» »

Fitnes-trener-Lj

Fitnes-trener-Lj

shadowfax ::

Hej,

zanima me kakšne imate izkušnje s fitnes trenerji. Se odločiti za ali poskušati brez. Nisem ravno ljubitelj fitnesa, a čez zimo nimam ravno velike izbire, ker mi zimski športi niso ravno blizu, tek pa malo zreduciram. Razmišljam o trimesečni karti in potreboval bi bolj nekakšnega mentorja, ki bi mi pomagal v smislu nasvetov. Nekaj stvari vem, o vadbah, prehrani. Želel pa bi pa naredit še kakšen korak naprej.

Vesel bom tudi kakšnih direktnih predlogov trenerjev, tudi glede fitnesov v Lj. Gledam alfa gym in bodifit.

Hvala!

Filip8 ::

Če se postavim v kožo začetnika, oz. kako je meni bilo na začetku, ti povem da se splača vzet, mogoče kakšen teden, dva. da ti pokaže trening, oz. verjetno 3,4 različice treninga, tako narediš vse vaje, vse vaje te nauči delat in imaš po tem nekaj s čimer lahko gradiš naprej z youtubom na primer, kjer sm jzt našel večino informacij. Torej ja, vzami osebnega trenerja, samo ne pretiravaj, toliko da vidiš nek trening, da poskusiš 2x da imaš neko podlago. Vse drugo je na internetu.

Cruz ::

A si že kdaj delal vaje z utežmi? V sklopu športa ipd.? Če ja, trener ni potreben. Če ne, prav tako ni potreben, je pa dosti lažje.

Tukaj se odloči sam. In če se odločiš za trenera, ga prosi, da ti pokaže pravilno formo pri najpomembnejših liftih(počep, mrtvi dvig, bench press, shoulder press, pull-up, dips). Za tem ga imo več ne rabiš. Programe najdeš na Internetu in bodo v večini primerov boljši.

Jaz opazujem ljudi, ki trenirajo z osebnimi treneri... Ti ljudje ne bodo nikoli napredovali. Osebni trener forsira neke vrste HIIT. Zdaj, če hočeš samo malo razmigat, je kul. Če pa hočeš rezultate, pa jih ne bo(do neke mere seveda bodo). Kar nekaj tipov z osebnim trenerom v mojem fitnesu(bil sem tudi že v obeh omenjenih fitnesih) niso skorajda nič napredovali(edino shujšali so, kar je logično), ker so osebni treneri leni in je njihovo programiranje ne-inteligentno.

Tako da, če se odločiš za osebnega trenera, ga izkoristi le za učenje forme pri glavnih liftih. Vse drugo zavrni. In če bosta ob prvem treningu delala omenjene vaje na smith machine, ga takoj opozori, da nočeš delati na tem in/ali menjaj trenerja.

Dejstvo je, da je licenca za osebnega trenerja zelo dostopna in potem dobiš neke bro-science, lene trenerje, ki bodo več časa namenili opazovanju ženskih riti kot pa tebe. Seveda niso vsi takšni, jih pa je preveč takšnih.

Drugače pa mi je alfa gym bolj všeč od bodifit, pa tudi cenejši je se mi zdi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cruz ()

IL_DIAVOLO ::

Ne rabiš, je pa res da bos 3 mesece rabil, da sploh naštudiraš tehniko in pravilno izvedbo liftinga. Dvomim, da trenerji sploh vejo, kaj je bistveno pri sami izvedbi. Nekateri ja, večinoma pa verjetno ne.

Se bos več naučil od athleanx.

njyngs ::

Če najdeš dobrega trenerja se definitivno izplača! Vsaj kak mesec, da se naučiš pravilne izvedbe vaj.

Ampak pazi: Velika večina "trenerjev", ki jih gledam v gym preprosto nima blage. Za povrh pa še, namesto da bi spremljali izvedbo vaj svojega klienta, hodijo naokrog, zijajo v telefon, se pogovarjajo z drugimi itd. Kar se mi zdi anravnost ogabno.

Vazelin ::

Med trenerji je ogromno broscience-a.;)
Imaš ene, ki so res fokusirani na kliente in take se splača dobit na začetku par seans, da ti pokaže vaje, ker lahko precej škode narediš, če delaš narobe (recimo pri leg extenserju si lahko zjebeš kolena).
Imaš na drugi strani potem raznorazne "trenerje", kjer klientu pokažejo neko vajo kaj naj dela potem pa hopla browsat po telefonu in chatat z ostalimi bros-i v fitnesu, vmes pa še malo ženske obiskovalke pokomentirat riti in podobno:))
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

njyngs ::

Pa še vsak, ki ma 5 min časa, lahko naredi izpit za "certificiranega fitnes trenerja". Pol je pa vsak drugi obiskovalec gyma "pro".

shadowfax ::

Se strinjam z večino odgovorov in ravno tega bi se rad izognil - plačevanje za nekaj kar ne bo služilo namenu. Ima kdo osebno izkušnjo s trenerjem, kjer je bil res pozitiven rezultat/izkušnjo?
Sicer moj namen ni sprememba življenjskega sloga ampak bi zgolj rad pridobil kakšen kg mišic ob pravilni izvedbi vaj, rekreacija in počutje. Ne bi se rad podrejal nekim fitneserskim idealom ker na dogli rok to tako ne vzdrži.

IL_DIAVOLO ::

Saj veš kako gre.

You need to get stronger to get bigger and you need to eat more to lift more.

To je vsa znanost bodybuildinga.

qwertyy ::

https://stronglifts.com/5x5/

Stronglifts 5x5 je top program za popolne začetnike. S programom zelo hitro pridobivaš na moči. Vaje so tudi najboljše, ker dela celo telo. Tip vsako vajo razloži v detajle na YT.

Poglej in poizkusi. So pa rezultati najbolj vidni na moči, ker boš dejansko čez dober mesec npr. benchal že konkretno kilažo. Za začetnika po mojem eden boljših programov.

taamch ::

https://www.facebook.com/tfitosebnitren...

Tomaž Pivec - Os.trener že vrsto let. Tudi sam izjemen športnik, gornik, ultratekač, ki pomaga pri željah in prehrani.

Jaz z njim treniram v LJ že leto dni, upošteva moj urnik in želje in na tem delama.

Priporočam.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Steinkauz ()

Likalnik ::

moje mnenje je, da večina "normalne" populacije katere se s fitnesom bolj rekreativno bavijo ne rabijo fitnes trenerja. (če si ti nekakšen profesionalni športnik potem ja)

recimo zame ali pa za začetnika se pa v večini lahko sam naučiš oziroma ti na začetku pomaga oseba katera na fitnesu dela...pokaže te tistih par osnovnih vaj, te mogoče malo popravi, ko delaš te vaje in to je pa to.
Jaz grem na fitnes vedno s kolegom...na ta način mi on lahko pomaga pri dvigovanju večjih bremen uteži in na ta način se lahko na max pomatram brez, da bi bil v skrbeh, da mi bo kaj na glavo padlo....če greš v paru se vzpodbujaš...to kar načeloma fitnes trener dela...on ti šteje, odšteva čas med tem ko ti delaš trebušnake, goniš bicikl...in te iste zadeve lahko s kolegom delata drug drugemu.
Uglavnem fitnes trener ti je samo "potuha" da ko si z njim narediš 20 trebušnakov....ko si pa sam pa samo 10...ker te on toliko sprovocira/zmotivira, da še malo več energije stisneš iz sebe kot pa če si sam....fitnes trener je zame isto kot kolega s katerim hodim na fitnes


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fitnes-Proteini (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9312552 (9867) Malner
»

Fitnes, kako začeti ?

Oddelek: Šport
294192 (3813) gtotheg
»

pridobivanje mase

Oddelek: Šport
151791 (1322) kixs
»

Fitnes-trening (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10614630 (8937) ripmork
»

Fitness - vadba za oblikovanje telesa

Oddelek: Loža
196359 (6021) WarpedGone

Več podobnih tem