» »

Pandemija COVID-19

Pandemija COVID-19

Temo vidijo: vsi
««
269 / 355
»»

kancler ::

V Nemčiji nimamo tako veliko primerov ampak vseeno folk malo pazi na razdaljo in uporabljajo maske. Nekateri niti ne in se tudi ne sekirajo kaj preveč.

;-) ::

Mi jih sploh nimamo, pa bi eni zaprli drzavo pa se sami sebe.

Laboratorij u Velikoj Britaniji otkrio da su testovi za Covid-19 kontaminirani SARS-CoV-2 virusom. Je li netko provjeravao naše testove?

? Eurofins - farmaceutska tvrtka koja proizvodi testove za otkrivanje COVID-19

_https://www.contractpharma.com/contents...

? Eurofins - nedavno zaprima veliku donaciju Zaklade Billa i Melinde Gates

_https://www.eurofins.co.uk/food-testing...

? Eurofins - isporučuje Velikoj Britaniji testove kontaminirane coronavirusom SARS-CoV-2 koji uzrokuje bolest COVID-19

Farmaceutska tvrtka Eurofins sa sjedištem u SAD-u koja je dosad primila velikodušne donacije od Zaklade Billa i Melinde Gates, kao što ih već godinama dobiva i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), isporučuje veliki broj testova za COVID-19 u Veliku Britaniju, koji su kontaminirani virusom uzročnikom iste bolesti.

https://www.standard.co.uk/news/health/...

Američki centar za prevenciju i zaštitu od zaraznih bolesti potvrdio da su testovi kontaminirani

https://www.msn.com/en-us/news/us/cdc-c...

Zgleda so po celem svetu taki testi, zato pa zdrav folk zboli sele ko izve da ima virus :)

Urbano#Desno ::

J.McLane je izjavil:

OK, poleti je manj mrtvih, kar je dejstvo, ampak ne se pa zakaj, to o vsaki °C je zgolj hipoteza. Kot sem že zgoraj pisal morda ima ključno vlogo vitamin D, ki nam ga pozimi primanjkuje, lahko pa da je čisto kaj tretjega npr. delovnaje UV sevanja na virus med prenosom...

Temperatura nima veze. Poleti je nekaj manj okužb ker je več druženja zunaj in pa pri nas večinoma ne laufamo centralnih klima naprav kot naprimer v zda, katere so krasen kanal za prenos okužb. Za vitamin D pa tudi vse več raziskav pravi da pozitivno vpliva na smrtnost. Ob koncu poletja bo prišlo tudi do povečanja okužb in posledično bo tudi več smrti in takrat bo tistih 10% populacije ki verjame v teorije zarote in so sedaj najbolj glasni, kar naekrat obrnil ploščo in začel moriti zakaj ukrepi niso ostrejši.:D

Samael ::

Mimogrede, ne vem, če je že kdo omenil - zgolj kot zanimivost.
Ta moment je zaradi COVIDA-19 umrlo nekaj cez 600k ljudi. V cca pol leta. Ob vseh preventivnih ukrepih.

Nenadoma argument, saj koliko jih umre pa za gripo (650k letno), ki smo ga prve mesece brali tu, ni več tako relevanten, a?
Samael != Samuel

Lonsarg ::

Dokler je isti velikosti red (kar drugega itak težko gledaš zaradi različnega načina testiranja) je ta argument relavanten, sploh če upoštevaš da so številke ko se pojavi nov virus veliko večje kot bodo potem sezonske številke covid smrti v primeru da bo zadeva res postala redna sezonska zadeva.

Argument je relavantne iz tega stališča da če se izkaže da bo za covid umrlo letno vsako leto faktor 3 več kot za gripo ali ta faktor 3 upraviči vsakoletne sprotne ukrepe ali živimo normalno naprej? Jaz mislim da gripa x3 ni upravičljiv faktor, za gripa x10 bi pa recimo jaz že glasoval za ukrepe, pač osebno mnenje. Nujno potrebujemo mednarodne standardne smrtnosti ki sproži ukrepe/neukrepe in se jih vse države enako držijo. Ne pa da se zdaj ene države se čisto zapirajo druge pa veselo dalje in uvažajo v tiste prve ki so čisto zaprle.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Irelevanten v smislu "to pa res ni nič, saj za gripo jih je lani umrlo desetkrat več" minimaliziranja - kot smo brali zgolj par mesecev nazaj.
No, pa jih ni, ane? Niti blizu temu.
Samael != Samuel

tikitoki ::

Samael je izjavil:

Ta moment je zaradi COVIDA-19 umrlo nekaj cez 600k ljudi. V cca pol leta. Ob vseh preventivnih ukrepih.

Nenadoma argument, saj koliko jih umre pa za gripo (650k letno), ki smo ga prve mesece brali tu, ni več tako relevanten, a?

Itak je ze jasno, da je umrlo veliko vec ljudi.

Personanonim ::

Africa to Become Testing Ground for "Trust Stamp" Vaccine Record and Payment System

A new biometric identity platform partnered with the Gates-funded GAVI vaccine alliance and Mastercard will launch in West Africa and combine COVID-19 vaccinations, cashless payments, and potential law enforcement applications.
"The internet - like a training camp for never amounting to anything."

oglaf.com

zasekamroz ::

Samael je izjavil:

Ljudi na svetu je okoli 8 milijard, letnih rojstev pa okoli 150 milijonov..

zasekamroz je izjavil:

Samael je izjavil:

Ljudi na svetu je okoli 8 milijard, letnih rojstev pa okoli 150 milijonov..

In? Kako je tvoje pisanje kakorkoli relevatno s tem, kar sem povedal sam?
Si vsaj povedal to svojima staršema, ki počasi prihajata v leta, ko bosta vedno več obiskovala zdravnika, pa kateri njiju postal abonent na onkološki kliniki ... mja, res nima smisla, da pazita nase, aneda?
Matr, mi greste na jetra cepci, ki za lastno agendo naredite nov račun, nato pa mesece in mesece circlejerkate in ljudem vsiljujete eno in isto foro.
Samael != Samuel

Ja zdaj se povej koliko manj jih je umrlo zarad gripe, raka in vsega ostalega letos.

To so umirali zaradi katerega virusa? Tistega ki je tako hudo nalezljiv, da moramo imet odmik 2m ker je v kapljicah pri gobezdacenju virus in lahko okuzi sogovornika, a da te testirajo ti ga morajo vzet skoraj iz mozganov? Pljunem jim na palcko to je vse kaj lahko naredim, če se tako širi in pljuva okoli bo se na pljunku.

Ne vem točno, katere religije si se oprl in kaj želiš izsiliti, ampak nič od tega, kar sem navedel nima prav nobene veze z vodo, ki jo preko mojega navajanja podatkov napeljuješ na svoj mlin.
Če ugibam, bi pa rekel, da je tudi od gripe za voljo covid-19 ukrepov napr. letos umrlo znatno manj ljudi kot prejšna leta, ampak to je že druga debata.

Če ti pa kaj od citirnega ni jasno, pa kar vprašaj, čeprav se mi zdi, da jasneje, enostavneje brez odvečnega balasta, človek tega ne bi mogel napisati, ampak da - vedno se najde kdo, ki ima še vedno težave z razumevanjem:

Samael je izjavil:

Irelevanten v smislu "to pa res ni nič, saj za gripo jih je lani umrlo desetkrat več" minimaliziranja - kot smo brali zgolj par mesecev nazaj.

Torej kaj okoli tega, izključno tega, ti je pretežko razumeti in boš bluzil nekaj tretjega?
Samael != Samuel

Zanima me podatek ali je na svetovni ravni umrlo 650k ljudi več kot prejšnja leta ali ne. Če ne, potem je corona in tole štetje nateg. Amen.

In kaj točno okoli "600k ljudi je umrlo letos v pol leta zaradi covida-19, lani skozi leto pa 650k ljudi zaradi gripe" pa naj bi bil po tvojem nateg?

Razumem, da imaš neko svojo agendo in da trobiš zadeve, kot se tebi ZDIJO da so, ter skušaš to na vsak način vsiliti ostalim, še vedno pa ne razumem, kaj okoli izključno tega, kar sem objavil in nato še dodatno argumentiral, na kaj se nanaša, ti je pretežko razumeti?
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Kaj si argumentiral, se vedno ne vemo al teh 600k trupel sploh obstaja. Prosim za st umrlih na svetovni ravni lani in letos za 600k povisanje potem jih bomo nekje našli, do zdaj pa niti na papirju niti na netu. Ni jih pri nas ni jih v Bergamu ni jih nikjer...zaenkrat imamo od tega virusa le 600k spremenjenih anemnez na mrsliskih listih in par ljudi z vročino.

;-) je izjavil:

se vedno ne vemo al teh 600k trupel sploh obstaja

O, for f... sake, resno? A ni jasno, da ti pa ja veš, da ta trupla ne obstajajo in da je vse hoax. Ker si se tako odločil. In zdaj drekaš s tem do nezavesti vsem naokoli.

Zakaj, oh le zakaj, ni možno imeti tu ene normalne debate, brez ameb in njihovih teorj zarot. 8-O
Samael != Samuel

Goody ::

;-) je izjavil:

Kaj si argumentiral, se vedno ne vemo al teh 600k trupel sploh obstaja. Prosim za st umrlih na svetovni ravni lani in letos za 600k povisanje potem jih bomo nekje našli, do zdaj pa niti na papirju niti na netu. Ni jih pri nas ni jih v Bergamu ni jih nikjer...zaenkrat imamo od tega virusa le 600k spremenjenih anemnez na mrsliskih listih in par ljudi z vročino.

Ne da ni ne papirju in ne na netu. Le ti nočeš brati kar se ne sklada s tvojo teorijo zarote. Stran nazaj sem prilepil točno to kar ti praviš da ni - raziskavo Economista o statističnem porastu smrti na posameznih območjih glede na prejšnja leta.

perci ::

O, for f... sake, resno? A ni jasno, da ti pa ja veš, da ta trupla ne obstajajo in da je vse hoax. Ker si se tako odločil. In zdaj drekaš s tem do nezavesti vsem naokoli.

Ne vodimo pa evidence umrlih zaradi ukrepov proti širjenju korona virusa. Ne evidentirano ljudi, ki so umrli zaradi raka, ker niso bili pravočasno diagnosticirani. Ne vodimo evidence ljudi, ki so se fentali, ker je šlo njihovo podjetje v stečaj in so ostali brez zastavljene nepremičnine. Ne vodimo evidence ljudi, ki so v Indiji zaradi ukrepov umrli od lakote. In ne vodimo evidence nasilja v družini, ki ni bilo zaznano zaradi omejenega delovanja policije in socialnih služb. Da o problematiki šolanja na domu ne govorim.

Tako, da tudi ne moremo realno oceniti koristnosti ukrepov proti širjenju virusa. Prav možno, da smo povzročili več gorja, kot bi ga bilo brez njih.

Seveda, @perci, to je druga stran tega problema - pa najbrž ne edina. Tudi o tem je mogoče debatirati na nek razumen, argumentiran, debate vreden način ... kar pa negiranje oz. že kar zanikanje ene konkretne, resnične, problemske situacije zaradi druge ni.

Kakor si sam rekel, ne vemo. Kot tudi ne vemo vsega v povezavi s SARS-CoV-2 virusom. In zato je še toliko pomembneje, da se potrudimo kolikor je le mogoče ločiti zrnje od plevela oz. ko ko prepoznamo očitne laži, ki služijo zgolj pri potrjevanju lastnega osebnega stališča, nimajo pa nobene veze z realnostjo, ki nas obdaja, da se to izpostavi.

Mogoče je govoriti o obeh problemskih situacijah, ampak zgolj zato, ker smo jo mi v primeru ene, za razliko nekaterih drugih narodov, relativno dobro odnesli (no, svojci umrlih za covid-19 se s tem ne strinjajo), to še ne pomeni, da ta ne obstaja, da grožnja ni resna. Kaj je pa zdaj boljše, učinkovitejše, kje je meja, kompromis med grožnjo smrtnosti epidemije na eni strani, ter ekonomskimi učinki, ki tudi niso zanemarljivi in vplivajo na naša življenja, na drugi strani, je pa tu zgolj stvar argumentirane debate.
Ampak do te debate na neki zreli ravni ne more priti, dokler sem skačejo klovni, ki s pristopom teorij zarot povsem zanikajo obstoj nekega problema, ker se jim drugi zdi večji, hkrati pa terjajo od nas, da jih jemljemo resno.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

DoktorM ::

Samael je izjavil:

Seveda, @perci, to je druga stran tega problema - pa najbrž ne edina. Tudi o tem je mogoče debatirati na nek razumen, argumentiran, debate vreden način ... kar pa negiranje oz. že kar zanikanje ene konkretne, resnične, problemske situacije zaradi druge ni.

Kakor si sam rekel, ne vemo. Kot tudi ne vemo vsega v povezavi s SARS-CoV-2 virusom. In zato je še toliko pomembneje, da se potrudimo kolikor je le mogoče ločiti zrnje od plevela oz. ko ko prepoznamo očitne laži, ki služijo zgolj pri potrjevanju lastnega osebnega stališča, nimajo pa nobene veze z realnostjo, ki nas obdaja, da se to izpostavi.

Mogoče je govoriti o obeh problemskih situacijah, ampak zgolj zato, ker smo jo mi v primeru ene, za razliko nekaterih drugih narodov, relativno dobro odnesli (no, svojci umrlih za covid-19 se s tem ne strinjajo), to še ne pomeni, da ta ne obstaja, da grožnja ni resna. Kaj je pa zdaj boljše, učinkovitejše, kje je meja, kompromis med grožnjo smrtnosti epidemije na eni strani, ter ekonomskimi učinki, ki tudi niso zanemarljivi in vplivajo na naša življenja, na drugi strani, je pa tu zgolj stvar argumentirane debate.
Ampak do te debate na neki zreli ravni ne more priti, dokler sem skačejo klovni, ki s pristopom teorij zarot povsem zanikajo obstoj nekega problema, ker se jim drugi zdi večji, hkrati pa terjajo od nas, da jih jemljemo resno.

Ja ampak o tem ni mogoče debatirat na razumen način dokler se zagovorniki reševanja vsakega posameznika za ceno vseh nas (zapiranje v občine) ne sprijaznite z dejstvom, da zato da rešujemo ranljivo skupino starejših, uničujemo leta življenja MLADIH...

Mogoče je govoriti o obeh problemskih situacijah, ampak zgolj zato, ker smo jo mi v primeru ene, za razliko nekaterih drugih narodov, relativno dobro odnesli (no, svojci umrlih za covid-19 se s tem ne strinjajo), to še ne pomeni, da ta ne obstaja, da grožnja ni resna.

S čem pa misliš da se strinjajo svojci nekoga ki se je obesil ker so mu zaprli dejavnost in je zapadel v dolgove in je bil mlad človek star 35 let... poznam to osebo, meni je njega dosti bolj hudo kot kogarkoli pri 75tih ki umre ker ima slab imunski sistem in se ni pazil 75 let da bi bil bolj zdrav...

kje je meja, kompromis med grožnjo smrtnosti epidemije na eni strani, ter ekonomskimi učinki, ki tudi niso zanemarljivi in vplivajo na naša življenja, na drugi strani, je pa tu zgolj stvar argumentirane debate.

Po moje je zelo preprosto, tale pandemija je odraz dveh zadev:

1. preveliko prebivalcev
2. zaradi napredka medicine pri življenju ohranjamo ogromno ljudi ki bi brez medicine umrli... tako pa skozi medicino ostajajo živi in so odlična tarča vseh novih virusov kajti že itak bi po naravni poti umrli že davno predtem, zdaj pa s svojimi boleznimi in slabim stanjem naenkrat umirajo, ker jih medicina ne more reševat kvalitetno, in to je plod 100 letnega zaviranja smrtnosti ljudi nad 70... Če za trenutek pomislimo na Svet kjer bi ljudje pri 70 +/- 2 leti umrli lahko vidiva da je Covid-19 naenkrat le marginalna težava in četudi ne bi zapirali nič bi bilo smrti komaj kaj (beri 80-90% manj kot jih je zdaj!)

Telbanc ::

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-h...

"NACIONALNI stožer danas je objavio kako su u protekla 24 sata zabilježena 92 nova slučaja zaraze"

"Do sada su ukupno testirane 103.104 osobe, od toga 915 u protekla 24 sata."

Hrvaška danes 915 testov v okviru katerij je bilo 92 pozitivnih.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Badwolff ::

DoktorM je izjavil:

Samael je izjavil:

Ja ampak o tem ni mogoče debatirat na razumen način dokler se zagovorniki reševanja vsakega posameznika za ceno vseh nas (zapiranje v občine) ne sprijaznite z dejstvom, da zato da rešujemo ranljivo skupino starejših, uničujemo leta življenja MLADIH...

Mogoče je govoriti o obeh problemskih situacijah, ampak zgolj zato, ker smo jo mi v primeru ene, za razliko nekaterih drugih narodov, relativno dobro odnesli (no, svojci umrlih za covid-19 se s tem ne strinjajo), to še ne pomeni, da ta ne obstaja, da grožnja ni resna.

S čem pa misliš da se strinjajo svojci nekoga ki se je obesil ker so mu zaprli dejavnost in je zapadel v dolgove in je bil mlad človek star 35 let... poznam to osebo, meni je njega dosti bolj hudo kot kogarkoli pri 75tih ki umre ker ima slab imunski sistem in se ni pazil 75 let da bi bil bolj zdrav...

kje je meja, kompromis med grožnjo smrtnosti epidemije na eni strani, ter ekonomskimi učinki, ki tudi niso zanemarljivi in vplivajo na naša življenja, na drugi strani, je pa tu zgolj stvar argumentirane debate.

Po moje je zelo preprosto, tale pandemija je odraz dveh zadev:

1. preveliko prebivalcev
2. zaradi napredka medicine pri življenju ohranjamo ogromno ljudi ki bi brez medicine umrli... tako pa skozi medicino ostajajo živi in so odlična tarča vseh novih virusov kajti že itak bi po naravni poti umrli že davno predtem, zdaj pa s svojimi boleznimi in slabim stanjem naenkrat umirajo, ker jih medicina ne more reševat kvalitetno, in to je plod 100 letnega zaviranja smrtnosti ljudi nad 70... Če za trenutek pomislimo na Svet kjer bi ljudje pri 70 +/- 2 leti umrli lahko vidiva da je Covid-19 naenkrat le marginalna težava in četudi ne bi zapirali nič bi bilo smrti komaj kaj (beri 80-90% manj kot jih je zdaj!)

Včas je bil en film, kjer so vse pri določeni starosti enostavno ustrelili. V bistvu zagovarjaš to. Grda grda medicina, ki podaljšuje življenja. Sej če je ne bi bilo, bi pač govoril isti, sam za mal mlajše. Kaj se pa ni pazil in je sedaj zdelan pri 55 letih. Če bi vsi pomrli pri 45,bi jih Corona skor nič pokosila.

Pa te famozni zagovorniki zapiranja v občine in hudh ukrepov.... A sploh obstajajo al so izmišljeni?

IMO nam gre s trenutnimi ukrepi čist ok na vseh področjih. Kakmu mal bolj, kakmu mal manj.

Težko kaj objektivnega rečem glede samomorov, ampak glede na čas krize in dodatne pomoči države se mi zdijo zgodbe o tem malo za lase privlečene. Se pa lahko seveda motim.

Telbanc je izjavil:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-h...

"NACIONALNI stožer danas je objavio kako su u protekla 24 sata zabilježena 92 nova slučaja zaraze"

"Do sada su ukupno testirane 103.104 osobe, od toga 915 u protekla 24 sata."

Hrvaška danes 915 testov v okviru katerij je bilo 92 pozitivnih.

Pri Hrvatih je, na srečo maš turistov, problematična predvsem Slavonija. Sam sem trenutno v Dalmaciji, kjer so ukrepi tko od oka kot v Sloveniji in se jih ljudje tudi kar podobno držijo. Se mi ne zdi, da bi bil kaj bolj izpostavljen kot pri nas v kakem turističnem kraju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Badwolff ()

Yossarian ::

;-) je izjavil:

Zanima me podatek ali je na svetovni ravni umrlo 650k ljudi več kot prejšnja leta ali ne. Če ne, potem je corona in tole štetje nateg. Amen.

Ne vem, če zbirajo ta podatek na svetovni ravni, ampak ta graf za NY je kar precej zgovoren
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

NY me ne zanima, v ameriki so imeli kontaminirane teste. Malo se pa bomo izvedeli da so s testi sejali virus okoli, potem pa bomo kompletni. Dvakrat ni za rečt glede na to da ko je folk testiran je po večini zdrav-tega se še nikoli v zgodovini ni delalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

perci ::

Seveda, @perci, to je druga stran tega problema - pa najbrž ne edina. Tudi o tem je mogoče debatirati na nek razumen, argumentiran, debate vreden način ...

Problem je, da vlada ne dovoli nikakršne debate o tem. Imamo samo dve alternativi:
1. Ostri ukrepi po zgledu "prvega" vala
2. Uporaba mobilne aplikacije.

To pa je nateg.

Itak nobeno od tega nebo vzdrzalo, prvo ne ker se bo zgodila ulica drugo pa ne ker bojo levaki kolesarli.

olegq ::

;-) je izjavil:

Itak nobeno od tega nebo vzdrzalo, prvo ne ker se bo zgodila ulica drugo pa ne ker bojo levaki kolesarli.
Ka
tudi jaz kolesarim pa nisem ne levak ne desnak. Zakaj pa mislite, da na protestih ni nobenega, ki je za desnico ampak mu mogoce politika Janse ni vsec? A ce je nekdo iz desnice mora nujno volit Janso? Na protestih so tudi ljudje, ki so nasploh proti korupciji. Tudi ce bi bila vlada iz levice bi marsikater levicar protestiral zarad cudnih korona zahtev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: olegq ()

Na vrhu EU-ja v Bruslju, kjer že tretji dan skušajo doseči dogovor o svežnju za obnovo Evrope po pandemiji covida-19, za zdaj potekajo posveti v različnih ožjih sestavah. Med drugim je jabolko spora spoštovanje vladavine prava kot pogoj za prejem pomoči.

Temu nasprotujeta Poljska in Madžarska, ki se jima je po nekaterih virih pridružila tudi Slovenija,

Kam smo padli...

UganiKdo ::

Problem tega razmišljanja je v tem, da je takih primerov manj kot 150 letnikov ki so preživeli korono. Še posebej če potem v isti koš mečeš ukrepe zapiranja po oblčinah, ki so na gospodarstvo (glede na globalno sliko) imeli praktični ničen vpliv. Cel kup nabijanja o švedski, pa kljub bistveno milejšim ukrepom niso gospodarsko na nič boljšem kot preostala evropa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

DoktorM je izjavil:

meni je njega dosti bolj hudo kot kogarkoli pri 75tih ki umre ker ima slab imunski sistem in se ni pazil 75 let da bi bil bolj zdrav...

K... ti je hudo. Komu ti to lažeš? To zgoraj je v vsakem primeru izjava sociopata, ki se najbrž niti zaveda ne, kaj propagira.

Dajte ljudje malce pomisliti predno njihate med po sili razmer ekonomsko oslabljeno državo (da, mladi bomo še vedno preživeli, gradili svojo prihodnost) na eni strani in po drugi za "final solution" napram velikem procentu ostalega prebivalstva.
Jaz ne vem, kako je lahko za nekoga pri polni zavesti in pameti to sploh vprašanje. A imate vsi starše že pokojne?

Samael je izjavil:

Delež prebivalcev, starih 65 ali več let
20,0 %
Delež prebivalcev, starih 65 ali več let, med vsemi prebivalci.
Zadnji podatek za obdobje:1. julij 2019

Vir: https://www.stat.si/StatWeb/Field/Index...

Delež prebivalcev, starih 80 ali več let (%) 5,4

Vir: https://pxweb.stat.si/SiStatDb/pxweb/sl...
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Nevem kaj zdaj tukaj starše vpletaš. To je napačen način razmišljanja. Če gledaš kako boš staršem (oziroma komurkoli za kogar ti ni vseeno) pomagal je itak vse sprejemljivo. Treba je gledati, kako se naredi najboljše za večino.

Nekaj govoriš, pa sploh ne veš, kaj to pomeni. Zakaj pa ne propagiraš kar direktno genocida nad teh 20% starega prebivajstva, saj to je pa ja z ekonomskega stališča za ostalih 80% najboljše, aneda?
Matr, s kakšnimi cepci tu razpravljam ... Ni čudno, da odpirate multiračune in se vsaki drugi mesec oglašate preko novega.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

hator ::

Badwolff je izjavil:

Na vrhu EU-ja v Bruslju, kjer že tretji dan skušajo doseči dogovor o svežnju za obnovo Evrope po pandemiji covida-19, za zdaj potekajo posveti v različnih ožjih sestavah. Med drugim je jabolko spora spoštovanje vladavine prava kot pogoj za prejem pomoči.

Temu nasprotujeta Poljska in Madžarska, ki se jima je po nekaterih virih pridružila tudi Slovenija,

Kam smo padli...

V idealnem svetu je katastrofa, ampak žal so v EU dvojni standardi. Zahod bi preko tega mehanizma jeb.. vzhod.

Očitno pa je vse kul, če preprečuješ neodvisnost Katalonije. Na Katalonce in na lokalno policijo pa spustiš do zob obroženo Guardio Civil. ;((
https://www.dnevnik.si/1042789721

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hator ()

Samael je izjavil:

Nekaj govoriš, pa sploh ne veš, kaj to pomeni. Zakaj pa ne propagiraš kar direktno genocida nad teh 20% starega prebivajstva, saj to je pa ja z ekonomskega stališča za ostalih 80% najboljše, aneda?
Matr, s kakšnimi cepci tu razpravljam ... Ni čudno, da odpirate multiračune in se vsaki drugi mesec oglašate preko novega.

Ravno ti si ta ki ne ve kaj zagovarja.

Da ti pomagam.

Zagovarjaš pravico države, da ti v imenu boja proti nevidnemu sovražniku vzame vse. Kar tako.

Dej, ne dramatiziraj. Odkar si se pojavil s tem novim računom na forumu, iz dneva v dan moriš in circlejerkaš z enimi in istimi sociopatskimi težnjami. Vsak jeben dan. Kot da se ti je povsem skisalo.
Ne vem kaj točno kompenziraš s tem, vendar sem ti o tvojem namišljeno nevidnem sovražniku že nekaj povedal tule:

Samael je izjavil:

Tudi o tem je mogoče debatirati na nek razumen, argumentiran, debate vreden način ... kar pa negiranje oz. že kar zanikanje ene konkretne, resnične, problemske situacije zaradi druge ni.
...
Kaj je pa zdaj boljše, učinkovitejše, kje je meja, kompromis med grožnjo smrtnosti epidemije na eni strani, ter ekonomskimi učinki, ki tudi niso zanemarljivi in vplivajo na naša življenja, na drugi strani, je pa tu zgolj stvar argumentirane debate.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Razloži mi prosim zakaj aprila nisem smel k punci v drugo občino, zdaj grem pa lahko na Hrvaško na žur.

Iz tega se vidi da je vse skupaj nateg.

Kaj naj ti razložim? A kako si ti iz nekoliko neumnih in nekonsistentnih političnih odločitev bistro zaključil, da vse to je pa ja nateg?
Ej, ne morem to razložiti. Ne vem kako ti delajo procesi v teh tvojih možganih, kakšne življenske izkušnje imaš in zakaj razmišljaš tako kot razmišljaš. To lahko razčistiš samo ti sam s seboj.
Samael != Samuel

Fritz ::

zasekamroz je izjavil:

Razloži mi prosim zakaj aprila nisem smel k punci v drugo občino, zdaj grem pa lahko na Hrvaško na žur.

Iz tega se vidi da je vse skupaj nateg.

Tebi je brez veze karkoli razlagat, ker samo trolaš temo.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Jaz sem se tudi nekje med vsem tem pisanjem vprašal, a tip samo tako zelo trola vse te dni, ali pa je res tako zelo zarukan?
Samael != Samuel

Če je virus tako nevaren, zakaj se potem ne kaznuje Kitajcev, ki so ga spustili med ljudi?

https://www.worldometers.info/coronavir...

Kitajci so meli tezave samo v eni vasici, ki je glede na kitajsko kot pri nas Spodnji Duplek, tezavo so locirali na tisti predel in jo odpravli. Ves preostali svet pa je hotel ob tem umret. Vsaj na papirju. Me zanima kako potem zagovorniki kot Samael komentirajo preostalo dogajanje na kitajskem in kako da se v tako razlicnih delih sveta virus tako razlicno obnasa, prakticno povsod pa se prenese preko zdravstva, pri nas kar dvakrat, prakticno nikoli z okuzenimi pacienti/medtem ko zdravstvo dela na 20%

Zgodovina sprememb…

Ja, samo res, aneda, cel svet se je zarotil proti vam, parim multi accountom s foruma, vam vsi lažejo, pa še smrti fejkajo. Da jih ni sram!
Sploh ne vem kako bosta preživela en dan, ko bosta morala prav sama v trgovino po kosmiče. In to z masko! 8-O
Ti šment.
Samael != Samuel

To govoris ti, če si tak vseznalec me zanima tvoj komentar kam je sla corona v hong kongu, grafe vidimo, po tvoji teoriji da je vse res so kitajci izumrli, par se jih je na tržnici cel svet nam pa laže da živijo.

Drugace pa moj profil je star dvakrat več kot tvoj.

Zgodovina sprememb…

Samael je izjavil:

Ja, samo res, aneda, cel svet se je zarotil proti vam, parim multi accountom s foruma, vam vsi lažejo, pa še smrti fejkajo. Da jih ni sram!
Sploh ne vem kako bosta preživela en dan, ko bosta morala prav sama v trgovino po kosmiče. In to z masko! 8-O
Ti šment.

Za menjavo profilov se zahvali moderatorčkom ki mi vsakih par mesecev izklopijo možnost pisanja na vsakem accountu.

Jaz samo cakam da bo clovek izjavil, da so kitajcibprirejali cifre, potem pa grem spat in cakam da se ne zbudim.

zasekamroz je izjavil:

Samael je izjavil:

Ti šment.

Za menjavo profilov se zahvali moderatorčkom ki mi vsakih par mesecev izklopijo možnost pisanja na vsakem accountu.

:D

olegq ::

;-) je izjavil:

olegq je izjavil:

Po vasi oceni, koliko ljudi v sloveniji ali na internetu verjame v uradne podatke za korono in koliko je taksnih, ki ne verjamejo?

90% ne vrjame
10% vrjame ti so skoncentrirani na ST v tej temi
Od teh 90% jih pol misli da so prenapihnjeni, druga polovica je še bolj treščena, misli da se podatki skrivajo:)

Po moji oceni jih verjame bistveno vec kot 10 procentov. Morda se to zdi na internetu, kjer so mladi in iscejo tudi alternativne vire novic. Starejsi, ki predstavljajo vecino prebivalstva se vedno v vecji meri zaupajo medijem.

Vprasanje se glasi. Ce res tako majhen procent verjame novicam o koroni, zakaj se to dogaja samo pri korona novicah? Ce mislijo, da korona novice vsaj delno niso povsem resnicne, zakaj potem pricakujejo, da so vse ostale novice resnicne?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: olegq ()

Yossarian ::

;-) je izjavil:

NY me ne zanima, v ameriki so imeli kontaminirane teste. Malo se pa bomo izvedeli da so s testi sejali virus okoli, potem pa bomo kompletni. Dvakrat ni za rečt glede na to da ko je folk testiran je po večini zdrav-tega se še nikoli v zgodovini ni delalo.

Od česa pa se jim je stopnja smrti dvignila za toliko? Od kriminala, morda terorističnega napada? Kljub vsem tem kontaminiranim testom? Ti nočeš sprejeti očitnega dokaza, ker pač ni tebi v prid. Ojoj.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Fritz ::

olegq je izjavil:

Po moji oceni jih verjame bistveno vec kot 10 procentov. Morda se to zdi na internetu, kjer so mladi in iscejo tudi alternativne vire novic. Starejsi, ki predstavljajo vecino prebivalstva se vedno v vecji meri zaupajo medijem.

Vprasanje se glasi. Ce res tako majhen procent verjame novicam o koroni, zakaj se to dogaja samo pri korona novicah? Ce mislijo, da korona novice vsaj delno niso povsem resnicne, zakaj potem pricakujejo, da so vse ostale novice resnicne?

Skepticizem je delno upravičen s čedalje večjim nezaupanjem prebivalstva politični nadstati, ker vsepovsod vidijo, kako politična raven ne dela v njihovem interesu.

Ampak eno je skepticizem in preverjanje trditev, nekaj drugega pa je antiintelektualno in protiznanstveno razmišljanje. Še posebej v času, ko lahko sam z nekaj kliki prebereš in preveriš marsikaj.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
««
269 / 355
»»