» »

Posoda VOK

Posoda VOK

Bikica195 ::

Pozdravljeni,
bi mi kdo priporočal kakšno vok posodo, ki je vredna nakupa?
I walk. I look. I see. I stop. I photograph.

googleg1 ::

Kolikor vem je to cela znanost. Za amatersko rabo na keramicni elektricni plosci sem si kupil Delimano Stone Forte in sem zelo zadovoljen. Je sorazmerno masiven kar ga naredi uporabnega na indukciji in keramicni plosci, povrsina se ne prijema in rocaj je masiven. Zraven pa obvezno se steklena pokrovka z luknjo.

Vec znanosti: Nakup voka

Raptor F16 ::

Če nimaš plina ali žara na trda goriva je to povsem brezveze in bo vsaka globja ponev boljša

Električne rinke grejejo samo dno, ostalo je le kolikor se toplota prenese do roba. Indukcija tudi ni neki baš, če skos premikaš/ odmikaš, steklokeramična je itak katastrofa...

Torej, kako imate s tem doma? Imate vsaj plin? Dobr bo vsak litoželezn wok.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

Yakamashi ::

Kaksen naj bo vok, je predvsem odvisno od kuhalisca. Kot omenjeno zgoraj, za zahodnjaske elektricne plate in keramiko bojo boljsi litozelezni voki. Pravi kitajski voki so pa drugace izrazito poceni roba, okoli 15EUR, ampak je treba vedet, da Kitajci po domovih kuhajo al na odprtem ognju (tisti grandma style stedilniki, kjer odmaknes pokrov in kuhas direkt nad plamenom) bodisi na orenk plinskih brenerjih. Vse ostalo je traparija.

Sicer pa, ko sem se sam svojecajte zanimal za voke, sem se gladko odpeljal v lokalno kitajsko s steko cigaret, pa mi je kuhar vse razlozil. Za v kuhinjo mi ga ni priporocal, ampak se mu je pa zdela dokaj uredu ideja za kako kampiranje/piknik in podobno. Pa se seasoning ti lahko naredijo po teh restavracijah, pravi vok s tovarne namrec rabi bit najprej prezgan z oljem, da se naredi karbonska patina.

Map ::

Ko ga bom jaz kupoval, bom vzel tistega ta pravega z okroglim dnom, pa da je tanek in lahko enostavno mešaš - premetavaš hrano. Se mi zdi, da ti litoželezni ravno zaradi tega izgubijo tisti čar, pa tudi sicer je cilj voka, da je temperatura čim bolj skoncetrirana v najnižjo točko in se tako hrana na hitro popraži. Je pa res, da na indukciji s tem nimaš kaj počet, zato je izbira odvisna tudi od kuhališča.

jype ::

Bikica195 je izjavil:

bi mi kdo priporočal kakšno vok posodo, ki je vredna nakupa?
Najcenejšega kupiš na tržnici v kakšni državi jugovzhodne Azije.

galu ::

Tako to gre.

nejcek74 ::

Map je izjavil:

...Je pa res, da na indukciji s tem nimaš kaj počet, zato je izbira odvisna tudi od kuhališča.

kupis si indukcijo za vok, ce ti je to pomembno

Yakamashi je izjavil:

....Pa se seasoning ti lahko naredijo po teh restavracijah, pravi vok s tovarne namrec rabi bit najprej prezgan z oljem, da se naredi karbonska patina.

seasoning se je najbolje privadit, ker ga moraš tako ali tako ponavljat. Btw, tudi tradicionalna "evropska" ponev je iz navadnega železa in potrebuje "seasoning" ter je praktično neuničljiva. Za razliko od voka, ki ima pretanko steno/dno pa je uporabna tudi v proletarski revoluciji.

IL_DIAVOLO ::

Fora voka je, da se ti zagreje celotna površina in ne samo dno, to se pa samo doseže s plinom. Upam, da ga imaš.

c3p0 ::

Obstaja indukcija za vok, kot omenjeno, ki je takšne konkavne oblike. Videl, če deluje zadovoljivo pa ne vem.

Nekateri zanesenjaki imajo posebaj plinski gorilnik za vok, klasična plinska rinka žal ne da ven dovolj moči.

Okapi ::

Map je izjavil:

Ko ga bom jaz kupoval, bom vzel tistega ta pravega z okroglim dnom, pa da je tanek in lahko enostavno mešaš - premetavaš hrano. Se mi zdi, da ti litoželezni ravno zaradi tega izgubijo tisti čar, pa tudi sicer je cilj voka, da je temperatura čim bolj skoncetrirana v najnižjo točko in se tako hrana na hitro popraži. Je pa res, da na indukciji s tem nimaš kaj počet, zato je izbira odvisna tudi od kuhališča.

Samo pravo indukcijo moraš imeti.

Map ::

To pa res nisem vedel, priznam, niti se nisem toliko zanimal, ker bi ga jaz uporabljal na žaru, ognju ali kakem močnejšem plinskem gorilniku. Drugače se mi pa tole ne zdi najbolj posrečena rešitev, ker takoj ko začneš mešati in vok odmakneš, prekineš dovod toplote.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Indukcijske kuhalne plošče (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7718733 (5820) kuglvinkl
»

Nakup voka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12944492 (30594) echo
»

indukcijsko kuhališče (poraba elektrike)

Oddelek: Loža
3915366 (13614) radmannsdorf
»

kuhinjski aparati

Oddelek: Loža
243428 (2948) heero
»

+/- ;) BELE TEHNIKE

Oddelek: Kaj kupiti
3611324 (10301) RejZoR

Več podobnih tem