» »

Huawei kljub vsemu z rekordnimi prihodki v 2019

Huawei kljub vsemu z rekordnimi prihodki v 2019

vir: Goodfreephotos

vir: Reuters
Reuters - Kitajski tehnološki velikan bo v letošnjem letu zabeležil za 122 milijard ameriških dolarjev prihodkov, kar je 18 % več, kot so ti znašali v lanskem letu. V tem času so globalno prodali 240 milijonov kosov telefonov, lani 206 milijonov, kar predstavlja približno petinsko rast. Seveda gre v veliki večini za modele telefonov, ki so na trg prišli še pred blokado ZDA in so zato še vedno smeli uporabljati ameriško tehnologijo.

Številke so nekoliko nižje od napovedovanih, a še vedno solidne, je v pismu zaposlenim zapisal trenutni predsednik uprave Eric Xu in dodal, da bo prihajajoče leto v tem smislu precej bolj izzivalno. Po njegovih besedah se Huawei spopada z dolgoročno in strateško kampanjo ameriške vlade, s katero mu želi preprečiti normalno poslovanje. Zato bo preživetje osrednja naloga uprave v letu 2020.

Znano je, da so ZDA Huawei maja letos dodale na črno listo Ministrstva za trgovino in mu preprečile poslovanje z ameriškimi podjetji. Obenem so med državami zaveznicami začele ostro kampanjo, s katero želijo Huaweiju preprečiti sodelovanje pri infrastrukturnih projektih telekomunikacijskih omrežij nove generacije. Slednje jim ne uspeva najbolje, minuli teden je indijska vlada - kljub vnetemu lobiranju Washingtona - Huaweiju odobrila sodelovanje v preizkušanju 5G omrežij na njenem ozemlju.

1 komentar

MrNighthawk ::

Če parafriziramo... "huawei je kot dunajski šnicl, bolj kot ga tolčejo večji je."

če bo njihov OS spodoben in nudil osnovne aplikacije potem bodo lahko 3. ponudnik.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Huawei se pripravlja na katastrofo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Android
15351458 (37371) Poldi112
»

Google prekinil sodelovanje s Huaweijem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Android
26971486 (57054) 7982884e
»

Velika Britanija se odreka Huaweiju, finančna direktorica aretirana v Kanadi

Oddelek: Novice / Varnost
239335 (6289) Mr.B

Več podobnih tem