» »

Tuš, Siol kvaliteta interneta

Tuš, Siol kvaliteta interneta

jalovec09 ::

Tisti k mate kak tuš al pa siol a vam kdaj vrže ven net pa spet dela pa spet meče ven a je to odvisno od ponudnika.

šernk ::

Kako meče ven? Sinhronizacija modema ali kaj drugega?

na siolu sem imel 3 leta težave s sinhronizacijo modema, problem je bil pa v liniji do hiše, ko so jo menjali 2 leti nazaj še niti 1x ni padel internet.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

meče ven sam so tud dnevi, tedni ko dela skoz, ampak začuda ga ven meče ravno v večernih urah, sem pa kr 5km od centrale oz. od mesta 20km.

Venum ::

Prej ko sm meu adsl pri siolu ga je metalo vn enkrat na par mescev (nič paničnega...), zdej ko mam pa optiko isto pri siolu pa je na začetku enkrat na dva tedna vrglo vn in sm rešu tak da sm pač dau modem iz štroma. Pol ko sm pa prijavu napako in so neki zrihtali pa ni še niti enkrat vrglo vn... Vrjetno je najbolj odvisno od tvoje lokacije oz. dotrajanja napeljave...

To da meče ven predvidevam da modem izgubi sinhronizacijo s centralo. Rekel bi da je skoraj 100% krivda na napeljavi, sedaj če je po hiši napeljava OK, je krivda v napeljavi do hiše.

meni je večinoma izgubljalo sinhronizacijo dopoldan med 11 in 12 uro in enostavno sinhronizacije ni dobilo za kakšnih 30 min včasih pa tudi za 2 uri, potem je pa internet nemoteno deloval cel dan do naslednjega dne in se je zgodba ponovila (ni bilo vsak dan, vendar vsaj vsak tretji dan). Odgovor iz strani tehnikov je bil vedno isti...verjetno je razdalja do centrale kriva (2km...ADSL pa komot dela tudi na 7km+). No po enih 3 letih teženja (verjetno so me imeli že kar pod priljubljene na 080 1000 (al 8000 saj ne vem koliko je), ker sem res tedensko skoraj klical), ne vem koliko menjavah modema in večih pregledih celotne linije se je praktično celotno zračno linijo zamenjalo istočasno so pa tudi posodobili centralo in od takrat naprej še niso bili na obisku. Skratka...vsako napako prijavit, pa čeprav je včeraj bil tehnik pri tebi, ker več prijav kot bo prej se bodo premaknili. Njim ne pomeni nič če tebi internet vsak dan ne dela in nimajo prijave. Če pa dobijo 1x tedensko prijavo imajo konec meseca 4-5 prijav izpada in če se zadeva pojavlja bodo prej ali slej morali nekaj naredit.

ADSL mora mežikat, včasih sam gori, včasih pa utripa (takrat net ne dela).

gendale ::

siol optika: ne spomnim se kdaj je nazadnje crknilo

dolgo nazaj siol adsl in amis adsl: občasno crknilo, ampak zelo redko
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Tuš telekom mi je poslal modem na katerem ne dela LAN 1, ugotovil sem, da so to rabljeni modemi, popravljeni.

amigo_no1 ::

Lahko da so nekateri porti namenjeni za tv, telefon in podobno.
Pri Siolu je tako oz. ti jih na željo reprogramirajo.

Pr siolu lahko tud sam prenastaviš kateri izhod je kateri :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: šernk ()

Včeraj sem modem priključil na drug računalnik dela, na tem pa ne dela LAN 1, medtem ko LAN 2-3-4 dela, sam da je 3-4 zaklenjen.
Mrežna dela, kaj je potem vzrok, d ane dela LAN 1, sicer mam dva modema doma, enga bom polal nazaj.

Zvezdica27 ::

lp,

morda je, kot je rekel že Amigo, LAN 1 namenjen prenosu pdoatkov za TV, torej drug protokol itd.

Pokliči na uporabniški center in naj ti sprobajo oz. prenastavijo, če ne ti bodo pa menjali router. In naj ti odklenejo 3 in 4 pa je problem rešen, skratka: call them, tehniki tam na daljavo opravijo vse!

zz

sajmon ::

Moji dve izkušnji:
na tušu so bili pogosti problemi s televizijo, kockasta slika, zamik zvoka in slike .... Najslabše pri tem problemu je bilo, da sta se Tuš in Telekom med seboj krivila za napako (oprema od Tuša, omrežje od Telekoma). Na koncu so zamenjali z boljšim modemom, ki ni v standardni ponudbi, in zadeva deluje. Problem je bil, ker smo imeli 4 MB linijo za internet in 2 televizije in standardni modem tega ni zmogel obdelati, vsaj taka je bila razlaga.

Na Siolu se spomnim samo težav s televizijo, občasni problemi s sliko predvsem ob petkih zvečer. Odkar smo na optiki, tudi teh problemov ni. Internet pa deluje brez problemov, ne spomnim se, da bi imeli kdaj kakšno večjo prekinitev ali izpad.

Bil danes od telekoma pri nas, in naj bi bila težava, ker imam do 10 MB, kar pa pomeni preveč in meče pogosteje ven, zato naj bi imel do 4MB (moram še javit), sem pa doma na podeželju v sredogorju.

Naj probajo...če se zadeva ne bo izboljšal je zadeva bla bla. Isto so pri meni govoril, pa so višali sinhronizacijo modema, pa nižali pa to preizkušal pa uno preizkušal (bil sem tudi med prvimi z siol TV na mpeg-4, ker sem bil za mpeg-2 "preveč oddaljen" da bi deloval čisto +1Mbit net) nič od tega ni pomagalo. Vse to so bili pri meni streli v prazno. Verjemi mi da po dveh letih sem že sam izgubil upanje, potem pa se je zgodil čudež in kar naenkrat sem zagledal GVO kako menjajo linijo :)

iceman3 ::

Eno vprasanje

Do danes sem imel na siolu trio paket, iptv, ip telefonija, in internet 20/20, no zdaj sem spremenil pogodbo samo za internet 20/20, montaza novega modema cez teden dni.
Zanima me ali med tem casom lahko uporabljam se stari paket oz. kdaj ga odklopijo, ali se to naredi sele ko namestijo nov modem?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom brezplačno povečuje hitrost DSL dostopa do interneta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
22256524 (45083) Senitel
»

"Kockanje" na siol TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5310417 (8712) rezator
»

Kakšne so vaše izkušnje z SiOL trojčkom (telefonija, televizija, internet)?

425346 (3879) fosil
»

Tehnična podpora (T2, Siol, Amis, Triera, Tuštelekom, ...)

123008 (2777) SmeskoSnezak
»

Irokopasovni problemi

332013 (1474) m0LN4r

Več podobnih tem