» »

J4105 GPU passthrough

J4105 GPU passthrough

sirotka ::

zdravo,
že nekaj časa se ubadam z (niti ne poznam slovenskega izraza) passthroughjem onboard grafične kartice na mojem mini serverju, tako da prosim za pomoč, ker se nikamor ne premaknem. Testiral sem esxi 6.7 (na 5.5 mi ne zazna datastora, naj pa bi tam delovalo) in proxmox VE 6, rezultat je enak. Na win 10 zazna onboard grafično kartico, vendar takoj, ko posnamem gonilnik sistem ob nalaganju zmrzne. Proxmox sem šel po teh navodilih: https://pve.proxmox.com/wiki/Pci_passth..., esxi ima samo par klikov in spremeni status na active za passthrough, rezultat pa kot že rečeno enak.

Gre za gigabyte brix j4105c.

hvala

sas084 ::

Nimam neposredno izkušenj z Proxmox/Esxi ker uporabljam direktno KVM. Glede na Proxmox VE 6 Roadmap uporabljajo Kernel 5.0, s katerim so zgleda težave z GPU passthrough (link1, link2). Preglej sistemske/vm loge, mogoče se bo iz njih kaj videlo, zakaj zadeva zmrzne. Kero varjanto za passthrough si uporabu, OVMF, PCI passthrough?

Baja ::

si ziher da lahko integrirano passthroughjaš? ker verjetno jo uporablja host da ti da sliko na ekran.

po mojem bi mogo prvo ssh porihtati do hosta, nato ga prepričati da ne uporablja več iGpu, in šele nato bi teoretično lahko prepustjo igpu virtualki. pa še to vprašanje če je možno, glede na to da je del cpu-ja.

greatdrakon ::

tudi jaz če se prav spomnim, mislim, da so z integriranimi same težave.

sas084 ::

Če mu IOMMU izolacija dobro dela, potem bi lahko naredu passthrough. Original post razumem kot da se mu je passthrough dejansko izvedu, ima pa probleme z zmrzovanjem guesta, ko naloži driverje za Intel UHD Graphics 600 (glede na specifikacije j4105c).

sirotka ::

zdravo,
sem ziher, da nekaterim uspe. Zdaj sem korak dlje, šel po tem postopku:https://ipcamtalk.com/threads/proxmox-v... in mi normalno deluje, driver inštaliran, celo kaže gpu utilisation, vendar še vedno vse skup dela počasi. Se moram še malo igrat očitno.

sas084 ::

Počasnost guesta sem jaz reševal z merjenjem DPS/ISR (recimo LatencyMon). Če maš Windows Driver Kit 8/8.1 lahko narediš report s kombinacijo tracelog + tracerpt.

sirotka ::

Hvala, bom stestiral. Bral sem, da bi moral naredit passthrough tudi za audio na gpuju, sicer je to lahko razlog za počasnost.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virtualizacija Proxmox, zfs, količina RAMa?

Oddelek: Pomoč in nasveti
181845 (1479) krho
»

KVM + virt-manager vs VMware Workstation

Oddelek: Programska oprema
111599 (1138) FX6300B
»

Kateri Hypervizor

Oddelek: Operacijski sistemi
222182 (1297) FX6300B
»

ESXi in GPU passthrough

Oddelek: Pomoč in nasveti
101084 (846) frudi
»

Virtualizacija za učenje Linuxa

Oddelek: Operacijski sistemi
8926 (744) BlaY0

Več podobnih tem