» »

Neomejeno mobilnega prenosa podatkov v EU.

Neomejeno mobilnega prenosa podatkov v EU.

BorutO ::

Zanima me operater, ki ponuja najboljšo in najcenejšo varianto, ki omogoča neomejeno količino prenosa podatkov v EU obnočju (plus klici in smsji) za čim manjšo ceno. Malo sem gledal Mobitel in Simobil, pa mi oba delujeta nekako podobno, s tem, da ne vem, če je pri mobitelu prenos podatkov v paketu "Mobitel Neomejeni D" neomejeno prenosa podatkov, ali imajo določeno število prenosa podatkov na dan (vsi vemo, da povprečno pokuriš na dan okoli 1gb ali več, če si vsaj eno celo uro na netu na dan, ko brskaš.

Malo sem si računal tudi simobil. Sicer sem naročnik mobitela, ampak malo sem si računal ta dva ponudnika, ki mi ponujata ... mobitelov "mobitel neomejeni d" za 34 ali 40 eur na mesec, + 2,90 eur na dan, je to okoli 130 eur na mesec ... med tem, ko ima Simobilov paket "All Inclusive" za 190 eur isto vse. Pri Simobilu vsaj piše, da je neomejeno število prenosa podatkov na mesec, pri mobitelu pa nič.

Kako ste kaj informirani s tem? Jaz ne morem poklicati, ker sem na nizozemskem, in imam za k.... internet, ki tak počasi dela, da popizdiš, še Googlovo stran včeinoma časa odpira celo minuto, med tem ko imam t-mobile na fonu polno signala s 4g.

Obstaja še kje kaj bolj cenejšega?
  • premaknil iz Loža: ahac ()

Pac-Man ::

Si prebral Simobilove splošne pogoje?

V izogib dvomu se bo v vsakem primeru, ko bo naročnik opravil več kot 2 GB prenosa podatkov na dan v tujini, prenos podatkov ustavil, po 30GB prenosa podatkov na mesec v Sloveniji pa se bo hitrost upočasnila na 64 kbit/s.


BMHO popolnoma neomejen paket ne obstaja.

jusv ::

Se strinjam. Popolnoma neomejenih paketov za tujino ni.
Sam sem pa pri telemachu zasledil dodatne opcije. Imaš neomejeno klicov in smsov + 1GB za 10€ mesečno, dodatne 3gb pa za 9€. Je pa najbolje, da si sam ogledaš na spletni strani, če ti odgovarja.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Sami ::

Neomejeni D: Za prenos podatkov pri navedenem paketu velja princip pravične uporabe storitev prenosa podatkov, kot je opredeljeno v Posebnih pogojih uporabe mobilnih elektronskih komunikacijskih storitev. Za navedeni paket se po preseženi vključeni količini prenosa podatkov v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije (15 GB) hitrost prenosa podatkov omeji na 64 kb/s v smeri k uporabniku in 64 kb/s v smeri od uporabnika. Z naslednjim obračunskim obdobjem se ponovno vzpostavi običajna hitrost prenosa podatkov, kot jo zagotavlja Telekom Slovenije.


Vse ti spodaj piše.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

krneki0001 ::

BorutO je izjavil:

vsi vemo, da povprečno pokuriš na dan okoli 1gb ali več, če si vsaj eno celo uro na netu na dan, ko brskaš.


Sam imam paket EU neomejeni (ne vem v kaj so ga sedaj prestavili - cena je pa 23,9€ na mesec).
3Gb podatkov v sloveniji, neomejeni klici, sms in mms. V tujini pa klicanje do 2.9 evra na dan maksimalno. Brskanje po netu pa 1Gb na dan.
2.9 evra pomeni da toliko plačaš maksimalno, če se cel dan pogovarjaš. Če se manj se ti to obračuna po ceniku do 2.9 evra (ko prebiješ se pa "števec" ustavi na 2.9€). Recimo malo manj kot minuta pogovora v avstriji je prišlo 4 cente.

Pa še nikoli, ampak res nikoli nisem na telefonu mogel porabiti 1GB v eni uri v tujini, pa sem se že priklapljal preko remote dektopa v službo preko telefona.

BorutO ::

Ne gre se za telefon ... bolj kot ne se gre za to, da bom potem preko telefona (wifi) uporabljal internet na računalniku. Veliko delam po tujini, zato vem kako je, če vsakič, ko greš v neko državo, kupuješ te USB ključke za simkrartico njihovega operaterja, ki lahko stane vse od 20 pa tja do 40 evrov, potem pa še moreš kupiti sim kartico in polnjenje računa za ... 10gb npr, ki me je na švedskem stala 49 eur ... na norveškem pa pride 32 eur ... Pol pa se seliš na drugo bauštelo, kjer ti vleče signal drugega operaterja pa spet na novo moreš kupovati usb ključek ali pa simkartico in impulze ... pa preden najdeš tako trgovino, traja nekaj dni. v zadnjih dveh letih sem samo trikrat imel normalno internet ... dvakrat, ko sem bil v hotelu par mesecev, pa enkrat ko sem bil sam v enem stanovanju, zato nujno rabim nekaj takega ... Se je že zgodilo, da sem v enem dnevu pokuril 4gb, ko smo v nedeljo doma, pa skoraj cel dan visiš gor, ker če ne crkneš od dolgčasa, če je zunaj grdo vreme.

Glede operaterja ... ok, se še sprijaznim s tem ... 64kbs pomeni to kolko downloada? To me spominja na tisti dostop do interneta preko klicnega dostopa na impulze ... ko si eno stran izbral, pa se je par minut odpirala, če se sploh je odprla? Torej potemtakem to jaz razumem tako .... če v eni uri zapravim za 1gb prenosa, se mi bo potem do naslednjega dne (ob polnoči) vklopilo nazaj na 1gb? V bistvu bom verjetno tako težje prišel do 1gb downloada na dan, ker itak domov prideš ob 7h, do 8h se zrihtaš, pa si še uro dve pokonci te pa tak že greš spat. bolj je problem za vikend.

Bolj rabim paket, kjer ima potem "neomejeno" prenosa, ker mesečni limit par gb pokuriš v parih dneh ali pa tudi v enem dnevu, če si cel dan gor.

Pac-Man ::

BorutO je izjavil:

Glede operaterja ... ok, se še sprijaznim s tem ... 64kbs pomeni to kolko downloada?


Znajdeš se pa popolnoma nič. Knock your silly socks off.

https://www.raymond.cc/blog/restrict-or...

Kratek odgovor bi bil za en drek downloada.

Ales ::

BorutO je izjavil:

... kupuješ te USB ključke za simkrartico njihovega operaterja, ki lahko stane vse od 20 pa tja do 40 evrov, potem pa še moreš kupiti sim kartico in polnjenje računa za ... 10gb npr, ki me je na švedskem stala 49 eur ... na norveškem pa pride 32 eur ... Pol pa se seliš na drugo bauštelo, kjer ti vleče signal drugega operaterja pa spet na novo moreš kupovati usb ključek ali pa simkartico in impulze ... pa preden najdeš tako trgovino, traja nekaj dni...


USB modem za SIM kartico ti ni treba vsakič kupovati drug! Enostavno kupi enega, ki ni zaklenjen na operaterja in potem po potrebi menjaj SIM v njem. Oz. če že imaš par komadov, si enega odkleni, druge pa prodaj. Druga varianta je, da SIM počiš kar v telefon in si na telefonu narediš wi-fi hot spot, USB modemov pa sploh ne uporabljaš.

Ne vem v kakih rovtah si, da ti kar cel operater izgine, ampak če je tako, se moraš vnaprej pripraviti na to. Preden se kam preseliš, poglej kateri operater ti tam pride najbolj v poštev in si poglej naslove njegovih prodajnih mest. Vse to je na netu.

Če ti predpriprava ne znese, uporabljaj ta Telekomov 2,9 EUR dnevno / 1 GB prenosa, vsaj dokler se ne znajdeš. To te sicer pride cca. 90 EUR mesečno ob stalni uporabi, kar tudi ni malo. Se po moje kar splača potruditi, da si pravočasno ubodeš lokalni SIM.

In še zadnja varianta - ko prideš do 1 GB ali ko se znajdeš v kaki rovti brez neta, imej par debelih knjig s sabo. Definitivno ceneje (in kvalitetneje) od Youtuba... >:D

Hm. Moram enkrat zmerit svoj povprečen dnevni promet, me res zanima...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()

krneki0001 ::

Od 1.4 do danes sem porabil 500mb za maile (3 accounti, nekje 100 mailov na dan), brskanje po netu, prenašanje slik na onedrive,...
Ne uporabljam wi-fija, ker imam dovolj prenosa (3GB v paketu in za en evro na mesec sem lansko leto dobil še 2GB vsak mesec dodatno). Tako da vse delam preko LTE ali 3G, če ni lte-ja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Mobilni internet za telebane (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
86108095 (11519) zobnik
»

internet hrvaška (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11127195 (9827) Daniel
»

TS vs. T-2 vs. Simobil

Oddelek: Mobilne tehnologije
256418 (5679) mirancar
»

bonbon internet na hrvaškem

Oddelek: Omrežja in internet
295165 (3427) Daniel
»

Internet v tujini: ITA + FRA

Oddelek: Omrežja in internet
81015 (823) lexios

Več podobnih tem