» »

Losos hofer

Losos hofer

Gaius ::

Prvic berem navodila pripravena skatli lososovih filetov iz Hoferja in sem malo zacuden.

Po odtajanju file splaknite pod tekoco vodo in do suhega obrisite. Pazite da meso med pripravo ne prihaja v stik z drugimi zivili. Izcejen mesni sok skrbno odstranite. Temeljito operite roke in posodo.

Cemu vse to? Je nevaren lososov sok?

zee ::

Standardna navodila pri rokovanju s surovim mesom.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Matejjjjj ::

Zajedalci v mesu. Suši iz surovega nedimljenega lososa je no-go.

http://publichealth.lacounty.gov/vet/sp...

;-) ::

Standard, isto delas z vsemi drugimi ribami, perutnino in vsem.

Machete ::

Zdrava pamet ti pravi, da splakneš to svinjsko plast bakterij in svinjarije umazanih rok mesarjev ter skladiščnikov pred pakiranjem.
Lososov sok pa vseeno ni nevaren.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Invictus ::

Mora gor pisati.

Pač ameriška butasta navodila so prišla tudi v Evropo.

Drugače mesa ne splakuješ pod vodo, ker ga namočiš, ampak ga samo osušiš. Peka uniči vse bakterije. Če jih ne, tudi mesa nisi dobro spekel...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Machete ::

Jaz vse kar je pakirano sperem, tudi če je domače zorjeno naprimer. Frišen kos od mesarja res ne. Ribo splahnem in hitro obrišem s papirnatimi brisačami (ja onimi za hrano).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

zee ::

Ravno na maslu popekel file lososa. Najprej sem ga s papirnatimi brisačami temeljito posušil, nato sem ga napopral in nasolil. Sledila je peka v litoželezni ponvici. Šest minut na strani s kožo in 20 sekund na drugi strani.

Rezultat? Hrustljava koža, ki se topi v ustih, in rahlo roza notranjost.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Smurf ::

Matejjjjj je izjavil:

Zajedalci v mesu. Suši iz surovega nedimljenega lososa je no-go.

http://publichealth.lacounty.gov/vet/sp...

Ta losos je globoko zamrzjen in zato popolnoma varen kar se tice zajedalcev (zaradi istega razloga tudi ne bos dobil zajedalcev, ce jes sushi).

harvey ::

zee je izjavil:

Ravno na maslu popekel file lososa. Najprej sem ga s papirnatimi brisačami temeljito posušil, nato sem ga napopral in nasolil. Sledila je peka v litoželezni ponvici. Šest minut na strani s kožo in 20 sekund na drugi strani.

Rezultat? Hrustljava koža, ki se topi v ustih, in rahlo roza notranjost.

Naslednjič poskusi samo na ponvi brez masla, ker ima losos dovolj svoje maščobe. Pred tem za ene 20 minut nasoliš in pocukraš potem pa temeljito spereš v hladni vodi.:)
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

OrkAA ::

Kaj takega si lahko privoscis samo v teflonski ponvi, on pa je napisal da je pekel v litozelezni. Tam ne gre brez olja, ker se sicer losos katastrofalno prime. Pa tudi sicer se mi zdi, da z oljem pride koza bolj hrustljava.

Kosek1 ::

OrkAA je izjavil:

Kaj takega si lahko privoscis samo v teflonski ponvi, on pa je napisal da je pekel v litozelezni. Tam ne gre brez olja, ker se sicer losos katastrofalno prime. Pa tudi sicer se mi zdi, da z oljem pride koza bolj hrustljava.

Nekateri lososi imajo že sami po sebi precej maščob. Verjetno so dobro gojeni.

Tvoji so bolj športniki. :)

dunda ::

Meni se brez olja preveč prime/zažge.
Je pa res, da tudi jaz pogosto uporabljam mišičaste športnike. Zanimivo, da jih imajo samo v Sparu v BTCju, drugod jih ne najdem. Nek atlantski, ulovljeni - že na pogled je meso čisto drugačne barve, pa tudi na otip je precej bolj čvrst, mišičast.
https://www.kacnje.eu

Steinkauz ::

Ja ponavadi je poceni divji losos druge sorte.
Divji losos sorte kot ga večinoma kupujemo (Salmo salar) stane 30-40eur na kilo. Tega najdeš ponavadi gojenega.

Ta poceni divji losos je pa pacifiški (Oncorhynchus gorbuscha ali Oncorhynchus keta), ki pa je meni precej slabšega okusa. Precej bolj morski okus ima.

dunda ::

Sorry, nisem čisto razumel :-)
Pišeš, da je divji losos ponavadi gojen. Si se zatipkal?
Skratka - tisti divji pacifiški v Sparu je vrsta xxx. Kje pa dobiš tiste še boljše (in druge vrste)?
https://www.kacnje.eu

Gagatronix ::

"Tistega taboljsega" prakticno ne bos dobil, vsaj ne za tako ceno kot v trgovini. Gojeni losos je povsem druga vrsta kot "tisti "taboljsi".

Kosek1 ::

Očitno je za trgovce lažje nafutrati losose bog ve s čim kot pa se napotiti na lov na Atlantik. :) Predvsem je ceneje.

AngelOfDeath ::

Tile lososi s tako vsi gojeni na Norveški ali Škotski. S čim jih hranijo si poglej na YT.
Tiste prave losose in Tune ima včasih Leclerc. Kje drugje jih še nisem videl.
edit: Slovnica

c3p0 ::

Gojen losos lahko ješ namesto ospena, poln antibiotikov in druge kemije. Redno tega ne bi dajal v usta, raje živosrebrno tuno.

dunda ::

Ne vem, če smo se čisto razumeli.
Pravim, da imajo v Sparu v BTCju pogosto (ne vem, kdaj točno) nek divji atlantski losos. Je povsem drugačen (barva, vonj, tekstura, čvrstost, cena) kot tisti običajni kot jih imajo tudi v ostalih Sparih.
Ta divji verjetno ni gojeni, če ima označeno iz katerega konca Pacifika je ujet in na kakšen način.
Pustimo sedaj ob strani potencialne prevare.
https://www.kacnje.eu

brett ::

3x-4x mesečno ga vzamem v Hofru zase in hčerko. In mi je top. Sedaj pa pogledam YouTube posnetke glede gojišč na Norveškem. In me vse mine!!:(
A res ni več nič sveto na tem j... svetu?!
Zato sem malo brskal glede točno teh produktov iz Hofra...Ima sicer oznako GGN: https://aquaculture.ggn.org/en/what-doe...

Izdelki, ki jih imajo (med njimi tudi za Hofer): https://aquaculture.ggn.org/en/ggn-prod...
Naj bi bilo v skladu z visokimi eko, itd. standardi. Še posebej zaradi afer s temi gojenimi lososi na Norveškem pred par leti. Samo sem vseeno skeptičen, če je res vse BP. Ker drugače je tale iz Hofra kar pohvaljen...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: brett ()

AngelOfDeath ::

@dunda
Ko sem v Smrekici kupoval lososa / tuno
je na deklaraciji pisalo da je gojena na Norveškem ali kjerkoli že.
Kaj drugega še tam nisem zasledil, lahko slikaš deklaracijo ?
edit: Slovnica

Kosek1 ::

dunda je izjavil:

Ne vem, če smo se čisto razumeli.
Pravim, da imajo v Sparu v BTCju pogosto (ne vem, kdaj točno) nek divji atlantski losos. Je povsem drugačen (barva, vonj, tekstura, čvrstost, cena) kot tisti običajni kot jih imajo tudi v ostalih Sparih.
Ta divji verjetno ni gojeni, če ima označeno iz katerega konca Pacifika je ujet in na kakšen način.
Pustimo sedaj ob strani potencialne prevare.


Špar je pri meni na zelo slabem glasu glede zatrjevane kvalitete... zelen krompir itd. malo pogooglaj.

dunda ::

AngelOfDeath je izjavil:

@dunda
Ko sem v Smrekici kupoval lososa / tuno
je na deklaraciji pisalo da je gojena na Norveškem ali kjerkoli že.
Kaj drugega še tam nisem zasledil, lahko slikaš deklaracijo ?

Bom naslednjič pogledal. Je pa že na pogled čisto drugačne barve in (vsaj po mojem vedenju) ga imajo zgolj v BTCju.

Kosek1 je izjavil:

dunda je izjavil:

Pustimo sedaj ob strani potencialne prevare.

Špar je pri meni na zelo slabem glasu glede zatrjevane kvalitete... zelen krompir itd. malo pogooglaj.

V osnovi sam vedno stvari jemljem z rezervo ... in tudi za Spar ne trdim, da so svetniki :-)
Recimo pa, da kakšna stvar celo velja :-)
https://www.kacnje.eu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dunda ()

dunda ::

@Angelofdeath, samo za tvoje oči :-) sem šel včeraj v Ljubljano poslikat deklaracijo. Sedaj samo še upam, da bo Slo-tech forum prikazal sliko :-)
 Losos - divji pacifiški

Losos - divji pacifiški

https://www.kacnje.eu

tikitoki ::

c3p0 je izjavil:

Gojen losos lahko ješ namesto ospena, poln antibiotikov in druge kemije. Redno tega ne bi dajal v usta, raje živosrebrno tuno.


Itak, zivosrebro je znan pripravek za polno, zdravo in dolgo zivljenje.

AngelOfDeath ::

edit: Slovnica

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Ena najbolj precenjenih jedi.

OrkAA ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ena najbolj precenjenih jedi.


Uf, hvala za to informacijo. Jaz sem ga pa veliko pojedel in mi je bil vsec.

Ce bi prej vedel, da je tako precenjen, ga ne bi nikoli nabavil.

Apofis ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ena najbolj precenjenih jedi.

Misliš ribe nasploh?
Men so zakon...

IL_DIAVOLO ::

Eh ribe so drugače zakon. Bi jih jedel bolj pogosto, ce mi ne bi bilo treba zunaj pect.

Ribe v koruzni moki, tatarska s česnom in petersiljom pa krompirnova solata. Kaj si ti ja fu*jen kak je to dobro :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9110634 (2425) IzRezije
»

Rad jem ribe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9716621 (3408) Ben Dover
»

Peka rib

Oddelek: Loža
437625 (6069) Aquafriend
»

Kje kupujete sveže očiščene ribe?

Oddelek: Loža
236330 (5634) mancini
»

Mekong fish production

Oddelek: Problemi človeštva
6852 (727) innerspace

Več podobnih tem