Forum » Omrežja in internet » Telemach vklopil stevce!!
Telemach vklopil stevce!!
JXS ::
dej ti men povej zakoj ni stran za preverjanje prenosa na telemachovem serverju (http://ipac.veni.net/login.asp)?? A se ti ne zdi da si zgrešu 1. April?
Witboy ::
Pa kaj je prašiči!!1
Rekl so da bodo poslali maile ko bodo pričeli z obratovanjem števcev!!!
Rekl so da bodo poslali maile ko bodo pričeli z obratovanjem števcev!!!
BugiMen ::
Mrxjs NE nisem zgresil 1.april. Stvar je se kako taprava, sicer pa poklici podporo na telemach pa vprasi. Firma Veni pogodbeno deluje z telemahom kakor mi je znano in oni so tudi naredili stevec, zato tak naslov
Born to be wild and wild to be born
SasoS ::
Ok...malček testiranja. Downloadam neki čez TM proxy, neki pa direkt. In gledam, zakaj se promet ni nč povečou. Pol pa opazm, da se je total poveču, april je pa isti. In kaj ugotovim - današnji promet so prišteli 4. februarju (4.2. get it?? ). Amapk to sam promet k sm direkt iz tujine downloadu. Un iz proxyja se ni prištel nikamor...ga ni bilo . A so nesposobni al ja? Sašo
bzagozen ::
Fantje vi kar testirite, pol pa napište kaj ste odkrili. da bomo drugi vedeli kateri paket vzet.
www.alkoma.si
PaJo ::
Joj, saj ap veste da ce gres preko proxy da se ti mednarodni promet ne steje, saj to je itak znano ze dolgo
Drugace pa tak za info ce maste ovi paket z omejitvijo 64kbit, vlece po sloveniji kao neomejeno, iz UNI-MB serverjev preverjeno tudi do 130kb/s, drugace pa okoli 90kb/s, tako da nevem zakaj se tolko bunite
Drugace pa tak za info ce maste ovi paket z omejitvijo 64kbit, vlece po sloveniji kao neomejeno, iz UNI-MB serverjev preverjeno tudi do 130kb/s, drugace pa okoli 90kb/s, tako da nevem zakaj se tolko bunite
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
bzagozen ::
pajo to pa ne bo držalo. Gre največ do 30KB (če je sreča). Je pa res, da je na začetku (prva dva meseca) bila hitrost neomejena. Takrat so pa bili prenosi še večji kot 130KB. Če imaš ti paket 64kb pa ti dela s polno hitrostjo (130KB), se po moje kar priprav na šok, ko te bodo omejili. RES.
www.alkoma.si
Uporabnik ::
ja sej ni nujno da bojo že računal... če bojo se bomo pa pritožl na račun... ker so pošiljal maile da še ne štejejo, torej morjo obvestit ko začnejo. najbrž gre samo za testeranje.
pa tud na njihovi uradni strani ni nč o kakšnem števcu.
pa tud na njihovi uradni strani ni nč o kakšnem števcu.
sasox ::
Tisto kar je napisal PaJo drži (sva včeri sprobala)! V špici je šlo vmes tudi do 130kB drugače pa okrog 80-90kB. Ta hitrost je bila samo na UNI-MB serverju. Drugače je pa iz tujine krepko počasneje, še vedno pa več kot 64kb. No upam, da ne bodo še kaj omejili
Števci pa preverjeno (sem glih DL-ju en divx) pravilno štejejo promet, samo za napačen mesec kažejo
Števci pa preverjeno (sem glih DL-ju en divx) pravilno štejejo promet, samo za napačen mesec kažejo
SasoS ::
Pri men je definitivno slovenija tud omejena (ker iz arnesa mi vleče isto kot tujina). Kar se pa proxyja tiče, se mi zdi da ste me narobe razumel. Po mojih testih se mi ta promet ni štel nikjer (niti slo niti tujina).
JXS ::
Jaz mam 64kb/s paket pa mi gre v povsod (slo, tujina) ok. 15kb/s. Prav tako okoli 15 mi gre z telemacha (ftp, mirc), hitros se ne spremeni niti če gre stvar čez proxy. Zgleda da ima Telemach pri hitrostno umejenih paketih različne načine.
hatch ::
Ja, vi kar pisite kako izkoriscate telemach.. gotovo kak telemachovec bere forum in bojo popravli vse buge:)
ABX ::
Če so popolnoma nesposobni in so mogli prosit drugo firmo da jim uredi števce.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Ker 64kbs paket naj bi imel prenosa okoli 6kb/s (v najbolšem primeru)
10.000Mb je na hitro 10.000.000 kb (ok je 1028 ma me ne briga) 10.000.000/6=1.666.666 tolko secund rabi človek za downloadat 10.000Mb kar v minutah, urah in dnevi pa znese:
1.666.666/60=27.777 minut
27.777/60=462 ur
462/24=19dni
Sicer se da ampak se moreš hudo potrudit.
10.000Mb je na hitro 10.000.000 kb (ok je 1028 ma me ne briga) 10.000.000/6=1.666.666 tolko secund rabi človek za downloadat 10.000Mb kar v minutah, urah in dnevi pa znese:
1.666.666/60=27.777 minut
27.777/60=462 ur
462/24=19dni
Sicer se da ampak se moreš hudo potrudit.
64kbs je pol dual line ISDN-a
Kar v praksi znaša okoli 6kb/sec (pustimo nadnaravne primere in vaške govorice o 20kb/sec)
128kbs---> 12/15kb/sec
256--->25/30kbs
512---->60kb/sec
To so v praksi konkretni prenosi. Če je dosti več ali manj pa so kot razlog tehnične napake.
Če download-amo txt file se tej med prenosom compresirajo tako da pride do pojavov ko 10kb/sec prenosa z dial-up.
Kar v praksi znaša okoli 6kb/sec (pustimo nadnaravne primere in vaške govorice o 20kb/sec)
128kbs---> 12/15kb/sec
256--->25/30kbs
512---->60kb/sec
To so v praksi konkretni prenosi. Če je dosti več ali manj pa so kot razlog tehnične napake.
Če download-amo txt file se tej med prenosom compresirajo tako da pride do pojavov ko 10kb/sec prenosa z dial-up.
DeLonghi ::
če je tale števec samo testno v uporabi je kewl..
če pa ne, potem pa lahko kr v tujino zbezim...mam namrec neomejen paket in sem si kar nabral tujine za par giga, kar znese juhuhu denarja (1mega/50sit)
je pa res da nas še niso obvestili in tudi njihov uradni števec še ne dela: esc.telemach.net
če pa ne, potem pa lahko kr v tujino zbezim...mam namrec neomejen paket in sem si kar nabral tujine za par giga, kar znese juhuhu denarja (1mega/50sit)
je pa res da nas še niso obvestili in tudi njihov uradni števec še ne dela: esc.telemach.net
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe
D.A.
Zbogom in hvala za vse ribe
D.A.
Uporabnik ::
ko sm mel na telemachu omejen na 128kbps mi je vlekl reci in piši z 16k/s, ko sm mel omejen na 64kbps mi je vlekl reci in piši z 8k/s, tko da (razn ko je zajebaval, sam to je druga zgodba)... drugo, kje piše da je esc.telemach.net uradni števec? ne en ne drug števec nista nikjer omanjena tko da trnutno zame še ne štejejo :)) bomo vidl na računu za april :((. sicer so pa obvestil enkreat da do nadaljnega ne štejejo in še niso obvestil da so začel štet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TelemachOddelek: Omrežja in internet | 2669 (395) | Lightning5 |
» | Neomejeno mobilnega prenosa podatkov v EU.Oddelek: Mobilne tehnologije | 2786 (2364) | krneki0001 |
» | ADSLvsCABLEOddelek: Omrežja in internet | 1677 (1224) | krucymucy |
» | Telemach , gre na bolje ?Oddelek: Omrežja in internet | 1701 (1353) | Horhe |
» | vsi k ste proti telema...Oddelek: Omrežja in internet | 1202 (906) | Uporabnik |