» »

Lenovo z580 - izginil BIOS

Lenovo z580 - izginil BIOS

radmannsdorf ::

Ima mogoče kdo izkušnje s formatiranjem Lenovo z580?
Nikakor mi namreč ne uspe priti v BIOS/UEFI. V vseh primerih dostopa do BIOS-a, me vrže startup Win ki pa se nikoli ne zažene. Uspelo mi je celo priti do začetnega zaslova - ure, welcome screen, naprej pa ne.
V glavnem, rad bi formatiral, pa ne morem nastavit da bi zaštartalo z usb-ja, ker sploh ne pridem do nastavitev. Po googlanju sem prišel do tega da je corrupted BIOS in da je celo Lenovo nazaj sprejemal te prenosnike. Je imel kdo izkušnjo s tem in kaj je ukrenil? Razmišljam da bi dal hdd v svoj PC, ga formatiral in potem dal nazaj v laptop.

hojnikb ::

odstrani disk in naredi prvi stadij inštalacije na kakšnem drugem uefi pcju.
#brezpodpisa

Bizkit45 ::

vstaviš ključek, kucaš f12 (največkrat je ta) da ti vrže boot menu in izbereš ključek.

Bizkit, ne bo šlo. Vse tri opcije v malem meniju zaštartajo Win. Sej poznam te klasične postopke, pri tem je pa res nekaj močno narobe.
hojnik, to sem imel v mislih ja.

poskusi se z fn+f1,f2,f3 itd kombinacijo...
#brezpodpisa

modelno1 ::

Kaj pa če prižgeš z OneKey recovery tipko (majhna zraven on/off)?
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

vse probal. nič od nič. kot da ni biosa. vedno skoči naprej v win, ki pa se ne zažene.

Zgodovina sprememb…

radmannsdorf je izjavil:

Bizkit, ne bo šlo. Vse tri opcije v malem meniju zaštartajo Win. Sej poznam te klasične postopke, pri tem je pa res nekaj močno narobe.
hojnik, to sem imel v mislih ja.

ok..potem prideš do boot menija, če prav razumem? ker drugače ne razumem o katerem malem meniju je govora :)

radmannsdorf je izjavil:

vse probal. nič od nič. kot da ni biosa. vedno skoči naprej v win, ki pa se ne zažene.

bios je sigurn delujoc, ce ne se niti masina postavla nebi. verjetno te jezi kaksen fastboot mode, ki je prehitr da bi prisel do samga bios menija.
#brezpodpisa

modelno1 ::

?
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

modelbo, tako zgleda ja, le brez prve opcije. Ampak karkoli izberem se je zaganjal win.

in kaj je v naslednjem meniju ko klikneš "boot menu" opcijo? je ključek zaznan?

zacne se vrteti win nalaganje v vseh treh opcijah. zdaj sem dal disk v svoj pc in bom zalaufal install. naj bi prekinil po prvem restartu al kdaj, preden ga dam nazaj v laptop?

ali pustim install v svojem pcju kar do konca, sepravi kopiranj datotek, pripravljanje datotek na namestitev, namescanje funkcij, namescanje posodobitev, dokoncevanje.
pa sele potem disk nazaj v laptop?

Zgodovina sprememb…

evo, win so na disku in disk v laptopu. trenutno laufa. bom pa probal narediti bios update z *.exe z lenovo strani. mogoče se bo zgodilo kaj. :)

rogi2010 ::

To je eden od modelov ki ima hardwerski bios gumb. Izklopi komp in poglej na straneh za majhno luknjico. Piči jo z sponko, računalnik se bo prižgal in šel direktno v bios.

Ima gumb, ampak ne deluje. To je eden od modelov ki ima tovarniško napako biosa/matične plošče, kot sem pogledal po internetih. So jih celo nazaj jemali zaradi tega. Bios update tool tudi ne deluje.
V glavnem, tako kot smo govorili, disk sem dal v svoj pc, naložil Win, disk dal nazaj v laptop, zrihtal zadeve da ne jamra kaj in sedaj lepo laufa. Problem solved! Hvala za sodelovanje. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov prenosnik med inštalacijo ne zazna ssd diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
385625 (4649) solatko
»

UEFI - kako ponovno namestiti windows 8

3610817 (8331) krepki
»

HP 4720s - Ne zazna novega diska

383366 (2829) N0t0ri0us
»

NOV prenosnik - Toshiba Satellite --- pomoč lepo prosim!

427132 (5676) Matej Marinč
»

Namestitev Windows XP

292338 (1964) Hayabusa

Več podobnih tem