» »

kvaliteten PC servis v LJ?

kvaliteten PC servis v LJ?

boha ::

kolegi forumaši, kje v LJ je kakšen kvaliteten PC servis?

mam probleme s kompom in nisem uspel sam zrihtat. komp (win2k) mi zmrzuje vedno na istih mestih, tudi random, zna se pa tudi reštartati, vedno na istem mestu, včasih pa tudi random.

1. dva taka ekzaktna mesta sta, ko:

- poženem install spf.exe (sygate personal firewall) sledi pomrz takoj ko kliknem next
- poženem internet explorer recimo stran www.mcdonalds.si

2. komp se pa reštarta vedno ko:

- zaženem firefoxa in njihov homepage

3. random pomrzi sledijo ponavadi med surfanjem po internetu, ne glede na browser.

sumim radeona 9100 (pred inštalacijo catalystov se mi prva točka ne dogaja) ali matično ploščo (točka 2 in 3 vedno). ostalo sem nekako izključil (hard diski so ok, rame in mrežno kartico sem izmenjaval, virusov in ostale navlake nimam, sistem se obnaša isto tudi po fresh formatu/instalu, napajalnik je 350w enermax (po moje neizkoriščen), komp je na default frekvencah, nikoli navit: celeron1400, menjaval sem tudi IDE kable).

torej je problem v hardware-u, a žal nimam pri roki ostalih stvari (grafična, po možnosti drug napajalc), da bi probal še to.

torej edino kar mi preostane je servis, samo kateri?

hvala

perci ::

Verjetno ne bi dal rad za servis tolk kot za novo low budget grafo? Pa bos hitro dal, ce bos komp na servis peljal.

Probaj en geforce nekje dobit, pa sformatiraj, na novo driverje naloz in potem probaj.

Aja, kaj pa event viewer prav?

Kasna je temperatura procesorja? Memtest86 si dal čez? Lahko, da ga proc biksa, dej memtest86 požen.

@perci: hvala za predloge. temperatura cpu-ja je 43 C. zagnal sem tudi memtest in... komp se mi reštarta vedno ob začetku 6.testa. vsakič na istem mestu.

Test 6 [Modulo 20, ones&zeros, cached]
Using the Modulo-X algorithm should uncover errors that are not detected by moving inversions due to cache and buffering interference with the algorithm. As with test one only ones and zeros are used for data patterns.

najbrž tole izključuje grafično, sicer pa po pravici povedano ne vem kaj to pomeni. problem je v procesorju ali ramu, oz. oboje?

Mr.B ::

Bolj plata, kot rami oziroma procesor. Preveri, če je treba pre-jumperirati plato za celerona?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

premenjal sem še rame, vsako ploščico posebej in isto. restart v 6. testu.

@Mr.B: meniš da je plata? ne vem če bom kaj rešil glede plate (soyo tisu, 815EP), ker mi je zadeva delovala brez problema 2 leti.

Daedalus ::

Če ne gre memtest skoz, bi naj bil kriv ram... Vsaj mislim tako. Probaj nekje dobiti drug RAM modul, pa še enkrat pognati memtest...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Mr.B ::

ČE memory test faila, gre res za feler rama, samo cach ram, vsaj navaden nima, tako da ostane samo cache chipseta ali pa procesorja. In ker mu na oba modula falira, skleopam da je plata. Za proc je to retko. PReveriti je treba če ima za proc vkloplen ECC za cacah, ostalo je bolj so so. Je pa zaradi specifične in vedno istih napak na istem mestu, lahko v igri pokvarjen procesor, ki ga lahko na katerem koli servisu potestirajo, samo ti kaj pametno ne bodo naredili, če ne boš ustrajal. Še bolje je da najedš nekoga ki lahko tvoj proc v plato vtakne pa ga kak dan ali dva uporablja. Ker kadar so napake zaradi defektnega proca so reševanje le teh bolj težko rešljive.
Primer sem imel en AMD od kolega, ki je zablokiral le pri obdelavi muzike, v igrah itd pa delal bp, pa je kolega že vse zamenjal, ker so mu tam proizvajalci softwera ter zvočne tako svetovali, ko pa so mu zamenjali proc, je zadeva začela delati BP.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Daedalus ::

Hm, nisem najbolj seznanjen z obsegom testiranja, ki ga izvaja memtest86. Hvala za pojasnitve... A obstaja kje kakšna bolj laična razlaga faz testiranja za memtest86? Ker na domači strani nisem našel strnjene razlage delovanja programa... Če sem pa kaj spregledal, se pa opravičujem:8)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

MKrmec ::

Dobre firme u tej gnili ljubljani niiii ker se vsi delajo da full vejo kaj delajo in pol ti recejo da ni dobr ce mas prevec disk zafilan, da ni dobr ce mas na enem disku vec particij, da je pc-cillin dober anti kar kol ze, pa da je norton antivirus dober!!!

Joj kasn srajne vse kar je povedu to men en iz ene glupe trgovine ne bom povedu kere k pol bojo ob biznis :)) sm ga kr hotu kresnt kao da sm jest full newbie v racunalnistvu!! Zmer sm govoru skor prodajalci so bedni in nimajo pojma!! Prvo ga mors kej vprasat in pol ce ti je prov povedu ga poslusas drgac pa pejt u drugo trgovino!!

Kar se pa tiče servisa ti pa takoj povem ker je najbolj: Made in DOMA SPACKAN!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blue screen - zakaj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111609 (1309) BlackCaiman
»

Pokvarjeni RAM ali????

Oddelek: Strojna oprema
403409 (2121) Nesta
»

PC zmrzuje

161207 (1051) premak
»

komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )

694237 (3468) Pyr0Beast
»

Memtest86 pokaze napako.. Ali moram RAM vreci stran?

Oddelek: Strojna oprema
272037 (1515) Paramedic

Več podobnih tem