Forum » Omrežja in internet » Napake na VDSL/ADSL2+ liniji
Napake na VDSL/ADSL2+ liniji
DePalmo ::
Nekje tri tedne nazaj se mi je začelo dogajat da internet preko VDSLja (oz. kot piše v modemu, ADSL2+) ne deluje pravilno. Začel sem opazovati napake ki jih beleži modem in se zadeva samo stopnjuje. Danes naprimer smo imeli konkretno nevihto in smo bili brez elektrike, ko je le-ta prišla nazaj se je modem povezal hitreje ampak beleži občutno več napak kot prej. Osebno sumim da so te napake krive za počasen internet in tudi za počasno odzivanje strani. Ampak ker nisem tehnik in ni to moja stroka, me zanima vaše mnenje o tem. Kaj pomenijo te napake sem že bral na internetu, ampak je isto kot če bi šel brat kitajščino.
Ponudnik interneta seveda trdi da bi te napake opazil samo če bi imel IPTV, ampak ga nimam, imam samo internetni priključek in nič drugega, niti navadnega telefona. OK, linija je, ampak ni v uporabi ker imamo vsi mobitele.
Naj povdarim da se na naši strani konfiguracija ni spremenila, še vedno se povezujejo iste naprave z istimi OSi kot pred pol leta. Windowsi so tudi posodobljeni in vsi imajo nameščen Malwarebytes, tako da opcijo virusov izključujem.
Posnetek zaslona iz modema:
Ponudnik interneta seveda trdi da bi te napake opazil samo če bi imel IPTV, ampak ga nimam, imam samo internetni priključek in nič drugega, niti navadnega telefona. OK, linija je, ampak ni v uporabi ker imamo vsi mobitele.
Naj povdarim da se na naši strani konfiguracija ni spremenila, še vedno se povezujejo iste naprave z istimi OSi kot pred pol leta. Windowsi so tudi posodobljeni in vsi imajo nameščen Malwarebytes, tako da opcijo virusov izključujem.
Posnetek zaslona iz modema:
Ml33k ::
Ti povem mojo izkušnjo, ko mi je A1 govoril da z linijo ni čisto nič narobe in da sem kriv jaz oz. kar je povezano na modem. Trajalo je kar nekaj tednov, da je moj problem dobil tehnik, ki ne dela na telefonski podpori in je morda celo dokončal svoj 2. letnik študija in ni nehal po enem letu. Računalnik in modem sem povezal z utp kablom, izklopil wi-fi in napravil cel kup testov hitorsti in skrenšotov modema, da sem jim pokazal da je problem na njihovi in ne moji strani. Mojo jezo sem izrazil tudi na mnoge vulgarne načine. Šele potem me je nekdo vzel malce bolj resno in po kakšnem tednu čakanja so mi rekli da je bila napaka na centrali in da je bila res kriva povezava in ne jaz in moje naprave.
DePalmo ::
Isto poslušam že dva tedna, da pri njih ni napake in da niso nič spreminjali nastavitve. Sem jih tudi opomnil da smo imeli cca. dve leti nazaj isti primer kjer je linija štekala in da "ni bilo težav", nato je pa crknil internet in je Telekom našel kabel v njihovi omarici ki je skoraj razpadel. Njihov odgovor: tišina.
Me pa še vedno zanima če tistele FEC, CRC in HEC napake lahko povzročijo da se to opazi na prenosu podatkov na liniji.
Me pa še vedno zanima če tistele FEC, CRC in HEC napake lahko povzročijo da se to opazi na prenosu podatkov na liniji.
SambaShare ::
Ti povem mojo izkušnjo, ko mi je A1 govoril da z linijo ni čisto nič narobe in da sem kriv jaz oz. kar je povezano na modem. Trajalo je kar nekaj tednov, da je moj problem dobil tehnik, ki ne dela na telefonski podpori in je morda celo dokončal svoj 2. letnik študija in ni nehal po enem letu. Računalnik in modem sem povezal z utp kablom, izklopil wi-fi in napravil cel kup testov hitorsti in skrenšotov modema, da sem jim pokazal da je problem na njihovi in ne moji strani. Mojo jezo sem izrazil tudi na mnoge vulgarne načine. Šele potem me je nekdo vzel malce bolj resno in po kakšnem tednu čakanja so mi rekli da je bila napaka na centrali in da je bila res kriva povezava in ne jaz in moje naprave.
Eh A1.... "Ste preverili kabel do modema" je domet njihovega supporta...
OP povprašaj sosede kako je pri njih, težite skupaj. Sem bil par let na istem, povezava je bila določene ure v dnevu povsem neuporabna (~20pm). Support se sprenevedal da sinhnorizacijo imam OK, tehniki bluzili da sem eden najdlje na parici (laž), da sosedom dela ok (laž). Na koncu je pomagalo edino skupinsko teženje, da je vendarle nekdo z nekaj znanja pogledal kaj se dogaja v centrali in najbrž problem rešil v 5 minutah.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amis težave (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13840 (8228) | Cowboy6 |
» | Težave z Amis internetomOddelek: Omrežja in internet | 7005 (5295) | ...:TOMI:... |
» | Tuš, Siol kvaliteta internetaOddelek: Omrežja in internet | 1681 (1149) | iceman3 |
» | Kakšne so vaše izkušnje z SiOL trojčkom (telefonija, televizija, internet)?Oddelek: Omrežja in internet | 5397 (3930) | fosil |
» | ADSL problem (telekom)Oddelek: Omrežja in internet | 3086 (2233) | TribesMan |