepajih in help filetu sodec bi bil clone ta prava stvar zame (prenos sistema iz starega diska na novi disk, da mi ga ne bi bilo na novo postavljati). Grem po korakih. Izberes SOURCE disk ter DESTINATIN. Na naslednji strani me opozori za mis in tiskalnik, ki sta na USB in pove, da bom mogel na novo driverje dati. Next, next kjer govori, da bo stvar resetirala itd....No zacne delati svojo stvar.
Ampak, ko sem star disk izklopil ter dal novega kot primarnega mi napise da ni sistema, ampak pod winsi se je lepo videlo, da mi je naredil na tisti particiji clon mojega particije.
Bom sprobal se z Backup.

XXXCopy pa mi zacuda ne deluje...

P.S.: Malce mimo ideja...120 disk ima crki F in I. Saj, ko jaz izklopim ta star disk in vklopim samo novega se crki spremenita...Pa cetudi se ne, saj pri boot ni vazno na kateri particiji imas sistem(WinXP). Naslo bi ga tudi ce je na I:\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenos podatkov iz enega na drug trdi disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
81972 (1834) Mitch
»

kako prenesti celotno vsebino diska na nov disk?

Oddelek: Programska oprema
133870 (3584) BigWhale
»

Premestitev Linux sistema

Oddelek: Operacijski sistemi
111326 (1129) Highlander
»

Kopiranje diska

Oddelek: Programska oprema
302403 (2017) Preseren
»

Po kloniralnju diska javi PRESS ANY KEY TO REBOOT...

Oddelek: Pomoč in nasveti
191210 (995) MEDENA

Več podobnih tem