Forum » Strojna oprema » kako optimalno razdelit particije?
kako optimalno razdelit particije?
robinzon ::
Imam 40GB disk. Zanima me kako naj optimalno razdelim disk. Rad bi imel tri particije, na eni windows na eni linux, pa se eno.
A tista prva ki bo windowsova mora bit kao najvecja sem slisal?
A tista prva ki bo windowsova mora bit kao najvecja sem slisal?
DMouse ::
Koliko pa misliš inštalirat programja v Windowsih in Linuxu? Nameravaš uporabljati hibernation v windowsih, ali pa system restore? Koliko rama imaš? Odgovori na ta vprašanja pa ti bomo poskusili svetovati
Roadkill ::
Za winse je 5gb čist dost... sej so sami winsi (2k) okol giga, ko se rahlo zabašejo s service packi in podobnim, potem je pa še programje. Razen če misliš kake res zavaljene programe nalagat...
robinzon ::
512mb rama, system restore nebom uporabljal, v windowsih precej programov, v linuxu bolj osnovne zadeve, da se spoznam z njimi
Pol ti jest priporočam takole: 6-10 GB za win (odvisno kolk velike programe imaš v mislih), za linux 2-3 Gb, linux swap 512 MB maksimalno, vse ostalo za podatke.
> da se spoznam z njimi
Pismo, tole se pa širi kot kuga. Sicer nisem še nikoli težil, če je kdo uporabljal linux v množini, ampak kar je preveč je pa preveč . Linux, Linuxa, Linuxu, Linux, o Linuxu, z Linuxom!!! Zdej pa vsi tole ponavljajte en teden minimalno
Dodatek: zdej sem opazil da si pravilno sklanjal, ampak opozorilo naj pa kar ostane, upam da bo komu koristilo
Pismo, tole se pa širi kot kuga. Sicer nisem še nikoli težil, če je kdo uporabljal linux v množini, ampak kar je preveč je pa preveč . Linux, Linuxa, Linuxu, Linux, o Linuxu, z Linuxom!!! Zdej pa vsi tole ponavljajte en teden minimalno
Dodatek: zdej sem opazil da si pravilno sklanjal, ampak opozorilo naj pa kar ostane, upam da bo komu koristilo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DMouse ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako pohitriti star računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 5167 (4055) | technolog |
» | Windows 8.1 za kar 70 odstotkov cenejši (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 25970 (18200) | Jst |
» | Naslednik Viste že 2009? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 14836 (9491) | Kenpachi |
» | Mandriva Linux 2007 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13122 (9157) | madviper |
» | Čemu sploh še MicrosoftOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2112 (2112) | necromncr |