» »

kako optimalno razdelit particije?

kako optimalno razdelit particije?

robinzon ::

Imam 40GB disk. Zanima me kako naj optimalno razdelim disk. Rad bi imel tri particije, na eni windows na eni linux, pa se eno.

A tista prva ki bo windowsova mora bit kao najvecja sem slisal?

DMouse ::

Koliko pa misliš inštalirat programja v Windowsih in Linuxu? Nameravaš uporabljati hibernation v windowsih, ali pa system restore? Koliko rama imaš? Odgovori na ta vprašanja pa ti bomo poskusili svetovati :)

Roadkill ::

Za winse je 5gb čist dost... sej so sami winsi (2k) okol giga, ko se rahlo zabašejo s service packi in podobnim, potem je pa še programje. Razen če misliš kake res zavaljene programe nalagat...

robinzon ::

512mb rama, system restore nebom uporabljal, v windowsih precej programov, v linuxu bolj osnovne zadeve, da se spoznam z njimi

Pol ti jest priporočam takole: 6-10 GB za win (odvisno kolk velike programe imaš v mislih), za linux 2-3 Gb, linux swap 512 MB maksimalno, vse ostalo za podatke.

> da se spoznam z njimi
Pismo, tole se pa širi kot kuga. Sicer nisem še nikoli težil, če je kdo uporabljal linux v množini, ampak kar je preveč je pa preveč ;(. Linux, Linuxa, Linuxu, Linux, o Linuxu, z Linuxom!!! Zdej pa vsi tole ponavljajte en teden minimalno >:D

Dodatek: zdej sem opazil da si pravilno sklanjal, ampak opozorilo naj pa kar ostane, upam da bo komu koristilo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DMouse ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pohitriti star računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
325167 (4055) technolog
»

Windows 8.1 za kar 70 odstotkov cenejši (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
7525970 (18200) Jst
»

Naslednik Viste že 2009? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
18414836 (9491) Kenpachi
»

Mandriva Linux 2007 (strani: 1 2 3 )

10213122 (9157) madviper
»

Čemu sploh še Microsoft

322112 (2112) necromncr

Več podobnih tem