» »

RUNE Rural optika na vašem naslovu

RUNE Rural optika na vašem naslovu

««
13 / 23
»»

Prelesten ::

Pozdravljeni,

ker smo na področju kjer je edina možnost optičnega priključka na optično omrežje Rune Enia, imam dilemo pred podpisom njihove tipske pogodbe, ki jim omogoča zemljiški vpis služnostne pravice.
Navedena služnostna pravica omejuje moje pravice kot lastnika zemljišča in je izsiljen pogoj za priključitev.
Njihovo omrežje poteka po občinskem zemljišču, poleg ceste. Po našem zemljišču je do hiše napeljana cev za v lastni režiji. Sosedje imajo že vpise v ZK in potemtakem ne vidim smisla, da bi bil vpis narejen tudi na naši s pravico graditve, postavitve ipd. njihovega omrežja.
Kaj vsi podpisujete podobne dokumente, saj do sedaj nisem našel enako mislečega sogovornika.
Sosedu so postavili brez soglasja prehodno točko omrežja in izsilili podpis samo, da bo v hiši optika.
Njihov odgovor na moja vprašanja je:

"RUNE priključke gradimo vsem upravičencem pod enakimi pogoji, med katere so vključeni tudi pogoji navedeni v pogodbi. Priključek RUNE lahko stranki zgradimo samo v primeru, da se s pogodbo strinja. V kolikor temu ni tako, žal priključka ne moremo izvesti.

Več informacij v zvezi s projekom je možno najti na : https://www.ruralnetwork.eu"

Torej kot sledi imajo tudi tipski odgovor na vsa vprašanja in na voljo le pomoč uporabnikom v zgoraj navedeni obliki.
Ali je prav, da se na tak način izsiljuje podpise lastnikov zemljišč in kakšne možnosti so, da se opravi priklop s pogodbo, ki ne bo pogojevala vpisa v ZK.

Daniel ::

Tako se pač zakonsko zaščitijo pred tem, da naletijo na kakega žleht lastnika, ki bo rekel "ne po moji zemlji". Ne podpišeš, nimaš optike. Pri GVO je povsem isti pogoj.

svecka ::

služnost imaš isto tudi za vodo, elektriko, telekom ko imaš na zemlji. Če misliš da si lastnik vse kar je na zemlji nekaj metrov globoko se krepko motiš. Včasih se je brez soglasja dajalo v zemljo kable na lepe oke, danes je pač potrebno dat soglasje.

Prelesten ::

Po mojem menju je razlika, če se poda soglasje za vzdrževanje in priklop, kar pa zgoraj navedena služnostna pravica v ZK nikakor ni!
Sam sem mnenja, da takšen vpis v ZK ni kar tako" nekaj na papirju" in je kljub "mamljivi ponudbi" vseeno premisliti, pa čeprav v lastno "škodo".
Torej, vsa infrastruktura je na občinski zemlji, do moje hiše je potrebno z mojim soglasjem narediti priklop (uvleči optičen kabel in namestiti opremo). Ne vidim potrebe po enakih pogojih za vse, kot naprimer zemljiščih, kjer je služnost potrebna.
Vpis služnosti je omejevanje pravice na lastnem zemljišču. V območju kabla minimalni odmik za vsakršen poseg na lastnem zemljišču. Že naprimer postavitev nadstreška, lope ipd. S služnostni, ki si je verjetno ni nihče prebral, je možnost širjenja omrežja in postavitev vozlišča kjerkoli na zemljišču.
Sam sem garal za svojo hišo in pod nobenim pogojem tega ne podpišem. Še najmanj podjetju kot je Rune.

OSNOVNI PODATKI (več v ePRS)
Glavna dejavnost (SKD)61.100 (Telekomunikacijske dej.po vodih)

Datum vpisa17.05.2019
Status aktivnostivpisan
Velikostmikro

Zastopniki
STOJAN NIKOLIĆ, direktor
IZZET RIFAT GUNEY, direktor
JEAN-FRANCOIS CLAUDE B. WILLAME, direktor

Družbeniki
RUNE LUXEMBOURG SARL

Finančni podatki
Finančni podatki 2019
Sredstva 5.239.199,00 €
Kapital 4.989.478,00 €
Čisti prihodki od prodaje 109,00 €
Čisti dobiček / izguba poslovnega leta -10.522,00 € (minus)

Prelesten ::

Daniel ::

Saj imaš izbiro. Ne podpišeš, nimaš optike. Problem rešen.

Prelesten ::

Ja, ravno to sem tudi naredil! Šel na baker in to je to. Zaenkrat ne potrebujemo več kot 40/10.
Me pa zanima, kaj je vsem vseeno in vsak podpiše služnost in dovoli zaznambo/vpis v ZK ali je vseeno kdo, ki misli enako?
Služnost se enostavne ne da enostransko izbrisati.
Moje težko zasluženo ne dam pod vsakimi pogoji.

Daniel ::

Maš pač srečo, da ti baker tako dela. Če bi ti deloval z 15/0,5 ali manj, bi razmišljal drugače. Mi smo pač za optiko kopali ob ograji, kjer ne bo nikoli nikogar motila in če želijo zakonsko stopiti na parcelo za morebitno popravilo pač morajo imeti papirje, ker najdeš tudi kako stranko, ki se raje ustreli v koleno kot pa dovoli poseg na svoji parceli.

delavec44 ::

Kaj pa TK omarica na stebru na robu parcele? Imajo dostop od tam naprej je pa tvoje. Ali to pri optiki ni možno, ker morajo zaključiti v hiši?

Daniel ::

In če ti bo miš pregriznil vlakno nekje vmes med hišo in omarico? Boš sam varil?

delavec44 ::

Ah če je kanalizacija, elektrika, voda in še kaj lahko tako speljano zakaj ne bi bila optika. Pač daš vse skupaj v eno debelo PE cev. Jaz sem jo pa še zabetoniral za ziher.

Kaj pa oni naredijo?

Zgodovina sprememb…

_Denny_ ::

Prelesten je izjavil:

Zaenkrat ne potrebujemo več kot 40/10.

Lepo, če si takega mnenja. Sam sem pred leti kot otrok z bankovcem za 10000SIT tudi mislil kak bogataš sem, zdaj ohoho let kasneje pa se še pri nekaterih stroških včasih nekaj tisoč EUR zdi kot drobiž.

Prelesten je izjavil:

Me pa zanima, kaj je vsem vseeno in vsak podpiše služnost in dovoli zaznambo/vpis v ZK ali je vseeno kdo, ki misli enako?.

Točno tako. Smo na tehničnem forumu in večina bi se nas z lahkoto odpovedala redundantnim udom/organom v zameno za hitrejši internet; sploh tisti, ki že od "izuma" ADSL-a morajo životariti z istimi ali celo manjšimi hitrostmi. To, da jim dovoliš tistih nekaj metrov po (itak ničvrednem) travniku je malenkost proti tem.

Sicer pa kot so drugi rekli - pač ne podpišeš in kot edini na vasi poleg "jaz ne nucam intarnet sploh" penzionistov ostaneš brez. Boš čez nekaj let jokal kako vse dela počasi in otroci morijo zaradi 5 dnevnega downloada nekaj TB velike igre, ki pri vrstnikih traja manj kot 1h. Upam, da bo v tistih časih Janša še vedno obstajal, ker drugače ne vem kdo drug bo dobil krivdo za to.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

xseki ::

Čist tvoja odločitev. Daš ali pa ne.

Sicer pa pri služnosti imajo lahko težave tudi drugi prebivalci. En penzionist v sosednji občini, ki ima v lasti kar velik del zemljišča noče dati služnosti pa jim je šel veliki del načrta po gobe. Projekt stoji od novembra 2021. Verjetno bo moral Rune pogledati malo globlje v žep zaradi tega.

Prelesten ::

No, to je čisto normalno. Gre se za načelo. Je pa res, da načelnih ljudi ni več. Če pa smo pri politiki, pa vemo kdo je načelen!
Sam sem predlagal, da nas sosed zahteva odškodnino in to tudi v tem primeru, ko sam to ni želel. Enostavno si nekdo polni žepe (kot sem že v predhodnih postih nakazal) in tukaj ni interes širše skupnosti, saj ni dogovora z lastniki zemljišč. Nekdo je prav napisal.. kopljejo vsepovprek.
Ti, da moji otroci ne bi downloadali igric ne pomeni, da smo v nevenkaterem veku.. Kot pravim, za sedaj ni večje potrebe. Vse ostalo, se da urediti z normalnimi hitrostmi, kar na baker še vedno omogoča. No, in ne pretiravaj, da potrebuješ vsakodnevno Neven kakšne hitrosti. Pa, saj ne delaš na poizkusih, da bi ravno to potreboval. ??

globoko grlo ::

Služnost vseen ni tolk enostavna zadeva. Sej RUNE ti verjetn ne bo sral, verjetn ne bojo šli postavlat centrale na tvoj travnik.
Vsak koristnik služnosti ti pa vseen lahko "nagaja" pri tvojih nadaljnih projekti aka gradnjah.

Nej en pove za kaj rabjo služnost? Za vzdrževanje? Verjetn ne.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

_Denny_ ::

Printscreen relevantnega dela pogodbe:

Centrale ne bo noben delal, je pa čisto možno, da se bo čez n let na kaki trenutno prazni parceli zgradila hiša, lastnik le-te bo želel optiko in mu jo bodo napeljali prek obstoječe infrastrukture. Mogoče bodo še celo enkrat vse prekopali, postavili drog ali pa na fasado zmontirali dodatne stvari za "daisy chain" varianto. Vseeno nizka cena v primerjavi s tem kar pridobiš.
Glede vzdrževanja je tudi bolj tako-tako...lani po neurju bi se nam skoraj podrl električni drog, edini oz. najlažji dostop do njega je bil s sosedove strani (stvar stoji ravno na meji), ki pa tega zaradi perfektne zelenice ni dovolil, ker ni njegov problem. S služnostjo bi lahko jokal kolikor bi hotel in bi elektro vseeno naredil svoje, v primeru fizične preprečitve pa bi mogoče še kazensko odgovarjal.

@Prelesten: igre so bile primer, ker mi deluješ kot ne-tehničen tip. Boljše, da ne razlagam kako sem se v preteklosti s prenosnim diskom tudi po 3x dnevno vozil iz Pomurja v MB, ker je bilo 2h vožnje v obe smeri hitreje od pošiljanja prek 1Mbps uploada. Ali pa kako sem imel pri vsakem projektu efektivno tudi po nekaj 10 ur manj časa, ker je bilo treba vkalkulirati čas uploada fajlov. Potem še remote dostop do doma, ki je pratično nemogoč...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

guano ::


Lonsarg ::

Služnost je specifična in samo pomeni da lahko optiko polagajo/popravljajo tam, nič več nič manj. Ravno če si načelen boš, če ti je nekdo pripravljen na lastne stroške vzdrževati infrastrukturo do tvoje hiše, vsaj toliko prijazen da mu to vnaprej dovoliš preko služnosti, ne pa da ga boš vsakič izsiljeval z podpisovanjem dovoljenja za vsak poseg posebaj!

Ločena zgodba je, če bi čez tvojo parcelo šel kak večji vod, ki ni samo za tvojo hišo. Ampak tudi tam če si normalen ponudiš razumno ceno v zameno za služnost in sta oba na profitu. Ne pa zdaj izkoriščat besede "načelnost" z "škodoželjno trmo", ki se jo gredo razni lokalci ki blokirajo skupne projekte.

Stvar bi se dalo zelo enostavno rešit tako, da se zapiše v zakon da obstaja za vsa omrežja služnost tudi če ni vpisana in je to to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Prelesten ::

Vsekakor ni moje razmišljanje škodoželjno. Sem bil prvi v vasi, ki sem oddal za priklop, a se zaradi služnosti nisem odločil. Tako sem tudi prvi in edini v tem. Ja, mogoče čudno, a to kar imam sem težko prigaral. Tako mi ne bo noben omejeval moje pravice na mojem.
Sem klical na Rune, da bi podpisal soglasje za vzdrževanje in podobno, a brez uspeha, saj sem kot vidite eden in edini, ki tako razmišljam. Služnost zame zaenkrat ne pride v poštev.
Sem tehnični tip in ne vem od kod info. da nisem. No, ja... Pa, naj bo tako. Je pa res, da nimamo takšnih potreb po prenosu podatkov kot nekateri.
Pri meni ne gre cev za optiko po travniku, ampak čez dvorišče. Cev do notranjosti hiše sem sam vkopal, pripravljen sem tudi vzdrževati svoj del optike na dvorišču in namestiti omarico na mejo z občinskim zemljiščem ob cesti in od tam dalje izvleči svoj optični kabel na svoje stroške, a žal Rune od tega nima koristi in zato tudi ni nobenega interesa z njihove strani, da bi se z menoj sploh ukvarjali.
Zelo me moti njihov način delovanja.. Kopanje vsepovprek, premikanje in izkopavanje mejnikov brez vnaprejšnjega soglasja lastnikov privat zemljišč in nato izsiljevanj služnosti. Slaba praksa, a jim gre..
Ja kot je predhodnik napisal, služnost je v ZK, soglasje za vzdrževanje.. pa povsem nekaj drugega..

Furbo ::

Gledam tisto služnost in ne vidim variante, da ti postavijo centralo ali kaj na parcelo, razen kablov.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Lonsarg ::

Prelesten je izjavil:

Ja kot je predhodnik napisal, služnost je v ZK, soglasje za vzdrževanje.. pa povsem nekaj drugega..
Razlika med običnem soglasjem in služnostjo je samo ta, da služnost velja tudi če se lastnik menja. Obično soglasje bi pa oni rabili vsakič novo, ko se lastnik zemlje menja in čisto logično mi je, da se tega nočejo it. Ja lahko bi v teoriji šli na roke in žrtvovali pravno varnost (samo za to gre in nič drugega), ampak dandanes pri naši zakonodaji/sodstvu je čisto logično da se podjetja hočejo zaščitit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

krava69 ::

Evo, koncno priklopljen.
- cca. leto in pol nazaj zaceli kopat
- 3 mesece nazaj vpihovali
- mesec nazaj rune zvezal svojo opremo v hiso

Šopa konstantno 750/150, 1-2 ms pinga. Razlika kot dan in noč, worth the wait.

xseki ::

Ti privoščim @krava69

Pri nas pa še niti niso prišli na ogled, kaj šele začeli kopat. Rune je dobil na razpisu leta 2020 in obljubil optiko v letu 2021:|

MrStein ::

krava69 je izjavil:


Šopa konstantno 750/150, 1-2 ms pinga. Razlika kot dan in noč, worth the wait.

Kateri ISP? Kaj si imel prej?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Alexius Heristalski ::

To hitrost oglašuje T-2.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

starfotr ::

Prelesten je izjavil:

Pozdravljeni,

ker smo na področju kjer je edina možnost optičnega priključka na optično omrežje Rune Enia, imam dilemo pred podpisom njihove tipske pogodbe, ki jim omogoča zemljiški vpis služnostne pravice.
Navedena služnostna pravica omejuje moje pravice kot lastnika zemljišča in je izsiljen pogoj za priključitev.
Njihovo omrežje poteka po občinskem zemljišču, poleg ceste. Po našem zemljišču je do hiše napeljana cev za v lastni režiji. Sosedje imajo že vpise v ZK in potemtakem ne vidim smisla, da bi bil vpis narejen tudi na naši s pravico graditve, postavitve ipd. njihovega omrežja.
Kaj vsi podpisujete podobne dokumente, saj do sedaj nisem našel enako mislečega sogovornika.
Sosedu so postavili brez soglasja prehodno točko omrežja in izsilili podpis samo, da bo v hiši optika.
Njihov odgovor na moja vprašanja je:

"RUNE priključke gradimo vsem upravičencem pod enakimi pogoji, med katere so vključeni tudi pogoji navedeni v pogodbi. Priključek RUNE lahko stranki zgradimo samo v primeru, da se s pogodbo strinja. V kolikor temu ni tako, žal priključka ne moremo izvesti.

Več informacij v zvezi s projekom je možno najti na : https://www.ruralnetwork.eu"

Torej kot sledi imajo tudi tipski odgovor na vsa vprašanja in na voljo le pomoč uporabnikom v zgoraj navedeni obliki.
Ali je prav, da se na tak način izsiljuje podpise lastnikov zemljišč in kakšne možnosti so, da se opravi priklop s pogodbo, ki ne bo pogojevala vpisa v ZK.


https://www.slonep.net/vodic/zemljiska-...

Ni ti treba skrbeti.

Ker gre vod navadno samo za tebe, to ni noben problem. Drugo je, če bi imel npr. vodovod na parceli. Tam zahtevajo 5 m pas brez vseh motečih dejavnikov.

xseki ::

V občini Šentilj se nadaljuje gradnja omrežja RUNE.

Ml33k ::

A1 preko Rune-ja res računa dodatnih 5€ na mesec kot stroške vzdrževanja omrežja. Medtem ko ga ostali ponudniki to požrejo, oz. imajo vkljčeno v ceno, pa A1 daje kot dodatek pri računu. Zakaj za hudiča? Danes sem še zmeraj na bakru, ki je v lasti Telekoma, A1 pa je moj ponudnik. Ali jim Telekom vse daje zastonj ali mora A1 plačati kaj najemnine za uporabo?

starfotr ::

Seveda se plača.

krava69 ::

Že od jutra ne dela internet, sem edini? Območje Ivančne Gorice.

predrzni007 ::

krava69 je izjavil:

Že od jutra ne dela internet, sem edini? Območje Ivančne Gorice.

Nisi edini pač v Ivančni , ko priklapljajo druge uporabnike,ali medsebojne povezave,je celotni izpad centrale.

blackmack ::

Tisti ki ste že priklopljeni, kolikšna je debelina kabla do prve optične škatlice (torej tisti od omrežja do uporabnika)?

starfotr ::

Najbrž gre za drop kabel do zaključne doze. Torej cca. 3 mm.

Naprej pa je rumen kabel ki ima ravno tako 3 mm.

Daniel ::

Verjetno torej enak kot pri OŠO, s štirimi vlakni. Zanimivo, ko je pri nas polagal Teleing so imeli optični kabel debeline tam nekje pol centimetra, notri pa so ravnotako samo 4 vlakna. Najbrž več zaščite.

Ml33k ::

Že več kot en mesec mi na napravi utripa tista rdeča lučka. Na Rune-ju pravijo da je odvisno od izvajalca kdaj me priključijo v centrali. Kako lahko nekaj takega traja tako dolgo? Njihova nesposobnost je res neverjetna.

starfotr ::

Tisto je kabel, ki je namenjen za zunanjo in notranjo inštalacijo.

Nekateri so pa samo za zunaj, ker vsebujejo zadeve proti glodalcem in niso primerni za noter.

Daniel ::

starfotr je izjavil:

Tisto je kabel, ki je namenjen za zunanjo in notranjo inštalacijo.

Nekateri so pa samo za zunaj, ker vsebujejo zadeve proti glodalcem in niso primerni za noter.


Sem ga izmeril, malo manj kot 7 MM v premeru. Je pa nekaj čez 200 metrov linija direkt v modem, brez vmesne omarice ko pride iz zemlje.

starfotr ::

No, temu se reče šalabajz. Kar direktno kabel iz spojke v objekt in v modem. Bravo, rune. Še dobro, da ne delajo vodovoda ali elektrike. Ali pa plinovoda.

No, saj telefonske kable so že pred davni leti imeli poštarji čez. Sedaj so samo še drugi šalabajzerji prišli h koritu.

Daniel ::

starfotr je izjavil:

No, temu se reče šalabajz. Kar direktno kabel iz spojke v objekt in v modem. Bravo, rune. Še dobro, da ne delajo vodovoda ali elektrike. Ali pa plinovoda.

No, saj telefonske kable so že pred davni leti imeli poštarji čez. Sedaj so samo še drugi šalabajzerji prišli h koritu.


Ni to pri RUNE, to je pri bivšem Teleingu. Zakaj bi dajali omarico na fasado in vmesno kaseto, če lahko kabel zaključi direkt v modemu? Meni je ta rešitev boljša.

Voluharr ::

@Daniel: Pri modemu imaš verjetno še vedno spojan na tisti tanek kabel (bel/rumen), da ga lahko normalno vtakneš v modem...
Ali pač ? 8-O
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si

Daniel ::

Ni, samo olupil je kabel, da so ostala samo vlakna, in jih nekajkrat navil v spodnjem delu modema, kjer se terminirajo. Modem je Genexis Hybrid Titanium 24.

starfotr ::

Boljša je s stališča slabljenja signala, saj vsak spoj povzroča dušenje.

Boljša je tudi s stališča stroškov. Spajanje stane. Omarica stane. Gradbena in montažerska dela stanejo.

Torej pridemo do spoznanja, da tega niso delali, ker to stane časa in denarja.

Potem lahko odstraniš še druge moteče in drage stroške. Na primer vkoplješ samo kabel brez cevi. Cev stane.

Ali pa narediš zračni vod, namesto vkopa kabla.

Mislim, tako omrežje delajo samo lokalni ponudniki. Tudi v preteklosti so kabelski operaterji delali kar malo po domače.

Daniel ::

starfotr je izjavil:

Boljša je s stališča slabljenja signala, saj vsak spoj povzroča dušenje.

Boljša je tudi s stališča stroškov. Spajanje stane. Omarica stane. Gradbena in montažerska dela stanejo.

Torej pridemo do spoznanja, da tega niso delali, ker to stane časa in denarja.

Potem lahko odstraniš še druge moteče in drage stroške. Na primer vkoplješ samo kabel brez cevi. Cev stane.

Ali pa narediš zračni vod, namesto vkopa kabla.

Mislim, tako omrežje delajo samo lokalni ponudniki. Tudi v preteklosti so kabelski operaterji delali kar malo po domače.


Pri nas se je takrat za celo omrežje uporabljala 3/4 alkatenka, tako, da ima kabel kar nekaj prostora v cevi, ni položen direkt v zemljo.

starfotr ::

Vidiš, spet so varčevali in delali šalabajz.

Za optiko je 32 mm alkatenka minimalni presek. Največkrat se daje 2x50 v zemljo oz. 1x 50 mm do objekta.

Seveda obstaja tudi micro conduit, tam so pa preseki cevi majhni in tudi globina izkopa povsem plitka.



Samo te zadeve so šalabajz. Če bi bil jaz vzdrževalec javnih površin (pločnika), bi prepovedal vgradnjo tega v pločnik. Ker ne moreš potem normalno vzdrževat zadev oz. zamenjat npr. asfalta ali plošč.

Daniel ::

Moram preveriti, mogoče je Colarca, ker sem en del, ki je ostal potem porabil kar za vodovod :)

OŠO se je pa tako do naročnikov delal povsod z mikro cevmi.

xseki ::

Gradnja omrežja RUNE teče naprej tudi v občini Zagorje ob Savi.

starfotr ::

Daniel je izjavil:

Moram preveriti, mogoče je Colarca, ker sem en del, ki je ostal potem porabil kar za vodovod :)

OŠO se je pa tako do naročnikov delal povsod z mikro cevmi.


Če ima modro črto je ok za vodovod.

Če ima pa oranžno, si si pa naredil bolj medvedno uslugo s tem.

BTW, če so položili cev z modro črto in noter dali optiko, so resni šalabajzerji. Ker modra črta pomeni vodo in bodo delali samo zmedo, če pride do kakih odkopavanj v prihodnosti.

Ravno tako si pa ti šalabajzer, če si slučajno uporabil cev z oranžno črto, ker ni primerna za stik z vodo. Je namreč narejena iz slabših materialov in ni primerna za živila ter ni tlačno trdna.

Daniel ::

Drži že nekaj let. Rabim samo za zalivanje. Tako po občutku je sicer tanjša stena kot na klasiki, barve pa sedaj iz glave ne vem. Bom menjal ob priliki, da je kdaj ne raznese. Sicer alkatenke kot take v vsakem primeru precej zdržijo.

xseki ::

Zgleda, da je prišlo do spremembe v moji občini. Rune je podal namero za izgradnjo širokopasovnega omrežja.

Link: https://investicije.akos-rs.si/namere-p... (pod "Vrsta omrežja" izberite "Telekomunikacije")



Zagorje ob Savi, Brda, Laško, Apače, Tolmin, Koper, Gorje, Tržič, Kostel, Žalec, Šentjur, Majšperk, Puconci

Predviden začetek del je Junij 2022. Predvideno trajanje del pa je 12 mesecev.

Očitno so novi podizvajalci zavihali rokave.

guano ::

se je komu zadnje čase spremenil status izgranje omrežja na https://www.ruralnetwork.eu/sl/kako-do-... ?
««
13 / 23
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OŠO hitrost (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
9610351 (1144) Lightning5
»

Opticna povezava RUNE, GVO

Oddelek: Loža
133754 (2218) markasaso12
»

Obstaja kakšen javen načrt za postavitev optike?

Oddelek: Omrežja in internet
336062 (1973) majdana
»

Podpis pogodbe (OPTIKA) Rune ali Telekom

Oddelek: Omrežja in internet
295451 (3413) starfotr
»

kako se prklopit na optiko ki jo napeljuje givo ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
344837 (2343) w0mbat

Več podobnih tem