» »

Telekom Slovenije podražil mobilne pakete

Telekom Slovenije podražil mobilne pakete

Slo-Tech - Telekom Slovenije je z začetkom tega meseca podražil nekatere mobilne pakete, ki se jim cena zvišuje za en evro na mesec. Za enak znesek bodo dražje nekatere dodatne storitve zanje, denimo SIM 2. Dražijo se v glavnem starejši paketi, med katerimi omenimo Neodvisni A, Neodvisni B, Dostopni A, Dostopni B, Dostopni C in še nekaj drugih. Dražji pa bodo tudi aktualni paketi Mobilni net A, Mobilni net B, Mobilni net, Mobilni net Neomejeni in Mobilni poslovni net ter Naj A, Naj B in Naj C ter Platinum A in Platinum B. Paketom Modri se cena ne bo spremenila.

Zaradi pravil EU pa bo Telekom Slovenije znižal pribitke za prenesene gigabajte v tujini, ki ne zapadejo v politiko poštene rabe, ter povišal zakupljene količine prenosa podatkov v EU. Pribitek bo odslej znašal 4,27 evra za gigabajt podatkov. Povišana količina zakupljenih podatkov bo veljala od novega leta in prinaša gigabajt ali več dodatno vključenih podatkov.

Zadnja sprememba je posledica evropskih predpisov, katerih novosti se z ukinitvijo gostovanja še niso iztekle. Veleprodajne cene se namreč še vedno znižujejo in od 1. 1. 2020 ne bodo smele presegati 3,5 evra na gigabajt (brez DDV), od leta 2021 3,0 evra na gigabajt in leta 2022 2,5 evra na gigabajt. Operaterji lahko v primeru prekomernega (nepoštenega) gostovanja zaračunavajo pribitke največ v višini veleprodajne cene, medtem ko se količina vključenih podatkov v gigabajtih izračunava po formuli 2p/3.5, kjer je p cena mobilnega paketa brez DDV evrih.

106 komentarjev

«
1
2 3

Vuli ::

pizda, a spet?!
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

tikitoki ::

Ovca pripravi se na striženje.
Če ne bi imel alternative, bi lahko upravičeno bentil.

dvihtelic ::

sej niso edini, a1 je za njim...vsi bodo ne sekirajte se...

Horas ::

pa t2 vrjetno? glede na to da v paket oranžni al t4 (ne vem točno kirga mam) naj me kdo ki točno ve popravi, maš neomejene klice pa sms/mms, medtem ko prenos podatkov smo 1gb, če hočeš več pa doplačaš 8-9€ za 10gb.

LeQuack ::

Konkurenca v Sloveniji ne deluje, videno pri zavarovalnicah, trgovinah itd.
Quack !

#000000 ::

Telekom, ima novi paket, OŽEMI VEČ

hojnikb ::

LeQuack je izjavil:

Konkurenca v Sloveniji ne deluje, videno pri zavarovalnicah, trgovinah itd.

seveda deluje.

se vedno zagovarjam, da je kombinacija telemach revolucija+vrednostnice po pol cene (eleclerc trenutno) najbolsa opcija, ce hoces budget usable paket.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

7982884e ::

tikitoki je izjavil:

Ovca pripravi se na striženje.
Če ne bi imel alternative, bi lahko upravičeno bentil.

seveda imas. hot, bob recimo. sami ste krivi, ce se vedno pri teh kekcih ostajate.

Glugy ::

A je spet ta del leta ko se draži vidm? Mislm to je že sezonska podražitev; vsak leto isto sranje. Mi se moramo pogodbe držat oni pa lahk spreminjajo kot jim zapaše. Naj drži za obe strani al pa nič ; res so pi**e tele pi*kice ene. Sam nategoval bi.

in zakaj ? zato ker morajo darila pa nagrade talat tistim svojim priviligirancem; ampak na konc koncu pa vsi uporabniki Telekoma potem to plačujete:
1. https://www.rtvslo.si/ekstravisor/telek...

2. https://www.rtvslo.si/ekstravisor/ekstr...

Mislm čist prfu**ena firma tole.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

Ganon ::

LeQuack je izjavil:

Konkurenca v Sloveniji ne deluje, videno pri zavarovalnicah, trgovinah itd.


Imaš več kot dovolj konkurence.

smacker ::

Kaboom ::

smacker je izjavil:

https://www.zps.si/index.php/peticija/9...

Peticija: Vezava za oba! Naj jo spoštuje tudi moj telekomunikacijski operater!
To mora imet 150.000 podpisov, ker pri nas se ogabno igrajo s cenami...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

nekikr ::

Mi se moramo pogodbe držat oni pa lahk spreminjajo kot jim zapaše.

Če se je ne držijo pojdi v tožbo in boš zmagal. Najbrž pa samo nisi prebral splošnih pogojev in pogodbe, pa potem nekaj na pamet opletaš.

_Denny_ ::

Ljudje so si sami krivi, če imajo gnoj od operaterja...poleg tega so tisti, ki jemljejo telefone na kredit posebna vrsta idiota. Če si moreš privoščiti luksuznega nakupa, potem varčuj ali pa ne kupi, ker itak ne rabiš. Ravno pred 14 dnevi je en znanec prešel iz 10€ 3000min/25GB Drznega Boba na skoraj enkrat dražji Naj A s 500min/2GB, ker mu je bilo dovolj, da imajo čisto vsi okoli njega, vključno s tistimi na sociali, telefone za 1000-1500€ in bi on tudi; sem mu rekel, da se naj pripravi na 2x letno podražitev, on pa "ne ne, tega že ne bodo naredili, ker so ugleden operater". Veš da :))
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

klinker ::

Pogodbo lahko prekines v tem primeru. Izplacas obveznosti (kak artikel na obroke/vezavo) in prekines aneks. Simpl.
Jst sem na TS ze leta in me ne gane to vase jokcanje, ker vsaj storitve delajo kot se zagre...no, Neo jim lih ni uspel, sicer sem pa ze vse operaterje dal skozi in na koncu celo familjo poknu na TS. Z vsemi bonusi, ker nas je dosti, na koncu kalkulacija stima.
Telefon na obroke pa imam, ker niti ne opazim da ga placam. Ne vem zakaj bi skesu takoj jurja, ko pa 1x mesecno placam za 3 bureke vecjo poloznico in me bk, jurcek pa stoji v sparovcku naprej. Meni se bolj zdi neumno da bi fon skesu v susu, ce itak mislim ostat pri operaterju in ga tako se dobil ceneje kot v prosti prodaji. Pa ne jemljejo na obroke samo highend. Imas fone za burek/mesec in ne vem zakaj bi skesu 200-300-400€ v susu, ce ga kupis tako da niti ne stekas, ker porabis vec za kavo/pivo vsak dan.

errhec ::

klinker kakšna je kalkulacija?
Sam dam za 3 35€, skupno 120Gb ter SMS in minute neomejeno.
Lahko podaš še tvoj izračun?
dd

hojnikb ::

3,5€/20000 enot ni bolše računice :)
#brezpodpisa

šernk ::

Jst sem na TS ze leta in me ne gane to vase jokcanje, ker vsaj storitve delajo kot se zagre...


sem tud sam z internetom na telekomu, ker drugi so nesposobni (T2 sosed čakal teden dni na modem, jaz jim zakurim poslovalnico v tednu dni), s telefonom sem pa zamenjal že 4 operaterje. v zadnjih 6ih letih. Najprej telekom, potem debitel, potem nazaj na telekom za leto dni in sedaj sem šel na megatel, ker me pride paket ki ga rabim 5 eur, lahko dam 2 eur zraven za izimobil ampak ne rabim. Gledam samo da imam telekom omrežje. Telefone pa ne kupujem več pri nas. Naj kar imajo svoje "akcijske" cene, obroke in servis. S kitajske razumem da čakaš servis 2 meseca. Pri nas ne razumem da dobiš telefon čez 1 mesec nazaj NEPOPRAVLJEN!!!
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

7982884e ::

klinker je izjavil:


Telefon na obroke pa imam, ker niti ne opazim da ga placam. Ne vem zakaj bi skesu takoj jurja, ko pa 1x mesecno placam za 3 bureke vecjo poloznico in me bk, jurcek pa stoji v sparovcku naprej. Meni se bolj zdi neumno da bi fon skesu v susu, ce itak mislim ostat pri operaterju in ga tako se dobil ceneje kot v prosti prodaji. Pa ne jemljejo na obroke samo highend. Imas fone za burek/mesec in ne vem zakaj bi skesu 200-300-400EUR v susu, ce ga kupis tako da niti ne stekas, ker porabis vec za kavo/pivo vsak dan.

ti nic ne dobis cenejse kot v prosti prodaji. ce mislis da so na telekomu humanitarci ki za tvoje dobro prodajajo telefone pod ceno, se motis. dalec najceneje prides skozi ce vzames sebi primeren paket pri hot/bob in vzames, takrat ko rabis, tisto kar rabis. ne na kredit, ampak z direktnim nakupom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 7982884e ()

hojnikb ::

kupis second hand od folka, ki hoče pocen kredit na naročnino in kakšenga budget ponudnika ala bob, hot, revolucija.....
#brezpodpisa

bluefish ::

klinker je izjavil:

Imas fone za burek/mesec in ne vem zakaj bi skesu 200-300-400€ v susu, ce ga kupis tako da niti ne stekas, ker porabis vec za kavo/pivo vsak dan.
Ah, večno priljubljen "argument" s kavicami prodajalcev, ki tržijo take in drugačne izdelke ljudem, ki si jih drugače ne morejo privoščiti. Saj ne, da se potem človek odpove tisti kavici ali dvema na dan, ko se zakreditira za potrošno robo.

KAVINSKY ::

Ganon je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Konkurenca v Sloveniji ne deluje, videno pri zavarovalnicah, trgovinah itd.


Imaš več kot dovolj konkurence.


Problem je v ljudeh. Na val202 je bil prispevek, da se slovencelj prej loči, kot pa menja ponudnika elektrike/telefonije/banko...

Senior Dev ::

Zgledi vlečejo. Najprej Vzajemna potem Telekom. Davaj!

tikitoki ::

hojnikb je izjavil:

3,5€/20000 enot ni bolše računice :)


Kje? Pa link prosim.

hojnikb ::

telemach revolucija pa vrednostnice po pol cene. efektivna cena 3,5e
#brezpodpisa

bluefish ::

Realna pa seveda 7.

hojnikb ::

ja. ampak nic te ne ustavlja, da si kupis vrednostnice na zalogo in filas po potrebi. na taksen nacin placas 3,5, ne 7.

ravno ta moment so v eleclercu po pol cene. kupis na zalogo za celo leto. ko zacne gres proti nuli pa spet poisces/pocakas na akcijo in ponovis vajo.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

bluefish ::

In to je srž problema. Operaterji in drugi ponudniki storitev so potrošnike zdresirali na take in drugačne popuste. Folk na oglasni deski vidi le še popust oz. na veliko zapisano ceno s popustom. Koliko časa traja ta popust, koliko je cena storitev kasneje, kakšni so pogoji predčasne prekinitve pogodbe ipd. pa je nekje v ozadju.

hojnikb ::

lj predplacnik lahko v vsakem trenutku vrzes v smeti, ce ti kj ne pase.

ce kupis vrednostnice ti je riziko samo to, da bo prsu kaksen drug ponudnik, ki bo mnogo cenejsi od trenutnga setupa.
takrat pac pozres in furas dokler ne zmanjka.

v vsakem primeru je pa to _trenutno_ najcenejsi (efektivno) _uporabn_ paket (ie ni mizerija z 100 enotami)

paket sam po sebi (5000 enot po 7e) sicer ni nic posebnega in so bolse stvari out there.

Ampak akcijske vrednostnice in dodatna kolicina enot, ki jih furajo zdaj ze 5 mescov (in zelo verjetno nebo sla spet na 5 cukov zaradi konkurence) pac to trenutno naredi unbeatable combo za male pare.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

2dark ::

Telekom je dejansko pdražil vse svoje najbolj pomembne pakete za fizične uporabnike. A1 tega ni storil, saj je podražil zgolj najdražji paket A1 GO L ( kje imamo 120 Gb prenosa podatko in neomejene klice ). A1 Go S in M sta ostala nespremenjena.

To je precejšnja razlika. Telemekom je najdražji kar jih obstaja.

Magic1 ::

Tako je to, če hočeš imeti boljše stvari od soseda:)) Fantje, zdaj bo šele sranje, ko bo top šit galaxy fold pa električni avto. Vedno lahko še ekstra zaslužite za luksuz, dan je dolg, delaš lahko od 6h do 22h.
Magic

2dark ::

Magic1 je izjavil:

Tako je to, če hočeš imeti boljše stvari od soseda:)) Fantje, zdaj bo šele sranje, ko bo top šit galaxy fold pa električni avto. Vedno lahko še ekstra zaslužite za luksuz, dan je dolg, delaš lahko od 6h do 22h.



Kaj ima Telekom pri mobilnem delu bolje od A1? Nič. Pokritost z LTE omrežjem je v obeh primerih odlična.

zmaugy ::

nekikr je izjavil:

Mi se moramo pogodbe držat oni pa lahk spreminjajo kot jim zapaše.

Če se je ne držijo pojdi v tožbo in boš zmagal. Najbrž pa samo nisi prebral splošnih pogojev in pogodbe, pa potem nekaj na pamet opletaš.


Ja seveda, vsi preberemo vse splošne pogoje in vse spremembe splošnih pogojev za vsako kurčevo storitev, ki jo imamo. In seveda smo primerljivi - posamezni potrošnik proti korporacijam z milijonskim proračunom za odvetnike - ki sestavijo pogodbe in jih torej poznajo po namenu, s katerim so jih sestavili in ki se seveda za mesečni pavšal tudi ukvarjajo s posamezniki, ki bi se jih spravili na lastne stroške tožiti.
Mislim resno, kakšne eni streljate. A imaš kakšen konflikt interesov pri tej temi?

Ganon je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Konkurenca v Sloveniji ne deluje, videno pri zavarovalnicah, trgovinah itd.


Imaš več kot dovolj konkurence.


Hudiča, konkurence je celo preveč? Kako si pa do tega prišel?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

jype ::

Če bi radi videli shitty operaterje, morate v Nemčijo.

2dark ::

zmaugy je izjavil:



Ja seveda, vsi preberemo vse splošne pogoje in vse spremembe splošnih pogojev za vsako kurčevo storitev, ki jo imamo.


Kdo ti je kriv, če se ti ne da brat? Pogoji niso zaradi lepšega.

jype ::

2dark je izjavil:

Kdo ti je kriv, če se ti ne da brat? Pogoji niso zaradi lepšega.
Kje so časi, ko napisali ceno, ki je potem veljala...

zmaugy ::

2dark je izjavil:

zmaugy je izjavil:



Ja seveda, vsi preberemo vse splošne pogoje in vse spremembe splošnih pogojev za vsako kurčevo storitev, ki jo imamo.


Kdo ti je kriv, če se ti ne da brat? Pogoji niso zaradi lepšega.


Prebereš, ko sklepaš pogodbo. Ampak splošni pogoji se spreminjajo, a kdo res bere spremembe splošnih pogojev?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Netrunner ::

Je kdo gledal kako imajo to zrihtano po drugih državah EU? Je mogoče opcija, da skleneš naročnino v tujini četudi uporabljaš tel. večino v Slo in prideš ugodneje skozi kot pri Slo ponudnikih?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

jype ::

Netrunner je izjavil:

Je kdo gledal kako imajo to zrihtano po drugih državah EU? Je mogoče opcija, da skleneš naročnino v tujini četudi uporabljaš tel. večino v Slo in prideš ugodneje skozi kot pri Slo ponudnikih?
Skoraj vsi imajo v pogojih člene, na podlagi katerih ti prekinejo pogodbo, če si več kot določen odstotek časa zunaj države, v kateri operater posluje.

2dark ::

zmaugy je izjavil:



Prebereš, ko sklepaš pogodbo. Ampak splošni pogoji se spreminjajo, a kdo res bere spremembe splošnih pogojev?



V tem primeru pogodbo lahko prekineš brez vseh stroškov.

jype je izjavil:

2dark je izjavil:

Kdo ti je kriv, če se ti ne da brat? Pogoji niso zaradi lepšega.
Kje so časi, ko napisali ceno, ki je potem veljala...


vse pogodbe so brez vezave.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2dark ()

šernk ::

2dark je izjavil:

Kaj ima Telekom pri mobilnem delu bolje od A1? Nič. Pokritost z LTE omrežjem je v obeh primerih odlična.

pokritost signala na manj poseljenih območjih, posebej severna primorska po hribih.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Ganon ::

zmaugy je izjavil:

Hudiča, konkurence je celo preveč? Kako si pa do tega prišel?


Dovolj, da lahko operaterju, ki ti zaračunava 25 evrov mesečno za mobilni paket, pokažeš sredinca in greš na mnogo cenejšega.

2dark ::

šernk je izjavil:

2dark je izjavil:

Kaj ima Telekom pri mobilnem delu bolje od A1? Nič. Pokritost z LTE omrežjem je v obeh primerih odlična.

pokritost signala na manj poseljenih območjih, posebej severna primorska po hribih.


Pokritost s signalom je pri obeh operaterjih čez 99%. Enako obstajajo področja pri telekomu, kjer ni signala.

tikitoki ::

hojnikb je izjavil:

telemach revolucija pa vrednostnice po pol cene. efektivna cena 3,5e


Kolikor sem videl za net je 1 EUR na dan. Po polovicni ceni je to se vedno 15 EUR mesecno.

Zgolj za internet, pogovori so posebaj. Al je se kaksna druga ponudba*?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tikitoki ()

hojnikb ::

za net je druga zgodba, tam ni nic pametnega (vzami hot)

za general upoabo je pa revolucija z 20000 enotami (torej 20gb, 20t minut ali ali ...)
#brezpodpisa

zmaugy ::

2dark je izjavil:

zmaugy je izjavil:



Prebereš, ko sklepaš pogodbo. Ampak splošni pogoji se spreminjajo, a kdo res bere spremembe splošnih pogojev?



V tem primeru pogodbo lahko prekineš brez vseh stroškov.

jype je izjavil:

2dark je izjavil:

Kdo ti je kriv, če se ti ne da brat? Pogoji niso zaradi lepšega.
Kje so časi, ko napisali ceno, ki je potem veljala...


vse pogodbe so brez vezave.


Če veš za spremembo splošnih pogojev. Po določenem času od spremembe možnost prekinitve brez stroškov odpade. Plus da se stroškom odklopa v nobenem primeru ne boš izognil.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Ales ::

Telekom je pošiljal SMS z obvestilom o podražitvi pred več kot enim mesecem, plus obveščal še drugje...

Ena poglavitna prednost, ki jo Telekom ima pred drugimi je VoLTE in VoWiFi.

Nimam pojma, kaj drugi čakajo s tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()

zmaugy ::

Ganon je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Hudiča, konkurence je celo preveč? Kako si pa do tega prišel?


Dovolj, da lahko operaterju, ki ti zaračunava 25 evrov mesečno za mobilni paket, pokažeš sredinca in greš na mnogo cenejšega.


Ampak še več konkurence bi bilo še boljše.

Hecna podrobnost, določen ponudnik na pogodbi za točno določen paket sploh noče napisati cene.
Jebi takšno konkurenco, ko naj bi sklenil pogodbo, kjer cena pogodbeno ni definirana in imaš stroške priklopa in odklopa.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

jype ::

2dark je izjavil:

Pokritost s signalom je pri obeh operaterjih čez 99%. Enako obstajajo področja pri telekomu, kjer ni signala.
99% prebivalcev, ne površine.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom Slovenije podražil mobilne pakete (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10619860 (10154) bambam20
»

Domači internet preko LTE GSM-a

Oddelek: Omrežja in internet
81654 (1428) starfotr
»

Mobilne meje so padle (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
15250358 (41114) MrStein
»

EU se bliža koncu mobilnega gostovanja

Oddelek: Novice / Ostale najave
4712109 (8553) MrStein

Več podobnih tem