» »

ESXi in GPU passthrough

ESXi in GPU passthrough

dkw ::

Imam tehnično vprašanje z katerim se ukvarjam že 14 dni. Postavil sem ESXi deluje na dual xeon-u 96GB RAM , 3x NAS, 2x management stikala, 6x po 3TB in 2x po 500GB SSD . Gor je več VM to deluje b.p.
Omislil sem si še 2x ATI R7 260x želja še po igranju igric. ESXI jih vidi gpu passthrough na VM deluje .

Ker sem mašina nahaja na drugem koncu stanovanju sem mislil, da bom lahko igrice igral preko ESXi konzole, RDP, VNC in Splashtop žal to ne deluje. Nekih vGPU kartic ne mislim kupovati ker tak fen igric tudi nisem. Selitev serverja odpade, selitev na Hyper-v 2012 /2016 odpade.
Ali naj zamenjam platformo in grem na Xenserver oz na Proxmox ali na KVMvirtual Linux, če bo na teh OS sploh delovalo ali lahko to rešim tudi z kakšnim KVM stikalom .
  • spremenilo: dkw ()

Baja ::

brez da boš fizično priklopil monitor, tipkovnico in miš na mašino bo bolj težka, čeprav mislim da sem enkrat videl nek VM sistem, ki bi naj to omogočal. imena žal ne vem.

drugače poglej ta link: https://www.pugetsystems.com/labs/artic...

ne vem sicer kako daleč je drugi konec stanovanja, ampak če z 10m kabla dosežež mašino, si zmagal. nabaviš en 10m usb podaljšek, usb hub (za tip/mis) ter dvi2ethernet adapter da pelješ sliko. preverjeno deluje BP.

zgornja zadeva deluje tudi na daljsi domet, vendar bos verjetno moral kupiti posebne powered usb kable (čeprav bi mogoce tip/mis delovala brez njih). dvi2ethernet pa mislim da ma par 10m dosega.

lp

mn ::

Kaj pa steam link? Bi prišel v poštev za tvoj use case?

dkw ::

Hvala za odgovor in pomoč. Do tam kje bi rabil kabel je cca 7m vmes je stena to ne bo problem. Steam link si moram pa še ogledati bolj podrobno.
Ko sem pisal temo nisem navedel, da sem poskusi to reševati tudi z fit-Headless GS in HDMI dummy plug pa ni bilo nekega uspeha.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dkw ()

LeQuack ::

Steam link je še najboljša rešitev če nočeš kabla potegnit, moraš pa vedet da je pač tu kompresija videa in nato na client strani dekodiranje, tako da kvaliteta pač ni lossless ter tudi nekaj malega laga bo, nekaj ms.
Quack !

frudi ::

Steam link ali pa kar Steam in-house streaming, glede na to, da izgleda imaš še nek pc, s katerega se povezuješ na mašino z virtualkami.

Ampak za dobro izkušnjo priporočam Gbps mrežo, na 100 Mbps ali brezžičnem ne deluje najbolj tekoče.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

dkw ::

Tnx mreža ne bo težava. Čez stanovanje gre 2x Gbit mreža. Na ESXI je 6x Gbit portov. Fizični , VM pcji, NAS in stikala med seboj komunicirajo preko protokola lacp tako, da je hitrost cca 1.9Gbit/s to ne bo problem.

frudi ::

Lepo, potem ti bo in-house streaming delal dobro :)

Vse kar rabiš je, da se na obeh mašinah prijaviš v Steam, najraje kar z istim accountom (da se ne rabiš igrati še s family sharing). Potem lahko pri zagonu igre na fizični mašini izbiraš, ali jo želiš pognati lokalno ali stramati z druge mašine. Če je seveda inštalirana na remote mašini :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

dkw ::

Frudi je to to bom takoj probal javim ql tnx

dkw ::

Matr dela prenosa je na full performance okoli 340Mb/s . Vseeno sem moral dati fit-Headless GS v hdmi in izklopiti vmware svga 3d na win10 vm. Super tnx res za pomoč .. bom preveril še Steam link če bo ql ga bom nabavil .

frudi ::

Malo pozno, ampak ja, tisti link je pravi. Ja, zadeva rabi veliko prenosa, sploh če želiš vsaj 1080p in minimalno kompresijo. Zato sem tudi omenil, da je kabel nuja.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Steam igre na mobilnih napravah

Oddelek: Igre
101038 (775) Ghost007
»

Steam In-Home Streamin

Oddelek: Igre
302715 (2050) Ghost007
»

Stream PC to TV

Oddelek: Programska oprema
131953 (1639) kitl76
»

Čakanje na steam box ali akup PS4

Oddelek: Konzole
294286 (3522) Pesimist
»

Nvidia predstavila konzolo Shield

Oddelek: Novice / Konzole
239930 (7382) Looooooka

Več podobnih tem