Prijavi se z GoogleID

» »

Kako naj renderiram

Kako naj renderiram

Vik123 ::

Živjo.
Vezano na renderiranje me nekaj zanima...
Občasno kaj zmontiram v Vegas Pro programu. Ker mi je bil cilj zadevo zapečt na DVD ( ki se ga je potem dalo gledati preko DVD predvajalnika), sem projekt vedno renderiral v avi format nato datoteko z Virtualdub programom in xvid kodekom kompresiral in kompresirano datoteko s programom VSO DivxtoDVD pretvoril v DVD format, ki sem jo potem zapekel.
Verjamem,da obstaja kakšen bolj eleganten in hitrejši način ampak, kot samouk sem to sprakticiral in je bilo ok.

Znano mi je, da so šle zadeve naprej saj naj novejši programi za videoeditiranje ne bi več podpirali renderiranje v avi format. Od tukaj naprej sem mrzel...Ali to sedaj pomeni, da se več ne prakticira peka DVD formata na plošček? Zelo bi bil hvaležen, če ni mi nekdo znal povedati, kakšen je 'pravilen' postopek izdelave videoprojekta, če želiš imeti na koncu izdelek na DVD ploščku, ki bi bil gledljiv na televiziji preko DVD predvajalnika.

#000000 ::

Pa sej pri prastarem vegasu mislm da je bil 5 ali 8 omogoča peko-oz kreiranje DVDja z menuji in vsem kar paše poleg, res pa je blo treba instalirat v sam program neke plugine oz kodeke, potem si preko obširnega menija nastavil izvozne parametre in šel na piknik :) traja kr nekaj da prekodira.

donvito ::

Program s katerim večino formatov pretvoriš v DVD.
KLIK

globoko grlo ::

dej še u/p povej, ane :)
E6850 @ 3.0GHz | Gigabyte P35C-DS3R @ NON-clockable #!$#%/@@
6GB RAM | HD4890 | SSD Corsair F3 120GB
24" viewsonic

Vik123 ::

#000000 hvala za tvojo dobro voljo in čas, ki si si ga vzel za odgovor. To mi je poznano, je pa efekt podoben tistemu, kar sem po drugi poti dobil ven ( pred zamenjavo računalnika mi tudi po povratku s piknika zadeve ni zrenderiral :D);
Ha... poskus duhovitosti me vedno nasmeji, tako da 'donvito' in 'globoko grlo'...le tako naprej :)